csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 12 vendég van a témában


#22755 december 28, 2018, 23:03:10, csabax
Tottenham - Bournemouth, Tottenham 1.5 gól felett  :great:

Nagyon remélem, hogy a Spurs játékosai nem lőtték el összes "puskaporukat" az előző fordulóban, s maradt még tartalék erre a mostanira is. Ugyanis arra tippelek, hogy egy gólnál többet fog szerezni a hazai pályán játszó Tottenham.

Természetesen leginkább abban bízok, hogy az angol góllövőlista dobogójára - a 12 gólos gaboni Pierre-Emerick Aubameyang mögé és a 11 gólos egyiptomi Mohamed Salah mellé - 11 góllal felkapaszkodott Harry Kane újabb gólt vagy gólokat akar szerezni. Ugyanis amennyiben már csak neki összejön majd a duplázás, akkor ez egyben azt is jelenti majd, hogy nekem nyertes tippem van.

Ám ezen túlmenően még az is van, hogy az előző fordulóban idegenben, mégpedig az Everton otthonában, szerzett 6 gólt a Tottenham Hotspur. Persze, hogy persze, hiszen FC Liverpool-szurkolóként én is régóta nagyon jól tudom, hogy pocsék és harmatgyenge az Everton, és amúgy is - a felejthetetlen Bill Shankly szavaival élve - Liverpoolban két jó csapat van: az FC Liverpool és az FC Liverpool tartalékok. Plusz: "Ha az Everton játszana a kertemben, én összehúznám a függönyt."

Tehát az igencsak meggyőző idegenbeli siker után jelenleg nagyon is megfelelőnek nevezhető a Tottenham-focisták önbizalma. És ha a fenti érvek a hazai 1.5 gól felett még nem lennének elegendőek, akkor még arról is szó lehet, hogy a 3. helyezett Tottenham már annyira közel van a 2. helyezett Manchester Cityhez (42, illetve 44 pont), hogy közvetlen nyomást helyezhet az ebben a fordulóban idegenben játszó riválisára. Hiszen az ő győzelme és a másik együttes veresége esetén helycsere következhet a bajnoki tabellán és a Tottenham Hotspur léphet előre a második helyre.

Szóval részemről minden adott ahhoz, hogy ezúttal hazai győzelem legyen Londonban. És arról már nem is nagyon ejtek szót, hogy Harry Kane mellett még a dán Christian Eriksen is kiválóan irányít, jól passzol és gólveszélyes is. Dele Alli úgyszintén. A dél-koreai Heung-Min Son úgyszintén. Az argentin Erik Lamela úgyszintén. És így tovább.

Ellenben a vendég Bournemouth ugyan viszonylag jó helyen van a tabellán (8.), ám ennek azért nem kell megtévesztenie sem engem, sem pedig másokat. Ebben az idényben csakis azért van jobb helyen a Bournemouth, mert hazai pályán az elvárt némileg jobban szerepel. Ennyi! Ez a csapat idegenben éppen ugyanannyira gyenge és sebezhető, mint oly sok másik gárda az angol élvonalból. Ennél a vendégcsapatnál azonban még az is van, hogy idegenben is, és hazai pályán is egyaránt kapja a gólokat. Eddig a 18 bajnoki mérkőzésen összesen 28 gólt. Amely kapott gólok száma remélhetőleg legalább kettővel növekedni fog a Tottenham elleni idegenbeli mérkőzés után.


#22757 december 29, 2018, 11:06:19, csabax
Manchester United - Huddersfield Town 1  :great:

Az alábbi írásban női csapatról van szó, viszont az a legendás férfi válogatott tényleg abszolút csodálatos volt! Drazen Petrovic, Vlade Divac, Zarko Paspalj, Dino Radja, Toni Kukoc...

Tényleg? Én vagyok az egyetlen magyar? Csodálatos, nő a szívem
https://index.hu/sport/kosarlabda/2018/12/24/wild_eleonora_az_egyetlen_magyar_kosaras_olimpiai_donto/

#22758 december 29, 2018, 15:56:26, csabax
Fleetwood Town - Doncaster, 1.5 gól felett  :great:

#22759 december 29, 2018, 23:23:19, csabax
Farsley AFC - Whitby Town 1  :great:


#22761 december 26, 2018, 21:25:39, csabax
Alisson Becker immár sokadik hatalmas védése engem már egyre inkább Bruce Grobbelaar kapusra emlékeztet, s a Liverpool FC menetelése is már egyre inkább arra emlékeztet, hogy ismét kezd értelme lenni a stadionkijáróban található "This is Anfield" feliratnak, s a Liverpoolba látogató csapatok focistáit ismét az a végtelen rettegés keríti hatalmába, mint ami akkoriban történt, amikor, még régebben, azok a bizonyos szerencsétlenek vagy szerencsések - ki ahogyan gondolja - Kenny Dalglishék ellen léptek pályára.




#22764 december 30, 2018, 11:14:53, csabax
Southampton - West Ham United, 1.5 gól felett  :great:

Egy kis körkép a magyarországi támogatással is bíró határon túli focicsapatokról:

Tízmilliárdot még kiszórt az év vége előtt a kormány a határon túli focira
https://24.hu/belfold/2018/12/27/tizmilliardot-meg-kiszort-az-ev-vege-elott-a-kormany-a-hataron-tuli-focira/?fbclid=IwAR2oPw21CRzjqgOApnRLQp5Fsrzji8m47g24Ko6pfLs_t-6E1KQxNwwooGk