A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#1455 november 02, 2021, 13:22:42, Pozzato
Idézetet írta: MessiÁs Dátum november 02, 2021, 12:55:30
@Pozzato, te is Izraelre hivatkoztal par hszszel ezelott mint magas atoltottsagu orszag.. 63%annak számít? En ennyit talaltam. Szerintem ez nem sok. Nem sokkal jobb mint a mienk. Portugalia 86%

https://www.nytimes.com/interactive/2021/world/covid-vaccinations-tracker.html

Tévedtem. A kormányunk szerint a magyar beoltottak száma ideális volt, megcsináltuk, legyőztük a vírust. Én legalábbis így tudtam, hallgattam rájuk, ezért lehetett itthon Eb-t rendezni, bulikat tartani, mert kiváló volt az oltottsági szint. Akkor ezek szerint mégsem jók az értékek.  :-\ Lehet, hogy tévedett volna a kormány?  :o Mi a véleményed erről Messiás?

A portugál helyzetről én ennyit olvastam, igaz, hogy azóta eltelt több hét: https://telex.hu/koronavirus/2021/10/14/portugalia-covid-oltas-vakcina-magas-atoltottsag-oltasi-hajlandosag-maszk-maszkhordas-jarvanykezeles

Az viszont kétségtelen, hogy hiába van oltás, attól még ugyanúgy elkapod a vírust, ezt nálam jóval okosabb emberek is elmondták, akiknek ez a szakterületük, ráadásul ugyanúgy fertőzöl tovább.


u.i.:
Izrael kapcsán nekem érdekesek az adatok: egyrészt, mert mikor elkezdődött a vakcinázás, akkor ők mondták, hogy gyakorlatilag mindenki be lett oltva az országban. Utána azt, hogy 50%-os az oltottság, majd azt, hogy 70% feletti, most meg az a hivatalos adat ezek szerint, hogy 60%. Most akkor melyik az igaz? Vagy ők a mindenkit úgy értették az év elején, hogy aki akart oltást?

Továbbá azt sem értem, hogy Kína például miért nem szerepel, mint sikeres állam a koronavírus kezelése kapcsán? Hiszen papíron 1 milliárd ember kapott oltást, gyakorlatilag a népességük jelentős hányada. Illetve ott van az Egyesült Arab Emírségek, akiknél jó ideje 80% felett van az oltottsági szint, mégis nyáron ugyanúgy 1000 felett volt a fertőzöttek száma (elmúlt hónapban ment le).

Így mondjuk tényleg igaz, hogy nehéz kiindulni az adatokból, ha senki se közli a valóságot. Szingapúr is egy sikersztori, hiszen 80% feletti az oltottság, mégis, soha annyi fertőzött nem volt, mint az elmúlt hetekben. Szinte folyamatosan 3000 napi új esetről írnak. A halottak száma is rekordokat dönt (itt nem 100-as nagyságban kell gondolkodni, náluk 15 is rekord, mert régebben ennyi sem volt).

Szóval összegezve: fogalmam sincsen, hogy miként működik az oltás, ugyanis, ahol papíron alig kéne fertőzöttnek lennie (Szingapúr, Portugália, Izrael stb.), ott akad bőven. Ha valaki érti, akkor nyugodtan írja le, kíváncsi vagyok, ugyanis elfigyelve az országok különböző adatait, szinte mindent meg lehet cáfolni.

En szeretném azt hinni hogy az oltas elsosorban attol ved meg engem hogy ne keruljek korhazba ujra 9napra es mondja azt a kezeloorvos hogy maga szerencses, mert az ilyen allapotban bekerülők kb fele sokkal rosszabbul jar(nem feltetlen halal, hanem drasztikusabb kezelesek)




Ettől valószínűleg meg fog védeni az oltás.  :ok: Fogalmam sincsen, milyen egészségügyi állapotban voltál előtte, de az is lehet, hogy azt a szintet is emelni kell. A mai napig nem tudhatják, ki az, aki "fogékony" a vírusra, ki az, aki nem. Nekem több olyan ismerősöm volt, akik nem oltották be magukat, gócpontokban éltek, párjuk beteg volt, de ők sem el sem kapták a vírust. Elvileg már ezeket is vizsgálják, hogy kik azok (szó volt egy időben arról, hogy a nullás vércsoportú emberek ellenállóbbak stb.), akiknek kevesebb az esélyük az intezívre kerülésre. Érdekes, mert például a sportot sem lehet egyértelműen megjelölni, mint megoldást. Akadt azért bőven sportoló, aki elkapta, alig tudott felépülni, majd utána a teljesítménye visszaesett.

Ezért is írtam, hogy lehet hozni rendkívül sok statisztikát (én is hozhatok egy csomót), de engem az döbbent meg, hogy eltelt lassan két év - gyakorlatilag igen, ha a tusolást nem vesszük -, de a mai napig semmilyen mély információval nem rendelkezünk a vírusról. Arról sincsen konszenzus, hogy mi idézte elő, hogyan történt (csomó sztori terjeng, ködösítenek a kormányok), arról sem, hogy melyik vakcina milyen hatékonysággal bír, kinél hogyan hat, mennyi az ellenanyag szintje 2,6 vagy 10 hónap után. Ahogyan arról sem, hogy mennyien haltak meg a járványtól. Vannak hivatalos adatok, de elvileg mindenki máshogyan számolja az elhunytakat. Fertőzések számát sem lehet tudni, mert egyik ország mondjuk 10 millió tesztet csinál 10 millió lakosra, másik meg 1 milliót, mert nincsen pénzük, vagy nem akarnak pánikot.

Amíg nincsen világos kommunikáció a világban, addig ezt a járványt nagyon nehéz lesz megállítani. A megoldás pedig küszöbön van: 4-6 hétre kéne "kikapcsolni" a Földet. Ahogyan másfél éve, úgy lezárni a határokat mindenhol (ott sajnos ez egységesen nem történt meg), mindenkit mindenhol megvizsgálni, elkülöníteni a betegeket. Ezek után minden munkahelyet és miegymást fertőtleníteni, rendet tenni. Azokat engedjék dolgozni csak, akik egészségesek és létfontosságú a munkájuk, többiek home office-ban lennének. Amint az utolsó izolált fertőzött is rendbe jött, mehetne minden normálisan (ez szerintem legfeljebb 6 hét). Úgy gondolom, hogy a földünk kibírna másfél hónapot. Ahogyan azonban a koronavírus kapcsán, úgy a klímában sincsen egyesség, így pedig nehéz lesz változtatni a helyzeten. A világunk figyelmeztetett, de leszarjuk. Járvány, földrengés, viharok, hurrikán, tűzvész. Ez olyan, mintha a folyamatos migrénünket akarjuk Algoflex-szel gyógyítani, de egy idő után ez is kevés lesz...

Így meg marad az egymás közötti vita, okoskodunk, találgatunk, lehet már oldalakkal ezelőtt leírtuk a megoldást, de Hszi Csin-ping és Joe Biden sem beszél magyarul.

Idézetet írta: Alk Dátum október 29, 2021, 11:18:05
Értem, hogy ha kötelező lenne az oltás, az jó eséllyel csökkentené a Fidesz szavazóinak számát, de a felelősség áthárítása a munkaadókra mégis milyen szóval illethető? Ha már valaki előírja az oltást, az legyen a kormány a szaktanácsadók ajánlásával, ne egy mezei vállalkozó.

Ha bármilyen eszmével azonosulni tudok az életben, az az emberek szabad rendelkezése a saját életük fölött. Ha ez nem teljesül, akkor se egy vállalkozó határozzon egy ilyen kérdésben.

A munkaerőhiánnyal küszködő szektorokban valószínűleg kevesebb ilyen döntés lesz.

Aztán szerintem ahhoz is egy egoista f*sznak kell lenni, hogy munkaadóként így rendelkezzen egy ember egy másik felett.

Amúgy meg nem kell miniszterelnöknek lenni, ha képtelenek vagyunk vállalni a felelősséget.

Hát, jó felületes voltam... Így néz ki profin (8:45-től)

https://www.youtube.com/watch?v=VVLERbOfxaY

Semmilyen kronikus betegsegem nincs, maximum hogy zsirosabb a borom az atlagosnal, konnyen korpasodom.. De nem hiszem hogy ez relevans.

Gyerekkoromban talan egyszer voltam komolyabban beteg, akkor is influenzas.

Amiota dolgozok tobbszor voltam kamubeteg mint tenyleg beteg. A kamubetegseg is 3szor volt az elmult 10evben.. Szoval sose jutottam el odaig, hogy ne a betegszabit használjam el hanem a tappenzt.

Idézetet írta: Alk Dátum november 02, 2021, 17:21:05
Hát, jó felületes voltam... Így néz ki profin (8:45-től)

https://www.youtube.com/watch?v=VVLERbOfxaY

Ez nagyon ütős video! Köszönet érte @Alk!


Kollégám nagy fideszes, rendes gyerek, egyszerű, mint a facsipesz, szummában jó srác.

Nagy oltáshívő, már lassan a 4.oltást is megkapja.

Mondja ma, hogy ismerőse megkapta a 3. Pfizert, rosszul lett, már másnap, végül tegnap halt meg.

Kérdezem tőle, hogy ezek szerint olyan embert már ismersz, aki az oltástól halt meg, olyat ismersz, aki a Covidtól?

Erre mondta, hogy ne geciskedjek,..., összevesztünk.

Hmmm.

Geciből lettünk mindannyian, mondá az Úr.

Az oltás egyenlő megölő anyag teoriával az bajom, hogy miért nem halt meg az ország több mint fele eddig? Mondjuk ha úgy vesszük meghaltak, hónap utolsó felében azon matekozni, hogy mit együnk, mert nincs lové, nem olyan nagy élet. Kösz politika, jól csináljátok...

A garázsszomszédunkat tegnap elbocsájtották a munkahelyéről. A sztori az, hogy a felesége covidos lett és mondták neki, hogy 10 napig akkor a férj ne menjen dolgozni. Ő bement, a műszakvezető mondta, hogy nem volt világos, hogy ne menjen? Szó szót követett, aminek tettlegesség lett a vége. Azonnali hatállyal kirúgták. Szerintem ez még csak a jéghegy csúcsa, lesznek itt még durvább dolgok is.
Németország is "faszán" csinálja. Néhány gyárban külön étkezőt alakítottak ki a nem oltottaknak, és ők csak egymás között ehetnek, ihatnak...

Idézetet írta: curpy82 Dátum november 03, 2021, 18:27:19
A garázsszomszédunkat tegnap elbocsájtották a munkahelyéről. A sztori az, hogy a felesége covidos lett és mondták neki, hogy 10 napig akkor a férj ne menjen dolgozni. Ő bement, a műszakvezető mondta, hogy nem volt világos, hogy ne menjen? Szó szót követett, aminek tettlegesség lett a vége. Azonnali hatállyal kirúgták. Szerintem ez még csak a jéghegy csúcsa, lesznek itt még durvább dolgok is.
Németország is "faszán" csinálja. Néhány gyárban külön étkezőt alakítottak ki a nem oltottaknak, és ők csak egymás között ehetnek, ihatnak...
Sajnos szerintem is lesznek durvább dolgok is. Ez is a a Csúti Cigánynak jó, minél több téma osztja meg az országot, annál jobb nekik

A lényeg, hogy itt egész normális a párbeszéd :ok:

#1466 november 04, 2021, 09:40:52, curpy82
Törölve

A Fórum szabályzatából idézek:

1.3. Közösségi érintkezés:

1.3.1 Tiszteld a törvényeket:

Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye a vallási, etnikai és politikai hozzászólásoknak, megnyilvánulásoknak - még burkoltan sem.

1.3.2 Vulgarítás/Trollkodás/Etikus viselkedés

Tartózkodj a vulgáris, csúnya szavakat tartalmazó, mások személyiségét sértő megnyilvánulásoktól. Ezeket cenzúrázzuk, beküldőjét kitilthatjuk.


Köszönöm!

Oak, ez a topik se tetszik, mint a politikás? :)

Miért nem ignorálod, hagyod figyelmen kívül. Láthatóan szeretik megvitatni ezt a témát, konkrétan a 100. oldal jön.

#1469 november 04, 2021, 10:01:12, Alk
Tekintve, hogy 10 éve létezik a Csak egy kis politika (s kapott már főoldali említést is), úgy tűnik, időközben megtörtént a dekriminalizálása. :) Aztán lehet ez is a Bejött, Gumiszoba stb sorsára jut majd egyszer. Egyébként teljesen megértem, ha valaki besokall tőle. Azt tartom igazán szomorúnak, hogy olyan szinten van hatással a mindennapi életünkre a politika, hogy azt már csak csukott szemmel lehet szó nélkül hagyni. Pont a napokban gondolkodtam azon, hogy mi hiányzik a külföldi éveimből, a tenger és seafood ételek mellé feljött a politika hiánya nyújtotta nyugalom. Még a bikinis lányok és a 20 €-os, egésznapos hajótúrák  is lecsúsztak a dobogóról. Na, ez az igazán szomorú.

Többiben egyetértünk.

Az orgi evolúció által kifejlődött egy réteg (magamat is ide sorolom), akik szívesen elmélkednek ezeken a dolgokon. S bár lehet, nem ez lenne a természetes élőhelyünk, de valahogy itt maradtunk.