Tomka Sf.org-on eltöltött pályafutása...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#210 március 29, 2015, 22:36:46, Tomka
Live:

TiB elemzése alapján ma legyen egy büntetőlap tipp is. Ahogy látom Lau is megjátssza ezt az opciót, ez megerősítést jelent nekem is.
- Felett 4.0    Portugália v Szerbia (Összesített büntetőlapok - ázsiai hendikep) 29/03/2015 Egyik sem 1.850   
Elemzés: http://www.sportfogadas.org/elozetesek/eb-selejtezok-vasarnapi-jateknap-5906

addig olvasgatok itt, hogy a végén beszállok a büntetőlapos akcióba.. pedig most pihenőn vagyok :)
ajjaj..

Idézetet írta: Arzeen Dátum március 29, 2015, 13:30:14
addig olvasgatok itt, hogy a végén beszállok a büntetőlapos akcióba.. pedig most pihenőn vagyok :)
ajjaj..
A 2006-os vb-n a portugál-holland nem kicsit durvult el ha emlékeztek rá. 2 v. 3 piros lap volt(?) a sárgákról nem is beszélve. A portugálokat könnyű táncba vinni, legalább olyan emocionális banda mint a szerbek(vagy a horvátok, olaszok). Sima liba.

Idézetet írta: laudrup Dátum március 29, 2015, 15:14:57
A 2006-os vb-n a portugál-holland nem kicsit durvult el ha emlékeztek rá. 2 v. 3 piros lap volt(?) a sárgákról nem is beszélve. A portugálokat könnyű táncba vinni, legalább olyan emocionális banda mint a szerbek(vagy a horvátok, olaszok). Sima liba.

Én pont a Portugálok miatt döntöttem így, mivel a Portugál ifik-ben nem tanítják az önuralmat, ez pedig kihat a későbbiekre is.

*****

Nekem egy dolgon kéne változtatnom, több tippet megtenni és nem annyit agyalni rajta. Tudom-tudom egyszerűen beszari vagyok, de majd változtatok. :)

legyen! este beszállok egy 8 egységgel és ha jön ki is veszem egyből, köszöneteket később, ha lejött :)

#215 március 31, 2015, 19:43:27, Tomka
Live:

U19:
- Felett 0.5   Azerbajdzsán - U19 v Dánia - U19 (1. félidő gólok)   31/03/2015 Egyik sem 1.90
Dánia 20 perc alatt csak lehoz egy gólt.

Jó napot kívánok!

Zárom a márciusi hónapot. Akkor is kell összefoglalást készíteni, ha a hónapot negatív mutatóval zártjuk, így történt ez most. Az alábbi sorokban olvashatjátok a havi összefoglalót, továbbá a hozzászólás alján egy megjegyzések rovatban a hónapban megfigyelt eredményeket írom le, amelyek számotokra is hasznosak lehet. Ezeket azért kell elkészíteni, mert a sportfogadás változik, a csapatok változnak a bukik erre figyelnek, de nekünk is fontos, hogy profitáljunk belőle.
Az alábbi táblázatban találjátok a havi összesítést. Persze ismét jöhet a kérdés, hogy na de több meccs van benne, mint a hozzászólás alján a Live mérkőzéseknél. Ennek az oka, hogy a AH mérkőzéseket, amiket érvénytelenítettek nem vette bele a statisztikákba. Hiszen nem nyertünk és nem is veszítettünk, ettől függetlenül a táblázatba érdemes feltüntetni.
Mint tudjátok én 10e téttel játszom.  Ez alapján a hónapban -6.650 Ft mínusszal zártam.
14 tippből 8 volt sikeres, azaz 14/8=57.14 %
A táblázattal kapcsolatban is kaptam kérdéseket. Felül 1-től 5-ig menő skála a fogadások számát jelenti. Minden fogadásnak pedig megvannak a saját jellemzői:
Piac: Ez nálam lehet over 1.5, fi 0.5, lap over stb.
Odds: Piacot milyen odds-n játszottam meg.
Tét: Értelemszerű
Nyeremény: A teljes nyeremény-tét=nyereség


(Képre kattintva a táblázat nagyítható!)

Volt aki az mondta, hogy miért ilyen egyszerű a táblázat sokkal többet is kilehetne belőle hozni. De én természettudományi hallgató vagyok, azaz mindig a legegyszerűbb magyarázat és értékelés a legjobb. Ennek az oka, hogy a hibát minél kisebbre korlátozzuk numerikus módszerekkel.
A hónap közepén közel két hétig nem voltak tippek, mivel egyetemi hallgató vagyok és a tavaszi szemeszterben ez volt az első zh időszak.

Megjegyzések:
1.) Ha az overes bajnokságból kiválasztunk két csapatot, amelyekre érdemes lesz fogadni és a bukik szerint az egyik csapat odds-a ~1.01-1.4 között van, legjobb, ha otthon játszik az esélyesebb csapat. Ekkor a félidői overre kell koncentrálnunk. Természetesen figyelembe kell venni, hogy az első 10-15 percben mennyire támadtak és ez alapján érdemes félidő over 0.5-t megfogadni. Jobb odds érdekében akár a 20. percig is kilehet várni, ilyen volt a tegnapi hónapzáró tippem.
2.) Az overes kiválasztás esetén, ha a két csapat 1-2 távolságra van egymástól, azaz erőviszonyok közel azonosak. Továbbá mindkét csapat szeret sok gólos meccset játszani és persze nem deffenzív focival vannak a tabellán jó helyen, akkor az over 1.5 a megfelelő opció. Ide nem jó mindig fi over 0.5-t tenni. Mert képesek a második félidőben 3-4 gólt is hozni és ezt persze úgy, hogy az első félidőben 0 gól született. Ez jellemzi a görög illetve a skót ifiket, ahol viszonylag két azonos erősségű csapat játszik, sok támadás és kapura rúgás van, kockáztat az ember egy félidő overt, de vesztes lesz, utána pedig a második félidőben 3-4 gólt rúgnak. Sőt többször észrevettem, hogy fi. 0-0 ifi meccs esetén, ahol támadások megvannak már az 50. perc előtt megszületik az első gól.

Ezeket, mint írtam érdemes leírni, a hónap végén végig gondolni, én az excelben jegyzetelek a hónap során, mert a sportfogadás változik és nyomon kell követni. Alkalmazkodnunk kell, hogy nyerjünk. Tiszta evolúció, aki gyorsabban tud a környezethez alkalmazkodni, az nyer. ;)
Az április hónapban előreláthatólag több tippel fogok érkezni.

Az itt vezetett napló teljes mutatója: (Február = 65.100 Ft) + (Március = - 6650 Ft) = 58450 Ft

Köszönöm, hogy olvastátok a naplóm, továbbá köszönöm a sok köszönetet, amit kaptam. :)
Sok sikert mindenkinek, ebben a hónapban is.


Tomka

#217 április 01, 2015, 22:17:29, Tomka
Live:

Angol nők:
- Felett: 1.5 Liverpool - nők v Birmingham - nők (Mérkőzés gólok) 01/04/2015 Egyik sem 1.80

#218 április 02, 2015, 12:59:51, Tomka
Live:

Német U19:
- Felett 0.5   Greuther Furth - U19 v Saarbrucken - U19 (1. félidő gólok) 02/04/2015 Egyik sem 1.80 Függőben

Ez gyorsan meglett, kaptak egy büntetőt két perccel a fogadás után.

#219 április 02, 2015, 20:42:33, Tomka
Live:

Izreali nők:
- Felett: 1.5 FC Ramat Hasharon - nők v Kiryat Gat SC - nők (Mérkőzés gólok) 02/04/2015 Egyik sem 1.80 Függőben
(A stat nagyon komoly és a bajnokság átlaggóljainak is a száma. Vagy sok a gól egy meccsen vagy kevés. Reméljük, most sok lesz.)

Nem csalódtam a csajokban. Eléggé második félidősek voltak a statisztikák alapján, de nem gondoltam, hogy idáig kihúzzák. A lényeg, hogy ismét egy sikeres fogadást helyeztem el. :)
Ezt megtudta más is tenni, volt rá ideje, sőt végig gondolni is. ;)

Idézetet írta: Tomka Dátum április 02, 2015, 19:44:24
Live:

Izreali nők:
- Felett: 1.5 FC Ramat Hasharon - nők v Kiryat Gat SC - nők (Mérkőzés gólok) 02/04/2015 Egyik sem 1.80 Függőben
(A stat nagyon komoly és a bajnokság átlaggóljainak is a száma. Vagy sok a gól egy meccsen vagy kevés. Reméljük, most sok lesz.)

#221 április 04, 2015, 14:53:41, Tomka
Live:

Német U19:
- Felett 0.5  Wolfsburg - U19 v Holstein Kiel U19 (1. félidő gólok) 04/04/2015  Egyik sem 1.61
(Jók a statok, csak összehoznak egy gólt.)

#222 április 13, 2015, 06:42:36, Tomka
Sziasztok!

Újabb fogadást segítő tanácsot osztok meg veletek, azért gondoltam most leírni, hogy a húsvétra kapott pénzetek ne herdáljátok el.
Emellett pedig jók a befizetési bónuszok, mert először mikor olvastam, hogy a befizetési bónusz tanulópénznek lehet venni, nem vettem komolyan. Minek nekem tanulópénz?! Tudom én... Persze pár nap alatt el is játszottam.

A bevezetést követően két dolog lenne terítéken, a tapasztalat és a megérzés. Ez a két dolog nagyon szorosan összefügg, és itt jön a tanulópénz azaz a befizetési bónusz. Sok helyen játszottam már, unibet, bet-at-home, sportingbet és ahol maradtam a bet365. Az előbbi három helyről pénzt nem sikerült kivennem, csak befelé pakoltam a pénzt. Majd ráakadtam a bet-re, ahol először a befizetési bónuszt játszottam el. Ekkor még se stratégia, se semmi, csak a hülyéskedés ment. Így én a tanulópénzemet úgy eljátszottam, mint annak a rendje. Ezt követően elgondolkodtam, hogy ez így nem mehet tovább és hozamot akarok. Persze próbálkoztam kosárlabdával, tenisszel, hokival, focival is, de még nem az overekkel, hanem AH-tól a szögleteken át az eredményig, egy szóval minden volt.
Elkellet döntenem, hogy mit akarok. Akkoriban már olvasgattam a fórumokat, igen Tomiszi topicjait is, sokat tanultam tőle, illetve a Laudrup-tól pedig rengeteg. Ekkor ismét egy komolyabb összeget fizettem be nem, hogy 10 %, hanem közel 1 %-s téttel kezdtem el a gólvadászatot. Erre azért volt szükség, ha ez megy, akkor legyen mire az önuralmamat illetve a bankomat felépíteni. Ekkor szépen jöttek az eredmények, de mindig-mindig finomítgattam, lestem a bukik általi odds mozgásokat, illetve, amit írtam alkalmazkodtam a különféle bajnokságokhoz és persze a sportfogadáshoz. Továbbá a türelmemet az is növelte, amit leírtam már nektek, hogy a barátnőmmel lassan két éve lakunk együtt.
Ennek a résznek tehát az volt a lényege, hogy érezzük, hogy befizetést követően játszunk, ha kell 50 Ft vagy 100 Ft-s téttel, mert ezzel szerzünk tapasztalatot. Az, hogy száz oldal számra olvassuk az emberek által írt segédleteket nem fogunk nyerni. Ennek az oka, hogy nem érezzük a tétek súlyát, a nyerés finom a vesztés keserű ízét. Ha már 100 vagy 1000 fogadást elhelyezünk és, ha követjük a mérkőzést, akkor látjuk, hogy milyen cselekmény után mi következik. Ezt lelehet részletesen írni, de több szem többet lát, továbbá mindenki a saját nézőpontjából látja a mérkőzést és az alapján fog fogadni. Tehát mindenkinek meg kell találni a maga látásmódjában azt, ami a sikerhez vezet.
Pl. ma  volt egy mérkőzés, ahol az egyik csapat nagyon támadott, de úgy, hogy negyed óráig csak ők támadtak, már szinte mindenki az ellenfél oldalán volt. Ekkor eladták a labdát kontrából, akik eddig nem támadtak a 19. percben gólt rúgtak. Ennek a selejtes védekezés volt az oka, fogadást azért nem tettem rá, mivel cseh ifi volt és over 1.5 volt a félidőre, és a kép alapján jöhetett volna, de nem térek el az over 0.5-től. Nem is lett csak egy gól, és azt is a "gyengébbik" csapat rúgta az első félidőben. A poénhoz hozzátartozik, hogy a vendégek nyertek 0-3-ra. Azaz akik negyedóráig uralták a meccset és 1.1 odds-al kezdtek, a rossz védekezésnek köszönhetően kikaptak. Ez is erősíti bennem, hogy overre kell fogadni!!!

Ehhez pedig szorosan kapcsolódik a megérzés, ennek a megérzésnek pedig nagyon jó, ha van statisztikai alapja, egy overres fogadás esetén. Igazából ez az idő előrehaladtával alakul ki, és mélyül el bennünk. Kb 2-3 hónap után érezni azt, hogy na erre bátran lehet tenni, de akkor még ez semmi. Legalább is nálam jó, ha 10-ből 2-3 megérzés tipp volt sikeres. Mostanra már 7-8 is sikeres tud lenni. Ez a tapasztalat és a sok mérkőzés követése után jön létre. Tehát egyik napról a másikra nem lehet jó fogadóvá válni, ez hosszú út és ezért kell a tanulópénz, ami vagy a saját zsebünkből vagy a fogadóirodák zsebéből veszünk ki. Ha azt nézzük egy 15e befizetés esetén, 90e-t 90 nap alatt kell forgatni. Azaz 100 Ft-s téttel 300 fogadást tudunk tenni, ha minddel veszítenénk, de ilyen nincs. Megforgatni lehet nem sikerül ekkora téttel, de tanulni akkor is rengeteget lehet, ami később nagyon jól jön. Ha pedig eljátszottuk az ilyen bónuszt, akkor is muszáj tétet tenni, mert én tudom magamról, hogy a lapon vezetett fogadás semmit nem ér, bátrabban írom a lapra a meccset, mint nyomok egy fogadás gombot. Minden második  Angol liga I-es meccset félidő overre tennék, a valóságban pedig van, hogy egyiket sem. Ez azért van mert nem olyan könnyű rányomni a fogadás gombra még akkor sem, ha több 100e nyertünk már.
Így a tapasztalat és a statisztikák alapján egy érzésünk van, amelyet tudunk erősíteni a statisztikával vagy éppen gyengíteni. Ez teszi velünk az odds is, eltud bizonytalanítani. Amikor 10 perc után 1.8-as odds van a félidő overre bizonytalanodik a fogadó, és felmerül a kérdés miért ilyen nagy az odds. Van, hogy inkább hanyagolni kell, de teljes vizsgálat után is érdemesnek tűnik, akkor meg kell játszani.

A máciusi összefoglalóból egy részletet is beillesztek ide, amely hasznos lehet.
"Megjegyzések:
1.) Ha az overes bajnokságból kiválasztunk két csapatot, amelyekre érdemes lesz fogadni és a bukik szerint az egyik csapat odds-a ~1.01-1.4 között van, legjobb, ha otthon játszik az esélyesebb csapat. Ekkor a félidői overre kell koncentrálnunk. Természetesen figyelembe kell venni, hogy az első 10-15 percben mennyire támadtak és ez alapján érdemes félidő over 0.5-t megfogadni. Jobb odds érdekében akár a 20. percig is kilehet várni, ilyen volt a tegnapi hónapzáró tippem.
2.) Az overes kiválasztás esetén, ha a két csapat 1-2 távolságra van egymástól, azaz erőviszonyok közel azonosak. Továbbá mindkét csapat szeret sok gólos meccset játszani és persze nem defenzív focival vannak a tabellán jó helyen, akkor az over 1.5 a megfelelő opció. Ide nem jó mindig fi over 0.5-t tenni. Mert képesek a második félidőben 3-4 gólt is hozni és ezt persze úgy, hogy az első félidőben 0 gól született. Ez jellemzi a görög illetve a skót ifiket, ahol viszonylag két azonos erősségű csapat játszik, sok támadás és kapura rúgás van, kockáztat az ember egy félidő overt, de vesztes lesz, utána pedig a második félidőben 3-4 gólt rúgnak. Sőt többször észrevettem, hogy fi. 0-0 ifi meccs esetén, ahol támadások megvannak már az 50. perc előtt megszületik az első gól."

Remélem tudtam ismét újdonsággal szolgálni és hasznosnak bizonyul majd számotokra! Ha pedig valami kérdésetek van, csak írjatok itt vagy privátban. Azért jó, ha vannak kérdéseitek, mert akkor tudom, mi az, ami még kiegészítésre szorul és milyen leírásokat készítsek, amelyek a segítségetekre lehet.

Ezzel kívánok kellemes húsvéti ünnepeket! :)
Tomka

#223 április 05, 2015, 16:28:54, Tomka
Live:

Angol - Premier Liga:
- Felett: 1.5 Burnley v Tottenham (Mérkőzés gólok) 05/04/2015 Egyik sem 1.61 Függőben
(Külföldi bookie-k is overre látják, sőt az odds-k is csökkentek az időelőrehaladtával. Szerintem esélyes a félidő overre, de egy biztosan over 1.5-t ajánlok.)

francos angolok egy gólt nem birtak lőni
bekapcsolódtam egy meccsre Laudruphoz egy kinai meccsre, egy meccsre hozzád, de csak over 1.0-ra, mindkettő meccs 0-0 lett..
nem az én napom :)