NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum február 09, 2023, 12:53:43Maradt még legnagyobb névként elérhető OG Anunoby.

...

A kezdőben ott lesz a Williamson - Ingram - McCollum - Valanciunas - Anunoby ötös, ami félelmetes.

Egyetértek, hogy jelenleg Anunoby a legpiacképesebb játékos a maradék csereidőszak alatt. Ráadásul a Torontónak lépnie kell, mert ahogy pestiesen mondják: ebből így nem lesz énekes halott. Bár az is lehet, hogy várnak a szezon végéig (talán elengedik ezt az évet), és a hátralevő pár hónapban végiggondolják, hogy mennyire robbantsák szét a mostani keretet. Anunoby most úgy is sérült, szóval lehet, hogy várnak még, hátha később még többet kaphatnak érte. Majd meglátjuk.

Ami pedig a Pelicans kezdőötösét illeti, nekik már most is az egyik legerősebb kezdőjük van a ligában. A gond csak az, hogy nagyon ritkán tudnak így kiállni. Amikor volt rá módjuk, akkor egy pár napig vezették is Nyugatot. De aztán hol Ingram nem volt, hol Zion... így nagyon nehéz. Pedig ahogy írtad, a kispadon sem ülnek rossz játékosok: Alvarado, Marshall, Jones, Nance Jr. A kérdés csak az, hogy vajon a Toronto megelégszik-e Anunobyért cserébe egy Graham/Daniels párossal (plusz pick-kekkel). Azért ők sem hülyék, látják, hogy a New Orleansnál van miből válogatniuk. :)

Idézetet írta: HT Dátum február 09, 2023, 13:50:40Ami pedig a Pelicans kezdőötösét illeti, nekik már most is az egyik legerősebb kezdőjük van a ligában. A gond csak az, hogy nagyon ritkán tudnak így kiállni. Amikor volt rá módjuk, akkor egy pár napig vezették is Nyugatot. De aztán hol Ingram nem volt, hol Zion... így nagyon nehéz. Pedig ahogy írtad, a kispadon sem ülnek rossz játékosok: Alvarado, Marshall, Jones, Nance Jr. A kérdés csak az, hogy vajon a Toronto megelégszik-e Anunobyért cserébe egy Graham/Daniels párossal (plusz pick-kekkel). Azért ők sem hülyék, látják, hogy a New Orleansnál van miből válogatniuk. :)

Na igen, hasonló a helyzetük ilyen szempontból, mint a Phoenixnek, hiszen Zion alig játszott még a ligában, talán Ingram azért jobban bírja a megterhelést. Ördögtől való gondolat, de lehet épp Ziont kéne cserélni, valami nagy robbantás keretein belül, aztán Zion + Graham = Anunoby + Trent és akkor egyik fél sem lenne elégedetlen. Fejből mondom, de lehet pénzben sem lenne messze...

És az is igaz, hogy bőven van mit válogatni a NOP keretéből, mert mély, sok használható fiatal játékossal, talán még jobban megérné, mint a Memphis megfelelő csomagjára várni, bár, ha belerakják Brooksot is... Akkor legalább lesz balhé Torontóban is.  ;D

#227 február 09, 2023, 14:08:22, HT
Közben bocsánat, hogy elkalandozok egy picit a trade-ektől, de vannak egyéb történések is a ligában, amik megérnek egy-két szót, és nagyon kikívánkoznak belőlem.

Dallas:
Noha itt az oldalon is figyelmeztetve lettünk nem rég, hogy mostanában ne fogadjunk a Dallasra, én nem hallgattam a jó szóra. Az SPF Race to 10 legújabb játékban eddig 4 tippet tettem meg, és ebből 2 ment el (mind a kettő a Dallas miatt). Először Utahban nyertek úgy, hogy szinte a teljes kezdő ötös hiányzott, majd ma hajnalban az egyre jobb formába lendülő Clippers pályáján. Lassan felvetődik a kérdés: kell ide egyáltalán Doncic?  ;D  ;D  ;D

Na hát ebből látszik, hogy ha megadjuk a bizonyítási lehetőséget olyan játékosoknak is, akik eddig esetleg csak perememberek voltak, akkor jól is elsülhet a dolog. Ugyanakkor az már egyre egyértelműbben látszik, hogy Kidd nem számol Wood-dal a jövőben, hiszen a Jazz és a Clippers ellen is csak 16-18 perceket kapott, annak ellenére, hogy egyik meccsen sem volt Doncic, valamint a távozó Dinwiddie és Finney-Smith sem. Sajnálom, és remélem, hogy Wood olyan csapathoz kerül majd jövőre, akit kedvelek.

Denver:
Hihetetlenül jól összeállt a Denver. És mindezt úgy, hogy alig van olyan mérkőzés, amikor Jokic számít a legjobb dobónak. Az utolsó meccsükön (a MIN ellen) úgy dobtak 146 pontot, hogy Jokic ugyan hozta a szokásos tripla-dupláját, de mindössze 10 (!!!) mezőnykísérlete volt a meccsen (igaz, így is összejött egy húszas, köszönhetően az 8/10-es mutatónak). A Denveren látszik a legjobban az, hogy mennyire fontosak a megbízható 2. és 3. emberek (Porter, Murray, Gordon, Caldwell-Pope, Brown stb.). Ezért leszek kíváncsi az új Netsre, hogy Vaughn mit tud majd kihozni egy olyan csapatból, ahol olyan játékosai lesznek, mint Claxton, Harris, Dinwiddie, Finney-Smith, M. Bridges, C. Johnson, R. O'Neale, Mills. De visszatérve a Denverre – köszönhetően az üldözők botladozásainak is – már 4 győzelmes előnnyel vezetik a tabellát (pedig Murray már megint sérült egy pár napja). Ez különösen annak fényében hatalmas előny, hogy a 4. és a 12. helyezett között 2 győzelem az eltérés. Vagyis a Denver hamarosan elkezdheti majd a pihentetéseket is (akár csak olyan szinten, hogy egy-egy mérkőzésre kiültetik Jokicot). És bár korai lenne még bajnokesélyesnek kikiáltani őket, de az biztos, hogy a denveri szurkolók évek óta nem néztek még olyan boldogan a jövőbe, mint most.

Vucevic:
Ritkán beszélünk róla, pedig Nikola Vucevic – az én szememben – a liga egyik legalázatosabb játékosa. Orlandóban évekig egyedül kellett vinne a csapatot a hátán, majd elkerült Chicagóba, és hiába volt 2x-szeres AS játékos, szó nélkül beállt LaVine mögé másodiknak a sorba. Majd amikor érkezett DeRozan, megint csak szó nélkül lépett ismét egyet hátra a chicagói hierarchiában. Ami miatt most előjött nálam a neve, annak az az apropója, hogy a napokban lenyilatkozta az nba.com-on, hogy mennyire szeretné, ha együtt maradna ez a hármas (ami kicsit furcsa nekem, mert nem igazán akar összejönni nekik semmi), és hogy mennyire meg fognak tenni mindent annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjenek majd el. És hogy mennyire nem csak a levegőbe beszélt, azt bizonyítja az is, hogy az utolsó két Bulls-meccsen ő volt a csapata legjobbja (dupla-duplát hozva mind a két meccsen, 22-12 és 28-17-es teljesítménnyel). Lusta vagyok visszakeresni a statisztikákat, de kíváncsi lennék, hogy mikor volt utoljára olyan, hogy Nikola két egymás utáni meccsen is csapata legeredményesebb dobója lett volna. Mindenesetre nekem nagyon szimpatikus az a fajta (csapatemberi) hozzáállás, ahogy ő játszik a ligában.

A nagy kérdés pedig az lesz, hogy meddig tart a türelem a Bullsnál, mert ahogy írtam korábban, náluk is lehetett robbantgatásokról hallani.

Kevin Durant csapatváltása után, hogyan változtak az erőviszonyok az NBA-ben?

A Brooklyn Nets pár nap leforgása alatt elcserélte az Irving - Durant duót, ezzel felforgatva az NBA-t.  Olvasd tovább


Általában "kisebb" cserék maradtak már csak a trade deadline utolsó napjaira, de azért ezek között is vannak érdekesek.

Thomas Bryant Denverben
Pont a napokban említettem, hogy a Lakersnek inkább arra kellene energiát fordítania, hogy egyre több játékidőt adjon az olyan fiataloknak, mint L. Walker vagy T. Bryant. Úgy tűnik, Bryant is így gondolta, mert kérte a távozását a Lakerstől, mondván, hogy kevés játékidőt kap, amióta Davis visszatért. Csak halkan kérdem: miből gondolja, hogy több percet kap majd egy folyton egészséges Jokic mellett, mint egy folyton sérült Davis mellett? Na de mindegy, a lényeg, hogy Denverbe került. Szerintem jól járt vele a Nuggets. Mezőnyből közel 70%-kal dob, center létére 44%-os triplamutatója van (ezt még én sem tudtam, most látom csak). Ha másért nem is, arra mindenképpen jó lesz, hogy legalább többet tudják majd pihentetni Jokicot a rájátszásig.

Átalakul a Clippers
Úgy tűnik, hogy a szezon elején nagyon benéztem a Clipperst, mert azt gondoltam, hogy a legjobbak között lesznek majd. De aztán Wall sem váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeket, és a többi játékos is nagyon elmaradt a tavalyi teljesítményétől. Valószínűleg ezt érezték a vezetők is, mert elég komoly átalakításokat eszközöltek. Megszerezték Hylandet a Denvertől (mindössze két 2. körös cetliért – számomra ez érthetetlen a Nuggets részéről), Eric Gordont a Houstontól, Zubac mellé pedig jött Plumlee centerposztra. Ugyanakkor távozott Kennard, Wall és Reggie Jackson. Ráadásul érdeklődnek Westbrook iránt. Hm... kicsit szkeptikus vagyok, de kíváncsi leszek, hogy milyen lesz az új Clippers.

Idézetet írta: HT Dátum február 10, 2023, 15:03:49Thomas Bryant Denverben
Pont a napokban említettem, hogy a Lakersnek inkább arra kellene energiát fordítania, hogy egyre több játékidőt adjon az olyan fiataloknak, mint L. Walker vagy T. Bryant. Úgy tűnik, Bryant is így gondolta, mert kérte a távozását a Lakerstől, mondván, hogy kevés játékidőt kap, amióta Davis visszatért. Csak halkan kérdem: miből gondolja, hogy több percet kap majd egy folyton egészséges Jokic mellett, mint egy folyton sérült Davis mellett?

Ezen én is nevettem, de jogos felvetés, mondjuk, ha megnézzük Bryant arckifejezését, akkor lehet meg is van a megoldás.  ;D  ;D



Összességében jól jártak vele, mert így Jokicról is a szezon végén lekerülhet a teher (többször jöhet a load management), MVP-cím így szerintem tuti nem lesz. Mondom én, Tatu behúzza.

Idézetet írta: HT Dátum február 10, 2023, 15:03:49Átalakul a Clippers
Úgy tűnik, hogy a szezon elején nagyon benéztem a Clipperst, mert azt gondoltam, hogy a legjobbak között lesznek majd. De aztán Wall sem váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeket, és a többi játékos is nagyon elmaradt a tavalyi teljesítményétől. Valószínűleg ezt érezték a vezetők is, mert elég komoly átalakításokat eszközöltek. Megszerezték Hylandet a Denvertől (mindössze két 2. körös cetliért – számomra ez érthetetlen a Nuggets részéről), Eric Gordont a Houstontól, Zubac mellé pedig jött Plumlee centerposztra. Ugyanakkor távozott Kennard, Wall és Reggie Jackson. Ráadásul érdeklődnek Westbrook iránt. Hm... kicsit szkeptikus vagyok, de kíváncsi leszek, hogy milyen lesz az új Clippers.

Hyland szerintem óriási húzás, Denvernek lett volna lehetősége érte mást is kapni (írtam is fentebb), erre egy ilyen döntés, amennyire jó volt Bryant igazolása, ez annyira hülyeség.

Chicago Bulls vesszőfutása

Az, hogy egy ilyen keret lassan ott tart, hogy nem lesz PO-résztvevő (egyenes ágon), szerintem a szezon egyik legnagyobb meglepetése és szégyene egyben. Gondolkoztam, olvasgattam róluk, videókat néztem, podcasteket hallgattam, végül összeállt valami a fejemben róluk, miért is történhetett ez. Amikor egy csapatban három AS-kaliber van, ott általában két oka lehet a betlinek:
- rossz kémia, nem illik össze a három játékos, egoharc az egész
- túlértékelt játékosok, statvadászok, nem küzdenek

Őszintén szólva, ezek egyike sem mondható el a DeRozan - LaVine - Vucevic trióról. Normális fazonok, DeRozan a comptoni kölyök, de nem a Brandon Jennings-féle IQ-harcos, hanem a Tayshaun Prince szint. Adakozik, lejár és oktatja a fiatalokat, jó arc. LaVine ugyan nem a legélesebb kés a fiókban, de nem veszélyes fajta (nem egy Westbrook vagy Beverley), teszi a dolgát, ahogyan Vucevic is.

Ha ez nem, akkor tuti, hogy a többi játékos a gond. Ha megnézzük a keretet, akkor ez sem. Caruso óriási munkabírású játékos, igazi védekező specialista, aki megalkuvást nem tűrve küzd, NBA-bajnok. Dragic rendkívül intelligens, igazi rutinróka, Eb-győztes. Megítélésem szerint, Andre Drummond az egyedüli kockázati tényező (sérülés és mentálisan), de neki nincsen olyan hatása a komplett közösségre.

Őszintén szólva, egyetlen egy dolog maradt, ahol a hibát lehet keresni: edző. És szerintem itt van a kutya elásva, mert Billy Donovan egy kókler. A tipikus egyetemi edző volt, aki a 2006 és 2007-ben megnyert NCAA bajnoki címekkel hívta fel magára a figyelmet. Ha megnézzük azt a Floridát, akkor nem mondok nagy hülyeséget, ha az olyan gárda volt, mint a 2000-es évek végén a Barcelona: leültetted Csank Janit és bajnokok vele is (nem lebecsülve a mágust).

Al Horford, Joakim Noah és Corey Brewer. Két későbbi NBA All-Star és egy NBA-bajnok. Mindhárman védekező specialisták. Ezzel a felső hármassal nyertek back-to-back bajnoki címet. Ebből él azóta Donovan. Ugye 2015-ben vette át az OKC-t, ahol még akkor Durant - Westbrook - Ibaka - Adams négyesre építettek, padról jött Kanter, Payne és Waiters, jó kis csapat volt. Elmentek egészen a konferencia döntőig, vezettek 3-1-re úgy, hogy a 2. és 3. meccset 20 pont feletti különbséggel nyerték, innen estek 4-3-mal...

Ezek után jött a Westbrook-éra, amikor Westy azt csinált, amit akart, első körös csapat voltak, Westbrook meg hozta az űrszámokat. A Bullsnál úgy gondolták, hogy ez egy kiváló ajánlólevél, jöhet Donovan. Az a Donovan, aki látszólag nem tudta megoldani kettőnél több sztár megfelelő elosztását, megteremteni a szilárd alapokat és olyan taktikát kidolgozni, amivel nyerni tudnak. Donovan egyszer már szétvert egy több AS-ből álló csapatot, most ez lesz a második alkalom.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 10, 2023, 15:25:46Hyland szerintem óriási húzás, Denvernek lett volna lehetősége érte mást is kapni (írtam is fentebb), erre egy ilyen döntés, amennyire jó volt Bryant igazolása, ez annyira hülyeség.

Csak három gyors példa, hogy mennyire olcsón kótyavetyélte el a Denver Hylandot:

- A GSW elcserélte a Detroittal Wisemant Sadding Beyre, majd Beyt továbbadta az Atlantának öt 2. körös cetliért.
- A GSW öt 2. körös draftjogért visszaszerezte a Portlandtől Gary Payton II játékjogát.
- A MIL öt 2. körös draftért megszerezte Jae Crowdert.

Hát... ezt nem is értem.

#233 február 14, 2023, 14:01:00, Pozzato
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 07, 2023, 15:43:30LeBron esetében pedig ki kell emelni, így is sokszor sérülten játszik, nem lehet tudni, hogy 38 évesen mikor lesz az a pont, hogy oké, vége a szezonnak, mert nem bírja a testem. Megkockáztatom, pont azután, hogy megdöntötte Jabbar rekordját...

A január eleji jóslatom, pont azután tért pihenőre a Király, hogy megdöntötte Jabbar rekordját, azóta pályára sem lépett (három mérkőzés). Ennyire volt neki fontos a szezon, pontosan erre gondoltam, amikor azt írtam, csak a statjainak él, minden mást leszar.


Más, Doncic és Irving párosa. Hiába dobtak 60 pont felett ketten, ez már most látszik, nem fog működni. Egyetlen esetben lehetnek csak sikeresek, ha Doncic gyökeresen megváltoztatja a játékát. Irving aránylag gyors játékos, dinamikusan játszik. Doncic? Lassabb, sokszor lepörög a támadóidő, mire megcsinálja a figurát, társak is játszhatatlanok mellette. Irving esetében gyorsabb a csapatjáték is. A következő hónapok kérdés az: Doncic képes-e változtatni?

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 14, 2023, 13:56:50A január eleji jóslatom, pont azután tért pihenőre a Király, hogy megdöntötte Jabbar rekordját, azóta pályára sem lépett (három mérkőzés). Ennyire volt neki fontos a szezon, pontosan erre gondoltam, amikor azt írtam, csak a statjainak él, minden mást leszar.


Más, Doncic és Irving párosa. Hiába dobtak 60 pont felett ketten, ez már most látszik, nem fog működni. Egyetlen esetben lehetnek csak sikeresek, ha Doncic gyökeresen megváltoztatja a játékát. Irving aránylag gyors játékos, dinamikusan játszik. Doncic? Lassabb, sokszor lepörög a támadóidő, mire megcsinálja a figurát, társak is játszhatatlanok mellette. Irving esetében gyorsabb a csapatjáték is. A következő hónapok kérdés az: Doncic képes-e változtatni?


Ami Jamest illeti, emlékszem erre a hozzászólásodra, és akkor még azt gondoltam, hogy bár van abban ráció, amit írsz, de biztos voltam benne, hogy nem lesz pofája ezt megcsinálni. Ennyire nyíltan pedig pláne nem. De persze nem ez volt idén az egyetlen tévedésem.  ;D

Ez egyébként egy olyan szintű szemen köpése a csapatának, amire nincsenek szavak. Ez a Lakers jelenleg még play-in helyen sincs, nemhogy rájátszást jelentő pozícióban. Márpedig ha James úgy gondolja, hogy ő ennek a csapatnak az egyszemélyes atyaúristene – márpedig nem kérdés, hogy úgy gondolja –, akkor ez a "betegállományba vonulás" (közvetlenül a rekorddöntés után) nagyon visszatetsző. Én egyébként nem vonom kétségbe, hogy sérüléssel játszott már az utóbbi időben (ahogy egyébként valószínűleg a liga játékosainak a 15-20%-a bajlódik kisebb-nagyobb problémákkal), de ha ezzel a sérüléssel pályára tudott lépni addig, amíg nem volt meg a rekord (és dobált is 30 pontokat), akkor ne akarja senki elhitetni velem, hogy pont a rekord után nem bírt már talpra állni.

Biztos, hogy sok tekintetben eltérő a véleményem a James-rajongókkal, de én például soha nem fogom megérteni azokat a sportolókat, akiket hidegen hagy, hogy mit gondolnak róluk az emberek. Aztán az is lehet, hogy egyszerűen csak akkora az egójuk, ami azt mondatja velük, hogy "csak az számít, hogy én mit gondolok magamról".  :(

A Dallas-téma szintén nagyon érdekes. Az vitathatatlan (és teljesen egyetértek veled), hogy Doncic és Irving más-más frekvencián mozog a pályán, de adjunk még nekik időt. Nekem egyébként – aki köztudottan a statisztikák bűvöletében él – sokkal inkább az volt az érdekes, hogy a csere óta 5 meccset játszott a Dallas, ebből az első hármon nem játszott Doncic (ezeken 3-ból 3 győzelem a UTA, a LAC és a SAC pályáján), az utolsó kettőn viszont már játszott a szlovén (ezeken 2-ből 2 vereség a SAC és a MIN ellen). Bár ezt az utolsó két meccset ráfoghatjuk arra is, hogy most játszott először a két sztár egymás mellett, úgyhogy természetes, hogy nem klappolt még minden. Ráadásul arról se feledkezzünk meg, hogy azért az öt mérkőzés statisztikailag még nem igazán reprezentatív, úgyhogy hiba volna messzemenő következtetéseket levonni. Szóval ne temessük még őket. Én inkább ott látom a gondot a Dallasnál, hogy nem nagyon vannak kiegészítő emberek a két sztár mögött. Pont azok mentek el Irving-ért cserébe, akik ezt az űrt ki tudták volna tölteni. Hiába maradt ott Wood, ha 12-15 perceket kap csak, hiába maradt ott Hardaway, ha csak minden 5. meccsen képes maradandót nyújtani. És perszer ott van még Bullock, Powell, Green, de ők nem az a szint, amitől bajnokesélyes lenne a Dallas. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy az utolsó meccsen (a MIN ellen) Doncic és Irving a mezőnykísérletek több mint 50%-át vállalta magára. Ők ketten többet dobtak rá, mint a másik 8 játékos összesen. Ez nem egészséges. És láttunk már ilyet sok helyen, de hosszú távon ebből nem jött ki jól az adott csapat. Tudom, hogy Hardaway és Bertans elképesztő összeget keres (mármint a tudásukhoz és a teljesítményükhöz képest), de ezt a problémát meg kell oldani a Dallasnál, mert nem fognak egyről a kettőre jutni. És emlékezzünk rá, Porzingisnél is azt gondoltuk, hogy elpasszolhatatlan játékos, aztán mégis megoldódott a helyzet.

LeBron sztoriban felsejlő Orbán-szál

Bizony, kezdjük akkor a Királlyal, aki nem Zámbó és nem Orbán, de metalitásban hasonló. Az a közös a három fasziban, hogy egyaránt óriási egóval rendelkeznek, de közel sem olyan tehetségesek, mint ahová pozícionálják magukat (mindhárman a hivatásuk csúcsára), illetve mindig rájuk lett hagyva a dolog. Jimmy esetében sem volt soha egy orrbavágás, LeBron esetében is mindent elnéztek neki, mondván fiatal, akkor utána azért, mert Jordan se nyert még akkor bajnoki címet, utána meg azért, mert a többiek is buktak döntőt. Orbán? Antall mondta még anno, hogy hagyni kell Orbánt, ne bánjanak vele durván, ne szóljanak be neki (volt benne egy ilyen is, hogy fiatal, meg lehet kisebbségi stb.), mint ahogyan később Merkel is hasonlóan viselkedett vele, aminek az eredménye az lett, hogy Orbán is elszállt, mert sose mondta meg neki senki komolyabban a véleményét. Mindenki rájuk hagyta a dolgokat, ezek után azt gondoltak, akkor ez így helyes.

Sosem hittük volna, hogy egyszer egy bekezdésben ez a három ember egyszerre szerepel, de ezek után térjünk magunkhoz, mert igazából James rendkívül mérgező személy. Megkockáztatom, ha nem igazol a Riley és Wade-féle Heathez, akkor sose nyert volna bajnoki címet. Riley tudott bánni a sztárokkal - Showtime Lakers és a Ewing-féle Knicks -, tudta, mit kell csinálni egy ilyen emberrel. Wade meg egy nagyon normális tag, aki gyakorlatilag mindenkivel kijött, jó a természete. Nekem is ez a bajom az egész sztorival, hogy szerintem ez a sérülés nem olyan súlyos, hogy James ne tudna játszani. Szimplán elfáradt, igen, nagyot ment, de önmagáért csinálta. Én anno Malone rekordját is jobban elfogadtam volna, mint ezt, de ez van.


Dallas sztoriban felsejlő Gyurcsány-szál

Nem, itt nincsen se Orbán, se Gyurcsány, de van két jómadár, akik amúgy simán lehetnének ellenfelek is, mert annyira különböző a két ember. Akkor működhetne ez szerintem, ha Irving magasabb poszton játszana, mert akkor ilyen gyorsasággal simán lehetne egy pörgősebb, leindításokra épülő játéka a Dallasnak, hiszen Doncic a pattanókat is szedi, hosszabb, pályát átívelő passzokban ligaelit, így egy felfutó magasnak már mehetne is az alley-oop... Így viszont van két teljesen különböző, ugyanakkor nagyon labdaigényes játékos. A Durant - Irving azért működött, mert Durant megoldotta catch-and-shootból is, de Doncic nem ilyen, mint ahogyan Irving sem.

Abban is biztos, hogy amit írsz - gyenge keret -, az is hozzájárul mindenhez, mert ez a csapat Doncicék nélkül a moldáv második vonalban lenne. Meglátjuk, van még idejük, hiszen 25 meccs könyékre még van az alapszakaszból, valószínűleg rájátszás is meglesz, aztán Irving vezetésével bajnok a Mavs, Doncic meg átveszi az MVP-t, Irving meg lesétál a laposföld szélén idegességében, hogy megint nem ő kapta.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 15, 2023, 14:40:56LeBron sztoriban felsejlő Orbán-szál

Bizony, kezdjük akkor a Királlyal, aki nem Zámbó és nem Orbán, de metalitásban hasonló. Az a közös a három fasziban, hogy egyaránt óriási egóval rendelkeznek, de közel sem olyan tehetségesek, mint ahová pozícionálják magukat (mindhárman a hivatásuk csúcsára),

Igazából a kiemelt rész miatt reagálni sem lenne érdemes, és nincs is értelme, de azért:holnap elméletileg visszatér a "király".
Szóval ki merészelt hagyni zsinórban 3 meccset, 38 évesen ~37 MPG-vel és 44 meccsel a szezonban, miután egyszemélyes hadsereg volt 20+ meccsen.
De legalább a 29 éves AD közben remekül helyettesítette, miután kihajtotta magát 34 meccsen az idényben.

Ilyenkor a szöveg egészét kell figyelni, mert egy-egy szó kiragadása félreértéshez vezet, szöveg így hangzik: közel sem olyan tehetségesek, mint ahová pozícionálják magukat (mindhárman a hivatásuk csúcsára):ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 15, 2023, 16:07:57Ilyenkor a szöveg egészét kell figyelni, mert egy-egy szó kiragadása félreértéshez vezet, szöveg így hangzik: közel sem olyan tehetségesek, mint ahová pozícionálják magukat (mindhárman a hivatásuk csúcsára):ok:


Tudom mit olvastam, köszi. Kifejezetten ezért is marhaság, már ne haragudj.  Ha a "közel sem"-et nem tetted volna hozzá, akkor is elég hater és fura megfogalmazás lenne, de így extrán megmosolyogtató.

Idézetet írta: Proxyi Dátum február 15, 2023, 16:38:43Tudom mit olvastam, köszi. Kifejezetten ezért is marhaság, már ne haragudj.  Ha a "közel sem"-et nem tetted volna hozzá, akkor is elég hater és fura megfogalmazás lenne, de így extrán megmosolyogtató.

LeBron James az első helyre pozicionálja magát, ő a GOAT, ezt el is mondta. Legyünk őszinték, hogy lehetne ő a GOAT, ha olyan csapathoz kellett menni, ahol volt egy bajnok, aki bajnokká tette? Ha James nem ment volna a Miami Heathez, mi lett volna? Megsúgom, egy Barkley vagy Iverson-szint, ami szintén magas, de nem beszélünk róluk All-Time top10-es kosarasként.

Shaq vagy Kobe is szinte önerőből csinálta az első bajnoki címet, igen, ott volt Phil, de nem volt mellettük még egy All-Star, aki bevezeti őket a királyságba, nekik csak helyet kell foglalni. Jordan? Pippen mellette nőtt fel, ahogyan Grant is, Jordan mellett lettek AS-játékosok, nem Jordan előtt nyertek bajnoki címet és voltak liga legjobbjai. Magic? Első évben bajnoki cím a döntőben megsérülő Kareem nélkül.


Lehetne ezt folytatni, de részemről felesleges. A tények magukért beszélnek, ha nincs Wade és Riley, LeBron jó, ha egy gyűrűt begyüjtött volna, de lehet még annyit se.