2016-os kerékpáros szezon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: csacsi1899 Dátum július 14, 2016, 22:44:32
Ja, az megvan, hogy mikor elesett 3 sky-os, akkor Fromme elkezdett magyarázni a mezőnynek, hogy álljanak meg, és várják meg őket? Nem álltak meg, így ő állt meg pisilést imitálva, és így bevárták. Ez viszont nagyon gáz, szerintem.
(Videón nem láttam, csak olvastam)
Annyi történt, hogy a mezőny elején egy kanyarban bukott lejtmenetben három Sky-os (Poels, Thomas és Stannard), aztán a Movistar élre állt volna, de jött Froome és mondta, hogy nem lehet. Ekkor Valverde elkezdte verni a kormányt, majd jött Cancellara (????) és megállította a mezőnyt, miközben Froome leszállt a bringáról és bevárta a többieket. Lehetett látni, hogy Quintanáék ordítanak, BMC se értette a szitut, hogy miért nem lehet menni.
Akkor se értettem, hogy ezt mégis hogyan is gondolják.. Ezek után joggal teszem fel a kérdést, hogy mégis mit képzel magáról a Sky csapata?
Amúgy Cancellara nagyon süllyedt a szememben ezen a Touron. Semmi érdemlegeset nem tud, csak jön mindig okoskodni stb. Mintha ő lenne a vezér.

Tour is mutatja, ha van pénzed bármit megtehetsz... Skynak pedig jó sok van belőle.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2016, 18:18:16
Hála a Tour de France szervezőinek nekem eddig tartott a Tour. Erre szavak nincsen. Egyrészt nem történt semmi szabálytalan azzal, hogy fékezett előttük a motoros és emiatt buktak. Viszont utána történt szabálytalan, ugyanis Froome kerékpár nélkül futott, ami szabálytalan. Emiatt általában perc vagy pénz büntetést (esetleg kizárást) szoktak adni. Szóval itt nem Froomenak kéne kedvezményeket adni, hanem épp őt kéne büntetni, ugyanis teljesen szabálytalan volt, amit csinált. Ehelyett nem ugyanolyan időt kapott mindenki, hanem még kedvezményt is kapott Froome és megkapta Mollema idejét. Nonszensz.
Tavaly egy spanyol World Tour versenyen Van Avermaet-et fellökte egy motorost első helyről nem sokkal a vége előtt. Ott vállat vontak a szervezők és a UCi és mondták, hogy így jártál. Nem kapott utólag semmit, pedig elvileg neki kellett volna a versenyt nyerni. Itt viszont egyből kedveztek a kokszosnak.

Nagyon hülye helyzet volt ez ma. Nem tudom mit lehetett volna csinálni utólag, hogy mindenki "jól járjon". Valószínűleg semmit. Lehetett volna azt mondani Froome-nak, hogy így jártál, lehet ezzel elbuktad az idei Tourt.
Mondjuk megnyeri így Quintana vagy akárki mert elnézve Quintanát még így sem ő nyerte volna meg, de akárki is nyeri így vajon őszinte lett volna a mosolya Párizsban a dobogó tetején?
Meg mindenki arra emlékezett volna, hogy Froome hogy bukta ezt el.
Egyébként magánvéleményem eddigieket látva, hogy ha hagynak mindent úgy ahogy történt és Froome-nak most van 1 perc hátránya akkor is megnyerte volna a végén. Sajnos soha nem derül ki, pedig óriási lett volna egy szempontból ha mindenkinek megmarad a mai valós ideje.
Így láttunk volna egy brutális jó versenyt a hátralévő szakaszokon és valószínűleg egy nagyon dühös Froome-ot aki szétszakította volna magát az összes hátralévő hegyi szakaszon (is). Ha így nyeri meg akkor ez bevonul a történelembe.
Így meg...lesz egy szimpla Tour győzelem ha megnyeri.
Bár nem mondok már semmit a mai után, ki tudja miféle dráma jön még. Ez az idei Giro meg Tour nagyon durva ilyen szempontból. Van még jó pár hegyi szakasz szóval tudja a fene, ahogy ma megtörtént egy ilyen eset megtörténhet bármi más is.

Belegondolva, ha nincs ez a néző-motor-Porte-Froome dominó, még többet kap Quintana, mint így... Én is utálom Froome-ot, de amúgy ha a szívemre teszem a kezemet, akkor azt kell mondjam, hogy a lehető legkorrektebb döntés született (a szabálykönyv meg úgy szar, ahogy van).

Kicsit lehiggadva, aludva az eseményekre egyet, illetve jobban utánanézve a dolgokat (utána olvastam, kérdeztem stb.), az alábbi megállapításokra jutottam:
- Mivel a szurkoló és a motoros a verseny tartozéka (pálya része), ezért a bukásuk a verseny részéhez tartozik hozzá. Froome-ékat senki sem lökte fel, ők a motoros miatt estek versenykörülmények között. Ebben semmilyen szabálytalanság sincsen, ilyen elő szokott fordulni. Emiatt nem szokás jóváírást adni.
- Bringa nélküli haladás már érdekesebb. Tavaly Sepulvedát megbüntették a Touron mert bringája nélkül beült egy kocsiba és haladt 100 métert. Anno kisebb versenyeken hallottam olyat, hogy pénzbüntetés volt, mert bringa nélkül futott a versenyző. Ilyen esetre nincs konkrét szabály, de ha bringa nélkül bármilyen járművel haladni szabálysértő, akkor a bringádat elhagyni egy versenyen és nélküle futni is az szerintem. Ez nem futóverseny. Olyan, mintha egy 4x100-as váltóversenyen elhagynád futás közben a botot.. Azért pedig kizárás jár.
- Első eset, hogy ilyen bukás után időjóváírás és kedvezmények érjék a bukott felek. Eddig ilyen sohasem történt, pedig az elmúlt évekből is számtalan esetet lehet felhozni példaként:
A már említett Avermaet bukása az élről a San Sebastian-i egynaposon.
Tavaly Sagant a motoros lökte fel a Vueltán az élről szökés közben, Tinkoff kártérítésért fellebbezett, de nem kaptak semmit sem. Sorolhatnám még az eseteket, meg visszakereshetnék, de felesleges.

- Lemond is kiemelte, hogy még ő sem látott ilyen döntést, mint amilyen tegnap született, pedig ő már benne van a szakmában eléggé régóta.
- Az egyik legérdekesebb dolog az ügyben, hogy ilyen horderejű döntés meghozatala előtt a zsűri mindössze 30-40 percet (!!!!) tárgyalta át a dolgokat. Ezt sem értették sokan, hogy lehet ilyen döntést ilyen rövid idő alatt meghozni, ehhez órák kellenek, mire mindent áttárgyalsz.
- Innentől kezdve viszont meg kell változtatni a szabályokat, mert ha itt Froome kedvezményt kapott, akkor mostantól mindenkit, aki bukott be kell várni vagy időjóváírást kell neki adni, ha összetettben esélyes. Az lenne a fair. Akkor Porte második szakaszokos deffektjénél is be kellett volna őt várni a teljes mezőnynek stb.
- A Sky-os bevárással kapcsolatban, abszolút etikátlan volt. Ők nem sárga trikósok, hogy ez rájuk vonatkozzon, így a Movistar nyugodtan mehetett volna tempót, mert nem lett volna unfair. Érdekes módon tegnap Arunak 3-4x kellett hátramaradni, őt sosem várták be (kerékcsere stb.), mint ahogyan senki mást se. Az, ha valakinek lemaradnak a segítői, az nem jogosítja fel a sárga trikóst ilyen dolgokra, így járt, meg kell emésztenie.




Rossz beismerni, de az idei Tour eldőlt. Az időfutam végképp eldöntötte az összetett végkimenetelét.
Hiába vár az Alpokban majd havazás, eső és hideg a mezőnyre, ha úgy van, úgyis neutralizálják a szakaszt, vagy Froome idejéhez mérnek mindent, hogy ő nyerjen.
Bármilyen furcsa leírni, de a mezőnyben nem Froome a legerősebb, hanem Mollema. Önmagához képest hatalmasat ment a TT-n (egy átlagos Mollema körülbelül kap 1,5-2 percet Froome-tól), remélem dobogó meglesz neki, mert nagyon szimpatikusan versenyzett eddig. Valverde top5-nek szurkolok még, remélem az öreg megcsinálja. Hatalmas versenyző és örülök, hogy még láthatom ilyen szinten versenyezni.
Porte-on látszott tegnap is, hogy hiába van meg a képessége, egyrészt fejben nagyon buta, másrészt a történelem egyik legszerencsétlenebb bringása. Quintanával nem tudom mi lesz, ígéri magát a harmadik hétre, és a rossz idő neki kedvezhet (tavaly Tirreno havazásban milyet ment a hegyen....). Ott megcsaphatja a Froome-ot, mert a brit nagyon gyenge rosszabb időjárásban, de mint említettem, a zsűri úgyis úgy intézi, hogy ez ne történhessen meg.

Elfogult vagy:-) Nagyon kihegyezed most erre, hogy a versenybíróság stb.
Froome a legerősebb, még csak nem is kérdés. Elég végignézni mit művelt az elmúlt 4-5 szakaszon.
Felejtsd el most ami történt ezen a hülye szakaszon a Ventoux-on. Tegyük fel, hogy nincs az a motoros ott. Mi lenne most az összetett állása? Ugyanez. Ha ugyan nem még többel vezetne Froome.
Egy ember bizonyított eddig az összetett esélyesek közül igazából és ez Froome. Nem egyszer hanem vagy négyszer, a lejtőn mikor eszement iramot ment lefelé, aztán mikor Saganékkal elment egy olyan szakaszon ahol ember nem gondolta, hogy időt ad akárkinek is, az Arcalison is ahol lazán visszavert minden támadást és végül tegnap az időfutamon. A többi esélyes a kereket tudja rá tenni max vagy azt sem eddig.
Mollema talán az egyetlen aki veszélyes lehet rá még, ő nagyon nagy Tourt megy ez nem vitás. De igazából továbbra is az van ami várható is volt, ha nem esik el, ha nem bukik le doppinggal, ha nem éhezik el akkor nem lehet megverni Froome-ot normál esetben.
Nem a zsűri intézi ezt hanem egyszerűen az erőviszonyok. Ez van.

Igen kétségtelen, hogy Froome nagyon erős, de az is igaz, hogy normális döntésekkel, ez a verseny bizony szorosabb lenne. Lehet akkor is ő nyerne, de nem dőlt volna el a verseny a második héten. Az a baj, hogy minden évben készülök a Tourra, de egyre kiszámíthatóbb és egyre unalmasabb. Most is majd elhitetjük magunkkal, hogy a harmadik héten majd jön a szokásos rosszabb Froome forma és majd megközelítik őt nagyon, de ilyen csapattal, mint ami neki van, lehet bármilyen rossz a formája most már elhúzzák őt a célig. Ha pedig nem ez történne meg, akkor neutralizálnak pár szakaszt, amiben problémája lehetne.

Az is biztos, hogy utálom őt, mert közte van a legunszimpatikusabb versenyzők között, mind a nyilatkozataival, mind a viselkedésével. Ő nem olyan kokszos, mint Armstrong volt, az amcsit valahol lehetett "szeretni" és drukkolni neki, még akkor is, ha sok volt a hasonlóság köztük. Froome kapcsán ez nincs meg. Sajnos normális körülmények között verhetetlen, mert hasonlóan az amcsikhoz, a britek is felépítettek a semmiből egy bivalyerős bringást.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 16, 2016, 12:39:00
Igen kétségtelen, hogy Froome nagyon erős, de az is igaz, hogy normális döntésekkel, ez a verseny bizony szorosabb lenne. Lehet akkor is ő nyerne, de nem dőlt volna el a verseny a második héten. Az a baj, hogy minden évben készülök a Tourra, de egyre kiszámíthatóbb és egyre unalmasabb. Most is majd elhitetjük magunkkal, hogy a harmadik héten majd jön a szokásos rosszabb Froome forma és majd megközelítik őt nagyon, de ilyen csapattal, mint ami neki van, lehet bármilyen rossz a formája most már elhúzzák őt a célig. Ha pedig nem ez történne meg, akkor neutralizálnak pár szakaszt, amiben problémája lehetne.

Az is biztos, hogy utálom őt, mert közte van a legunszimpatikusabb versenyzők között, mind a nyilatkozataival, mind a viselkedésével. Ő nem olyan kokszos, mint Armstrong volt, az amcsit valahol lehetett "szeretni" és drukkolni neki, még akkor is, ha sok volt a hasonlóság köztük. Froome kapcsán ez nincs meg. Sajnos normális körülmények között verhetetlen, mert hasonlóan az amcsikhoz, a britek is felépítettek a semmiből egy bivalyerős bringást.

Én meg egy fiatal olaszt szeretnék látni aki úgy megy hegyre mint Pantani anno, őt biztos szeretném  ;) De mit csináljak ha nincs ilyen. A jelenlegi mezőnyből kevés a "szerethető" versenyző, legalábbis szerintem.
Amúgy ez a szerethető nem Faszrajz Sanyi bá' találmánya? Jó kifejezés:-)
Armstrong idejében rosszabb volt, na akkor tényleg nem volt verseny évekig egyáltalán.  A US Postal meg olyan volt kb. mint most a Sky.

Dan Martin jobb, mint J. Rodriguez @ 1.9 unibet

Rodriguez elvileg majd szakaszt akar nyerni, nyilatkozott valami olyat, hogy bízik benne, hogy talán szedett össze olyan hátrányt, hogy elengedik egy szökésben. Most nézem, hogy kurvára nem szedett, alig van 5 perces hátránya. Még ha a Sky-t nem is feltétlenül zavarja, de a többieket biztosan zavarná. Szerintem így Rodriguez ha szakaszt akar nyerni, ma kell összeszedni jónéhány percet, hogy a 3. héten mehessen a szökésben. Dan Martin viszont jelenleg a 9. helyen áll, ha ott akar maradni a 10-ben, neki mennie kell.
Viszont Rodriguez is simán lehetne még top10-es is, hát fura egy gondolat, de ha Rodriguez szakaszt akar nyerni, és szökni a 3. héten, akkor neki ma vissza kell fognia magát, és kapni jó 10-15 percet, hogy szökhessen a 3. héten.

nem teszem a tippet, így szinte biztos, hogy Dan MArtin előrébb végez ma  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum július 17, 2016, 10:01:02
Dan Martin jobb, mint J. Rodriguez @ 1.9 unibet

Rodriguez elvileg majd szakaszt akar nyerni, nyilatkozott valami olyat, hogy bízik benne, hogy talán szedett össze olyan hátrányt, hogy elengedik egy szökésben. Most nézem, hogy kurvára nem szedett, alig van 5 perces hátránya. Még ha a Sky-t nem is feltétlenül zavarja, de a többieket biztosan zavarná. Szerintem így Rodriguez ha szakaszt akar nyerni, ma kell összeszedni jónéhány percet, hogy a 3. héten mehessen a szökésben. Dan Martin viszont jelenleg a 9. helyen áll, ha ott akar maradni a 10-ben, neki mennie kell.
Viszont Rodriguez is simán lehetne még top10-es is, hát fura egy gondolat, de ha Rodriguez szakaszt akar nyerni, és szökni a 3. héten, akkor neki ma vissza kell fognia magát, és kapni jó 10-15 percet, hogy szökhessen a 3. héten.

nem teszem a tippet, így szinte biztos, hogy Dan MArtin előrébb végez ma  ;D

Dan Martint a 24. helyen, míg Rodriguezt a 25-en rangsorolták tegnap. Ha megteszem tuti fordítva lett volna  ;D Viccet félretéve Rodriguez átverte a világot, és a tegnapi etap is maga volt a csőd, egyedül a Froooome, Fuck Off Froome marad meg  :P


Pár átigazolási hír:
- TdF-en remeklő Sondre Holst Enger a megszűnő IAM-ből a DD-be szerződik
- Lars Boom hazatér az Astanából a LottoNL-be
- Michael Matthews pótolja majd Degenkolbot a Giantben
- A németek hatalmas tehetsége Leonard Kamna a Giantbe szerződik
- Andrea Guardini az olasz Lampréval tárggyal.
- Az ifjú dán sprintertehetség Mads Pedersen az AG2R-ben folytathatja
- Salvatore Puccio és Giovanni Visconti követketheti Vincenzo Nibalit a bahreini csapathoz
- Michael Valgren az Astanában folytathatja
- Jarlinson Pantano a Trekbe szerződik
- Diego Rosa a Skyba szerződik


Rosa.. miért?? Ő is beállt a sorba és a pénzt választotta, ahogyan Landáék. Sky még inkább megerősödik.
Orica meg eldöntötte, hogy nincs szükségük Matthewsra és Ewan mellett teszik le a voksukat.

Rosát már pletykálták egy ideje, eddig bíztam benne, hogy nem adja el a lelkét az ördögnek. :(

Holnap ha nem támadnak, ha nem esnek neki Froomenak, akkor elment a hajó mindenkinek.
Quintananak mennie kellene végre, és remélem Mollema sem a második hely megvédését célozza meg. Lehet soha nem lesz ilyen közel a sárgához 5 nappal a vége előtt.
Movistarék még elsüthetik a Valverde támad csalit is. Arra reagálni kell a Skynak, mert Valverde sincs messze. Ezzel leépíthetnek 1-2 Skyos segítőt.
Aru biztos menni fog, de ő meg messze van, rá nem fognak ugrani.
Kicsit össze kéne fogni az érdekelt csapatoknak, és lemorzsolni a Skyos segítőket Fromme mellől, mert 4-5 ember ellen nincs esélyük, és legalább kiderülne egyedül mennyit ér a kenyai.

Igen igazad van Csacsi, hogy meg kell ezt a Valverdés taktikát próbálni, illetve a többieknek is támadni kell, mert más esélyük nincsen, de nem sok esélyt látok most arra, hogy holnap hozni lehetne Froome-on egy komolyabb időt.
Szerintem az Astana megint a harmadik hétre tartogatta magát és biztosan kitalálnak valamit, mert ők ilyenkor élnek igazán (Giro plusz tavalyi Vuelta), de lehet ez már túl késő lesz (mondjuk Aru még befuthat a dobogóra).

Egy apró megjegyzés Valverdével kapcsolatban. Régebben nem volt ennyire szimpatikus versenyző számomra, de nálam kivívta a tiszteletet és a szimpátiát, az elmúlt években nyújtott teljesítményével és viselkedésével kapcsolatban. Beállt Quintana mögé segíteni, plusz egy Giro után ÖTÖDIK a TdF-en eddig. Emésztgessük ezt egy kicsit (úgy, hogy tudta csak segítő lesz, ahogyan a lent említett versenyzők is):
- Nibali: Giro győzelem, 35. hely a Touron eddig
- Majka: Giro 5. hely, 34. hely a Touron eddig
Szerintem így 35 évesen még jobb versenyző lett, mint eddig volt. Zseniális amit tud és amilyen szintet képvisel, remélem az olimpiát behúzza, mert nagyon megérdemelné.

Akire felhívnám a figyelmet egy másik versenyről (Lengyel körverseny), az Fernando Gavíria. Már tavaly év elején is lehetett tudni, hogy hatalmas sprinter lesz belőle, de idén bizonyította a nagyközönség számára, hogy Ő a jövő. Első profi szezonjában Tirreno-Adriatico és Lengyel körverseny szakaszgyőzelmek, Svájci körön második a sprintben (csapattársának Richezének engedte át a győzelmet), és a Milano-Sanremon az élről bukott. Kiváló csapattárs (Richezének átengedett győzelem, Martinellinek is ajándékozott egyet), élete első Sanremoján végig bírta 21-22 évesen a majd 300 kilométert és jól kontrollálta a viadalt. Nagyon gyors, jól helyezkedik és jól látja át a sprinteket. Szépen fejlődik és összehasonlítottam az eddigi eredményeit a legjobb sprinterekével ilyen korban (22 éves korukig mit értek el):
- Mario Cipollini: 1x szakaszgyőztes Giro d'Italia
- Erik Zabel: -
- Sean Kelly: 1x szakaszgyőztes Tour de France, 1-1 szakaszgyőtes Katalán körverseny és Romandiai körverseny
- Mark Cavendish: 2x szakaszgyőztes Katalán körverseny, 1x szakaszgyőztes Eneco Tour
- Peter Sagan: 3x szakaszgyőztes Tour de France, 3x szakaszgyőztes Vuelta a Espana, 1x szakaszgyőztes Romandiai körverseny, 2x szakaszgyőztes Parizs-Nizza, 5x szakaszgyőztes Svájci körverseny, 2x szakaszgyőztes Lengyel körverseny
- Oscar Freire: -
- Marcell Kittel: -
- Djamolidine Abduzhaparov: -
- André Greipel: -
- Alessandro Petacchi: -

Az Etixx tehát megint jól vásárolt be, hiszen Jungelsben is hatalmas a potenciál a három illetve egyhetesek szempontjából, illetve Gavíria személyében megvan az új Kittelük. Sőt szerintem Gavíria nagyobb versenyző lesz, mint Kittel vagy Cavendish, ha így folytatja. Dombokat jobban bírja, mint ők. A kolumbiai illetve Ewan között hatalmas csatákat láthatunk majd a következő években.

Ahogyan az várható volt Nibali viszi magával Agnolit és Vanottit a bahreini csapathoz, de a nap híre, hogy Sep Vanmarcke és Tom Boonen csapatot cserél. Tommeke hatalmas kedvencem volt kiskoromban, meg még most is, de eljárt felette az idő (hiába a Roubaix második hely), viszont ő még két évig folytatni szeretné. LottoNL-ben minden támogatást meg is fog kapni és ott lesz mellette Boom is, így jó kis csapat lesz ott is.
Ami viszont fontosabb, hogy az Etixx ezzel egy igazi nagyágyút szerződtethet. Vanmarcke elit, még akkor is, ha eddig nem nyert klasszikust, de szerintem ez a váltás hozza majd meg számára a sikert. Egy Vanmarcke-Stybar-Terpstra-Lampaert-Trentin féle sor nagyon erős. Sagant ugyan nem sikerült megcsípni, de Cancellara visszavonulása utáni időkben mindenki egy Vanmarcke-Sagan-Benoot-Degenkolb csatát vár, így nem döntött rosszul az Etixx.

Az Etixx igazolt két embert még, akik nincsenek annyira előtérben, de hatalmas fogás: mindkettő
- Maximilian Schachmann: 22 éves német időfutam specialista. Tony Martinhoz lehetne leginkább hasonlítani. Tavalyi U23-as VB-n 2. lett, jól megy a szökésekben és hegyeken is van benne potenciál.
- Enric Mas: 21 éves spanyol. Az igazi nagy fogás azonban ő. A srác idén robbant be az ifik közé végleg, igazi háromhetes menő válhat belőle. A spanyolok benne látják az új Contadort (teljes joggal). Szezon elején egy portugál többnapost nyert meg és a korosztálya legjobbjait (Dunbar, Narvaez, Geoghegan Hart) lazán verte. Majd lengyel párnaposon lett hatodik. Utána kicsit lazábbra vette, majd jött a főversenyre a Mont Blanc-i négynapos verseny, amit megnyert. Korosztályát megint verte, időfutamban is eléggé jól ment. Utána Olaszországban lett második (újabb Mont Blanc verseny). Olvastam róla anno, hogy hegyekben nagyon erős és éretten versenyez, remélem nem fog elkallódni az Etixxben, mert ő lehet a Contador-korszak után a spanyol kerékpározás jövője.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 19, 2016, 22:41:24
Egy apró megjegyzés Valverdével kapcsolatban. Régebben nem volt ennyire szimpatikus versenyző számomra, de nálam kivívta a tiszteletet és a szimpátiát, az elmúlt években nyújtott teljesítményével és viselkedésével kapcsolatban. Beállt Quintana mögé segíteni, plusz egy Giro után ÖTÖDIK a TdF-en eddig. Emésztgessük ezt egy kicsit (úgy, hogy tudta csak segítő lesz, ahogyan a lent említett versenyzők is):
- Nibali: Giro győzelem, 35. hely a Touron eddig
- Majka: Giro 5. hely, 34. hely a Touron eddig
Ezt a részt lehet félreértelmezem, úgyhogy javíts ki, ha így van, de Nibalinál várható volt, hogy nem lesz képes túl sokra, illetve véleményem szerint sokkal többet adott ki magából a Giron, mint Valverde. Sastre volt hasonló versenyző, hogy végigrohant az összes GT-n viszonylag jó eredménnyel, és tudjuk hányszor nyert (azt az egy Evans elleni Tourt, ahol pl Contador nem indulhatott). Úgyhogy szép ez az 5. hely, de egyelőre se ő, se Quintana nem esélyes a győzelemre, így igazi értéke nincs, mert mondhat bárki bármit, Quintana a Tourért jött.
Majkának mit kéne csinálnia? Verseny elején lemaradt, hogyha eljön az idő, akkor 100%-os állapotban legyen a hegyekre, valószínűleg eleve úgy volt megbeszélve, hogy ő random szakaszokon ne menjen semmit. Contador kidőlt, erre fogta magát, öve a pöttyös trikó és a szakaszgyőzelem sem volt messze. Szerintem elég rendesen kimaxolja eddig a lehetőségeit.

Ne érts félre, szerintem is nagy dolog Valverde teljesítménye, de szerintem az elmúlt évek összes GT dobogóját odaadta volna, ha cserélhetne Nibalival, és ő lenne a regnáló Giro győztes, és "csak" 34. lenne itt a Touron. Úgyhogy nem érzem, hogy a fenti összehasonlítás teljesen fer lenne.