Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Brussels Cycling Classic
Mi történt a belga ProSeries egynaposon, hogy olyan mezőnyben, ahol Merlier, Nizzolo, Bennett, Kristoff és a Quick-Step vonat volt, Taco van der Hoorn nyert? Röviden úgy, hogy ezek a csapatok hagyták elmenni a szökést a nap elején, akik köszönték szépen és hazaértek. Közel 200 km-es elmenés volt ez, egyszerűen az Alpecin - Quick-Step - Bora triónak nem esett jól dolgoznia (esett is, rossz idő volt), míg elől egy viszonylag erős tempót mentek. A gond csak az volt, hogy nem volt live bet, pedig annyira lehetett látni, hogy Van der Hoorn behúzza. Mondjuk azt én sem gondoltam, hogy ilyen "hajrá" után. Nem sok ilyen sprintet láttam, ahol szó szerint alig haladnak a versenyzők, óriási kínok között teszik meg a métereket, miközben nem hegyi hajráról beszélünk. Azt hittem, sosem ér véget a sprint.  ;D Minerva Cyclingnak pedig tisztelet, mivel sima konti csapatként egy ilyen rangos versenyen 2. helyen értek célba.

Dauphiné 2. szakasz
Hazaért szökés, még élőbe el lehetett csípni egy 7.50-es szorzót Vuillermoz győzelmére. Ebből a szempontból jó etap volt, meg abból is, ha elől van 4-5 olyan ember, akik hajlandóak dolgozni, akkor nem fogják őket beérni. Elmúlt hónapokban most már nem az első eset volt, amikor sprinterek elől vitték el az etapot, mert 9-10 km-rel a vége előtt még volt 40 másodperc előnyük. Ennyi manapság már elég, ha megfelelő csoport van elől. Érdemes ezt a Tour de France fényében is észben tartani, mert most is Ganna, Benoot vagy Laporte ment tempót, de nem tudták behozni a szökevényeket. Tegnap Campenaerts próbálkozott Belgiumban nagyobb tempóval, szóval hiába vannak jó irammenők a mezőnyben, ha nincsen kemény üldözés 30-50 km-ren át, akkor mindegy, mennyire nyomják meg az utolsó 10 km-t.

A Tour de France rajtlistáját átnézve, már most látszik, hogy kik azok, akik az elmenésekre fognak rámenni:
- Groupama-FDJ (Küng, Armirail, Le Gac, Geniets)
- TotalEnergies (Sagan nincsen formában)
- Israel
- EF (Cort, Bettiol)
- Astana (Moscon)
- AG2R (Jungels, Naesen, Van Avermaet)
- Bahrain (Mohoric)
- B&B Hotels (Gougeard)
- Intermarché - Wanty (Taco van der Hoorn)

Őket fogja üldözni a Lotto, Quick-Step, Bora, BikeExchange és Alpecin. Itt azért lehetnek hazaérések...


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: június 7., 08:00CET

Wout van Aert leigázza a mezőnyt

Megint összecsaphat egymással korunk két legjobb időfutamosa, Wout van Aert és Filippo Ganna.  Olvasd tovább


Groenewegen-probléma (tanácsadás a sprintszakaszokhoz)
Visszatért egy olyan időszak, amikor a sprintereknek bizony tudniuk kell dombra/hegyre menni. A Jalabert, Zabel vagy Freire-érában ezt próbálták kiaknázni, hiszen Zabel is jól bírta az emelkedőket, így igyekeztek leszakítani Cipollinit (és a többi klasszikus sprintert), most is valami hasonlót látunk. A sprintereket szét lehet választani, vannak a klasszikus gyorslábúak, mint Cavendish, Groenewegen, Jakobsen, Bennett és Merlier, akik nem bírják az emelkedőket. Ezt próbálja az "új hullám" kihasználni: Wout van Aert, Ethan Hayter, Mads Pedersen, Mathieu van der Poel és Biniam Girmay.

Ráéreztek arra, hogy ezek a sprinterek nem biztos, hogy labdába rúgnának egy klasszikus felvezetés során, viszont, ha a kisebb emelkedőket óriási tempóval megnyomják, akkor Groenewegen vagy Cavendish simán leszakadhat. Ezzel a saját esélyeiket is növelik, de ez körülbelül egy 5-10 évre kiment a divatból, mert a csapatok emiatt nem áldoztak fel embereket - most igen -, illetve a sprinterek között sem volt ennyi dombokat kedvelő versenyző. Arról nem is beszélve, hogy vannak az úgynevezett hibrid sprinterek, mint Démare, Ewan vagy Nizzolo, akik kellően gyorsak, hogy sima mezőnyhajrában is a győzelemért menjenek, de az erejük is adott hozzá, hogy bírják a sztárcsapatok által generált nagyobb tempót az emelkedőkön.

A legújabb generáció pedig már kifejezetten figyel rá, hogy bírják az ilyen emelkedőket, mint amik most a Dauphinén is vannak. Arnaud de Lie (sokan új Boonen-nek tartják), Kaden Groves, Ethan Vernon és Thibau Nys már bőven ebben a szellemben versenyeznek. A Dauphiné és a Giro megmutatta, hogy az ilyen univerzális sprinterekkel rendelkező csapatok nem feltétlenül akarnak nagyobb mezőnyhajrát, így a Tour de France-on is érdemes lesz erre figyelni, mint ahogyan a szezon későbbi versenyein is. 

Valamit elnézhettek, vagy mi tévedtünk

Egy fiatal norvég versenyző kerül középpontba, aki a Dauphinén bizonyíthat.  Olvasd tovább


Kedveljük Evenepoelt, de ez nonszensz

Addig érdemes lecsapni, amíg nem változnak a feltételek.  Olvasd tovább


Jumbo-Visma a Dauphinén... brutális.

#1568 június 12, 2022, 17:39:58, csabax
Ez a Criterium du Dauphine nagyjából arról szólt, hogy a Jumbo-Visma mennyire veri ripityára a többieket. A záróforduló igazából Steven Kruijswijk számára volt a legfontosabb. A holland úgy szerepelt, ahogyan tőle elvárható, s ez a mai teljesitménye szinte biztosan azt eredményezte, hogy bebiztositotta helyét a TdF-csapatban.
Roglic és Vingegaard egyaránt nagyon erősek és jól felkészülten fognak versenyezni a francia körversenyen. Kíváncsi vagyok Pogacar jelenlegi állapotára, s majd csak a szlovén viadal után lehet valamit "kiokoskodni".
Egyelőre az a helyzet, hogy a Jumbo-Visma jól áll, hiszen szinte egyformán erőteljes "A" és "B" verziókkal rendelkezik, miközben az UAE-nek csak "A" verziója van (Pogacar, senki más).
Igaz, Pogacar személyében az UAE egy kifejezetten nyerőképes verzióval bír, ám élvezetes lehet a küzdelem, amennyiben Roglic és Vingegaard felváltva fogják "ráncigálni" Pogacart három héten keresztül. Ha így lesz, akkor érdekes lesz megfigyelni, hogy Pogacar hogyan bírja és meddig bírja az egyenlőtlen küzdelmet.

Tour de Suisse mezőnyében volt baj az elmúlt 48 órában, mivel kiszállt a Jumbo-Visma, Bora, UAE, Alpecin, Bahrain, EF és még pár versenyző, mezőny harmada pozitív tesztet produkált koronavírusra. Van egy para a mezőnyön belül, mondván ez könnyedén megismétlődhet a Tour de France-on is. Rohamosan terjed a vírus a mezőnyben, ha jól tudom, akkor a többség nem produkált semmi komoly mellékhatást, de így olyan versenyzőknek, mint Vlasov, Urán vagy Kuss felkészülésének annyi, de könnyedén lehet, hogy Dani Martínez és Geraint Thomas kénytelen feladni, mivel Pidcock a csapatból már pozitív tesztet produkált. Innentől sok értelme nincsen a Svájci körversenynek, mert ha ennyi pozitív minta volt (30-40), akkor valószínűleg a maradék mezőnyből is lesznek bőven ma pozitív mintát produkálók.

#1570 június 18, 2022, 20:44:01, peshark Ok: szlovák nem = szlovén
Érdekes "befutó" volt a szlovén körön.. ;D

Idézetet írta: peshark Dátum június 18, 2022, 16:50:10Érdekes "befutó" volt a szlovák körön.. ;D

Bohóckodás az a verseny, inkább azt kéne UAE Tournak nevezni (vagy Pogacar Tournak).  ;D  Mondjuk az idei Dauphinén vagy Párizs-Nizzán is voltak hasonló befutók, ahol meg a Jumbo-Visma ölelkezett a befutóban.

Ezekben a napokban nem csak szlovén körverseny, hanem szlovák körverseny is van?

Idézetet írta: csabax Dátum június 18, 2022, 20:29:51Ezekben a napokban nem csak szlovén körverseny, hanem szlovák körverseny is van?

Igen, nem is tudtad?

(Elirtam termeszetesen.)

Idézetet írta: peshark Dátum június 18, 2022, 20:43:23Igen, nem is tudtad?

(Elirtam termeszetesen.)
Nem tudtam. Erről lemaradtam.  ;)