Laudrup ördögi tippjei fociországból

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Agyaljunk kicsit az EB kieséses szakaszán.
Volt már 1-2 meglepi, gyanús hogy ennyi is lesz. Egy ukrán vagy egy cseh csapat azért nem hiszem hogy a döntőig menetel..talán svájcban látom a kraftot!

A svájc-spanyol nagyon lutri, papír lett volna legutóbb is hogy simán kiesnek a svájciak, ez a spanyol gárda meg engem nagyon nem gyözött meg, kb. ott a helyük mint a portugál, német, francia csapatnak: otthon pihizni már..
nem raknék egy fillért se erre a meccsre, gólokra sem érzem jónak. undert érzek. A svájciak nem hiszem hogy nagyon taktikázni fognak, feltesznek mindent egy lapra , és az esélytelenek nyugalmával kiejtik a spanyolokat.

belga-olasz, amig a csoportmeccsek nem voltak olyan fázisban, hogy láttam hogy egy ágon lesznek, addig őket vártam döntőbe. Nálam a két legesélyesebb csapat.
olaszok legutóbb megszenvedtek, az náluk semmit nem jelent. formaidőzítésben nagyon jók. Belgák viszont nagyon meggyőzőek voltak. néztem a meccset végig, nálam egy percig nem volt kérdés hogy simán továbbmennek, az eredmény nem adja vissza hogy mennyivel jobbak voltak Ronaldoéknál.
itt tényleg a formaidőzítés fog dönteni. ha a belgák túl hamar pörögtek fel lehet itt buknak. Viszont ha az olaszok elvesztik a fejüket..
nem szeretek kimenetelre tenni, ezt sem érzem overre jónak, viszont a lapok repkedni fognak abban biztos vagyok. olasz tétmeccs cirkusz nélkül..nem létezik.
Lukakuék legutóbbi forduló alapján jobbak. Ha pisztolyt fognának a fejemhez hogy rakjak erre a meccsre, akkor a belgákra tennék.

cseh-dán mekkora malacuk van! két meglepetéscsapat egymás ellen, tehát egy tuti lesz a 4 között! Ez nálam elég egyértelműen a dánok. kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtottak. a csehektől a játékuk alapján a továbbjutás is eredmény volt, pláne a hollandok legyőzése..igaz bármennyire is szeretem a holland focit, velük én abszolút nem számoltam ezen az eb-n. ott még rendesen alakítani kell(akárcsak Löw utódjának a németeken). Szóval dánok, méghozzá simán.

Ukrajna-Anglia, mondtam a meglepetéseknek vége. Nem érzem az erőt az angolokban annyira, de azt viszont igen, hogy nem is kellett még jól játszaniuk. azt érzem hogy tudnak ennél többet is, és talán ez az ő EB-jük lesz. ezen az ágon simán döntöbe mehetnek,ha nyernek a dán-cseh meccs győztesét kapják, nem véletlen ad csak 1,66-ot a bet365 a döntőbe jutásukra. Nem érzek meglepetést, viszont itt lehet gólparádé, pláne ha az angolok rugják az elsőt, és az ukránok minden mindegy alapon mennek majd előre.

Nézzük akkor tovább!

ha úgy lesz ahogy Lau elképzeli, akkor
legjobb 4 között:
Svájc-belgium, itt már nem kérdés a belgák döntöbe jutása.
dán-angol, ez megint egyértelmű lehet, itt megint sok góllal, az angolok.

döntő tehát belga-angol
és akkor itt jönne az hogy mindenki a belgákat várná, merthogy csúcson vannak , minden idők legjobb belga csapata, ehhez képest semmit nem nyertek még.
Való igaz, én már az ucsó vb-n is őket vártam, drukkoltam is nekik. Most is fogok drukkolni, de a döntőben már tényleg akkor raknék kimenetelre egy ilyen párosításnál
ha megfegyegetnék a családom!
Egyébként ha itt tartunk, akkor az angolok sem tudnak semmit felmutatni jó ideje. úgy tudom pl. EB döntőbe soha nem jutottak még be!
A megérzésem itt a meglepetés, ami itt már nem is lenne az : Anglia nyer! Ismerik a belgákat, sokan tolják a PL-ben.
Nem véletlen tudtuk mi is annyira megszorítani a németeket, a fél magyar csapat a bundesligában tolja. Kicsit az az utánérzésem volt mikor néztem a német-magyart, mint mikor a franciák vébén nyitómeccsen szenegál ellen játszottak, és kikaptak..a full szenegáli csapat a francia élvonalban tolta még akkor. Jobban ismerték a franciákat, mint azok saját magukat..azóta az ilyet mindig figyelem. Szóval ez dönthet az angolok mellett. hogy ismerős párharcokat fognak tolni. Tudják merre fog cselezni, nem lepi meg őket annyira egyikük sem.

Szedjétek szét a meló utáni agymenésem!

Azért az fontos, hogy a belgáknál Kevin De Bruyne és Eden Hazard nincsen 100%-os állapotban. Egyelőre kérdéses, hogy játszhatnak-e az olaszok ellen - én inkább arra gondolok, hogy második félidőben csereként, ha szorul a hurok -, de utána sem biztos, hogy teljesen jó állapotban lesznek egy elődöntőre (főleg akkor nem, ha előtte kényszerből pályára kellett lépniük az olaszok ellen).

Luis Enrique helyzete azért érdekes, mert a versenyben maradt nyolc edző közül az egyedüli, aki igazán komoly trófeát tudott nyerni menedzserként. A meccsei abszolút a végletet képviselik: fegyelmezetten védekező ellenfelekkel szemben szenvedés 90 percen át, ha pedig lazább az ellenfél hátsó alakzata, kitámadnak, akkor ott jönnek a gólok. A németek kaptak tőlük egy hatost, valamiért a 4-3-3-as rendszerekkel szemben, nagyon jól működik Luis Enrique taktikája, ahol az ellenfél védői sokat fellépnek a támadásokkal. Az olaszok ilyenek, míg Svájc a jelenlegi offenzív felfogásával szintén bajba sodorhatja magát. A legrosszabb ellenfél az elődöntőben Belgium lenne a spanyolok számára.

Érdekes meglátás volt a belga-angol párhuzam, mert a belga kezdőből - ha De Bruyne is bevethető -, akkor három belga játékos van csak, aki Angliában játszik. A dánok kezdőjéből négyen játszanak Angliában, konkréten majdnem a védelem, így ismerik az angolok támadókat. Ha jól értem, akkor mi azért játszottunk döntetlent a németekkel, mert a fél magyar csapat a Bundesligában tolja. Gyakorlatilag a dánok és a belgák jobban ismerik az angolokat, mint ők saját magukat.

Belelátok egy meglepetést is tornába (dán győzelem).
Azért gondolom ezt, mert a dán csapat magja tudott pihenni a szezon során. A védelemből Kjaer az, aki percre lebontva a legtöbbet játszotta (36 meccsre jön ki). Többségük épp a szezon második felében kapott szerepet, amivel a csúcsforma mostanra időzíthető. Középpályáról Delaney folyamatosan sérült volt, gyakorlatilag az Eb-re lett rendben. Maehle és a többiek (akik amúgy védők is), játszottak, de ahogy látszik, ők bírják továbbra is. A támadósoruk meg rendkívül friss. Többségük 90 percre visszaosztva 20-25 meccs körül játszott. Ez sokat jelenthet a fáradt védelmekkel szemben, hogy egy hosszú szezon végére, amikor már 5. és 6. meccs van, mennyire vagy még friss. Ha ez nem lenne elég, ott van még az Eriksen-faktor is. Nekem nem lenne meglepő, ha a dánok döntőznének. Mondjuk ezen az Eb-n bármi előfordulhat, papíron az alsó ág jelenleg az angoloknak, felső meg az olaszoknál áll a belgák sérültjei miatt.

fő vonalakban egyetértünk. kijavítottál pár fáradtságtól rossz meglátást(pl. nekem belgákból több rémlett, igaz én azt is odavettem aki csak valamikor ott játszott, de már nem. így azért jóval többen vannak mint 3)
alsó ágon a belga-olasz pároson múlik nálad is ki lesz a döntőben,
felső ágon pedig akkor egy dán-angol meccsen dől el. Igaz te többet látsz a dánokban. (egyébként én is látuk bennük lehetőséget, de ahogy írtam is, valahogy azt érzem hogy az angolok még nem játszották ki magukat. Persze simán lehet hogy nem is fogják, mert ez a kicsit szürke, de eredményes foci amire képesek)
11-es szorzót ad a bet365 a dán győzelemre.a döntőbe jutásra már csak 3,75, vagyis a bukik is látják azt amit te, viszont a papírforma szerint ott elvéreznek a belgáktól, vagy az olaszoktól.
A belgák szerintem Eden Hazard nélkül jobbak lennének. Van bőven kvalitás ott, tehát nagyon nem hiányozna szerintem. De Bruyne már más tészta, ő nagyon kell.
Spanyolokat lehet szokás szerint lebecsülöm. Viszont a te meglátásaid kifejezetten jók szoktak lenni, nem ez lenne az első eset hogy egy tőled olvasott dolgon elindulva tettem győztes fogadást! Újragondolom az írásod alapján!
Ahogy kiveszem a szavaidból, abban is egyetértünk hogy a spanyolok nem jutnak döntőbe. Elverhetik a svájciakat, ha utána nem az olaszokat kapják, hanem a hajszálnyival nálam esélyesebb belgákat, akkor nekik ott vége.
Tehát az alsó ág, az inkább a belgáké mint az olaszoké vagy a spanyoloké.
Felső ág pedig a dán elődöntős menetelésig szintén egyetértés, annyi hogy te érzel meglepetésszagot, és az zászlókat tekintve inverz dánok döntőbe mehetnek.
Hát legyen! Egy belga-dán döntőt megnéznék, biztos hogy szórakoztatóbb lenne, és több gólos mint egy belga-angol. utóbbinál tiziket látok, unalmas 90 perc után..

A belgáknál padon van sok PL-játékos, de Hazardék kiesésével szerepet kaphatnak csereként (vagy mondjuk Martínez húz egy merészet és a C. Palace támadósorával lepi meg az olaszokat).

A logikus az, hogy Anglia nyeri az Eb-t (erről szerintem ne beszéld le magad). Az egyik, hogy a könnyebbik ág az övék, másik: hazai pálya. Ezek fontos tényezők, viszont a játékosaik sok fronton voltak idén ott a legjobbak között. Az biztos, hogy gyakorlatilag két nehezebb meccsük lesz papíron: németek és a döntő. A dánoknál most szerintem nehéz pontosan jósolni, mire is képesek valójában, mert Eriksen kiesése után egyetlen komoly ellenféllel játszottak, akik megrázták magukat a második félidőben és fordítottak...

Én lehet nagyon egyszerűen bontom le, de bennem ez van jelenleg: játszik-e még egészségesen Kevin De Bruyne az Eb-n? Ha igen, akkor szerintem Belgium megnyeri. Nekem ezen a tornán ő faktor, míg a másik Lukaku. Azért, amikor egy csapatból ketten képesek egymaguk meccseket eldönteni, az jelenthet valamit. Talán még az olasz cserék (vagy Immobile), akikben ez benne van, de ennyi.

Attól tartok én is, amitől te is, hogy egy Anglia - Belgium/Olasz döntő unalmas lenne. Ott ráadásul könnyedén benne lenne az is, hogy angolok hazai pályán ezt nem engedik el.

Érdekes, amit írtál, hogy a dán döntőt mennyivel biztosabbra veszik, mint a győzelmüket. Ezzel amúgy épp az angolok ellen beszélnek akkor a bukik.

Amúgy az meglepő, hogy 2004-ben ugyanígy volt egy dán-cseh a negyeddöntőben az alsó ágon. Akkor a csehek nyertek, de arról az ágról a nagy favorit franciák helyett a görögök mentek a döntőbe, ahol legyőzték a portugálokat. Most azon az ágon az ukránok vannak a csehek és a dánok mellett (a görögök "helyett"). Míg a felső ágon ugyanúgy három favorit van és egy outsider, mint 2004-ben. És akkor a cseheknek ugyanígy volt egy gólzsákjuk (Baros), mint ahogyan most (Schick).

IdézetAmúgy az meglepő, hogy 2004-ben ugyanígy volt egy dán-cseh a negyeddöntőben az alsó ágon. Akkor a csehek nyertek, de arról az ágról a nagy favorit franciák helyett a görögök mentek a döntőbe, ahol legyőzték a portugálokat. Most azon az ágon az ukránok vannak a csehek és a dánok mellett (a görögök "helyett"). Míg a felső ágon ugyanúgy három favorit van és egy outsider, mint 2004-ben. És akkor a cseheknek ugyanígy volt egy gólzsákjuk (Baros), mint ahogyan most (Schick).

Hát igen..ez a görög-ukrán párhuzam kisérteties! Pláne ha mögé nézünk kicsit, mert ez a "lesajnált" ukrán válogatott azért..Egy Jarmolenkoval(West Ham) és egy Zincsenkóval(Manchester City), na meg a kispadon egy Sevcsenko..
Plusz én látuk bennük egy olyasmi fanatizmust ami a mostani nyolcakból nem nagyon van már benne senkiben.(olyan "horvátos"-azok is amit műveltek a spanyolok ellen..1-3ról felálltak és visszajöttek, tudom megtették ezt a svájciak is, de ott más a mentalitás! Ez a fajta fanatizmus inkább a "keleti blokkra" jellemző. Egy svájci nem tud úgy menni előre mintha az életéért küzdene! Nem volt soha olyan élethelyzetben legtöbbjük.(ezt már én látom bele..)

Raktam fel egy szavazást, két napot adtam meg, de persze addig tényszerű amíg a negyeddöntők el nem indulnak. Aztán lehet kiveszem a kiesett csapatokat, és futtatom tovább a szavazást!

Az olasz-spanyol meccsre a bet365-ön felkinált ingyen fogadást (3000ft-os) feltettem az over 4,5-re 9-es szorzón.
Pozzato nagyon jól leírta hogy a spanyolok érvényesülnek az a laza hátsó alakzattal játszó csapatok ellen, és szerintem kiszakadhat a gólzsák.
Nagyon rázni fogják az biztos! az hogy az első félidőben lesz 4 gól(azért az már elég vad) talán 26-os szorzó. Aki nagyon extrémet akar fogni, ingyen fogadással simán tolhatja, veszíteni nem fog, és végigszurkolhatja az első félidőt!  ;)

Egy büntetőlapok 2,5 over 1,57-ért megtolva. szerintem ez nagyon alap egy mediterrán meccsen!
Eddig nagyon visszafogottak ebben a tekintetben, cserébe nagyon jó a meccs!
Persze elég a végén egy kis balhé, aztán elkezdenek repkedni majd a sárgák ha elszabadulnak az indulatok!

Az SPF Nagymenő versenyszám III. elődöntőjében én is indulok!
Azaz dec.6-12 között tudtok rám szavazni majd ha úgy gondoljátok a munkásságom megéri a voksotokat!
Idézem a jelölésem indoklását:
Az év sportfogadója cím nyertese voltam(2014? valahol ott környékén)
naplóm 711ezer feletti megtekintésen áll
stabil gólvadász stratégiát dolgoztam ki
youtube videókkal is segítettem, segítem a kezdő és középhaladó sportfogadókat
több cikkem is jelent már meg az oldalon, elsősorban fogadási stratégiák témában(gólvadászat, brék vadászat)
2010 nyara óta vagyok fórumtag
6767 hozzászólást küldtem már amire 2733 köszönet érkezett,
a több mint 10 éves tagság, és a több hosszabb "egészségügyi" szünet ellenére is napi 1.635 kommentes átlagot sikerült tartani.
Ez jelzi hogy azért nem floodolok minden hülyeséget, átgondolt, statisztikai alapon alátámasztott tippeket tolok.

Atyaúrég, jó régen nem írtam ide. Pár tipp mára:
13:35   Cangzhou Mighty Lions      Shenzhen FC   2   89   chi
15:00   FK Jerv      Moss FK   2   93   nor2
15:00   Jönköpings Södra      Utsiktens BK   2   93   swe2

Idézetet írta: laudrup Dátum augusztus 05, 2023, 11:17:16Atyaúrég, jó régen nem írtam ide. Pár tipp mára:
13:35   Cangzhou Mighty Lions      Shenzhen FC   2   89   chi
15:00   FK Jerv      Moss FK   2   93   nor2
15:00   Jönköpings Södra      Utsiktens BK   2   93   swe2

Üdv, újra itt Lau! :)

#6986 augusztus 06, 2023, 19:21:19, laudrup Ok: eredményekkel való kiegészítés
mai menü:
15:00   IF Elfsborg      Sirius IK   2   91   swe     49.percben esett, így zöld a tipp, de nem volt jó oddson fogadható.
17:00   HamKam      SK Brann   2   87   nor  ez viszont piros, nem volt gól a másodikban
19:15   Viking FK      FK Bodo/Glimt   2   93   nor
svédeknél 1-0 és 2-0 után legnagyobb az esély gólra a második félidőben.
Norvégoknál 1-1 után 89% ami nálam küszöbb alatt van, de éppenhogy.(szeretem ha90% vagy feletti)

tegnapiakat nemsokára kiértékelem.

Idézetet írta: laudrup Dátum augusztus 05, 2023, 11:17:16Atyaúrég, jó régen nem írtam ide. Pár tipp mára:
13:35   Cangzhou Mighty Lions      Shenzhen FC   2   89   chi
15:00   FK Jerv      Moss FK   2   93   nor2
15:00   Jönköpings Södra      Utsiktens BK   2   93   swe2

mindhárom jött és fogadható volt, mert a második félidőben a 75., 80., és 68.percben jött az első gól.

még sikerült egy fontos statisztikát kinyernem. ezek pedig a védekezési hibák.
mindegyik meccsnél 80% feletti esély van nagy védekezési hibára, de 85% az esély az Elfsborg és a Viking meccsén. ez nőveli nálam a gól esélyét. Illetve érdemes a félidei eredményeket is nézni, ami erősítheti a tippet.Ugye svédeknél 1-0 és 2-0 után az én programom szerint, a Bard szerint mindhárom esetben 0-0 után ír nagy százalékot de ezt nem tudom honnan szedi, valószínüleg sokkal több adatot néz, én csak az adott idényt..
a 0-0 nálam amúgy is mumus, tehát itt simán el kell engedni a mesterséges intelligencia tippjét. Chat GTP eleve nem tud friss adatokat nézni, nálam kiesik. Bard néha nagyon buta, iszonyatosan oda kell figyelni hogy fogalmaz az ember, de kiegészítésként, ráerősítésként jól jöhet ha hasonlókat lát meg a meccsen. Illetve tud figyelni un. hegyeket,Ez a statisztika azt méri, hogy hányszor szerez meg egy csapat a labdát a másik csapattól. A több hegyet szerezve csapat általában nyeri a meccset.De ez annak jó aki végeredményre fogad.
Tudja nézni melyik csapat szerez általában több gólt, de itt sem nézi a felállást ami nálam fontos hogy hazai vegy vendég státuszban van a csapat. logikusan a több gólt szerző csapat nyer, de mint mondtam nekem ez sem játszik mert nem végeredményre játszom, viszont a sok gólt szerző csapatok erősíthetik a tippet.
Eljött ez a korszak is amikor a saját össeeszkábált adatbázis alapú programom mellett a full netet átböngésző mesterséges intelligencia is segíthet. Csak mivel mindegyik képes hamis adatokat generálni ha nem tud pontos adattal szolgálni, elég gáz még a használatuk. Emberi a dolog, de nem azt várnám hogy kamuzik ha nem tud valamit, hanem kerek perec megmondja..

...gyengébbek kedvéért segíts már  értelmezni a tippeket...
köszönöm