Laudrup ördögi tippjei fociországból

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


egy másik cikkből:
"nem lehet mondani, hogy nem érett a pofon a braziloknak. Lehet, hogy a pofon mérete meghökkentő, de a világbajnokság kezdete óta hibapontokkal volt tele a brazilok játéka. A széleken a védekezés nem volt jó. A Konföderációs Kupán villogó Paulinhóra rá sem lehetett ismerni. Oscar keveset villant. Hulk egyet sem. Fred minősíthetetlenül gyenge volt végig, nem véletlenül kapott minden labdaérintésénél füttyszót 0–5 után. Neymar, David Luiz, Thiago Silva és Júlio César húzta eddig a csapatot, előbbit Zúniga kirúgta a világbajnokságról, a védelmi marsall pedig saját butaságának áldozata lett."

"A németek Portugália elleni első világbajnoki mérkőzését látva is nagyon jól megfigyelhettem: kevés csapat érzi úgy az ellenfél kiütésének lehetőségét, mint a nationalelf. Egy jól elvégzett pontrúgás (ott Hummels volt az ítélet-végrehajtó), egy butaság (Pepe kiállítása), egy Müller-gól, a németek 13 perc alatt végeztek a mérkőzés érdemi részével. Most a második és az ötödik gól között hét perc telt el, ennyi idő kellett a brazil világbajnoki álmok szertefoszlatásához. Nyilván kellett ehhez a brazilok teljes mentális csődje is, de ez a mérkőzés a németekről szólt, és arról a tökéletes játékról, amit itt bemutattak. Huszonkilencedik perc, Brazília elásva, vb-döntős Németország, olyan pusztító futballal, amit ezen a tornán csak a spanyolok megsemmisítése alkalmával Hollandiától láthattunk."

Sokat gondolkoztam én is a maradék meccseken, és ugyanazt látom mint amit a vb előtt, nem akarom visszakeresni,és idézgetni magamat, de azt éreztem végig hogy az európai topcsapatok játéka más szinten van most mint bármelyik dél-amerikaié, teljesen más focit játszanak. Nem tudok jobb szót:
modernebbet.
Löw nem nagy edző, de át tudta venni azokat a mintákat, ami a sikeres focihoz kell. Másolta a Bayer, azon keresztül Guardiola, rajta kereszül pedig Van Gaal és hollandia totális futballját, keverve egy nagyon kreatív, szervezett játékkal, ami alapból jellemző a németekre.
Wilmots szintén a támadó focival akarta sikerre vinni a belga focicsapatot,
Deschamp gall kakasai pedig szinte fénykorukat idézték ha kijött belőlük a jó forma.
Van Gaal pedig egy fogalom. Nehéz a holland válogatottal, mert ő az az edző aki együtt él a csapattal, ő olyan edző aki igazi sikereket éppen ezért klubcsapatokkal tud elérni. Folyamatosan figyeli a játékosait,és feljeszti azokat.
Ő is olyan mint Löw és általában a németek: a taktikához választ játékosokat, és nem a játékosokhoz igazítja a taktikát.
Nincs mese, dél-amerika, és ezáltal a világ most lemaradt európához képest.
Erre az állításra egy ma esti holland siker teheti fel a pontot, de nagyon benne van.
A brazílokkal ellentétben,akik a németekig jó európai csapattal nem találkoztak(bár azért a horvátok is tudtak igen kellemetlen perceket szerezni nekik), Messiék már megmérkőztek egy jó belga csapattal.
Ott egy korai szerencsés gólra futotta, valjuk meg ha az nincs, és támadniuk kell, a belgák bedarálják őket..(legalábbis benne volt, mert elég defenzíven nyomták utána).
Ez a hollandia pedig pont abban jó amiben a németek is: a kreatívitás váratlanságával tudnak olyan focit produkálni amire nem lehet készülni! A brazílok,vagy az argentinok játékára lehet, és a németek meg is tették, ízekre szedték a gyenge pontokat, és könyörtelen hóhér módjára ki is használták azt! Komolyan mondom a negyedik után már sajnáltam a brazílokat, mert tényleg az egész vb-n szenvedtek, és már chile ellen sem érdemeltek továbbjutást, de ezt még én sem kivántam nekik...
Azt pedig nem tudom elképzelni hogy Van Gaal ne tegye ugyanezt a kiszámítható argentinokkal.
Tudni fogja mikor kell változtatni, de lehet nem is kell majd! Egy két gyors ritmusváltás, vagy éppen játékos pozicióváltás.. nem menjünk bele! Ez már okoskodás érzetű részemről. Várjuk meg az estét, mert tényleg bármi lehet! Ha nem szól közbe váratlan dolog(bírói hiba, "szerencsésen" megpattanó labda stb..) akkor az lesz amit végig vártam: európai döntő!
Mert a defenzív foci kora lejárt!
Az eredményességhez újra focizni kell! Mi pedig szeretjük a látványos, sok gólos meccseket!
Álmom egy német-holland döntő ahol mindketten merik majd azt a focit játszani amit szívesen látunk tőlük!
Látványos, sok gólos, kreatív, pörgös, sok sprinttel, technikás csellel fűszerezett igazi foci.

Estére,fél téttel:
Hollandia és igen   Hollandia v Argentína
(Eredmény/Mindkét csapat szerez gólt)   09/07/2014   Egyik sem   7.50
Nem egygólos meccs lesz, és tudjátok, Robbenéket várom a döntőbe.

Idézetet írta: laudrup Dátum július 09, 2014, 09:15:32
Bátorság ha azt nagy pénzzel teszed(meg hülyeség is..)
játszós tippnek apróval elfér, elvégre tegnap délután se rakott volna a fogadók 99,99%-a egy forintot sem arra hogy 8 gól lesz a brazíl-németen.

Itt már eltüntek a defenzív, majd kihúzzuk valahogy csapatok.
Játszani kell Messiéknek ,és Robbenéknek is.
Az argentinoknak,akkárcsak a hollandusoknak pont a védekezésre beálló csapatokkal gyűlt meg a baja(kinek nem?)
,egymás ellen viszont simán becsúszhat egy adok-kapok meccs!
Elvégre bármelyikük is szerez vezetést, a másiknak menni kell, sőt egy gólra ráülni egy elődöntőben világbajnok esélyes csapatok ellen szintén botorság lenne bármelyik kapitánytól(nem is fognak ilyet tenni).
Tehát egy korai gól esetén lejöhet durvább over is.
A véleményem ismered, a hollandokat tartom esélyesebbnek a továbbjutásra!
De nem fogadnék arra hogy mindkét félidőt megnyerik! Simán lehet hogy Messiék találnak egy gólt,Robben meg fordít.
Köszönöm a válaszod!
Tegnap bejött az over 4,5. (1$/11.00 odds)
A Betsson 10-es szorzót kinál erre a gólhatárra.Én is megfigyeltem már, ha van egy korai gól az első félidőben, akkor 4 vagy több is lesz még.

28'
Felett 4.5   Hollandia v Argentína
(1. félidő szögletek
- ázsiai hendikep)   09/07/2014   Egyik sem   1.900
sok szélen vezetett támadás van mindkét oldalon.Ezek nagyobb eséllyel vezetnek szöglethez.
Argentinok rugtak is már hármat. Lesz még kettő a hajrában!
31' ott is a 4.szögi


Bronz meccs
Brazília-Hollandia tipp: over 2,5


Első ránézésre szívem szerint holland győzelmet fogadnék, olyan jó az oddsa!
Jobban megnézve viszont a gólok a tuti!
Adott egy brazíl csapat amelynek kutya kötelessége jól játszva nyerni, kiszolgálni egy egész országot, és kiengesztelni őket minden idők legcsúnyább, hazai pályán elszenvedett vereségéért..
Adott az is, hogy bármilyen profi játékosok, ez a meccs még bennük van! Ezen pár nap alatt nem lehet túlleni!
Sportoltam, szenvedtem megalázó vereséget, olyan szinten ahol nem várták tőlem.. hónapokig csak örlődtem, nem találtam a helyem, és nem tudtam azt nyujtani sokáig mint előtte!
Nem tartom kizártnak hogy hiába játszik már Thiago Silva, és várják majd tőle a stabilabb védelmet, ő egyedül nem tudja kitörölni a társak emlékeit!
Másik oldalról pedig adott egy holland csapat, akiknek minden mindegy, lehet a komplett cserepad áll majd fel, érzésem szerint Robben játszani akar majd, ő végig motiváltan játszott, gólt,gólokat akart lőni, ha pályán lesz, és teret adnak neki a brazíl védők, akkor gólt fog rugni!
Szerintem lesz lehetősége! Tippem hogy betalál, mert ez a brazíl csapat még sokkhatás alatt van.
A hollandok pedig, bárki is lesz a pályán, felszabadultan játszhatnak majd, a teher nem rajtuk van.
Első megérzésem egy fordításos meccs, amire volt már példa a brazíl-holland vb párharcok során.
(pl. 2010-ben brazíl vezetésből lett holland győzelem), de az egyik számomra legemlékezetesebb párharc régebben volt 1994-ben amikor a 16 között találkoztak, Romario majd Bebeto góljával lett 2-0, majd jöttek a hollandok és egyenlítettek Bergkamp és Winter góljával! Mekkora meccs volt az! Végül a 81.percben Branco szabadrugásból szerezte meg a győztes gólt!
A lényeg: lesz lehetősége a brazil, és a holland csapatnak is gólt lőni,és fognak is!
Egyik oldalt a tét nyomja majd előre, másikat a tétnélküliség!

lehetséges holland kezdősor:
Vorm, Verhaegh, Kongolo, Veltman, Martins Indi, Janmaat, Clasie, Lens, Depay, Wijnaldum, Huntelaar.

Úgy tűnik tényleg a cseresor kap lehetőséget! Ami over szempontjából nem rossz! Pláne hogy brazíl oldalon biztos a "legjobbak" kezdenek.(akik eléggé elhasználódtak már, ráadásul lelkileg sincsenek a helyzet magaslatán, sok hibával játszó védősort várok).

Megjátszok szerintem egy mindkét csapat gólt szerez mindkét félidőben opciót is(talán 7,00-es oddsa lehet, meg egy 3,5 overt is fél téttel, első tipp persze a 2,5 over!),de majd élőben ezeket!

Idézetet írta: laudrup Dátum július 12, 2014, 21:28:34
lehetséges holland kezdősor:
Vorm, Verhaegh, Kongolo, Veltman, Martins Indi, Janmaat, Clasie, Lens, Depay, Wijnaldum, Huntelaar.

Úgy tűnik tényleg a cseresor kap lehetőséget! Ami over szempontjából nem rossz! Pláne hogy brazíl oldalon biztos a "legjobbak" kezdenek.(akik eléggé elhasználódtak már, ráadásul lelkileg sincsenek a helyzet magaslatán, sok hibával játszó védősort várok).

Megjátszok szerintem egy mindkét csapat gólt szerez mindkét félidőben opciót is(talán 7,00-es oddsa lehet, meg egy 3,5 overt is fél téttel, első tipp persze a 2,5 over!),de majd élőben ezeket!
11-es oddsa van a mindkét csapat mindkét félidőben lő gólt :P :)

Igen / igen   Brazília v Hollandia
(Mindkét csapat szerez gólt: 1. félidő - 2. félidő)   12/07/2014   Egyik sem   11.00
A bronzmeccsek mindig sok gólosak.
Az utolsó underes bronzmeccs 1974-ben volt amikor a lengyelek 1-0ra nyertek a brazílok ellen.
de ha összesen nézzük is , 3x fordult elő hogy nem volt legalább 3 gól.
Ugyanez a döntőre nézve szinte fordított,pláne hogy csak az "újkori" eredményeket nézzük, mert persze hogy Puskásék idejében nem volt jellemző az egygólos meccs!

Robben kezd! Jól sejtettem én hogy nem hagyja ki!

20'
Felett 2.5   Brazília v Hollandia
(1. félidő gólok)   
12/07/2014   Egyik sem   1.61
fél téttel:
Felett 3.5   Brazília v Hollandia
(1. félidő góljai - további piacok)   12/07/2014   Egyik sem   4.00


full téttel:
Felett: 4.5   Brazília v Hollandia
(Mérkőzés gólok)   12/07/2014   Egyik sem   2.00

Brazília - 1. gól 40:00 előtt   Brazília v Hollandia
(Hazai csapat következő góljának ideje)   12/07/2014   Egyik sem   2.20
ezt már bánom.. lehet megint durván kikapnak...

Scolari alapvető hibája hogy relatíve defenzív csapatot épített. Ezt brazílokból nem lehet!
Ugyanakorra hiba mint Van Gaal elődjéé volt aki ugyanezt művelte a hollandokkal!
Vannak nemzetek akik csak támadó fociban jók! Ez van! Úgy látom egy meccs erejéig sem engedi Scolari hogy brazílosan játszanak, és szépen haljanak meg...
Ez bizony így csúnya lesz: az ucsó 2 meccsükön akár több mint 10 gólt is kaphatnak..(9 már megvan...)

Töketlenkednek... mire várnak?! Hogy majd a hollandok öngólt rúgnak(hármat mondjuk?!) Örület hogy miért nem mennek már előre normálisan?! Itt már nincs mese, vagy nagyon kikapnak ha kitámadnak, vagy végre gólokat rúgnak!

Idézetet írta: laudrup Dátum július 11, 2014, 21:39:59
Bronz meccs
Brazília-Hollandia tipp: over 2,5
  0-3  :ok:

Első ránézésre szívem szerint holland győzelmet fogadnék, olyan jó az oddsa!
Jobban megnézve viszont a gólok a tuti!
Adott egy brazíl csapat amelynek kutya kötelessége jól játszva nyerni, kiszolgálni egy egész országot, és kiengesztelni őket minden idők legcsúnyább, hazai pályán elszenvedett vereségéért..
Adott az is, hogy bármilyen profi játékosok, ez a meccs még bennük van! Ezen pár nap alatt nem lehet túlleni!
Sportoltam, szenvedtem megalázó vereséget, olyan szinten ahol nem várták tőlem.. hónapokig csak örlődtem, nem találtam a helyem, és nem tudtam azt nyujtani sokáig mint előtte!
Nem tartom kizártnak hogy hiába játszik már Thiago Silva, és várják majd tőle a stabilabb védelmet, ő egyedül nem tudja kitörölni a társak emlékeit!
Másik oldalról pedig adott egy holland csapat, akiknek minden mindegy, lehet a komplett cserepad áll majd fel, érzésem szerint Robben játszani akar majd, ő végig motiváltan játszott, gólt,gólokat akart lőni, ha pályán lesz, és teret adnak neki a brazíl védők, akkor gólt fog rugni!
Szerintem lesz lehetősége! Tippem hogy betalál, mert ez a brazíl csapat még sokkhatás alatt van.
A hollandok pedig, bárki is lesz a pályán, felszabadultan játszhatnak majd, a teher nem rajtuk van.
Első megérzésem egy fordításos meccs, amire volt már példa a brazíl-holland vb párharcok során.
(pl. 2010-ben brazíl vezetésből lett holland győzelem), de az egyik számomra legemlékezetesebb párharc régebben volt 1994-ben amikor a 16 között találkoztak, Romario majd Bebeto góljával lett 2-0, majd jöttek a hollandok és egyenlítettek Bergkamp és Winter góljával! Mekkora meccs volt az! Végül a 81.percben Branco szabadrugásból szerezte meg a győztes gólt!
A lényeg: lesz lehetősége a brazil, és a holland csapatnak is gólt lőni,és fognak is!
Egyik oldalt a tét nyomja majd előre, másikat a tétnélküliség!


A döntőre már nem rakok külön fogadást, elvégre van 3 is korábbról:
Németország   Világbajnokság
(Végső győztes)   13/07/2014   2 Helyezések
1/2  Szorzó   6.00

Németország   Világbajnokság
(Végső győztes)   13/07/2014   2 Helyezések
1/2  Szorzó   7.00


Németország és Thomas Muller   Világbajnokság
(Győztes és gólkirály)   13/07/2014   Egyik sem   81.00
Müller ugye 5 gólos, James Rodriguez 6 gólos, ha Müller rúg egyet legalább és németország világbajnok akkor jók vagyunk mert holtversenyben gólkirály lesz.