Kosárlabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A Levice benn maradt az öltözőben, vagy csak kis hendit adott az ellenfélnek  :D   

https://www.eredmenyek.com/merkozes/pOd6Etzg/#/osszefoglalas/osszefoglalas

Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 25, 2023, 20:50:26A Levice benn maradt az öltözőben, vagy csak kis hendit adott az ellenfélnek  :D   

https://www.eredmenyek.com/merkozes/pOd6Etzg/#/osszefoglalas/osszefoglalas

Először azt hittem, hogy ez valami vicc (vagy elírás), de a szlovákoknál valóban akadozott a gépezet az első 10 percben.  ;D  (0/2 volt a triplamutató, és 0/7-tel dobták a kétpontosokat.)

De persze az is lehet, hogy csak nagyon jól fizetett valamelyik irodánál a "hazai pontszám az 1. negyedben 0,5 pont alatt" kimenetel.  ;D

Jah, természetesen ezen ment el a tegnapi napom. Na de majd 4.-én a Handlova ellen domborítanak. (Nagy HC, sok pont)


#63 szeptember 30, 2023, 16:56:14, HT
Volt egy érdekes írás a kezdő5-ön egy pár hete, amire már akkor reagálni akartam, de aztán addig-addig halogattam, amíg megfeledkeztem róla. Most viszont eszembe jutott, így visszatérek rá.

Szóval arról szólt a cikk, hogy állítólag Embiid gondolkodik azon, hogy melyik ország válogatottjában lépjen pályára a jövő évi olimpián. Kameruni születésű (elvileg oda húz a szíve), ugyanakkor 2022-ben megkapta a francia állampolgárságot is. És ráadásként valószínűleg nem lenne nehéz elintézni az amerikai papírokat sem, ha esetleg emellett döntene.

A döntés ugyan még várat magára, de közben az jutott eszembe, hogy a franciáknak szükségük van-e egyáltalán – Gobert és Wembanyama mellé – egy harmadik magasemberre is. Tudom, hogy Wembát nem csak centerben lehet játszatni, ahogy talán Embiid-et is ki lehet hozni a palánk alól, de mindenesetre érdekes látványt nyújtanának hárman hátul egy 3-2-es zónában.  ;D

Talán ez már nem is kosár, de milyen már hogy nemzeti, tehát szívügy terén három irányba is mehet, és gondolkodik. Lehet hogy nem örülnék még egy Michael Jordannek sem, ha nem tudná egyből rávágni, hogy ő magyar. Oké, meredek példa, de érthető talán :)

Amúgy ilyet azért ritkán hallani, hogy három válogatott közül is választhat, kétségtelenül ügyesen összehozta Embiid.

Hát... nem is tudom. Valószínűleg nem sírtam volna tele a zsebkendőm, ha valamikor a 90-es évek elején azt látom, hogy a válogatott egyik meccsén Berkics passzol Hosszúnak, aki a támadás végén cserét kér, majd Ránky Mátyás töpreng egy picit és végül beküldi Jordant. Szinte magam előtt van a kép.  ;D  ;D  ;D

Persze értem, hogy mit akarsz mondani.

Sajnos a mai sport már odáig "fajult" (és ebben a kosárlabda elég szépen az élen jár), hogy alig akad olyan válogatott, ahol ne lenne honosított játékos. A szurkolók többsége megvonja ilyenkor a vállát, hiszen nekik az számít csak, hogy a "nemzeti" együttes minél jobban szerepeljen, az adott játékos pedig vagy a pénz miatt cserél hazát, vagy azért, mert csak így tud kijutni egy világversenyre, vagy pedig azért, mert aranyat akar nyerni. Embiid esetében valószínűleg (sőt, biztos) nem a pénz a motivációs tényező, hanem sokkal inkább a sikeréhség. És igazából ebbe nem is nagyon lehet belekötni. Ráadásul egy olyan játékosról van szó, aki már a főiskolát is az Egyesült Államokban végezte, utána pedig egyből ment az NBA-be, szóval – kis rossz indulattal – már azon se csodálkoznék, ha azt sem tudná, hol van Kamerun. És bár udvariasságból mindig kijelenti, hogy a szíve azért odahúzza, én mindenesetre nem tennék nagy pénzt arra, hogy a három ország közül pont a szülőhazája lesz majd a befutó. Én sokkal inkább azt gondolom, hogy ő egyértelműen olimpiai aranyat akar nyerni, ehhez pedig az USA (vagy talán Franciaország?) lenne számára az ideális. Ráadásul az amerikaiaknak évek óta nincs normális centerük, úgyhogy túl nagy konkurenciával sem kellene szembe néznie.

Noha Embiid-et egyébként azóta nem kedvelem, amióta pár hónapja "mesterséges körülmények között" megszerezte az alapszakasz MVP címet, de ettől függetlenül szerintem nem lehet elítélni, amiért számára nem csak a részvétel lenne a fontos az olimpián, hanem a győzelem is.

Idézetet írta: TiB Dátum október 01, 2023, 17:28:40kétségtelenül ügyesen összehozta Embiid.

Viszont azzal egyetértek, hogy tényleg ügyesen összehozta ezt a hármas lehetőséget magának, mert úgy tudom, hogy 2022-ben kizárólag azért vette fel a francia állampolgárságot is, hogy 2023-ban indulhasson majd a vb-n francia színekben. Amiből aztán nem lett semmi, de azt már nem tudom megmondani, hogy miért.

Az én véleményem kicsit más, de szerintem, ha Embiid nagyot akar húzni, sok játékpercet szeretne, akkor a franciákat választja. Kamerun ugye élből kiesik, hiszen nekik a négy pótselejtezős helyet kéne megcsípni, esélytelen ilyen mezőnyben. Marad USA és Franciaország. Ha LeBron tényleg életre hívja a Bosszúállókat, akkor abba a keretbe szimplán nem lesz helye Embiidnek. Egyrészt, mert nem LeBron-kompatibilis (akkor valószínűleg alacsonyszerkezet és így small-ball lesz), másrészt, Embiid nem érné be 18-20 perccel a pályán.

A Team USA ugyanis, ha vannak jó shooterek, akkor nem fog centert alkalmazni, márpedig egy Curry, Durant, Lillard és társai mellé, felesleges egy 25 pontot átlagoló játékos. A franciáknál viszont vezér lehet, ráadásul megkapja a hazai pályás fújásokat. A franciáknak ugyanis nagyon lejteni fog a pálya, ez garantált. Valószínűleg nem kevés pénzt is kapna, ha őket választaná, ezzel pedig összeállhatna egy erős csapat:

PG: Okobo, Strazel (?)
SG: Fournier
SF: Batum, Tarpey (?)
PF: Wembanyama, Yabusele
C: Embiid, Gobert, Fall

Ami a franciáknak legnehezebb feladat, feltölteni a perimétert minőségi cserékkel. Kockázatos lenne mondjuk a 37-38 éves Nando de Colót elvinni, de lehet végül ehhez fognak nyúlni. Maga a kezdő az bitang is lehetne, gyakorlatilag van egy 7-8 fős erős mag, viszont kérdéses, mennyire fogynának el a végére. Ezért sem lepődnék meg, ha idén végig monitorozná Collet a francia ligát, aztán olyan 20-21 éves most még ismeretlen fiatalokat, mint Milan Barbitch berakna a válogatottba. Kockázatos lépés, az se biztos, hogy Barbitch jelenlegi formája kitart egész szezonban, de nem is kell szupersztár cserének, csak egy jó formában lévő játékos 5-10 percre.

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 01, 2023, 20:17:26Az én véleményem kicsit más, de szerintem, ha Embiid nagyot akar húzni, sok játékpercet szeretne, akkor a franciákat választja. Kamerun ugye élből kiesik, hiszen nekik a négy pótselejtezős helyet kéne megcsípni, esélytelen ilyen mezőnyben. Marad USA és Franciaország. Ha LeBron tényleg életre hívja a Bosszúállókat, akkor abba a keretbe szimplán nem lesz helye Embiidnek. Egyrészt, mert nem LeBron-kompatibilis (akkor valószínűleg alacsonyszerkezet és így small-ball lesz), másrészt, Embiid nem érné be 18-20 perccel a pályán.

A Team USA ugyanis, ha vannak jó shooterek, akkor nem fog centert alkalmazni, márpedig egy Curry, Durant, Lillard és társai mellé, felesleges egy 25 pontot átlagoló játékos. A franciáknál viszont vezér lehet, ráadásul megkapja a hazai pályás fújásokat.

Nagyon jó érvelés, erre nem gondoltam, de teljesen egyetértek vele. Ráadásul épp ma olvastam, hogy az NBA médianapján sorra jelentették be a sztárok, hogy szívesen ott lennének az olimpián, márpedig olvasva a névsort, simán benne van a pakliban, hogy center nélkül megy majd az amerikai csapat Párizsba.  ;D

Ugyanezen a "rendezvényen" többek között Embiid is megszólalt, és volt két nagyon érdekes mondata.

1. Ha szülőhazája, Kamerun kijut az ötkarikás játékokra, akkor az afrikai ország színeiben lép pályára.

2. Ami a következő NBA szezont illeti, ő nem aggódik a riválisok miatt, hiszen amelyik csapatban ő benne van, annak mindig van esélye a győzelemre.

Meggyőződésem, hogy Kamerun pótselejtezős meccsein valószínűleg nem fog pályára lépni, hanem inkább megvárja, hogy kijutnak-e nélküle vagy sem, és ha igen, akkor majd csatlakozik hozzájuk. Ha pedig nem, akkor még mindig választhat a két másik ország között. Nekem ez nagyon visszatetsző. Főleg annak fényében, hogy közben kifejti azt is, hogy amelyik csapatban ő benne van, annak mindig van esélye a győzelemre.

De nem is akarom tovább ragozni ezt a történetet. Kamerun valószínűleg nem jut ki Párizsba, az amerikai csapat annyira telített, hogy kevés az esély a bekerüléshez, úgyhogy igaza van Pozzatonak, marad Franciaország. Itt csak az az egyetlen gond, hogy valami olyasmit olvastam pár hete – ha jól emlékszem –, hogy a franciák valamilyen októberi határidőt adtak Embiidnek a döntés meghozatalához. Szóval ebben a sztoriban még simán benne van, hogy a három szék között a pad alatt végzi.

Idézetet írta: HT Dátum október 03, 2023, 16:09:30Meggyőződésem, hogy Kamerun pótselejtezős meccsein valószínűleg nem fog pályára lépni, hanem inkább megvárja, hogy kijutnak-e nélküle vagy sem, és ha igen, akkor majd csatlakozik hozzájuk. Ha pedig nem, akkor még mindig választhat a két másik ország között. Nekem ez nagyon visszatetsző. Főleg annak fényében, hogy közben kifejti azt is, hogy amelyik csapatban ő benne van, annak mindig van esélye a győzelemre.

De nem is akarom tovább ragozni ezt a történetet. Kamerun valószínűleg nem jut ki Párizsba, az amerikai csapat annyira telített, hogy kevés az esély a bekerüléshez, úgyhogy igaza van Pozzatonak, marad Franciaország. Itt csak az az egyetlen gond, hogy valami olyasmit olvastam pár hete – ha jól emlékszem –, hogy a franciák valamilyen októberi határidőt adtak Embiidnek a döntés meghozatalához. Szóval ebben a sztoriban még simán benne van, hogy a három szék között a pad alatt végzi.

Ismerve Embiid habitusát, én ezt simán kinézem belőle, hogy egyetlen pótselejtezőn se vesz részt, majd megérkezik félistenként, hogy szevasztok, jöttem dobálgatni...

Nem láttam az októberi határidőt, de ha ezt szabták a franciák (amúgy érthető lenne, hiszen Collet szereti tudni, kire számíthat, milyen bő kerettel dolgozhat, milyen taktikát kell felépítenie), akkor nagyon röhögnék, ha végül Embiid otthon ülne Párizs helyett, és még Rihannával se tud vacsorázni.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 03, 2023, 16:26:31Ismerve Embiid habitusát, én ezt simán kinézem belőle, hogy egyetlen pótselejtezőn se vesz részt, majd megérkezik félistenként, hogy szevasztok, jöttem dobálgatni...

Nem láttam az októberi határidőt, de ha ezt szabták a franciák (amúgy érthető lenne, hiszen Collet szereti tudni, kire számíthat, milyen bő kerettel dolgozhat, milyen taktikát kell felépítenie), akkor nagyon röhögnék, ha végül Embiid otthon ülne Párizs helyett, és még Rihannával se tud vacsorázni.  ;D

Na végre, megtaláltam. A szeptember 25-ei Hírmorzsákban volt (kezdő5):
"A francia szövetség elnöke, Jean-Pierre Siutat kijelentette, hogy nagyon szeretnék Joel Embiidet francia válogatott mezben látni, azonban a 76ers centerének október 10-éig el kell köteleznie magát, különben továbblépnek. Siutat tisztázta, hogy soha nem nyilatkoztak hivatalosan az ügyről, csak pletykákat hallottak, amikre annyit tudtak mondani, hogy természetesen szívesen látják, ha valóban jönni szeretne. Most sem tudja kijelenteni, hogy velük van, mert egyelőre nincs, viszont már fel tudták vele venni a kapcsolatot és a döntésére várnak. Keményen dolgoztak az ügyön, viszont azt is látni kell, hogy az amerikai válogatott is erősen érdeklődik, Kamerun is kijutott az olimpiai selejtezőbe, ezért ez elég kényes szituáció Embiid számára."

Ettől függetlenül erős a gyanúm, hogy még ha csak esetleg pár hónappal az olimpia előtt dönti is el Embiid, hogy francia színekben indulna, akkor is nagy valószínűséggel rábólintanának a francia szövetségben, és nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen játékos esetében bárki is megmakacsolná magát. Főleg a vb-n nyújtott gyalázatos eredmény után nem valószínű, hogy bárki is felvállalná azt a döntést, hogy nemet mond a 2023-as év NBA alapszakasz MVP-jének.

Idézetet írta: HT Dátum október 03, 2023, 18:21:47Ettől függetlenül erős a gyanúm, hogy még ha csak esetleg pár hónappal az olimpia előtt dönti is el Embiid, hogy francia színekben indulna, akkor is nagy valószínűséggel rábólintanának a francia szövetségben, és nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen játékos esetében bárki is megmakacsolná magát. Főleg a vb-n nyújtott gyalázatos eredmény után nem valószínű, hogy bárki is felvállalná azt a döntést, hogy nemet mond a 2023-as év NBA alapszakasz MVP-jének.

Köszi az infót, abszolút kimaradt ez nekem. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy egy Wemby - Embiid páros hogy férne meg egymás mellett, emiatt is megnézném ezt a francia csapatot (plusz, ha szerencsém van, élőben is megtekinthetem majd). Nekem van egy olyan érzésem, hogy Embiid elhiszi, hogy a Team USA majd behívja, de én nem látom magam előtt, hogy LeBron készíti a kis listáját edzőként, gm-ként és mindenesként, azon meg ott van Embiid neve... előbb húzná be rá AD-t vagy megkockáztatom, még Adebayót is.

Az sem mellékes, hogy Adebayo ott volt a tokiói olimpiai bajnokcsapat tagjaként, szóval valamilyen szinten őt már ismerik (Durant, Lillard és Tatum volt még ott). Ez nekem kicsit olyan lenne, mint az Isiah Thomas kihagyása a Dream Teamből, mert MJ nem látta szívesen. Magam részéről azt gondolom, hogy Embiid a LeBron-csoportból senkivel sem haver, szóval nem vennék be a buliba (de persze tévedhetek).

A másik, hogy amiről keveset beszélnek, döntő lesz még az edzők szava is (tételezzük fel, nem LeBron lesz az edző  ;D ), itt pedig szintén visszakanyarodnék a Dream Team összeállítására, ahol csak azért volt ott Laettner, mert a Team USA segédedző és egyetemi edzőlegenda, Krzyzewski tanítványa volt, pedig elvileg Shaq került volna be az utazókeretbe...

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 04, 2023, 12:09:36Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy egy Wemby - Embiid páros hogy férne meg egymás mellett...

Nekem van egy olyan érzésem, hogy Embiid elhiszi, hogy a Team USA majd behívja, de én nem látom magam előtt, hogy LeBron készíti a kis listáját edzőként, gm-ként és mindenesként, azon meg ott van Embiid neve... előbb húzná be rá AD-t vagy megkockáztatom, még Adebayót is.

Én az ilyen "mesterségesen" összerakott párosokkal mindig nagyon szkeptikus vagyok, de valamiért most azt érzem, hogy ez igenis működne. Nem tudnám épkézláb indokokkal alátámasztani, de talán Wemby játékintelligenciája mondatja ezt velem.

Abban én is biztos vagyok, hogy Embiid a Team USA meghívására vár, és addig, amíg el nem dől, hogy kik lesznek az amcsi keretben, addig ő nem fog választ adni a franciáknak. Azt ugyan nem tudom, hogy Embiid mennyire van benne a LeBron-féle haveri körben, de arra már volt utalása James-nek (amikor először beszélt a nagy olimpiai terveiről pár hete), hogy mindenképpen megpróbálja AD-t is meggyőzni arról, hogy legyen ott ő is Párizsban. Arról nem is beszélve, hogy most, a médianapon is ment részéről a seggnyalás Davis irányába, mondván, hogy mostantól már igazából ő a Lakers arca.

Ugyanakkor emlékeim szerint (bár már régen volt, és ebben a korban néha már cserben hagy a memória) az előző szezon végén épp James volt az egyik hangadója annak a "kampánynak", miszerint ne Jokic, hanem Embiid legyen az MVP. Aztán hogy ez a kameruni mellett, vagy a szerb ellen szólt-e, azt nem tudom.

Végül pedig a válogatottról: ha igaz, amit tegnap írtak, hogy már legalább két keretre való sztár jelezte, hogy szívesen ott lenne az olimpián, akkor nem irigylem a döntéshozókat. James listájában nekem az nem tetszett csak, hogy szinte egytől egyik "életmű-díjas" játékosok alkották. Vagyis akik az elmúlt 10-15 évben a legtöbbet tették az NBA-ben. Ugyanakkor megfeledkezik azokról a fiatalabb sztárokról, akik közül egyik-másik már most jobb játékos, mint a haveri kör néhány tagja a 34-35 éves korosztályból. Arról nem is beszélve, hogy az olimpiáig még van egy teljes szezon, úgyhogy kicsit korainak érzem még a válogatást és a nevekkel való dobálózást. Simán előfordulhat, hogy pl. egy Brandon Miller vagy egy Scoot Henderson olyan szezont hasít, hogy az alapszakasz végére már el is feledkeznek a szurkolók Curryről vagy éppen Durantről.

Azt hiszem Embiid kolléga alaposan meglepett minket, mert a Team USA-t választotta, visszautasította Kamerun és Franciaország ajánlatát.

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 05, 2023, 21:38:44Azt hiszem Embiid kolléga alaposan meglepett minket, mert a Team USA-t választotta, visszautasította Kamerun és Franciaország ajánlatát.


Na, erről a hírről meg én maradtam le.

És igen, valóban meglepett, mert pár napja még azt nyilatkozta, hogy ha Kamerun kijut, akkor az ő színeikben fog pályára lépni. Mindenesetre egyre érdekesebb lesz majd az amerikai keret kiválasztása. Amennyiben nem James rakja össze a csapatot (és én igenis bízom benne, hogy ez a nagy szervezkedés csak a szokásos "one-man show" a részéről), akkor lesz a keretben legalább egy center (vagy mint a vb-n, esetleg kettő is). És mivel épkézláb amerikai center nem nagyon van, így ilyen szempontból nem nagyon lesz konkurenciája Embiidnek. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a vb-n sem kaptak sok játékpercet Kerr-től a magasemberek, márpedig ha az olimpiai csapatban még nagyobb sztárok lesznek, akkor – ahogy te is írtad korábban – a centerek még annyit sem fognak pályán lenni.

Én egyre inkább azt gondolom, hogy Embiidnek nem a játékpercek kellenek majd Párizsban, hanem az olimpiai arany.

A zsákológép megint alkotott