Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Tételezzük fel, hogy minden úgy van Magyarról, ahogyan a sajtóban szerepel:
- Férj, akit felszarvaztak, akit kirúgtak a munkahelyeiről, akit cserben hagyott a Fidesz
- Mindeközben neki is elege lett a Fideszből, belefáradt mindenben az elmúlt 20 év során
- Kiszámíthatatlan, kontrollálhatatlan és sok esetben első felindulásból cselekszik
- Le akarja váltani a két politikai erőt (Fidesz és ellenzék)


Ez eddig rendben, elhisszük, viszont, ha valakivel ennyi mindent művelnek, olyanokat nyilatkoznak róla egykori "barátai", hogy már régen is "problémás" ember volt a Fideszben, illetve mindenki tudta már 10 éve is, hogy veri az asszonyt, akkor a következő kérdések merülnek fel:
- Egy ilyen ember, aki mindig megmondó volt, akinek ilyen az önérzete, miért nem lépett előtt? Hadházy és még jónéhány nem vártak 20 évig...  Miért várt addig, amíg teljesen partvonalon kívülre kerül elvileg?
- Ha valakivel ezt művelik, akkor miért akar utána koalícióra lépni azzal a párttal, amely ezt művelte vele? Miért kritizálta folyton az ellenzéket, ha nem is velük van baja?
- Ha a Fideszben tudták, hogy ez problémás személy, később még gondot jelenthet (illetve veszélyes Varga Juditra is), miért nem léptek időben? Miért hagyták eszkalálódni a helyzetet? Pont egy olyan párt, amely rendre összezár és csírájában elfojtja a dolgokat, ha mégis valami kikerülne (Borkai vagy Szájer), pillanatok alatt lerendezik.

Nem olvastatok meséket? Mindig a harmadik királyfi nyer.

Szeritem Pozz ez tök egyértelmű:

1. 10 évvel ezelőtt tömte a zsebeit Brüsszelben. Látta, hogy gáz van, de legyünk empatikusak egy kicsit: Minden magyar a szopóágon van! A társadalom döntő többsége csóró panelprolik gyereke valamelyik kicsi, vagy nagyvárosban a 80-as években. örült ha volt banán. Aztán fordul a kocka. Valahogy munkával/tanulással/kapcsolattal stb átkerülsz a szopóágról a szopató ágra. Látod ahogy megoldódik az életed. Látod, hogy szar az egész, de van mit veszítened - hőbölögsz a karámon belül, de benn maradsz a karámba és hízol.

2. Kikerülsz a karámból. Amid lett, azod van, megvéded, és kussolsz. Örülsz, hogy nem veszik el tőled úgy, mint ahogy sokaktól akik kikerültek elvették. Kussolsz és vársz, és készülsz! Tanulsz, fejleszted magad, figyelsz, fegyvereket és erőt gyűjtesz.

3. Amikor eljön az idő akkor kell lépni! Ha csak úgy kijön ezzel a covid előtti időkben, hát nem szólt volna ekkorát. Itt a tipikus popularizmus elvei érvényesülnek, azaz: csinálsz egy baromi jó zenekart, de nem vagy jó időben és nem vagy jó helyen!!! Mikorra pozícionálhatná magát a zenekar addigra elfogy, lehet, hogy túl korán vagy túl későn kezdte.

Magyar Péter felült egy jó hullámra. A tanárok tüntetése nem volt jó becsatlakozási pont, a KATA balhé szintén kis ívű volt. A pedofil ügyre spontán kiment 150.000 ember. Hozzá kapcsolódtak a Novák/Varga lemondások, lemondatások és ez egy elég nagy hullám volt, hogy azt mondja: most van itt az idő, most lehet átütni az ingerküszöböt. Erőt, muníciót, bizonyítékokat gyűjtött és kivárta a megfelelő alkalmat.

Magyar Péternek nagy igazsága van abban, hogy ezt az elmúlt 14 éveben bármelyik politikus megtehette volna. Benn a házban felvehetett volna beszélgetéseket, gyűjthetett volna bizonyítékokat bárki. Felkészülhetett volna bárki retorikából, építhetett volna bárki kapcsolati tőkét a megfelelő sajtó orgánumokkal. Kitanulhatta volna az on-line kommunikációt youtube/face - hol, mit, hogyan kell tenni és miért. Ha ezzel nem akart foglalkozni akkor találhatott volna olyan barátokat akikkel ezt szépen csendben felépítheti.

Senki sem tette ezt meg 14 év alatt!!! S aki nem tette meg ezt arra Magyar Péter ki is mondja: nincs szüksége.

Szerintem ez hihető, elhihető. A különféle háttéralkuk, és elméletek - ki, kinek a kicsodája -, helyett a valóság lett előtérbe helyezve jó időben, ezért a gyors népszerűség. Kicsit olyan Azariah szerű a dolog - csinálja bárki utána! Szóval kell ehhez ész, munka és tudás is.

Szokatlan a gyors felfutású, gyors népszerűség és siker a magyar politikában - jókor van jó helyen az ürge, és nem hibázott eddig. Nem ment le dk, jobbik stb szintre, a lényeggel és a valósággal foglalkozik, s mellette sok "én" közlést is ad, ami növeli a hitelességét:
pl.:
"Ma én vigyáztam volna a gyerekekre, de megkértem a feleségemet, hogy legyenek nála a fiúk, hogy itt tudjak lenni..." - mondta ezt tegnap este 19:00-körül a Kossuth tér szélén nem tudom 20.000 embernek.

Szóval jól csinálja szerintem!

Másik dolog:

Látva az m1 tegnapi tudósításait a napi eseményekről megalkottam egy új fogalmi csoportot a magyar emberekre:

" A valóság tagadók" csoportja. Szerintem ezt alkalmazom is majd: "ja értem már miért mondod Te is valóság tagadó vagy!"  :D

Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 14:46:24Magyar Péternek nagy igazsága van abban, hogy ezt az elmúlt 14 éveben bármelyik politikus megtehette volna. Benn a házban felvehetett volna beszélgetéseket, gyűjthetett volna bizonyítékokat bárki. Felkészülhetett volna bárki retorikából, építhetett volna bárki kapcsolati tőkét a megfelelő sajtó orgánumokkal. Kitanulhatta volna az on-line kommunikációt youtube/face - hol, mit, hogyan kell tenni és miért. Ha ezzel nem akart foglalkozni akkor találhatott volna olyan barátokat akikkel ezt szépen csendben felépítheti.

Ez itt a lényeg! Pontosan az, amit írtál, hogy Magyar Péter se ezt csinálta. Az amit felvett, egy otthoni beszélgetés volt, elmondta: nem akar politikus lenni, tehát, EZ NEM TUDATOS VOLT.

Persze benne van, hogy hazudott az interjúban ezzel kapcsolatban, de akkor az volt az első ilyen jellegű média megjelenése, elvileg ezt rögtön hazugsággal kezdte? Akkor hogyan lehetne neki hinni bármi másban?

A Magyar Péter kapcsán én úgy vagyok, jobb kivárni, mint beállni mögé, idő eldönti majd, ki is valójában ez az ember. Mint ahogyan korábban, Orbán kapcsán is óriási viták mentek itt a politikai témában, hogy de hát a magyar embereken segíteni akar, meg rohadt Brüsszel stb., majd az idő ott is megoldotta a kérdést és végül kiderült az igazság. Magyarnál is meglátjuk, mik a tényleges szándékai.

Szerintetek akkor hazudott Varga Judit vagy most hazudik Varga Judit?

Varga Judit, 2020. január:
"Én az anyaságot, a hagyományosnak mondható női feladatokat mindig úgy élhettem meg Péterrel, mintha egy nyitott ajtajú kalitkám lenne: tudtam, hogy ha szeretnék kiteljesedni más területen is, akkor kirepülhetek. Péter sosem várta el tőlem, hogy feladjak bármit is abból, aki én vagyok. Ha zárva lett volna a kalitka ajtaja, akkor nem biztos, hogy annyira jól éreztem volna magam benne, így viszont mindig szívesen repültem vissza."

Varga Judit, 2024. március:
,,Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival. Tartozom ezzel sok-sok olyan embernek is, aki hasonló helyzetben él, és még nem találta meg a kiutat."

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 27, 2024, 15:01:12Ez itt a lényeg! Pontosan az, amit írtál, hogy Magyar Péter se ezt csinálta. Az amit felvett, egy otthoni beszélgetés volt, elmondta: nem akar politikus lenni, tehát, EZ NEM TUDATOS VOLT.

Persze benne van, hogy hazudott az interjúban ezzel kapcsolatban, de akkor az volt az első ilyen jellegű média megjelenése, elvileg ezt rögtön hazugsággal kezdte? Akkor hogyan lehetne neki hinni bármi másban?

Hogy tehette volna ezt meg Magyar Péter, akinek semmi köze sem volt a Parlamenthez/Országgyűléshez? Ő nem volt képviselő - nem élte azt a kollektív bűnözést, ami a parlamentbe való!

#2093 március 27, 2024, 15:49:20, Pozzato
Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 15:31:51Ő nem volt képviselő - nem élte azt a kollektív bűnözést, ami a parlamentbe való!

 ;D  ;D  ;D  ;D

Ezen mondjuk jót nevettem!

Ezek alapján, van egy ember, aki 20 éven át a karámon belül van, jól él, majd kiteszik őt, vár a megfelelő pillanatra, majd kitör.

Igazad van, tényleg hihető, főleg az első része annak amit írtál, hogy 20 évig valaki jól él, szopatja a népet, röhög ő is a többiekkel, aztán amint lefő a leves, rájön, készülni kell, tudatosan és okosan. Ez a Péter nagyon bölcs gyerek lehet, már a felvétel idején tudta, annak a levesnek lőttek, érezte, hogy majd sokkal később fel kell használni. Az a menő az egész dologban, hogy Pétert minden bizonnyal megfigyelték, de szerencsére senki sem jött rá, hogy a csávó így készül, le a kalappal előtte. Daniel Craig meg a többi bohóc James Bond, meg az orosz ügynökök is elbújhatnak, ez a csávó kenterbe vert mindenkit. Aha, persze.  ;D

Mindezt úgy, hogy az orosz titkosszolgálat a spájzban van itt nálunk, de őket is megvezetve, meg a mindent látó Rogán - Pintér párost is, ez a gyerek így fel tudott készülni. Zseniális.

Tegyük hozzá, hogy az orosz titkosszolgálat szanaszét szivatta Nyugatot az elmúlt évtizedekben, rajtuk kívül még Kína is itt van nálunk, de Péter mindenkit megrajzolt, esküszöm, kéne róla egy filmet forgatni.

amiket Pozz írsz azt te írod...
én nem írtam ilyeneket.

Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 14:46:241. 10 évvel ezelőtt tömte a zsebeit Brüsszelben. Látta, hogy gáz van, de legyünk empatikusak egy kicsit: Minden magyar a szopóágon van! A társadalom döntő többsége csóró panelprolik gyereke valamelyik kicsi, vagy nagyvárosban a 80-as években. örült ha volt banán. Aztán fordul a kocka. Valahogy munkával/tanulással/kapcsolattal stb átkerülsz a szopóágról a szopató ágra. Látod ahogy megoldódik az életed. Látod, hogy szar az egész, de van mit veszítened - hőbölögsz a karámon belül, de benn maradsz a karámba és hízol.

A platós beszéd fáklyás háttérrel nálam átlökte Magyar Pétert a szimpatikus kategóriába, de erre azért reagálnék, és nem ellene vagy épp ellened írom Sound :) Idézem a családi hátterét:

"Nagyanyja Mádl Teréz, Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök testvére. Nagyapja a rendszerváltás előtti Magyar Televízió Jogi esetek című műsorában főszereplő Erőss Pál, a Legfelsőbb Bíróság egykori bírája volt. Édesanyja Erőss Mónika, aki korábban a Kúria főtitkára volt, 2020 áprilisától pedig az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese lett.

Tanulmányait Budapesten és Hamburgban végezte, diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán szerezte 2004-ben. Szakmai pályáját a Fővárosi Bíróságon kezdte, majd a jogi szakvizsgái letétele után a nemzetközi ügyvédi területen helyezkedett el, társasági, kereskedelmi és versenyjogi területen segítette multinacionális vállalatok magyarországi beruházásait."

Azért ő nagyon messze van a panelproli gyerekkortól, és nagyon jó hogy ezt dobta neki a gép. Érződik minden mondatán, hogy jó környezetben nőtt fel. Tudom, hogy Ludas Matyi kártyát játszanak ki nála. Egyszerűen király a marketing a fickó körül, ha önmaga csinálja, ha van segítsége, teljesen mindegy, esküszöm legnagyobb. Az is nagyon jó, hogy mindenre reagál közösségi oldalon, rendesen azt érzi az ember, hogy ez a fickó nem alszik, és mindig higgadt.

Idézetet írta: csabax Dátum március 27, 2024, 15:13:54Varga Judit, 2020. január:
"Én az anyaságot, a hagyományosnak mondható női feladatokat mindig úgy élhettem meg Péterrel, mintha egy nyitott ajtajú kalitkám lenne: tudtam, hogy ha szeretnék kiteljesedni más területen is, akkor kirepülhetek. Péter sosem várta el tőlem, hogy feladjak bármit is abból, aki én vagyok. Ha zárva lett volna a kalitka ajtaja, akkor nem biztos, hogy annyira jól éreztem volna magam benne, így viszont mindig szívesen repültem vissza."

Azon agyaltam az idézet olvasása közben, hogy szerencsére az én édesanyám nem akart kirepülni a kalitkából. Lényegében ugye én, a gyerek voltam a kalitka. Volt olyan időszak, mikor Magyar Péter volt otthon a gyerekekkel, szóval Varga Judit most hogy megszabadult a szerinte ártó férjétől, melóhelyen felmondott, szóval remélem végre kiteljesedik az anyaságban.

Kössz TIB
Ezt nem tudtam, ennyire nem mentem utána. Akkor eszerint adott volt egy minőségi háttér nála.

Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 15:47:56amiket Pozz írsz azt te írod...
én nem írtam ilyeneket.

Ez a csávó vagy egy géniusz, aki 43 éves koráig rejtőzködött és hirtelen a felszínre tört, vagy valami rohadtul nem stimmel a sztorijában. A Fideszhez volt hűséges két évtizeden át, EU-ban is Varga Judit és Áder János mellett "dolgozott", hidd el, ha tényleg olyan fából faragták, akkor már ott úgy érzi, nekem innen lépnem kell. Miért nem lépett ki?

"Én ezt nem éltem meg áldozatként, a házasság csapatjáték, és egyébként is Belgiumban a játszótéren nagyjából ugyanannyi édesapával találkoztam, mint édesanyával, úgyhogy ott ez nem volt kirívó." - mondta egy 2020-as interjúban Magyar Péter.

Ehelyett ezek után még több helyre bekerült, mely a NER-hez köthető. Megtehette volna, hogy figyelj ide visszautasítom, viszont ő csak harácsolt, ez is kell, az is kell. A Diákhitel Központ vezetőjeként azt mondta 2021-ben:  "Azt látom, hogy soha ilyen jó nem volt fiatalnak lenni Magyarországon, talán az Európai Unióban sem"

Igen, ez pont egy olyan személy, aki tudatosan készül arra, hogy megdöntse a rendszert. A brüsszeli évekről továbbá ezt mondta még Magyar:
"Egyébként brüsszeli tartózkodásunk alatt született meg a két kisebbik fiunk, ekkor újra Judit lépett egyet hátra, miközben én lépkedtem előre a diplomáciai ranglétrán."


Megsúgom Sound:
Ennek a Magyar Péternek 2024 januárig seggében nem volt a kilépés az árnyékból, semmire nem készült tudatosan, mint ahogyan az az eddigi beszédeiből és interjúiból is látszik. Tehát nincs itt semmi látnivaló és tök egyértelmű a szituáció:
- a csávó vagy hirtelen felindulásból tett mindent és a felszarvazott és kirúgott férj esete áll fent, akinek nem maradt semmije és most kockáztat, 19-re húzott lapott
- vagy pedig a Fidesz játszadozik.

Ennyi.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 27, 2024, 15:45:23;D  ;D  ;D  ;D

Ezen mondjuk jót nevettem!

Ezek alapján, van egy ember, aki 20 éven át a karámon belül van, jól él, majd kiteszik őt, vár a megfelelő pillanatra, majd kitör.

Igazad van, tényleg hihető, főleg az első része annak amit írtál, hogy 20 évig valaki jól él, szopatja a népet, röhög ő is a többiekkel, aztán amint lefő a leves, rájön, készülni kell, tudatosan és okosan. Ez a Péter nagyon bölcs gyerek lehet, már a felvétel idején tudta, annak a levesnek lőttek, érezte, hogy majd sokkal később fel kell használni. Az a menő az egész dologban, hogy Pétert minden bizonnyal megfigyelték, de szerencsére senki sem jött rá, hogy a csávó így készül, le a kalappal előtte. Daniel Craig meg a többi bohóc James Bond, meg az orosz ügynökök is elbújhatnak, ez a csávó kenterbe vert mindenkit. Aha, persze.  ;D

Mindezt úgy, hogy az orosz titkosszolgálat a spájzban van itt nálunk, de őket is megvezetve, meg a mindent látó Rogán - Pintér párost is, ez a gyerek így fel tudott készülni. Zseniális.

Tegyük hozzá, hogy az orosz titkosszolgálat szanaszét szivatta Nyugatot az elmúlt évtizedekben, rajtuk kívül még Kína is itt van nálunk, de Péter mindenkit megrajzolt, esküszöm, kéne róla egy filmet forgatni.

Ne haragudj ez tipikus "Valóság tagadó" hozzászólás..
Te sem voltál ott én sem. Leírod a fikcióid, és hogy ki mennyire buta, hogy ezt nem veszi észre. OK!
Leírom, ami látható a felszínen és azt amit az ember mond miért hiteles, és mi benn az előremutatás az eddigi ellenzéki megmozdulásokhoz képest.

Aztán erre ideírsz egy irónikus katyvaszt (kb m1 szint - dolgozhatnál ott is...), amit én nem írtam, kvázi jelezve mekkora barom vagyok hiszen nem gondolkodom olyan "Valóság tagadó" módon mint Te!

Hát gratulálok, így tovább!