csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


#24630 szeptember 30, 2019, 23:03:49, csabax
Manchester United - Arsenal DNB 2

1-1. Tét vissza.

#24631 október 03, 2019, 15:00:15, csabax
Aves - Sporting 2  :great:

#24632 október 01, 2019, 10:12:22, csabax
Jorge Wilstermann - Guabira, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

#24633 október 01, 2019, 10:12:48, csabax
Andy Murray - Matteo Berrettini 2  :noway:

#24634 október 01, 2019, 23:02:42, csabax
Manchester City - Dinamo Zagreb, Manchester City 2.5 gól felett  :noway:

Mint vak a poharat, úgy kellene "leverniük" a hazaiaknak a horvátokat. És itt most egyáltalán nem arról szól a történet, hogy muszáj lenne megmutatniuk, hogy ki az úr a háznál, hiszen ez totálisan felesleges, s ezt már amúgy is nagyon jól tudják a zágrábiak is, és, persze, mások is, hanem mindössze csakis annyiról van szó, hogy az előző fordulóban a Dinamo Zagreb nagyobb gólarányú győzelmet aratott, mint a Manchester City. Bizony hiába teljesen kiegyensúlyozatlan ez a C-csoport, amelyiket én "viccnek" nevezek és a Bajnokok Ligája teljes történelme egyik legesleggyengébb csoportjának tartok, az angolok egyetlen pillanatra sem engedhetik meg ellenfeleiknek, hogy még csak tévedésből is azt merészeljék gondolni, hogy nem a Manchester City lesz toronymagasan a C-csoport 1. helyezettje.

Szerintem a Dinamo Zagreb számára hatalmas "fekete pont" az az amúgy a horvátoknak nagyon örömteli dolog, miszerint az előző fordulóban 4-0-ra győzték le otthon az olasz Atalanta Bergamo együttesét. Tudniillik az van, hogy a Manchester City "csak" 3-0-ra bírt nyerni az ukrán FK Sahtar Doneck otthonában, s ennek az 1 gól különbségnek köszönhetően az angol gárda még nem éllovas, hanem - egyelőre - csak 2. helyezett a Bajnokok Ligája C-csoportjában.

Na, ez az az apróság, amit "helyre fog tenni" nemsokára Pep Guardiola edző szupersztárokkal teli együttese. Persze, tudom, hogy első látásra amúgy ez az egész "apró" dolognak és teljesen lényegtelennek tűnik, ám én úgy vélem, hogy egyáltalán nem az. Természetesen nem fogok nekiállni ecsetelni a két csapat közötti elképesztően hatalmas különbséget, amelyik, persze, a Manchester City javára van, hiszen elegendőnek vélek most mindössze azt megemlíteni, hogy szerintem a Manchester City a Bajnokok Ligája trófea elnyerésének első számú várományosa, míg a Dinamo Zagreb nem fog továbbjutni ebből az irtózatosan gyenge C-csoportból sem.

Az angol csapatnak olyan fölényesen kell nyernie, hogy ezután a többiek még csak megmukkanni se merészeljenek.

Tipp: Manchester City 2.5 gól felett.


#24635 október 01, 2019, 20:57:58, csabax
Atalanta - Shakhtar Donetsk, DNB 1  :noway:

Kétszeresen is motiválhattak lehetnek a győzelem megszerzésében az olasz csapat játékosai. Az első - és talán legfőbb - indok az, hogy ez az ukrán FK Sahtar Doneck elleni mérkőzés lesz nekik az első hazai mérkőzés a Bajnokok Ligájában. És, nyilván, sokan mások mellett, én is azt vélem, hogy az Atalanta Bergamo győzelemmel akarja abszolválni ezt a számára történelmi jelentőségű találkozót. A másik dolog pedig az, hogy véleményem szerint ez a párharc fog majd dönteni arról, hogy melyik csapat fog végezni a BL-továbbjutást jelentő 2. helyen, és melyik csapatnak kell majd megelégednie a 3. hellyel és az ezzel járó Európa Liga-szerepléssel.

Szóval ez a mostani egy nagyon fontos mérkőzés lesz mindkét csapat számára. Én az olaszok jobb szereplésére tippelek, s elvileg ennél a mérkőzésnél akár sima hazai győzelem is lehetne a tippem, ám valamilyen még számomra sem ismert okból kifolyólag nem a 1-esre, hanem "csak" a DNB 1-re esett a választásom. Pedig tudom, hogy ez a Sahtar Doneck már egyáltalán nem az az erősebb együttes, amelyik még néhány évvel korábban is volt, és ez a jelenlegi Sahtar Doneck még csak nem is idézi fel bennem azt a korábbiakban színvonalasabb ukrán csapatot. Nem az miatt vagyok a kelleténél is óvatosabb, mert az olasz csapat 4-0-ás vereségbe "szaladt" bele az elmúlt BL-fordulóban, hiszen egyáltalán nem féltem én az Atalantát, s tudom nagyon jól, hogy csakis annyi történt az itáliai együttessel, hogy rosszkor volt Zágrábban, hanem inkább az miatt vagyok óvatosabb, hogy még nem lehet tudni, hogy mennyire fáradékonyak az Atalanta Bergamo játékosai és mennyire bírják a két "fronton" való igénybevételt.

Azért nagyon remélem ám, hogy egyelőre még az újdonság és a Bajnokok Ligájában való hazai bemutatkozás van előtérben, s így a kolumbiai Duvan Zapata, a szlovén Josip Ilicic, a holland Marten de Roon, a horvát Mario Pasalic és társaik mindent meg fognak tenni azért, hogy nyerjenek.

Tipp: DNB 1.


#24636 október 01, 2019, 20:57:09, csabax
Real Madrid - Club Brugge 1  :noway:

Azt gondolom, hogy az a focicsapat, amelyik azt a Sergio Ramos nevű és labdarúgónak csúfolt senkiházit alkalmazza, megérdemelné hogy bárhol és bármikor kikapjon, de legalábbis ne nyerjen, ám sportfogadáskor azt szoktam vélelmezni, hogy nem árt félretenni pár pillanatra az érzelmeket és csakis az illető sportfogadási eseményre koncentrálni. Most is eképpen cselekszek, s bár az előbb említett focistaszerű lény miatt talán jobban tenném, ha nem foglalkoznék ezzel a Bajnokok Ligája-mérkőzéssel, minden ellenkezésem ellenére a Real Madrid hazai győzelmére tippelek.

Elvileg nem kellene nekem foglalkozni ezzel a meccsel, de az előző fordulóban elszenvedett - és megalázóan sima - vereségének köszönhetően az A-csoport utolsó helyén álló spanyol együttesnek ezúttal tényleg kötelező győznie a belgák elleni találkozón. Ugyanis amennyiben nem nyeri meg ezt a mérkőzést a Real Madrid, akkor nagyon-nagyon alaposan megnehezíti saját magának a továbbjutási dolgokat. Természetesen egy meglepetésnek számító "bukta" esetén sem lesz semmi veszve, hiszen azért mégis s Real Madridról van szó és nem valamelyik akármelyik másik együttesről. Úgy vélem, hogy ha gondban lesznek majd a spanyolok, akkor önerőből is zsinórban győzhetnek majd, vagy pedig, ha máshogyan már végképp nem megy, akkor a játékvezetők és/vagy az UEFA ismét "megsegítik" őket. Éppen ugyanúgy, mint ahogyan az elmúlt években már nagyon sokszor megtették ezt a "megsegítéses" dolgot a Real Madriddal kapcsolatban. Szóval: egyáltalán nem féltem én a madridiakat, hiszen végül mindenképpen tovább fognak jutni ők.

Ezzel a Real Madrid - Club Brugge találkozóval én "úgy vagyok", hogy talán már itt az ideje, hogy a sok-sok éven át az angliai foci legjobbjának számító belga Eden Hazard a spanyoloknál is megvillogtassa focitudását. Kedvelem Hazardot, s bár értetlenül álltam a klubváltással kapcsolatos döntése és az angol foci elhagyása előtt, azért remélem, hogy ezen országváltás után is megtalálja számításait. Tudatában vagyok annak, hogy én maximum csakis annyit tehetek, hogy tiszteletben tartom a döntését és a továbbiakban is szurkolok neki, ha úgy látom, hogy még megérdemli ezt a dolgot. Már csak feltételes módban lehet gondolni erre, mert lehet ő bármennyire kiváló focista, azért mégis az a Sergio Ramos nevű senkiházi csapattársa lett.

Marco Asensio és a francia Ferland Mendy, illetve a kolumbiai Eder Balanta és az uruguayi Federico Ricca fognak hiányozni a csapatokból. Ugyan mindkét gárda éllovas saját hazája focibajnokságában, ám színvonal tekintetében már egyáltalán nem lehet összehasonlítani a kettőt, annyira nagyon-nagyon sokkal jobb a Real Madrid. Ráadásul most nagyon fontos a hazaiaknak megszerezniük azt a 3 pontot.

Tipp: győz a Real Madrid.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#24637 október 03, 2019, 18:58:27, csabax
Juventus - Bayer Leverkusen 1  :great:

Ajánlatos győznie a hazai csapatnak. Na, elsősorban nem azért, mert esetleg továbbjutási problémái lehetnek majd a Bajnokok Ligája ezen D-csoportjában, ahol a Juventus és a Bayer Leverkusen mellett még a Lokomotiv Moszkva és az Atletico Madrid van, hanem csak úgy, a miheztartás végett. Az jónak számít a torinói együttesnél, hogy az előző fordulóban nem szenvedett vereséget idegenben, hanem éppen a fő rivális Atletico Madrid otthonában bírt 2-2-es döntetlent játszani. Ez a Bayer Leverkusen elleni találkozó a Juventus számára az első hazai mérkőzés lesz a Bajnokok Ligája ezen kiírásában, s tényleg ajánlatos nagyon nyerni a németek ellen. Már csak azért is, hogy Észak-Olaszországban a továbbiakban is nyugodtak maradjanak a kedélyek.

Az is jót jelent az olaszok számára, hogy az előző fordulóban szereztek gólt idegenben. Méghozzá rögtön kettőt is. Ennek köszönhetően, a hőn áhított BL-továbbjutás érdekében, jobbára már csakis annyi maradt, hogy a Juventus jól teljesítsen hazai környezetben. Vagyis győzzön a Bayer Leverkusen és a Lokomotiv Moszkva elleni mérkőzéseken, valamint lehetőleg ne kapjon ki, hanem nyerjen vagy pedig 0-0-ás, esetleg 1-1-es döntetlent játsszon a spanyolok elleni meccsen. Ennyi. Szerintem a Juventusnak egyáltalán nem túl nagy dolog ezt teljesíteni. Persze, az előbbiekben csak az olaszoktól minimálisan elvárható teljesítményt említettem, hiszen abszolút semmi sem gátolja meg őket abban, hogy ennél sokkal jobban szerepeljenek.

Ennek lehet az első állomása a Bayer Leverkusen elleni hazai győzelem. Ami nem hiszem, hogy megterhelő lenne a portugál Cristiano Ronaldo, az argentin Gonzalo Higuain, a kolumbiai Juan Cuadrado, a bosnyák Miralem Pjanic, a francia világbajnok Blaise Matuidi és társaik számára. Az előző fordulóban otthon vereséget szenvedő németekről (2-1 a Lokomotiv Moszkva javára) maximum csak azt tudom elképzelni, hogy méltó ellenfelei lesznek az olasz csapatnak.

Na, és természetesen még azon is csodálkozom, továbbra is, és nagyon-nagyon-nagyon, hogy vajon miképpen bírták "elbolondítani" azt a Kai Havertz nevű roppant tehetséges focistájukat, hogy ne igazoljon el valamelyik sztárcsapatba, hanem maradjon ott, abban a "sótlan" Bayer Leverkusenben.

Tipp: győz a Juventus.

#24638 október 03, 2019, 21:12:00, csabax
Tottenham - Bayern München 2  :great:

A vendég németek győzelmére tippelek. Persze, leginkább csak amolyan "hátha összejön" címszóval megy a dolog, ám némi esélyt mégis látok ezen tipp sikerére, hiszen nekem úgy tűnik, hogy jelenleg egy picivel jobb formában van a vendég német csapat, mint a házigazda angol együttes. Természetesen a döntetlen eredmény is éppen ugyanannyira reálisnak tűnik, mint a Bayern München győzelme, de mivel én nem igazán szeretek döntetlenre fogadni, ezért reménykedek abban, hogy megszerzi majd azt a győztes gól a bajor gárda és 1 góllal fog nyerni (2-3, 1-2, satöbbi, hasonlók).

Ryan Sessegnon és az argentin Giovani Lo Celso, illetve Leon Goretzka és Jann-Fiete Arp és talán a francia Lucas Hernandez és a horvát Ivan Perisic fognak hiányozni a csapatokból. Vagyis teljes joggal lehet azt gondolni, hogy úgy a Tottenham, mint a Bayern München a legjobb játékosaikat szerepeltethetik az egymás elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A két együttes saját hazája focibajnokságában nyújtott teljesítményei, valamint a BL-es B-csoport előző fordulójában mutatott szereplések tudatában is ugyanarra a következtetésre jutottam, hogy ezen a meccsen nagyjából egyenlő erők küzdenek majd meg egymással, de - szerintem - nem 50-50 százalékosak a győzelmi esélyek, hanem inkább 45-55 % az az arány. Vagyis talán lesz esély arra, hogy idegenben nyerjen a Bayern München.

A vendégeknél főleg Robert Lewandowski gólszerzésében vagy gólszerzéseiben bízok nagyon, hiszen úgy vélem, hogy mostanában tényleg jó formában van a lengyel válogatott csatár, s ez a jó forma akár Londonban is gólban vagy gólokban mutatkozhat meg. És azért ott van még a vendégeknél az a brazil Philippe Coutinho is, akinél úgy tűnik, hogy annyira jól halad a németországi beilleszkedés, hogy ez talán még szerzett gólt is eredményezhet az - átmenetileg - Angliába visszatérő labdarúgónak.

Tipp: győz a Bayern München.

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 26, 2019, 21:56:58
SKU Amstetten - FC Juniors OÖ, 1.5 gól felett  :great:
NEC Nijmegen - Go Ahead Eagles, 1.5 gól felett  :great:

Szorzó: 1.30

5. perc: 1-1
24. perc: 0-2

#24640 október 03, 2019, 21:12:16, csabax
Szpartak Moszkva - CSZKA Moszkva 2  :great:

#24641 október 01, 2019, 20:56:15, csabax
Jönköpings Södra IF - Mjällby AIF, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 27, 2019, 21:06:12
Everton - Manchester City 2  :great:

A portugál Andre Gomes és az elefántcsontparti Jean-Philippe Gbamin, illetve John Stones, a francia Aymeric Laporte és a német Leroy Sane fognak hiányozni a csapatokból.

Ennél az Everton - Manchester City angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél - többek között - már csak azért is a vendégek számomra egyáltalán nem meglepő győzelmére tippelek, mert a hazaiaknak körülbelül nulla érdekük lehet arra, hogy legalább egyetlen pontocskát szerezzenek otthon. Valószínűnek tartom, hogy sokkal többet jelent az Everton számára, hogy az 5 pontos hátránnyal 2. helyezett Manchester City ezzel az újabb vendéggyőzelemmel az Everton városi riválisa (a nem csak veretlenül, de pontveszteség nélkül listavezető FC Liverpool) nyomában bír maradni. Hiszen még nagyon a bajnoki szezon elején járnak a csapatok, ez a mostani csak a 7. forduló lesz, tehát nem jelenthet túl nagy problémát az amúgy is középcsapat Everton számára a hazai vereség, mert bőven lesz ideje a korrigálásra. A bajnokság végén pedig teljesen mindegy lesz számára, hogy a 8. vagy a 9. vagy a 10. helyen fogja zárni ezt az idényt.

Persze, lehetne inkább azzal "előjönni", hogy a Manchester City amúgy is sokkal jobb focicsapat, mint az Everton. Tudom, ez nem jelent semmit, s amúgy is "lerágott csont". Viszont én azt is tudom, hogy sportfogadáskor nem érdemes figyelmen kívül hagyni ilyesmit. Naná, hogy az is igaz, hogy a labda gömbölyű és, különben is, egy focimeccsen bármi előfordulhat, ám szerintem most tényleg az a helyzet van, hogy a védelmi gondjaik ellenére a Manchester City játékosai sokkal motiváltabbak lesznek, mint ellenfeleik, és mindent meg fognak tenni a győzelmük érdekében. Hiszen náluk tényleg hatalmas problémát jelent az a dolog, hogy alig kezdődött el a bajnokság, de máris 5 pont hátrányban vannak a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Szerintem ez az 5 pontos Manchester City-hátrány bőven elegendő ok lehet arra, hogy az amúgy is sokkal jelentősebb színvonalat képviselő vendégfocisták végig küzdjenek és megszerezzék az ezért a találkozóért járó 3 pontot.

Tipp: győz a Manchester City.

1-3

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 27, 2019, 22:52:21
Chelsea - Brighton & Hove Albion 1  :great:

Igencsak tekintélyes a két csapat által hiányolandó játékosok listája: a brazil-olasz Emerson Palmieri, a német Antonio Rüdiger, a francia Olivier Giroud, a dán Andreas Christensen és az angol válogatott Ruben Loftus-Cheek, illetve az ír Shane Duffy, a brazil Bernardo, a kolumbiai Jose Izquierdo, az olasz Ezequiel Schelotto, a nigériai Leon Balogun, az iráni Alireza Jahanbakhsh, a belga Leandro Trossard és Solly March.

Úgy vélekedek, hogy a hazaiak fognak nyerni, ezért rájuk is tippelek, hiszen nekem úgy tűnik, hogy a fővárosiak számára fontosabbak azok az ezen a meccsen megszerezhető pontok, mint amennyire ezek fontosak lehetnek a vendégeknek. És abból kiindulva, hogy a jobbiknak számító hazai csapatnak fontosabb a győzelem, ráadásul ezért még motiváltabbak is a játékosai, mint a vendégek, így meccs előtt nem tűnik túl rossz ötletnek a házigazdák győzelmére fogadni. Aztán, hogy végül mi lesz majd ebből, azt nemsokára – talán - meglátom és megtapasztalom. Természetesen én bízok a Chelsea sikerében, hiszen látom, hogy Frank Lampard még akkor is jó úton halad a fiatalítással, ha egyelőre még döcögős ez az út és olykor kellemetlenebb dolgokkal is muszáj szembesülnie az ígéretes trénernek.

Apropó, jut eszembe, ha már "terítéken van" a Chelsea  csapatánál zajló fiatalítás. A 18 éves Callum Hudson-Odoi neve már ismert lehet többeknek, és biztosra veszem, hogy a 20 éves Mason Mount és a 21 éves Tammy Abraham neveket is kezdik már megismerni és megjegyezni egyre többen a focit kedvelők közül, vagy még akár a szintén 21 éves Fikayo Tomori nevét is, ám jelzem, hogy a 19 éves angol utánpótlás válogatott labdarúgó Reece James felépült a sérüléséből és ezentúl már ő is bármikor játszhat. Persze, meglehet, hogy neki sokkal több ideig tarthat majd "beverekednie" magát a kezdőcsapatba, ugyanis ő hátvéd, s azért ott vannak az előbb említett Fikayo Tomorin kívül - és többen mások mellett - a 24 éves francia Kurt Zouma és a 23 éves Andreas Christensen is, ám én egyáltalán nem aggódok Reece James miatt, hiszen tutira biztosan eljön majd az ő ideje is.

Ennek az eddig tőle méltatlanul gyengén teljesítő és ezért egyelőre csak 11. helyezett fővárosi együttesnek égetően szüksége van arra, hogy "megcsapja" a még nála is gyengébben teljesítő  vendégcsapatot.

Tipp: győz a Chelsea.

2-0