Foci-vb 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri meg a 2022-es foci-vb-t?

Brazília
36 (40.9%)
Franciaország
16 (18.2%)
Argentína
13 (14.8%)
Portugália
2 (2.3%)
Anglia
9 (10.2%)
Hollandia
3 (3.4%)
Horvátország
2 (2.3%)
Marokkó
7 (8%)

Összes szavazó: 86

Szavazás lezárva: december 09, 2022, 10:13:31

Kíváncsi vagyok, hogy mikor kezdenek el írni arról, hogy most nem szezon végén van a világbajnokság és a focisták nem pihenni fognak menni a VB után, hanem most szezon közben van a világbajnokság és a játékosok nem pihenésre fognak menni, hanem visszatérnek klubjaikba, ahol tovább zajlanak a bajnokságok és nekik megfelelően kell(ene) teljesíteniük. Hiszen ők a kluboktól kapnak fizetést és szinte mindegyiküket azért fizetik, hogy ott jól szerepeljenek.

Ez csak amiatt jutott eszembe, mert ezen a foci-vb-n viszonylag gyakran lehet látni gólnélküli döntetleneket, kevés gólos mérkőzéseket és tinglitangli játékot.

Idézetet írta: csabax Dátum november 26, 2022, 16:41:30Ez csak amiatt jutott eszembe, mert ezen a foci-vb-n viszonylag gyakran lehet látni gólnélküli döntetleneket, kevés gólos mérkőzéseket és tinglitangli játékot.


Erről jut eszembe, mit szólnátok egy olyan szabályhoz hogy a 0-0ás meccsek nem érnek pontot?

Idézetet írta: MessiÁs Dátum november 26, 2022, 16:45:03Erről jut eszembe, mit szólnátok egy olyan szabályhoz hogy a 0-0ás meccsek nem érnek pontot?

Ez nem jó, mert akkor rúgnak 1-1 gól az elején, attól még szar lesz a meccs. Én azt mondom, a döntetlen -1 pont, és nem 1, mint most. Ha a remi mínusz pontot érne, picit jobban pörögnének a kis köcsögök.  ;D  És ezt bevezetném a bajnokságokra is, meg a rögbihez hasonlóan a gólbónuszt, hogy mit tudom, én, ha sikerül 3-mat közéteni, akkor +1 pont, vagy megrúgja a négyet, akkor +1 pont. Így a nagyok sem ülnének rá a 2-0-ra mondjuk. Lényeg a lényeg, ez a világ legnépszerűbb játéka, de olyan unalmas tud lenni néha, hogy elgondolkodom, mit is szeretünk benne. Vagy nagyobb kapu, vagy nem is tudom, lassan már odaáig fajul a játék, hogy egy góltól elélvezünk. Ehhez képest nem jobb egy kosár vagy kézi, ahol sok a pont, gól, mindig van valami. Itt néha 45 percet végignézek, de egy momentum nincs, amire emlékszem, mert a gondolataim közben mindenhol vannak, pedig elvileg nézem a  meccset

Játszani ezerszer jobb, csak ugye nézni még lehet 70 évesen is majd, viszont ahogy öregszik az ember, már játszani sem annyira egyszerű  :D

 

Es ez a Christensen sarga?  Ami narancs inkabb?

Ugye nem az utolso ember szamit, mint azt sokan hiszik, hanem a potencialis golhelyzet megakadályozasa. Ha ott nem faultol a dan, tuti kapuig megy Mbappe. Legalabb is a gyorsasagaval ezt hihetjuk.
Mit gondoltok?

Idézetet írta: MessiÁs Dátum november 26, 2022, 17:22:42Es ez a Christensen sarga?  Ami narancs inkabb?

Ugye nem az utolso ember szamit, mint azt sokan hiszik, hanem a potencialis golhelyzet megakadályozasa. Ha ott nem faultol a dan, tuti kapuig megy Mbappe. Legalabb is a gyorsasagaval ezt hihetjuk.
Mit gondoltok?

Lehet a bíró meghallota az imámat, amíg futott a dán felé, hogy ne állítsa ki; van rajta egy player specialom :laugh:
Talán pont narancssárga volt az eset.


Van videóbíró, világ valaha volt legjobb bírója a játékvezetői szöveség elnöke, elvileg mindenre felkészültek, de alig telik el úgy meccs, hogy ne legyen egy véleményes büntető, sárga/piros lap vagy ezek elmaradása.

1 óra és jön a főmeccs. Messi estében a total shots határ 7 (1,85) a kaput talál minimum 2x pedig 1,44. Azért utóbbi elég sanszos, aztán majd kiderül :)

Van egy passzos megfigyelésem, ami ma eddig élesben 2/2 lett. Nem kísértem a sorsot, de Héctor Moreno 55 vagy több passz 1,60-ért eléggé megfigyelős.

Idézetet írta: Latzka Dátum november 26, 2022, 19:13:281 óra és jön a főmeccs. Messi estében a total shots határ 7 (1,85) a kaput talál minimum 2x pedig 1,44. Azért utóbbi elég sanszos, aztán majd kiderül :)

Én is erre voksolnék, aztán ott van az is, hogy Tata Martino nagyon jól ismeri Messit, edzője is volt, és az öreg néha összerakja a védekezést. Spanyolok is anno megszenvedtek ellene. Aztán lehet, most teljes vakon lesz és túlgondolja, mint Guardiola.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 26, 2022, 19:19:55Én is erre voksolnék, aztán ott van az is, hogy Tata Martino nagyon jól ismeri Messit, edzője is volt, és az öreg néha összerakja a védekezést. Spanyolok is anno megszenvedtek ellene. Aztán lehet, most teljes vakon lesz és túlgondolja, mint Guardiola.  ;D

Még agyalok itt meccs előtt, és a Martino tényező mellett az is ott van, hogy ha hamar jön argentin gól, amit nem Messi lő, akkor lehet elkezdik annyira csalni a focit, hogy még a kaput is kerülni fogják ???

Honnan van ennyi mexikói szurkoló Katarban? Elmenekültek anno Csápótól, és ők lennének a vendégmunkások az araboknál? Vagy elegük van a katariaknak a kecske húsból, s Burritóra térnének át, ezért hívtak egy pár specialistát? Egy picit furcsa.

Idézetet írta: Admin Dátum november 26, 2022, 20:30:06Honnan van ennyi mexikói szurkoló Katarban? Elmenekültek anno Csápótól, és ők lennének a vendégmunkások az araboknál? Vagy elegük van a katariaknak a kecske húsból, s Burritóra térnének át, ezért hívtak egy pár specialistát? Egy picit furcsa.

Ez már nekem is megfordult a fejembe, minden vb-re sokan érkeznek. Nagyon jól fizet a Sinaloa és a többi kartell.  ;D 

Fun fact: Gerardo "Tata" Martino aktuális válogatottját minden tornán csak a végső győztes tudta legyőzni. Sok-sok döntőt elbukott (az esetek többségében eljutott eddig a csapatával), egyetlen alkalommal esett ki az egyenes kieséses szakasz korai részében: 2010-es vb, amikor a későbbi győztes Spanyolország győzte le. Kíváncsi vagyok, ki ejti ki Mexikót, ha ezt a tendenciát néznénk, az nyerné a tornát.

65 percig semmi, aztán a semmiből lő a törpe egy gólt. Ilyen a foci.

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 26, 2022, 21:26:45Fun fact: Gerardo "Tata" Martino aktuális válogatottját minden tornán csak a végső győztes tudta legyőzni. Sok-sok döntőt elbukott (az esetek többségében eljutott eddig a csapatával), egyetlen alkalommal esett ki az egyenes kieséses szakasz korai részében: 2010-es vb, amikor a későbbi győztes Spanyolország győzte le. Kíváncsi vagyok, ki ejti ki Mexikót, ha ezt a tendenciát néznénk, az nyerné a tornát.

Szaúd-Arábia? :D