csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 118 vendég van a témában


#11970 december 10, 2015, 15:28:27, csabax
Wolfsburg - Man Utd

Tipp: Bas Dost bármikor gólt szerez
Odds: 2.50
Tét: 10
Fogadóiroda: bet365


Arra fogadok, hogy Bas Dost bármikor szerez gólt. Nem nagyon részletezném a továbbjutási lehetőségeket, mert ez kissé hosszadalmas lenne, ezért inkább csak annyit jegyzek meg, hogy - megfelelő eredmény esetén – még mindkét gárda tovább léphet. Azaz a mérkőző felek mindegyike számára fontos ez a találkozó.

Ennek megfelelően nagy küzdelemre és több gólra számítok, no és persze arra is, hogy a továbbjutásban reménykedő hazaiak legveszélyesebb gólszerzője, a holland válogatott Bas Dost bármikor gólt fog szerezni. Erre nem csak azért látok jó esélyt, mert nem nevezhető túl acélosnak a vendégcsapat védelme, s a németalföldi gólvágó ezt képes lehet mattolni, hanem azért is, mert sok sérült van az angoloknál. Nem csak Rooney és Schneiderlin fog hiányozni a MU-ból, hanem a muszájból olykor hátvédként szereplő Antonio Valencia is, valamint olyan védőfeladatokat ellátó focisták, mint Rojo, Jones, Shaw és Ander Herrera. Sőt, még az sem zárható ki, hogy egy újabb hátvéd, Patrick McNair sem lesz bevethető állapotban.

Ehhez képest hazai oldalon mindenki egészséges és rosszabbik esetben is csak annyi a hiány, hogy Felipe Lopes nem játszhat. Ennyi.

Nem hiszen, hogy a továbbjutás küszöbén álló Wolfsburg játékosai nem lesznek tudatában annak, hogy az ellenfelük is esélyes a továbbjutásra, s így csak gólokat szerezve tudják biztosítani majd a saját számukra a sikert. Hazai pályán fog játszani a német csapat, támogatni fogják a szurkolók is, de még abban is lehet bízni, hogy az angol csapatok leszálló ágban vannak a BL-ben. Annyi mindössze a Wolfsburg dolga, hogy megoldjon egy nem túl nehéznek tűnő, de persze nem is könnyű feladatot, hogy legalább 2 gólt szerezzen a MU elleni mérkőzésen. Ha összejön ez a két gól, akkor nagyon valószínű, hogy a gólveszélyes középcsatár, Bas Dost lesz a hazaiak egyik gólszerzője. Már csak azért is, mert neki ez lesz a fő feladata ezen a meccsen. Mondhatni, hogy ez lesz az egyetlen feladata: gól szerezni a MU elleni találkozón.

Tipp: Bas Dost bármikor gólt szerez.


Érvénytelenített. Tét vissza.

#11971 december 08, 2015, 22:35:50, csabax
PSV Eindhoven - CSZKA Moszkva

Tipp: PSV -1 gól hendikep  :noway:
Odds: 2.60
Tét: 10
Fogadóiroda: bet365


Csakis akkor érdemes számolgatniuk a hollandoknak, ha több gól különbséggel győzik le az oroszokat. Természetesen jó esetben akár az 1-2 gól különbség is elegendő lehet, de a 2-3 gól különbség már megnyugtatóbb lehet. Még így is lesni kell majd a csoport másik meccsének eredményét, ám ezt csakis akkor lesz majd érdemes megtenni, ha már gólzáporos győzelmet aratott a PSV Eindhoven. Szóval nem az van, hogy neki lehet állni leskelődni és várakozni, hogy mi történik a csoport másik mérkőzésén, hanem nagy győzelemre kell játszaniuk a hollandoknak. Ez az egyetlen esélyük arra, hogy reménykedhessenek a továbbjutásban.

És bizony a továbbjutásra már esélytelen vendégcsapat ellen ezt már csak azért is meg lehet tenni, mert kissé motiválatlan lehet a moszkvai együttes, plusz meg azért is, mert már eddig is bizonyította, hogy lehet gólt szerezni neki (5 mérkőzésen 7 kapott gól). Leonid Slutsky edző vendégcsapatából jó eséllyel hiányozni fog az egyik hátvéd, mégpedig a Berezuckij-fivérek egyike, Vaszilij. Emellett az már biztos, hogy nem lehet pályán az olykor a gólszerzésben is jeleskedő Jeremenko.

Az igaz, hogy nem lesz Narsingh a hazaiaknál, de viszont ott lesz a pályán Luuk de Jong, Locadia és Guardado is. Szóval, úgy vélem, hogy nem kell félteni a holland együttest, mert még így is lesz ott több lehetséges gólszerző. Szerintem nagyon sok fog azon múlni, hogy milyen hamar sikerül majd a hazai csapatnak megszereznie az első gólt. Amennyiben ez a dolog hamar összejön, akkor nem lehet túl nagy gond a tippel, viszont ha nem sikerül időben feltörni az orosz reteszt, akkor izgalmasabb sors vár a tippre. Természetesen az első lehetőségben bízom.

Tipp: PSV -1 gól hendikep.


2-1

#11972 december 08, 2015, 22:35:01, csabax
Galatasaray - FC Astana

Tipp: 3.5 gól felett  :noway:
Odds: 2.75
Tét: 10
Fogadóiroda: bet365


Számomra ugyan némileg meglepő volt a Bajnokok Ligájában újonc kazahok várakozásomon felüli helytállása a csoportmeccseken, de legalább így utólag elmondhatom, hogy nem teljesen érdemtelen a dolog. Az asztanai gárda sokat dolgozott azért, hogy elkerülje a pofozógép szerepét, s be kell valljam magamnak, hogy ezt jól csinálta, s így számomra nem marad más, csak az, hogy ezután is értetlenkedjek azon, hogy mit keres egy közép-ázsiai csapat az európaiak számára rendezett sporteseményen. Mindössze egyszer szenvedtek nagyobb arányú vereséget a kazahok (4-0 az Atletico ellen), de még ez a bukta sem mondható annyira vészesnek, hogy reménytelen esetnek lehessen nevezni az asztanai alakulatot.

Ezúttal abban reménykedek, hogy az utolsó meccsen talán mégis összejön a nagy bukta az eddig magát túl jól tartó FC Astana számára. A csoport utolsó helyezése már viszonylag biztosnak tűnik, s ugyan tény, hogy még van némi esély az előrelépésre a Galata otthonában, de ehelyett inkább azzal foglalkozok, hogy eddig még az otthon játszó töröknek sem jött ki a lépés ebben a BL-idényben.

A vendégeknél mindenki egészséges, s a hazaiaknál is csupán csak Hamit Altintop és Carole lesz a két hiányzó. Első ránézésre nem tűnik gólgazdagnak ez a meccs, s az az igazság, hogy számomra még második ránézésre sem az, ám mégis a háromnál több gólra fogadok. Azért erre, mert abban bízom, hogy a hazaiaknál végre összejönnek a dolgok, s a vendégek pedig megkapják azt a vereséget, ami egy újonccsapatnak ,,jár".

Tudom, hogy nem túl meggyőző ez az indok, de hát ez van, próbálkozom és hátha összejön. Az egyértelmű, hogy alacsony lesz a tét, s nem fogok kockáztatni túl sokat, ám úgy vagyok vele, hogy mikor máskor, ha most nem. Ez a BL-csoportkör utolsó fordulója, mindkét gárda búcsúzik a Bajnokok Ligájától és a hazai pályán játszó Galatasaray lehet olyan helyzetben, hogy háromnál több góllal szórja meg ellenfelét.

Tipp: 3.5 gól felett.


1-1

#11973 december 10, 2015, 15:28:43, csabax
Paris Saint Germain - Shakhtar Donetsk 1  :great:


#11974 december 10, 2015, 16:42:32, csabax
PSV Eindhoven - CSZKA Moszkva 1  :great:

#11975 december 10, 2015, 21:23:40, csabax
Wolfsburg - Manchester United, 1.5 gól felett  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum december 06, 2015, 19:08:28
Lengyelország - Svédország 2  :great:
Szerbia - Magyarország 2  :great:

Nyereményszorzó 1,56
30-31
26-32




#11980 december 09, 2015, 22:55:58, csabax
Olimpiakosz - Arsenal

Tipp: 3.5 gól felett  :noway:
Odds: 2.75
Tét: 10
Fogadóiroda: bet365


Nem hiszem, hogy ez a találkozó 1-2 árva góllal fog zárulni, hanem sokkal inkább hiszek abban, hogy potyogni fognak a gólok. Ugyebár ez a BL-csoportkör utolsó fordulója, s a még mindig csak 3. helyezett Arsenalnak mindenképpen győznie kell a továbbjutáshoz. Sőt, az van, persze ha jól számolok és nincs semmi tévedés a dologban, hogy az angol csapatnak nem csak simán kell nyernie, hanem minimum 1 gól különbséggel muszáj győznie a továbbjutáshoz.

Emellett persze azzal is érdemes számolni, hogy a hazai pályán játszó és jelenleg a 2. helyen álló Olimpiakosz egyáltalán nem fogja olcsón adni a bőrét. A görög gárda is továbbjuthat, méghozzá annyira így van ez, hogy egyelőre az Olimpiakosz esélye a továbbjutásra nagyobb, mint az angoloké. Tuti, hogy ilyen helyzetben nem lesznek nyuszik a görögök és foggal-körömmel fognak küzdeni azért, hogy gólt vagy gólokat szerezzenek az Arsenal elleni találkozón.

Erre - mármint a hazai gólszerzésre - már csak azért is nagy esély van, mert rengeteg a sérült a vendégcsapatnál: Alexis Sanchez, Cazorla, Welbeck, Wilshere, Coquelin, Rosicky, Arteta és Ospina sem játszhat az Olimpiakosz elleni meccsen. A hazaiaknál csak Maniatis és Gianniotis van a hiányzók listáján. És persze az is a hazai gólnak vagy góloknak kedvez, hogy minden bizonnyal ezúttal is a félelmetes hangulatú lesz a Karaiszkakisz stadion.

Úgy számolok, hogy ha szerez egy gólt a hazai együttes, akkor már legalább hármat kell szereznie a vendégcsapatnak. Ez már önmagában 4 gól. És akkor még ott van az a lehetőség is, hogy mindenképpen gólokat kell szereznie az erősen foghíjas Arsenalnak, s a sokszor megnyíló angol védelem több esélyt is kínál majd a gólszerzésre a hazaiaknak. Háromnál több gól lesz ezen a meccsen, na.

Tipp: 3.5 gól felett.


0-3. Nagyon hiányzott a hazaiak gólja.  >:(

#11981 december 10, 2015, 11:53:10, csabax
Dinamo Kijev - Maccabi Tel Aviv

Tipp: Denys Garmash bármikor gólt szerez  :great:
Odds: 2.60
Tét: 10
Fogadóiroda: bet365


Denys Garmash nem az a kimondottam gólszerző típusú labdarúgó, hanem általában az van, hogy amikor játéklehetőséghez jut, akkor megpróbál élni ezzel: küzd, hajt, kiszolgálja a társakat, kiveszi a részét a csapatmunkából, s amikor úgy adódik, akkor még akár gól is szerez. Talán az izraeliek elleni lehet megint egy olyan találkozó, amikor gólszerzés terén is eljön megint az ő ideje. Gondolom én, hogy így lesz.

Abból indulok ki, hogy az ukrán csapat úgy elveri ellenfelét, mint szódás a lovát. Ez nálam több gólos hazai győzelmet jelent, s ezen a meccsen jó esetben akár még az is előfordulhat, hogy Garmash lesz a kijeviek egyik gólszerzője. Az eléggé valószínű, hogy a villámléptű cselezőgép Jarmolenko lesz a hazai csapat egyik gólszerzője, de további 2-3 Dinamo-gól esetén talán lesz esély arra is, hogy Garmash rúgja az egyik gólt. Legalábbis én ezt remélem.

A kijevi együttes jó formában van és bár jelenleg a 3. helyen áll a G-csoportban, még bízhat abban, hogy a Chelsea-Porto meccsen nyerni fognak a hazaiak, mert ebben az esetben számára elég lehet a hazai győzelem a továbbjutáshoz. Abban tehát lehet bízni, hogy a Dinamo Kijev nem fogja elszórakozni a mérkőzését, hanem hajtani fog a magabiztos győzelemért. Mivel a Maccabi Tel Aviv eléggé gyenge ellenfélnek minősíthető (5 mérkőzésen 5 vereség és 15 kapott gól) nem kevés esély van arra, hogy a hazai csapat nagyon meg fogja szórni gólokkal Kijevben.

Egyáltalán nincs komolynak nevezhető hiányzó a hazaiaknál - de a vendégeknél is csak Radonjic és Ben Haim fog hiányozni -, s így még akár az is előfordulhat, hogy nem fog játszani Garmash, esetleg csereként játéklehetőséghez jut majd néhány percre, de hát jobb híján elhessegetem magamtól ezt a gondolatot, s azzal számolok, hogy Sergiy Rebrov edző játszatni fogja az általam gólszerzőnek kinézett játékost. Nekem mindössze annyi lesz a dolgom, hogy szárazon tartsam a puskaport és bízzak Garmash gólszerzésében.

Tipp: Denys Garmash bármikor gólt szerez.

#11982 december 10, 2015, 13:16:14, csabax
Gent - Zenit

Tipp: Gent  :great:
Odds: 2.25
Tét: 10
Fogadóiroda: bet365


Előrebocsátom, hogy több fogadásomat is megemlítem majd ennek a meccsnek a kapcsán. Természetesen lesz szó a Gent-Zenit találkozóról is, de minden bizonnyal most érkezett el az a valamicsoda, hogy én is kénytelen vagyok idézni az utóbbi években sokszor hallott dumát, miszerint ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra figyeljenek, amit csinálok.

Szóval és tehát és így tovább.

Van egy olyan - számomra nem örömteli dolog -, hogy már egy jó ideje vesztesek a 2.50 körüli szorzós tippjeim (lásd a november havi SfGuru-teljesítményemet, plusz a tegnapi tippeket), ezért amolyan biztonsági dologként kénytelen leszek a tippjeim ellenkezőjére is fogadni. Például a Gent-Zenit kapcsán most hazai győzelemet tippelek, de muszáj lesz az X2-re is fogadnom valahol. Ugyanígy járok el majd az Olimpiakosz-Arsenal meccs kapcsán is, ahol eredetileg 3.5 gól felettről és vendéggyőzelemről szól az egyik tippem, de kénytelen leszek az 1X-re is fogadni. Úgy látszik, hogy muszáj lesz saját magam ellen fogadnom. A Gent-Zenit X2 és az Olimpiakosz-Arsenal 1X mellé beveszem az AS Roma-BATE és a Valencia-Lyon mérkőzések hazai győzelmét is, és így kijön majd egy egészen "combos" szorzójú biztonsági fogadás.

Na, de most itten nem a Gent-Zenit X2-ről, hanem Gent-Zenit 1-ről van szó.

Majdnem minden idényben van egy úgynevezett meglepetéscsapat a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. Idén erre szerintem a belga Gent és a görög Olimpiakosz pályázik jó eséllyel. (Például régebben a ciprusi APOEL is ilyen volt.) Valószínűnek tartom, hogy mindkettő nem fog bejutni a kieséses szakaszba, hanem csak az egyik: azaz vagy a Gent vagy pedig az Olimpiakosz lesz a boldog "underdog".

A belga Gent már most is továbbjutó helyen van. Persze, az Olimpiakosz is továbbjutó egyelőre, de most legyen szó csak a belgákról. Ők otthon játszanak és azt a pontveszteség nélkül listavezető Zenitet fogadják, amelyik már továbbjutott és tutira 1. helyezett lesz, s így akár motiválatlan is lehet. Nem csak emiatt tippelek itt hazai győzelmet, hanem azért is, mert valószínűnek tartom, hogy viszonylag tartalékos lesz a már páholyban levő orosz ellenfél és ez bizony - ha tényleg így alakul majd a dolog - a hazai gárda malmára hajthatja a vizet.

Azt tutira veszem, hogy a hazai pályán játszó BL-újonc belga Gent nagyon-nagyon hajtani fog a továbbjutásért, s akár még sikeres is lehet az akciója, ha közben a Zenit is komolytalanra veszi a figurát. Bőven van tehát motiváció a hazai oldalon.

Csak Pedersen és Matton, illetve Fajzulin és Witsel fognak hiányozni a mérkőzésről. Elvileg pontszerzésre és győzelemre is jó a Zenit, de mivel nagyon-nagyon motiváltak lesznek a hazaiak és teljesen mindegy a dolog a vendégcsapatnak, bepróbálom a Gent győzelmét. Így elsőre persze nem sok esély van erre, de hát például a női kézilabda VB egyik tegnapi meccsén is sokan várták előzőleg Magyarország sikerét, aztán pedig láttuk, hogy mi történt és Montenegró úgy győzött, ahogyan akart.

Tipp: Gent.

#11983 december 10, 2015, 22:29:38, csabax
Magyarország - Dánia, 48.5 gól felett  :great:

! No longer available

#11984 december 10, 2015, 23:32:06, csabax
Dinamo Kijev - Maccabi Tel Aviv 1  :great: