NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: HT Dátum február 19, 2023, 21:46:07Egy újabb bizonyíték, hogy mennyire nem vagyok képben a közösségi média világában.  ;D

Az a jó, sajnos McClung is épp ennek a közegnek lett az áldozata, meg még pluszban a saját egójának. Most volt időm visszanézni, tényleg komolyat húzott, utoljára talán LaVinéknél voltak minőségi zsákolások. Én mondjuk azért is követtem McClung és minden hasonló középsulis/egyetemi kosaras pályafutását, mert befektetésnek tökéletes. Kijön a draft nyáron, jönnek már róluk az egyetemi mezes kártyák, ha szerencséd van, bemákolsz egy későbbi Doncicról 50-150 dolláért egy signature kártyát, vársz 2-3 évet, ha úgy robbant, mint a szlovén, akkor 8-10 ezer dollárt összekapkodsz belőle és eladod. McClung sajnos nem ért annyit, nála ugye az egyetem tett be, de még így is 250-nél van egy kártyája, ha most valaki befektet, esetleg megint virális lesz a srác a médiában, ki lehet belőle hozni egy 500-750 dollárt.

https://www.comc.com/Cards,=mac+mcclung



Lillard sikerének nagyon örülök, be is rendelem most már a Dame cuccokat. Pont valamelyik nap néztem meg vele egy interjút, legnormálisabb tag a ligában (DeRozan és még pár arc mellett). Több ilyen kéne, lehet sose lesz bajnok, de én simán többre tartom őt, gyűrűkergetőktől.

A legenda megint villant:


Gui-Air-mo a legnagyobb tag a ligában, tavalyi döntő előtt videója is epic


Semmi ertelme ennek az AS meccsnek. Az elso felidot neztem, de inkabb lefekudtem.
Oke, tudtam mit kapok, nem ez az elso AS meccsem de valahogy ez volt a legrohejesebb. Kezdve a meccs elotti valasztassal hogy utana meg 1oraig ne kezdodjon a jatek. Persze, ez Usa, kell a show de vicc az egesz.
Mi ertelme ennek a bohockodasnak hogy lattunk az elso negyedben 80pontot betoresbol meg tiszta alley upbol.
Nyilvan nem szaggatjak szet magukat, senki nem akar megserulni 25 meccsel az alapszakasz vege elott de nem tudom ezt ki elvezi.. leszamitva egy ket extra zsakolast. De ha meg az erdekel akkor arra ott a zsakolo verseny.
Nem kell 100%kon vedekezni, de azert mondjuk egy jo 50%elvarhato lenne. A csines, veszelyes szitukba nem kell belemenni, nem kell felugrani es probalni blokkolni a palank alatt, de ne is alljanak egy helyben ugy hogy meg en is elvinnem mellettuk labdavezetessel.

Nem szeretem nezni az nhlt, mert nehez kovetni a korongot sokszor, de az ottani allstar meccs 100szor elvezhetobb volt. Nem abbol allt a meccs hogy 10mpenkent ziccerben vittek a kapusra. Volt egy kis vedekezes meg akaras es meg nekem is elvezheto volt aki nem nez nhlt csak fogad rá.


Meg annyi hogy mi ertelme ha vannak akik latvanyosan tojnak az egeszre. Doncic,Morant stb. Hatuk kozepere nem kivantak az egeszet, hogy ziccereket dobaljanak ellenallas nelkul.. vagy harmasokat ami kicsit sem imitalja az igazi kosarlabdat.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum február 20, 2023, 07:35:55Semmi ertelme ennek az AS meccsnek. Az elso felidot neztem, de inkabb lefekudtem.
Oke, tudtam mit kapok, nem ez az elso AS meccsem de valahogy ez volt a legrohejesebb. Kezdve a meccs elotti valasztassal hogy utana meg 1oraig ne kezdodjon a jatek. Persze, ez Usa, kell a show de vicc az egesz.
Mi ertelme ennek a bohockodasnak hogy lattunk az elso negyedben 80pontot betoresbol meg tiszta alley upbol.


Hát... csatlakozva az előttem szólóhoz: továbbra is azt gondolom én is, hogy nem erre van szüksége a nézőknek.
Azon töprengek, hogy hány éves lehettem, amikor még ettől aléltam el, hogy kb. 10 másodpercenként – minden támadás végén – zsákolást vagy triplát láthattam, de valószínűleg még nagyon-nagyon ifjú legényke koromban.

Amikor az ember eljut odáig, hogy nagyjából a helyükön tudja már kezelni ezeket a játékosokat, akkor nem hiszem, hogy bárkinek is megdobban a szíve a boldogságtól, amikor azt látja, hogy a világ legjobbjai képesek egy hatalmas zsákolással befejezni egy olyan támadást, ahol nem hogy védekezés nincs, de még félre is állnak az ellenfelek előle. Annyira szívesen megnéznék egy közvélemény-kutatást, hogy a nézők hány százaléka az, akinek ez nyújt felüdülést. Mert ha tényleg nem erre kíváncsiak az emberek, akkor sürgősen változtatni kell ezen. Sajnálom, hogy a fogadóirodáknál nem lehetett arra fogadni, hogy ki az, aki biztosan NEM LESZ MVP. Valószínűleg a legnagyobb összeget Jokicra tettem volna. Már az alapszakaszban is látszódik, hogy ő már most a rájátszásra pihen (megértem, bajnok akar lenni, nincs ezzel gond), úgyhogy a világ 8. csodája lett volna, ha bármi "használhatót" láttunk volna tőle. De ugyanez elmondható Doncicról is, és még jó pár másik emberről. Ezeknek a játékosoknak a többsége bajnok akar lenni. Nem fogják egy párórás bohóckodás miatt feladni ezt az álmukat. A kérdés tehát az, hogy szükség van-e erre, illetve ha igen, akkor hogyan lehetne motiválni a játékosokat.

Biztosan mindenkinek vannak kedvencei, akiket szívesen megnézne együtt a pályán, hogy mire képesek. Nálam a kívánságlista első helyén egy olyan komolyan vett mérkőzés lenne, ahol egy csapatban láthatnám Jokicot és Doncicot. Talán ha egyszer lenne egy Európa-Amerika presztizsösszecsapás... ki tudja.
De visszatérve az AS-ra, azon töprengtem, hogy mivel lehetne motiválni ezeket a játékosokat. Pénzzel biztos nem. Talán ha a nézők hangos füttykoncertet vágnának ki az első negyed végén, akkor talán néhányuk elszégyellné magát. Vagy egyszerűen csak a fél csarnoknak haza kellene mennie félidőben. Azért az már elég szégyenteljes volna a játékosokra nézve. De végül eszembe jutott a tuti megoldás: talán pont azzal lehetne a legjobban motiválni őket, ami miatt nem veszik komolyan a gálán a játékot. Hoznék tehát egy olyan szabályt, hogy a nyertes csapat játékosainak a csapatai +2 győzelmet kapnak a liga tabelláján, a vesztes csapat tagjai pedig 2 vereséget. És ugyanez vonatkozna a két edzőre is, hogy azért ők is komolyan vegyék a feladatukat. Máris megérné odatenni magát mindenkinek, elvégre ez komolyan beleszámítana a végelszámolásba.

Na tessék, ennyi kellett, hogy megoldjam az NBA évtizedes problémáját.  ;D  ;D  ;D

Vagy el kene felejteni ezt a serulestol valo rettegest es erre fogni a buli jatekot..
Egyrészt aki nem akar komolyan jatszani vagy fel a serulestol az ne vegyen reszt. Eleve hulyeseg ettol rettegni, hisz a serules ugyanugy osszejohet az AS utani elso meccsen. Tehat a riziko hogy lemaradnak a rajatszarol csak egy meccsel novekedne. Hisz elmeletileg semmivel sincs nagyobb esely megserulni egy AS meccsen mint bármelyik alapszakasz meccsen.

Egyebkent egy pool billiardhoz, golfhoz, teniszhez hasonló usa/europa(rest of world) meccset megneznek. Amolyan hagyomány teremto modon.

Nehéz kérdés, mivel lehetne őket motiválni, de az biztos, hogy ez a rendszer sz*r. A győzelem opció működne, mondjuk én úgy vagyok vele, hogy 25 évvel ezelőtt nem kellett motiválni a játékosokat. Ha megnézzük, bármelyik All-Star összeállítást, melyek voltak a legjobb meccsek, mind a 2010-es évek előttieket mondják:
https://www.nba.com/bulls/history/ten-greatest-nba-all-star-games

Tudom, még talán ide ér fel a 2020-as meccs, de szerintem az is egy bohóckodás volt. A mostani játékosokban szimplán nincs meg az, ami MJ-ben és a többiben megvolt. Ha jobban megnézzük, akkor azok a gálák emelkedtek ki, amelyeken ott volt vagy MJ, vagy West, vagy Kareem, Magic és Bird (esetleg még Kobe is ide vehető). Kompetitív játékosok, akiket mindig a győzelem érdekelt. Akik tényleg harcoltak, mostaniakat sokszor az egyéni statokat mozgatják csak meg.

Ezek a legendák egy szimpla edzésből is véres küzdelmet csináltak, mostanában sehol sem látsz ilyet. Ez egy elpuhult liga, elpuhult sztárokkal, akik load managementet használnak, hogy óvják magukat. Karl Malone mikor használt ilyet? Michael Jordan kiült meccseket, mert sérült? Ő még lázasan is játszott. Nálam ezért nem ér annak a korszaknak a nyomába semmi sem és nem is fog.

Ha megnézzük a Dream Team tagjait, akkor egy rendkívül fizikális ligában játszottak, ahol olyan állatok rohangáltak, mint Bill Laimbeer vagy Rick Mahorn. Amúgy Laimbeer kapcsán, mindenki azt emlegeti, mekkora állat volt, igazi bunkó, de azért egy 210 cm-es center létére egy olyan ligában, ahol messze nem volt elterjedt a tripla, ő bevágott 200-at pályafutása alatt 32% feletti triplázással...

Szóval ezek a játékosok egy egész szezonon át ütötték egymást, sokszor szó szerint. A mai korszaknak egyszerűen nincsenek olyan csapatai, mint az akkori Detroit "Bad Boys" Pistons, New York Knicks és még lehetne párat mondani, de ezek mellett is alig hagytak ki meccset a legnagyobb sztárok. Jordan, Ewing, Pippen, Malone, Stockton, Payton, Drexler, Olajuwon és még lehetne sorolni, kiváncsiságból megnéztem, prime időszakukban évente maximum 2-3 meccset hagytak ki, de például Malone, Stockton, Jordan meg Pippen folyamatosan tolta a 81-82 meccset.

Milyen alapon szólják meg LBJ-t, mert kihagyott pár meccset? Felháborító, ugye? Röviden csak annyi, hogy Michael Jordan 40 évesen letolt egy 82 meccses alapszakaszt egy hitvány Washingtonban azért, hogy mindenki lássa (mert ezért fizetnek az emberek) és mert a PO-ért küzdöttek. Ég és föld a mostani bohóckodás meg a régi kosárlabda. Ezek a játékosok elkényelmesedtek, akik meg ilyen 5-10 éve követik a ligát, azt hiszik, hogy ez a normális.

És pontosan ezért is lett nézhetetlen az All-Star. Nincsen rivalizálás, nincsen szint, amit el kell érni. Régebben volt szint, de körülbelül ez 15-20 éve megszűnt. Mesterségesen próbálnak kreálni balhékat, rivalizálásokat, de ezek a játékosoknak nincs meg az a tűz, ami a régiekben megvolt. Az számít, mennyi van a számlájukon, mikor leszek HoF-tag, kivel kell összeállnom a gyűrűért. Ennyi.

Most azt mondják, hogy Embiid mekkora hős, mert csak 15-20-25 meccset ül ki egy szezonban, többiben játszik. Hogy ő 80-90%-os egészségi állapottal is bevállalja ezt. Fantasztikus ember, de ezt a tagot felőrölték volna a '90-es években, de még a Jail Blazers is sz*rrá zúzta volna. Most ezek "kemény" játékosok eljönnek egy ilyen gálára, hát jó, hogy bohóckodást látunk, ha már egy normális alapszakasz meccsre se hajlandóak kiállni, mert 7 nap alatt ez a 4. meccsem, fáradt vagyok...

Emlékszem, hogy Z-Bo, Tony Allen, Conley és társai féle Memphis mennyire szidták, hogy ez nem kosárlabda, mert ők is fizikális játékot toltak, de már azért lazább felfogásban, mint ami a '90-es években volt. Aztán ennek az ellenpólusa azok az idióták, mint Zaza Pachulia vagy Pat Beverley, akiket csak kemény védőnek mondanak, de valójában agyatlan barmok, akik semmi mást nem akarnak, csak sérülést okozni a másiknak.

És a kifakadásom végére, érdemes összehasonlítani mondjuk azt a prime gálát, ahol Jordan, Malone, Robinson, Stockton, Barkley, Olajuwon, Drexler, Payton és még páran vettek részt, meg nézzük meg mondjuk a mostani. Mi a különbség?

Az, hogy MJ és társai mind kiváló védők voltak, akik amellett, hogy bedobtak 20-30-40-50 pontot egymaguk, mellé fizikális kontaktra is hajlandóak voltak, akár testi éppségüket nem kímélve. Mostaniak? A kezdőket megnézve, talán Giannis az, aki hajlandó is ilyenre, többiek nem. Ez az óriási különbség.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 20, 2023, 11:58:38Ha jobban megnézzük, akkor azok a gálák emelkedtek ki, amelyeken ott volt vagy MJ, vagy West, vagy Kareem, Magic és Bird (esetleg még Kobe is ide vehető). Kompetitív játékosok, akiket mindig a győzelem érdekelt.
...
Ezek a legendák egy szimpla edzésből is véres küzdelmet csináltak, mostanában sehol sem látsz ilyet. Ez egy elpuhult liga, elpuhult sztárokkal.
...
Szóval ezek a játékosok egy egész szezonon át ütötték egymást, sokszor szó szerint. A mai korszaknak egyszerűen nincsenek olyan csapatai, mint az akkori Detroit "Bad Boys" Pistons, New York Knicks és még lehetne párat mondani, de ezek mellett is alig hagytak ki meccset a legnagyobb sztárok. Jordan, Ewing, Pippen, Malone, Stockton, Payton, Drexler, Olajuwon és még lehetne sorolni, kiváncsiságból megnéztem, prime időszakukban évente maximum 2-3 meccset hagytak ki, de például Malone, Stockton, Jordan meg Pippen folyamatosan tolta a 81-82 meccset.

Hát igen, fájó szívvel értek egyet és rossz ezt kimondani – mivel van egy pár nagy kedvencem a mostaniak között is –, de sajnos tényleg ez a legjobb kifejezés a maiakra, hogy "elpuhultak". Legalábbis a korábbi játékosokkal összehasonlítva. Szinte nagyítóval kell manapság keresni azokat a sztárokat, akik lenyomnak egy alapszakaszban 80-82 meccset. Sokszor még ha nem is sérültek, akkor is előre bekalkulálnak (vagy ők, vagy az edzői stáb) jópár meccset, ahol pihentetik az adott játékost. És még egyszer mondom: akkor is, ha nincs semmi bajuk. És nagyon nehéz elfogadni azt az indokot, miszerint "vigyázni kell rájuk, mert hosszú a szezon", ugyanis régen is ennyi meccsből állt az alapszakasz.

És hogy egy szóra visszatérjek még az AS-mérkőzésre, azon töprengtem, hogy ha egy időgéppel elhozhatnánk a múltból akár egy Ben Wallace-t, vagy korábbról például egy Dikembe Mutambót (esetleg Olajuwont), akkor hány könnyű ziccert láthattunk volna ezen a gálán. Szerintem ha fizetnének nekik, akkor se engednének el maguk mellett senkit szó nélkül.  ;D  De valószínűleg Rasheed Wallace is harakirit követett volna el magán már az első negyedben, ha egy ilyen tingli-tangli meccsen kellett volna fellépnie.  ;D

Még az is felmerült bennem, hogy régen talán azért is volt színvonalasabb a játék, mert a legtöbb játékos bizonyítani akart. Egyesek azért, hogy tényleg ők a legjobbak (Jordan, Bird, Magic), mások pedig azért, hogy megmutassák, hogy jobbak tudnak lenni ezeknél a "félisteneknél". Ezzel szemben ma már nincs kinek bizonyítani, hiszen a maiak szinte mindegyike meg van győződve róla, hogy saját maguk a legnagyobbak.  ;D

Idézetet írta: HT Dátum február 20, 2023, 16:34:42Még az is felmerült bennem, hogy régen talán azért is volt színvonalasabb a játék, mert a legtöbb játékos bizonyítani akart. Egyesek azért, hogy tényleg ők a legjobbak (Jordan, Bird, Magic), mások pedig azért, hogy megmutassák, hogy jobbak tudnak lenni ezeknél a "félisteneknél". Ezzel szemben ma már nincs kinek bizonyítani, hiszen a maiak szinte mindegyike meg van győződve róla, hogy saját maguk a legnagyobbak.  ;D

Ez szerintem nagyon igaz, most nincs meg ez a verseny, mert mindenki a legjobb. LeBron azt gondolja magáról, de Curry is, hiszen egy rakat gyűrűje van, Giannis is nyert már, Young, Tatum, Morant és Doncic meg úgy van vele, úgyis fognak, hiszen övék a jövő, Jokic meg azt gondolja, liga legjobbja hivatalosan is, idén, ha nem jön közbe semmi, bajnok lesz, mit bizonyítson? Nincsen versenyhelyzet.

A '90-es években Jordant kellett legyőzni, a '80-as években Magic - Bird duót, 2000-es években Shaq - Duncan - Kobe volt az úr. A '60-as években a Boston uralkodott, talán a '70-es évek volt utoljára ilyen, amikor nem volt egyértelmű király, mert Chamberlain már kifelé ment, Kareem meg akkoriban mindig valamivel el volt foglalva (vallás stb.).

Akadtak tehetségek, akik egyszer felértek a csúcsra (Rick Barry), illetve olyan bajnokok, akikről szinte semmit sem tud az ember. Lehetséges, hogy majd 30-40 év múlva visszanézve, pont ilyen lesz ez a korszak is, hogy nincsen egyértelmű 1-2-3 félisten, de van sok kiváló játékos. És igen, lehet, pont ettől gyengébb a színvonal is...

Kevin Love – Miami
Erős kettősség van bennem most. Hosszú éveken át úgy tekintettem Love-ra, hogy bár teljesen közömbös volt számomra, de elismertem a játékát, a 2016-os bajnoki címhez is hozzátette a maga részét, és amikor már mindenki faképnél hagyta a Clevelandet, ő akkor is ott maradt (igaz, elég jó fizetéssel), és bár volt bajnoki gyűrűje, de nem igazolt el jobb helyre. Majd amikor kb. két éve elkezdett körvonalazódni egy jó kis új csapat, hiába volt 32-33 éves, simán felvette a ritmust, teljesen újjászületett, és szerintem nagyon példaértékű volt a játéka.

Aztán jött ugye Mitchell, aki miatt egyre kevesebb játékperc jutott neki, arról nem is beszélve, hogy a kispadon is olyan játékosok ültek, akik bármikor bevethetők voltak, egyszóval bármennyire fájó ezt kimondani, de lehet, hogy mind a két fél jól járt ezzel a váltással. A Heat-nél talán több játéklehetőséget kap majd. Én egyébként kicsit meglepődtem, hogy pont a Miamit választotta (talán egy kicsit "játékosabb" csapatban tudtam volna őt inkább elképzelni), de kívánom neki, hogy legyen még egy-két jó éve. Mindenesetre gyengébb biztosan nem lesz vele a Heat.

És mivel a gálán szívemhez közelálló dolog volt egy csapatban látni a két nagy kedvencet, Mitchellt és Lillardot, így titkon remélem, hogy a Cleveland ezzel a szakítással igazából csak Lillard érkezésének akart megágyazni.  ;D  ;D  ;D

Russell Westbrook – Clippers
Ezt nem is akarom túlragozni, talán csak annyit mondanék (némi rosszindulattal), hogy az első gondolatom az volt, hogy ezzel az igazolással önmagát árazta be a Clippers.

Idézetet írta: HT Dátum február 21, 2023, 14:16:57És mivel a gálán szívemhez közelálló dolog volt egy csapatban látni a két nagy kedvencet, Mitchellt és Lillardot, így titkon remélem, hogy a Cleveland ezzel a szakítással igazából csak Lillard érkezésének akart megágyazni.  ;D  ;D  ;D

Amit láttam napokkal ezelőtt interjút, ott Lillard arról beszélt, hogy van egy játékos, akivel nagyon szívesen játszana együtt, mondhatni feladná ezt a hero szerepet: Giannis Antetokounmpo.

Eljött a hétfő, kit választott Jánosunk mindenki általános megdöbbenésére az All-Star cspatába első helyen? Bizony... Lillard volt az első választott.
https://clutchpoints.com/bucks-news-giannis-antetokounmpo-predicted-damian-lillards-game-winner

Halkan jegyzem meg: nyáron lejáró lesz Middleton (PO-val, szóval tuti hosszabbít), Crowder és Lopez is. SnT-vel megszerezhető Lillard a Milwaukee számára, ha Dame Dolla úgy gondolja, hogy 32 évesen feladja most már a hősködést és az egyedül a világ ellen harcot.

Mondjuk sem Giannis, se Lillard nem olyan, akik összeállnának egy másik szupersztárral, de aztán lehet tévedek.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 21, 2023, 18:02:56Halkan jegyzem meg: nyáron lejáró lesz Middleton (PO-val, szóval tuti hosszabbít), Crowder és Lopez is. SnT-vel megszerezhető Lillard a Milwaukee számára, ha Dame Dolla úgy gondolja, hogy 32 évesen feladja most már a hősködést és az egyedül a világ ellen harcot.

Mondjuk sem Giannis, se Lillard nem olyan, akik összeállnának egy másik szupersztárral, de aztán lehet tévedek.

Természetesen viccből írtam csak ezt a párosítást. Tudom, hogy soha nem jönne létre ilyen üzlet (két kisember egy csapatban max. fizetéssel). De ha őszinte akarok lenni, akkor nem is baj, mert annyira egyforma játékstílusúnak tartom őket, hogy nem is vagyok biztos benne, hogy jól sülne el a dolog.

Arról nem is beszélve, hogy ha Lillard el akarta volna hagyni Portlandet, akkor már réges rég megtehette volna, elvégre évek óta sorban állnak érte a kérők. Inkább az a szomorú, hogy a POR 11 éve nem képes egy normális csapatot köré rakni. De erről már beszéltünk sokszor...

Ebben a Kevin Love sztoriban engem az lepett meg, hogy a Cavs milyen döntést hozott. Ahogyan írtad: klublegenda, kiváló csere, hatékony. Oké, sokat keres, de van a mostani Cavsnek egy óriási gondja: kiszámítható játék.

Gondolok itt arra, hogy oké, Mitchell és a többiek kiválóak isoban, megoldják egyedül, de... Vannak részletes statok, amikből kiviláglik, mi a baja a csapatnak. Van az úgynevezett unassisted hárompontos, ami lefordítva egy Doncic vagy Harden-féle heroballt jelent. Na ebben magasan a liga legjobbja a Cleveland, de olyan szintem, hogy az átlag 13-20% között van, nekik 29% van (másodiknak 23%).

A tripláik majd harmada előkészítetlen, egyéni akció után következik. Visszanéztem, 20% felett egyszer nyertek bajnoki címet az elmúlt években, de 25% felett még senki... Kevin Love a csapat legjobbja catch and shoot triplákat tekintve, ez szinte folyamatosan így volt az elmúlt években. Az addig oké, hogy nem ilyen Klay Thompson szintű mutatókat hoz, de csereként 15-20 perc alatt ez elit szint. Ha a számait 36 percre átlagolnánk ezen statok alapján, catch and shootban top10-ben lenne.

Ez azért is fontos, mert ha kevés hatékony catch and shoot játékos van egy csapatban, akkor nem lesz meg a spacing, kiszámíthatóak lesznek. Ezzel küzdött a Dallas is (meg Doncic majdmegoldomén mentalitásával). Most megszabadultak a legjobb ilyen játékosuktól (ligaszinten is elit cserétől), ezzel az én olvasatomban elindultak az isók világába, sok-sok egyéni megoldás, kiszámíthatóság. Az a clevelandi stáb, akit múltkor magasztaltam, hát most lehet, hogy nem ez volt életük döntése...

A Miami amúgy hasonlóan pocsék mutatóval rendelkezik, na ezen javíthat majd Love, ha megkapja a lehetőséget, ráadásul ezzel a Cavs egy potenciális PO-ellenfelet erősített.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 21, 2023, 21:20:59Az a clevelandi stáb, akit múltkor magasztaltam, hát most lehet, hogy nem ez volt életük döntése...

Ha már szóba jött a Cleveland, egy pár szót én is mondanék róluk. Év elején mindkettőnk részéről nagyok voltak az elvárások a csapattal szemben (talán én voltam, aki még a kelleténél is jobban elrugaszkodott a valóságtól). A névsort nézve már-már "álomcsapatnak" tűnt ez a keret. Magas embernek ott van Allen és Mobley, irányító (és vezér) poszton Mitchell és Garland, LeVert és Love be tud segíteni a pontokban, és akkor még nem beszéltünk olyanokról, mint Rubio, Okoro stb. Egyszóval papíron odaadtam nekik a Keleti első három hely egyikét.

Jelenleg a CLE a 4. helyen áll, az alapszakasz végén nagy valószínűséggel a 4. vagy az 5. helyen lesznek majd (a 3. hely is messze van, és a 6. is), vagyis elvileg hozták a tőlük elvárhatót. De ennek ellenére nekem nem tetszik, amit látok tőlük. Valami itt nem klappol, de nem tudom megmondani, hogy mi. És ebből a szempontból lehet, hogy igazad van, miszerint nem kellett volna elengedni egy fontos kiegészítő embert. Nem ismerem az NBA átigazolási szabályait, de ha esetleg már nincs lehetőség ebben a szezonban változtatni a csapatokon, akkor érthetetlen, hogy a rájátszás előtt hogyan lehetett elküldeni egy ilyen embert. Igazából egyetlen dolgot tudok csak elképzelni, ez pedig az, hogy a csapatnál is látták a problémát (vagyis hogy a rájátszás biztos meglesz, de utána max. 1 kör, vagy még annyi sem), és Love elpasszolásának az oka az lehetett, hogy valakit hozni akarnak helyette erősítésnek. Ha ugyanis nem ez áll a háttérben, akkor érthetetlen ez a hirtelen döntés.

Ha nem történik valami egetrengető Keleten, akkor a PO első körében CLE-BKN párharc lesz, ami megjósolhatatlan kimenetelű, és igenis félteném Mitchelléket. Ezért is bízom abban, hogy Love mostani átadásának valami oka kellett, hogy legyen. Mert ha nem, akkor az nagy öngól volt 1-2 hónappal a szezon vége előtt.

Olvastam olyanokat, miszerint 25-30 perc játékra vágyott Love, míg a Cavs ezt a 20-at is csökkenteni akarta, mert Wade a legfőbb csere. Igazolni igazolhatnak, de csak innen:
https://hoopswire.com/2023-nba-free-agents/

Ez egy naponta frissített lista, azért egy jó Lance Stephenseont elnézegetnék ott (viccelek).  ;D Mondanám, hogy Avery Bradley vagy Kent Bazemore nem rossz opció, de nem olyan jellegű gondjaik vannak, amiket ez a két játékos megoldana. Védekezésük rendben, illetve nem kell egy Bazemora típusú játékos sem.

Hát... ez nem túl veretes névsor.

Kétszer is átrágtam magam rajta, de egy olyat nem találtam, aki erősítést jelentene a távozó Love helyett. Talán ha C. Anthony egy pár évvel fiatalabb lenne... bár akkor valószínűleg nem lenne a szabadügynökök listáján.

Úgyhogy nincs mese, úgy néz ki, hogy valóban Wade-nek és Osman-nak kell betölteni a keletkezett űrt. És ha a fiatalítás az elsődleges szempont Clevelandben, akkor talán érthető is. Sőt, tovább megyek, az is lehet, hogy csak én vagyok türelmetlen a csapattal, és egy-két év múlva (amikor majd döntőt játszanak) kiderül, hogy ez egy jól átgondolt, hosszasan felépített projekt volt a részükről. Csak hát ugye a szurkoló mindig azonnali sikert szeretne látni.  ;D