Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum március 27, 2024, 15:13:54Szerintetek akkor hazudott Varga Judit vagy most hazudik Varga Judit?

Varga Judit, 2020. január:
"Én az anyaságot, a hagyományosnak mondható női feladatokat mindig úgy élhettem meg Péterrel, mintha egy nyitott ajtajú kalitkám lenne: tudtam, hogy ha szeretnék kiteljesedni más területen is, akkor kirepülhetek. Péter sosem várta el tőlem, hogy feladjak bármit is abból, aki én vagyok. Ha zárva lett volna a kalitka ajtaja, akkor nem biztos, hogy annyira jól éreztem volna magam benne, így viszont mindig szívesen repültem vissza."

Varga Judit, 2024. március:
,,Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival. Tartozom ezzel sok-sok olyan embernek is, aki hasonló helyzetben él, és még nem találta meg a kiutat."
Uhhh, ezek lemaradtak:

- Link 1:

Nyitott kalitkában – interjú Varga Judittal és Magyar Péterrel
https://kepmas.hu/hu/nyitott-kalitkaban-interju-varga-judittal-es-magyar-peterrel


- Link 2:

Varga Judit: ,,Ez a hangfelvétel a haza megmentésével kufárkodó, ezt hamisan a zászlajára tűző ember végtelen romlottságáról szól"
https://444.hu/2024/03/26/varga-judit-ez-a-hangfelvetel-a-haza-megmentesevel-kufarkodo-ezt-hamisan-a-zaszlajara-tuzo-ember-vegtelen-romlottsagarol-szol

Új szintre léptünk a témában.

(nem Rogán Antal, Polt Péter és a politika lesz a téma....)


Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 16:13:11Ne haragudj ez tipikus "Valóság tagadó" hozzászólás..
Te sem voltál ott én sem. Leírod a fikcióid, és hogy ki mennyire buta, hogy ezt nem veszi észre. OK!
Leírom, ami látható a felszínen és azt amit az ember mond miért hiteles, és mi benn az előremutatás az eddigi ellenzéki megmozdulásokhoz képest.

Aztán erre ideírsz egy irónikus katyvaszt (kb m1 szint - dolgozhatnál ott is...), amit én nem írtam, kvázi jelezve mekkora barom vagyok hiszen nem gondolkodom olyan "Valóság tagadó" módon mint Te!

Hát gratulálok, így tovább!

Rámutattam arra, hogy amit Te írtál, az szimpla fikció, de megteszem ezt lentebb is, ha szeretnéd. Te nem csináltál semmit, csak leírtad azt, amit a fejedben van kiszinezve az esetről. Mindezt úgy, hogy jól láthatóan Magyar Péter kapcsán még arra sem vetted a fáradtságot, hogy csak a minimumot hozzad, elolvasod a Wikipedia oldalát, ahogyan TiB linkelte. Szóval, amit írtál, az egy katyvasz és koholmány, semmi több. Ez az igazi M1-es újságírás barátom, amit Te csináltál. Amit írtál, az a TE valóságod, nem a való élet, hanem csak az, ami a fejedben létezik, hogy szerinted ez lehet Magyar Péter. Ezt ne állítsd be így: "Leírom, ami látható a felszínen" mert ez nem igaz.

Tessék pontokra szedve a hozzászólásod:
Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 14:46:2410 évvel ezelőtt tömte a zsebeit Brüsszelben. Látta, hogy gáz van, de legyünk empatikusak egy kicsit: Minden magyar a szopóágon van!

Nem tömte a zsebeit, ugyanis apukaként volt otthon, lásd ezt a linket. Otthon volt a gyerekekkel, utána diplomáciai kapcsolatokat épített, ezeket maga Magyar Péter mondta, innentől az első pont amit írtál: feltételezés és fikció.

Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 14:46:24Kussolsz és vársz, és készülsz! Tanulsz, fejleszted magad, figyelsz, fegyvereket és erőt gyűjtesz.

Ez egy feltételezés és fikció. Semmi sem támasztja alá, hogy ez így történt, mint ahogyan maga Magyar Péter is elmondta az első interjúban, hogy nem akar politikai pályára lépni.

Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 14:46:24Magyar Péternek nagy igazsága van abban, hogy ezt az elmúlt 14 éveben bármelyik politikus megtehette volna. Benn a házban felvehetett volna beszélgetéseket, gyűjthetett volna bizonyítékokat bárki.

Bízom benne, hogy Te is tudod, ez így nem működik. Azonban, ha ennyire csodáljuk Pétert, akkor teszem fel, miért csak Varga Juditot hallgatta le, a saját nejét? Elmondása alapján jó barátja Gulyás Gergelynek, mint ahogyan Rogán Antallal is többször beszéltek. Ugyanígy megtehette volna, hogy lehallgatja Gulyást is releváns bizonyítékokért, nem? Nem furcsa  a lehallgatás kapcsán, hogy Judit pontosan emlékezett a szituációra több hónap távlatából? Elmondanám, hogy a memória nem így működik, hogy vacsorai kiragadott 2 perces beszélgetésre pontosan emlékszel, mikor és hogy történt, miként reagált.

Nehogymár összevesszetek ezen. :o:

Ilyenkor mindig kell a lazító, a csavarlazító, a vodkára bevett rivó vagy szimplán az Orbán AI Cover ;D


Hülyeség összeveszni a politika miatt.
Nagyon nagy hülyeség.
 :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:

Idézetet írta: vmlinuz Dátum március 27, 2024, 16:44:25Nehogymár összevesszetek ezen. :o:

Én ezen össze nem veszek, csak írtam egy fikcióra egy fikciót a Pozz meg kiakadt - pedig az övé is fikció!
Írhatom a stílusában:

"Igen, igen, mindenki tudja, hogy Orbán pénzeli Magyart és az ő érdekeiket szolgálja. Hiszen amikor Brüsszelben volt Szájer-al összejártak egy magyar imakörbe, és Szájeren keresztül kapták az infókat arra vonatkozóan, hogyan kell majd Mao Ce Tung féle módszereket átmenteni a magyar politikába. És itt bejön egy roppant érdekes izraelita szál is, hiszen Szájer és Magyar az imakörök után együtt vették át brüsszeli terítésre a kinti magyar diplomatáknak szánt kábítószereket a tel-avivi összekötőktől - de ezt mindenki tudja, hiszen elolvashatja a megtörtentvalosag.izrealmadrid/alegokosabbén.vagyok.com oldalon.
Innen a függés Orbántól, és így Magyart kiképeztek Belgiumban arra, hogyan kell majd manipulálnia az itteni ellenzéket. Hozzájuk csatlakozott még az a színész is, tudjátok az az artikulálatlanul üvöltő majom, Nagy Ervin, meg a magyar autista Gréta.

Az sem véletlen, hogy Koppány dalát énekelték a Kossuth téren a tüntetők, hiszen Rogán Varga Juditot az igazságügy minisztert utasította arra, hogy Szörényi és Bródy közt az ellentéteket elsimítsa. Ezért Varga Judit abuzálta volt férjét, hogy amikor eljön az idő ezzel a dallal egyesítse a magyar népet, és a két haragban lévő szerzőt.

Bródy és Szörényi jó viszonya Orbán érdeke is, hiszen szerette volna lánya esküvőjén előadatni a rock operát a felcsúti Pancho-ban, de mivel a mű 40 éves évfordulóján összevesztek a szerzők ez nem volt lehetséges. Most kapóra jött Magyar Péter, akit egy titkos ügynök, még a brüsszeli kábszeres pénzből kitömött (neki egyébként a zuhany hiradó szerint köze van a Hamaszhoz és a Mahaszhoz is; utóbbi a Magyar Hanglemezgyártókhoz kapcsolódik ugye a szörényi kontra bródy kontra artisijus ügy; itt jön be a képbe Kovács Ákos, de ez egy másik szál ebbe ne menjünk most bele)  - ő javasolta Magyarnak a dalt, s természetesen a jogdíjakat is kifizették, hogy ne lógjon ki a lóláb..

Egyébként Grétának (pankotai) is hasonló szálai vannak, mint Magyarnak, hiszen ő is keresztény iskolába járt. Így aztán most kijátsszák a kritikátlan tömeget agy Mao típusú diktatúra számára...és még folytathatnám Pozzato stílusában a fikciókat, ami meg az ő megélt VALÓSÁGA!"

És ha valaki nem így gondolja az menjen tájékozódjon a fikciókról a mindent tudó Wikipédián, mert ezen az oldalon, ha befögsz valamit a toppicba akkor legalább a Britannica-ban néz utána...

Jó nagy faszság mi? Írjak még ilyeneket? :D

Idézetet írta: csabax Dátum március 27, 2024, 17:54:51Hülyeség összeveszni a politika miatt.
Nagyon nagy hülyeség.
 :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:

Csaba Úrral viharos a múltunk, de ebben maximálisan egyetértek vele :)

Én bevallom nagyon várom azt az időszakot, ami talán sosem jön el, hogy azon vitázunk például, hogy milyen legyen az oktatás vagy hogy gazdaságot a több vagy kevesebb adó generálja jó irányba. Sajnos épp ott tartunk, tán oda vittek minket, hogy érzelmek, oldalak vitáznak, a nagyjából semmin.

"Bízom benne, hogy Te is tudod, ez így nem működik. Azonban, ha ennyire csodáljuk Pétert, akkor teszem fel, miért csak Varga Juditot hallgatta le, a saját nejét? Elmondása alapján jó barátja Gulyás Gergelynek, mint ahogyan Rogán Antallal is többször beszéltek. Ugyanígy megtehette volna, hogy lehallgatja Gulyást is releváns bizonyítékokért, nem? Nem furcsa  a lehallgatás kapcsán, hogy Judit pontosan emlékezett a szituációra több hónap távlatából? Elmondanám, hogy a memória nem így működik, hogy vacsorai kiragadott 2 perces beszélgetésre pontosan emlékszel, mikor és hogy történt, miként reagált."

Egyébként a képviselői irodaházban többször voltam benn ülésen, illetve volt parlamenti vitanapra is belépőkártyám az elmúlt évben egy párt által - delegáltak volna egy szakpolitikai ügyben, de nem mentem el.
Simán beviszed a mobilod, és zakózsebben felveszed az ülést ...hallottam olyanokat, hogy tyű! Pedig csak 3-szor voltam a Képviselői Irodaházban.

Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 17:57:02És ha valaki nem így gondolja az menjen tájékozódjon a fikciókról a mindent tudó Wikipédián, mert ezen az oldalon, ha befögsz valamit a toppicba akkor legalább a Britannica-ban néz utána...

De ne már :D ha ez nekem utalás, saját maga Magyar Péter ír a családjáról Facebook-oldalán, nem kell könyvtárba menni. Azért idéztem a Wikipédiát, mert onnan egyszerű volt kimásolni. Nem beszólni akartam ezzel, csak én is meglepődtem a dolgon. Én kisfiam nagybátyja a kocsmába jár, Magyar Péter nagybátyja meg Mádl Ferenc, aki köztársasági elnök volt. És ezeket tényleg írta Magyar Péter, és legyen is rá büszke, hogy ilyen király környezetben nőtt fel. Mindenki tanult volt, anya, apa, nagyszülők stb. Az én mantrám az oktatás, és az otthon kezdődik, Magyar Péter esetében ezen témában sok hiba nem lehetett anno.

Ezt Pozznak írtam lsd fenntebb a kifakatdását arra, hogy bezzeg a TIB....

@Sound , remélem jól értettem, szóval segíts ki légyszíves: ezeket a hozzászólásokat viccnek szántad eredetileg, nem?

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=7486.msg1082870#msg1082870

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=7486.msg1082881#msg1082881

Ha igen, akkor egyértelműen elnézést kérek tőled, elsőre az jött át, hogy vicceltél, de utána elbizonytalanodtam (így az én stílusom is ennek mértékében változott), eléggé komolyan vetted a dolgokat és látom, kicsit kikészültél.

Válaszod előre is köszönöm!  :beerchug:

#2112 március 27, 2024, 18:45:57, csabax
Idézetet írta: TiB Dátum március 27, 2024, 17:59:53Csaba Úrral viharos a múltunk, de ebben maximálisan egyetértek vele :)
Ezt meglepődve nézem, mert nem tudom, hogy miről lehetett szó, és nem is emlékszek semmire.

Amúgy tényleg simán előfordulhat, hogy így volt, hiszen - magamat ismerve -, én nagyon gyorsan elfelejtem az ilyesmiket és utána már egyáltalán nem is emlékezek rájuk.
Ha akarod és nem időigényes számodra, akkor kérlek, hogy írd meg nekem privátban, hogy miről volt szó és körülbelül mikor történt a dolog.
Köszi!
:beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:

Szia Pozz

Nem vagyok kiakadva  :D
Nem úgy írtam a szavakat ahogy értetted, szerintem ennyi - kínai császár mondta talán, hogy ha uralkodni akarsz előszö tisztázd a szavak jelentését (Hát egyikünk sem a kínai császár..). Az első hozzászólásokban nem a konkrétumokat szedtem pontba, hanem az érzést, lsd 3. pont popzenakar sikerének példája: jókor/ jó helyen.

1. pontnál nem a proli múltjára céloztam, hanem arra, ahogy a magyar többség él ahonnan jön. Pl ha jó szituált vagy akkor is Brüsszelben egy orvos család gyermeke, vagy egy nagyvállalat középvezetőjének gyereke mellett, még a Mádl Ferenc unokaöccseként is csóró magyar vagy.
2. Mást értünk pénzkereseten. Ha pl nálunk a családban hazatolok 2 millát egy jó hónapban, akkor a csajom, aki otthon van a 3 gyerekkel és viszi a "boltot" - a háztartást, akkor joggal érzi azt, hogy ezt a pénzt ő is kereste. Meg is osztjuk nem is téma ez nálam, ez közös - pl ez a vagyonmegosztás az én életemben van így, s meglepődöm, ha másutt más a rendszer. Valószinüleg ezt pl Te máshogy éled! Mindig azt nézem mennyi pénze van a családunknak, s nem azt, hogy amúgy mennyit raktam bele ...sőt azt így, hogy leírom sose nézem 2005 óta/basszus itt kúrom el?
Magyar Péter brüsszeli pénzkeresetéből is azt értem, hogy kinn volt tartotta a frontot, miközben a nője hazatolta a nagy zsugát - de ezt csak együtt tudták volna megtenni. Nyilván nem mondta a VJ, hogy oké nálam a zsé, vegyél Petike családi pótlékból téli gumit a kocsira...- szóval a konkrét megfogalmazás au lett volna, hogy megszedte magát a család; de mivel MP is a család része, ő is megszedte magát.

A második linknél a konkrétum valóban az, hogy a parlamentbe, mint képviselő nem járt be MP. Más kérdés, hogy a VJ miatti protokolokon mit csinálhatott volna, de az is tény, hogy akik benn vannak a parlamentbe mindenhez érdekük szerint asszisztálnak évek óta. A parlamentbe való bűnöző egy Beshodrom dalszövegben van benn.
Valamennyi de ronda de disznó,
Mind az országházba de való,
https://www.youtube.com/watch?v=UQMfV13U7zE

Ezt a dalt be is tiltotta anno Orbán emlékeim szerint. Vagy valami szankcionálás volt az ügyben.

Ne legyen lelkifurdalásod részemről nincs harag, velem nagyon nehéz összeveszni  ;D .

Az a baj velem, hogy néha magam sem tudom, mit gondolok, komolyan, és mit nem. Még ha visszaolvasom akkor sem. Van benne egy ambivalencia, érthető így is úgy is - szerintem ez az állandó csajozás miatt alakult így nálam (benne hagyom a flört lehetőségét...ez az, vagy már nem???, érzését - ezt sajnálom, ezt élem, erről nem tudok leszokni). A politikát nem a konkrétumon keresztül látom, hanem a valóságom megélésében.

Azt is komolyan gondolom, hogy én is te is találgatunk sok esetben, s nem tudjuk mi a valóság, csak sejtjük. A valóság szerintem minden résztvevő ember valóságmegélésének összege. 

Boccs, ha belédszálltam, nem volt szándékomban reggel, mikor felkeltem... :D, sajnálom, hogy nem tetszett, és nem tetszik a Koppány dalás fikciós sztorim, bár azt is elismerem, hogy nem lett elég pozzátós...
Ebben az a káz, hogy gimiben sose tanultam, s mikor jött egy doga töriből és le kellett írni egy politikai helyzetet, akkor is ezt csináltam. Nem tudtam a szereplők nevét, sok esetében a korszakot se, de volt 45 percem írni egyet...mindig írtam, jobbnál, jobbakat szerintem és mindig 1-est kaptam, pedig tök szórakoztató volt számomra az a 45 perc!. Mindig csodálkoztam, hogy nincs a tanároknak humoruk.

nos, ennyi, barátsággal,
sound
ui.: írd tovább a meglátásaid ám...akár konkrétumok nélkül is, hogy meg legyen a valóságmegélésed, s hogy tudjuk is itt az orgon a frankót . NA EZT KOMOLYAN ÍRTAM pl, de veheted viccnek is :)

Köszönöm, hogy részletesen kifejtetted a válaszod, így azt hiszem már értem mire gondoltál  :beerchug:

Csak egy tanács ezzel kapcsolatban:
Idézetet írta: Sound Dátum március 27, 2024, 14:51:33Látva az m1 tegnapi tudósításait a napi eseményekről megalkottam egy új fogalmi csoportot a magyar emberekre:

" A valóság tagadók" csoportja. Szerintem ezt alkalmazom is majd: "ja értem már miért mondod Te is valóság tagadó vagy!"  :D

A valóság tagadók vagy valóságtagadás kifejezéssel óvatosan (akár csoportokra vagy emberekre), mert ez a Fidesz által előszeretettel használt szóösszetétel, elsősorban Deák Dániel, Pesti Srácok, Mandiner és egyéb Fideszhez köthető személyek/orgánumok használják, így demonstrálva, hogy nekik igazuk van. Ezek alapján simán azonosítanak fideszesként.

Olyan ez, mint a skizofasizmus: Mikor a fasiszták mondják hogy a másik csoport a fasiszta.