ChatGPT és a sportfogadás ?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Üdvözlet!

A bundás meccseket hogy szűri ki? Mi a véleménye a manipulálásról?

Idézetet írta: LuckyLuciano Dátum június 09, 2023, 19:03:51Üdvözlet!

A bundás meccseket hogy szűri ki? Mi a véleménye a manipulálásról?

hát eddig még nem jutottam :-D

na az opera is belépett a sorompóba ékes magyar nyelven :-D




a másfél hónapos tapasztalatom az hogy renekül működik a szűrés, mint a naploba felraktam a tegnapi cirka 100 mérkőzésből kiszűrte azt a négyet amelyet a gyújtőfogadásba betettem.
Azt ki kell hangsulyoznom hogy nem arra kell kérni a promtben hogy előrejelzést adjon, mert akkor hülyeségeket ir (a bard a aria meg a többi is jelenleg, talán az 5s verzio jobb lesz), hanem meg kell neki adni egy létező adatbázist olyan weboldalon ahol hozzá is fér az informáciokhoz, (aiscore oddsportál, stb) és arra kell kérni hogy az ott lévő infokat summázza és csinálja azt amit épp szeretnénk, elemzzen, erdménykalkulácoit dogjon, eredmény modellezeést vagy csak szúrje ki azokat ahol várhatoan az első 15 percben nincs gol. Ez utobbi remekül működik egy keresztező gyűjtőfogadásnál odds3 fölémenve (tudjátok A-B,B-A,B-C)
Általánosan a tőlem kérdezők elfeljtik hogy a magyarul feltett kérdést leforditja magának angolra aztán a választ megint magyarra, igy nagyon fontos a szóhasználat hogy ne eperlekvárnak forditson egy angol csapat nevét :-D

Idézetet írta: attila77 Dátum június 10, 2023, 20:52:25hát eddig még nem jutottam :-D

Bing:

A megbundázott meccseket nem könnyű kiszűrni, mert sok tényező befolyásolhatja a meccs kimenetelét. Néhány lehetséges jel lehet a meccs előtti fogadási piac változása, a csapatok összeállítása, a játékosok teljesítménye, a bírói döntések és a statisztikák eltérései. Ezek azonban nem biztos jelek, és más magyarázatok is lehetségesek. A manipulálásról azt gondolom, hogy nagyon káros a sportnak és a fogadásnak, mert tisztességtelen és veszélyes. A manipulálás nemcsak a sport szellemét sérti meg, hanem a fogadók pénzét is ellopja. A manipulálás ellen küzdeni kell minden lehetséges módon.

Opera Aria:

Az általad említett probléma, azaz a megbundázott meccsek kiszűrése nem egyszerű feladat, és számos tényezőt kell figyelembe venni az ilyen esetek felderítésekor. Azonban az alábbiakban felsorolok néhány módszert, amelyek segíthetnek ebben a folyamatban:

A sportfogadási piacok figyelése: Azonosítani lehet olyan sportfogadási piacokat, ahol a fogadók jelentős összegeket tesznek le egy bizonyos meccs kimenetelére. Ha egy meccsen szokatlanul nagy összegű fogadást észlelnek, az adhat okot a gyanúra.

A játékosok és csapatok figyelése: Az ilyen esetekben a játékosok és csapatok értékelése is fontos szerepet játszik. Azok a játékosok és csapatok, akiknek a múltjában volt már hasonló ügyük, vagy akiknek az eredményeit gyakran megkérdőjelezik, általában nagyobb gyanúra adnak okot.

A helyszínek és a körülmények figyelése: Az ilyen esetekben a helyszínek és a körülmények is fontos szerepet játszanak. Azok a meccsek, amelyeket kevésbé figyelnek, vagy amelyeket távoli helyszíneken rendeznek, nagyobb eséllyel érintettek ilyen ügyekben.

Ami a manipulálást illeti, az egy elfogadhatatlan gyakorlat a sportban, és jelentős mértékben csökkenti annak értékét és hitelességét. A manipulálás során az érintettek azzal játszanak, hogy az eredmény hogyan alakul, és ezzel megszegik a sport integritását és fair play alapelveit. Az ilyen esetek felderítése és szankcionálása kulcsfontosságú a sport hitelességének megőrzése érdekében.

Idézetet írta: attila77 Dátum június 16, 2023, 06:39:25hanem meg kell neki adni egy létező adatbázist olyan weboldalon ahol hozzá is fér az informáciokhoz, (aiscore oddsportál, stb) és arra kell kérni hogy az ott lévő infokat summázza és csinálja azt amit épp szeretnénk, elemzzen,


Meg tudnád adni, melyik chat képes erre? Amelyikkel én nemrég beszélgettem (chat.openai.com), az azt hazudta, hogy nem tud adatbázisokhoz hozzáférni, de nekem olyan kéne, amelyik tudja kezelni az oddsportalt.

Idézetet írta: flamman Dátum július 03, 2023, 10:04:13Meg tudnád adni, melyik chat képes erre? Amelyikkel én nemrég beszélgettem (chat.openai.com), az azt hazudta, hogy nem tud adatbázisokhoz hozzáférni, de nekem olyan kéne, amelyik tudja kezelni az oddsportalt.

szia bing vagy opera aria

promt:
tanulmányozd a  weboldalon lévő információkat a mai Selangor - Kuching FA meccshez: https://www.apwin.com/match/selangor-vs-kuching-fa/5242572/predictions/
Azután ezek alapján csak az eredményeket ird ki egy táblázatba:
Várható-e az első 15 percben gól?
Hány darab szöglet várható az első félidőben?
Hány darab szöglet várható a második félidőben?
várható-e a első félidőben gól?
Várható-e hogy mindkét csapat rug gólt az első félidőben?
Milyen a gólrugási hajlandoságuk a csapatoknak  az első félidőben? (mindkettő csapatét ird ki alacsony/közepes/magas jelzővel)
mennyi a várható összes gól száma az első félidőben? (teljes számokat irj ilyen formában: 1:2)
A meccs végeredmény: 1, 1x, 1, 2x, 2

válasz (ennek megjátszását  itt a naplomba irtam meg épp)



Nos, próbálkoztam a binggel, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy barátok leszünk  ::)

Lényeg, olyasmi statot akarnék csináltatni vele (megjegyzem, én is meg tudnám csinálni, csak sok munkával), hogy X bajnokságban valahány évre visszamenőleg a 3-as alatti döntetlenoddsú meccsek közül mennyi lett ténylegesen X.

Először puhatolózva megkérdeztem tőle (hogy lássam, adhatok-e a szavaira), hány meccs lett simán döntetlen az etióp bajnokságban az elmúlt 5 évben. Azt mondja: 28. (csak a jelenlegi szezonban több van már...).
Akkor megkérdeztem, nézze meg, a mostani szezonban hány döntetlen van már ott. Aszongya: 2...
Belinkeltem neki a jelenlegi szezon eredményeit mutató oldal linkjét, hogy nézze meg, hány X volt ezen az 1. oldalon.
Ezt válaszolta:

"Köszönöm az információt! Az oddsportal.com oldalon található adatok szerint az 2022/2023-as szezonban eddig 2 meccs végződött döntetlennel1. Remélem tudtam segíteni!"

Hát baz+ nem tudtál segíteni, mert szemmel láthatóan is 15 db a döntetlenek száma ezen az első oldalon  ;D

Azt hittem, meggyorsítja a dolgomat, de még igencsak hagy kívánnivalót, maradnom kell a manuális kigyűjtögetésnél.


kicsit átkalandoztam a tenisz területére, ott legalább nem kell trükközni meg oddsokkal játszadozni élőben mint a focinál hogy kétesélyesre bűvészkedjem :-D

csak akkor vesztek ha az esélytelen 2-0 nyer, az meg ritka és bevállaható a m napi statisztikákat tanulmánypzva
Bing segit rászükiteni a kört a nyerőkre

amugy focinál továbbra is a TOTÁLOK ELLENI/meletti FOGADÁSI STRATÉGIA amit használok golokra és szögletekre, itt is bingel szűkitem a listát, ez azért jo mert automatikusan megtudom játszani a No/Yes15 perces stratot is

itt probálkoztam akkor a tétemeléssel de amikor a 100 forintos alaptét után már a 3000 is eluszott rájöttem hogy csak ugy van ahogy eredetileg gondoltam 7ezer forintot nincs értelme kockáztatni 50 forintért, ugy mint a rulettben

Amugy az irodák is vigyáznak rá, mert a rulettben is addig nyertünk a filléres asztalon amig le nem korlátozták és megszüntették, máshol meg eleve asztal és mezőlimit van...itt is hiába ajánlják a tippsterek meg a capperek a over37.5-t (mondjuk tenisznél) amikor eleve legkisebb megrakható a over39.5 mondjuk :-D

ez egy tegnapi proba volt teniszre


Gyeong Seo Lee - Sahaja Yamalapalli

Egyszeri fogadás
440 HUF
1.196
526.24 HUF
VESZTETT



Egyszeri fogadás
60 HUF
8.8
528 HUF
Nyert

tudom csak 28 forintot nyert de nyilván müxik nagyobb téttel is mert láttam dollár ezreket felpakolva erre a kettő tétre a telegramon

jo hir hogy kb már 10 AI predekcios oldal van, igy már csak azokat kell szüretnem a bingel, hiszen eleve azokkal számlnak amivel én csináltattam csak még több paraméterrel (műfű nem mű fű :-D )

Pár napja Bard is elérhető a kis hazánkban gyors mint a vidia

maradtam a bingnél mert ezt fejlesztik legjobban, már képet is eléemez igy eccerűen lövök képet a játék KÖZBENI, mondjuk első szett eredményéről vagy első félidőröl és elvégzi az eredménykalkuláciokat és előrejelzés modositást a játék előtti állapothoz képest, nyilván 3:1 állásnál nincs értelme már :-D

egy példa:
természetesen részletesebb statisztika is megadható livescore oldalakrol

a kép
https://imgur.com/ecZF9Ov

 tegyél a kép információi alapján előrejelzést az első félidő eredményére

A képen látható állás szerint az első félidőben még nem született gól, és mindkét csapat óvatosan játszik, hiszen csak öt szöglet történt
Ez alapján valószínű, hogy az első félidő gól nélküli döntetlennel zárul, vagy esetleg Alashkert szerez egy gólt a hajrában.(itt a scofascore adatokra hivatkozik)
A második félidőben várhatóan több izgalom lesz, hiszen Debreceni VSC-nek fel kell vennie a harcot, ha tovább akar jutni (itt a worldfootball.net adatokra hivatkozik)

Idézetet írta: attila77 Dátum július 27, 2023, 17:43:41egy példa:
természetesen részletesebb statisztika is megadható livescore oldalakrol

a kép
https://imgur.com/ecZF9Ov

 tegyél a kép információi alapján előrejelzést az első félidő eredményére

A képen látható állás szerint az első félidőben még nem született gól, és mindkét csapat óvatosan játszik, hiszen csak öt szöglet történt
Ez alapján valószínű, hogy az első félidő gól nélküli döntetlennel zárul, vagy esetleg Alashkert szerez egy gólt a hajrában.(itt a scofascore adatokra hivatkozik)
A második félidőben várhatóan több izgalom lesz, hiszen Debreceni VSC-nek fel kell vennie a harcot, ha tovább akar jutni (itt a worldfootball.net adatokra hivatkozik)


az első félidő 35.percében 5szöglet az bőven átlag feletti tehát ha csak ezt nézzük ebből minden lejön csak az óvatosság nem.. Kb ennyit ér MI-s fogadásod. És 35perc után azt mondani hogy valószínűleg nem lesz gól az első félidőben.. Ez aztán valami.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 27, 2023, 17:51:45az első félidő 35.percében 5szöglet az bőven átlag feletti tehát ha csak ezt nézzük ebből minden lejön csak az óvatosság nem.. Kb ennyit ér MI-s fogadásod. És 35perc után azt mondani hogy valószínűleg nem lesz gól az első félidőben.. Ez aztán valami.

azt ugye vágod hogy centire bejött az előrejelzés??
első félidőben nem volt gol, a második végén a debrecen hajrázott is és nyert 0:1-re
szoval előbb legalább megnézted volna mi lett az eredmény mielőtt leszólod szerencsétlent amikor vért izzadt hogy értelmezze a kép adatait :-D

azt értem hogy van aki aki irtozik a MI szótol is, de azt az előnyt amit sportfogadásban nyujtani tudd, elvetni felesleges időpazarlás.
ma a négy tenisz mérkőzéssből 1 nem felelt meg az előrejelzésnek