Tomka Sf.org-on eltöltött pályafutása...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Dehogy is. Én voltam a figyelmetlen, mivel kelekótyán képes vagyok egyszerre több mindent csinálni. Nézem a bet-t, majd olvasom a fórumot és a chat-t és még közben a saját totyikomba is írjak. :)


Idézetet írta: benedek185 Dátum június 03, 2015, 17:00:05
Ez a Benedek mindig mindent elront...  :D  :D

#331 június 03, 2015, 21:47:49, Tomka
Live:

U21 selejtező:
- (0-0) Felett 1.0,1.5 San Marino - U21 v Grúzia - U21 (Gólok száma az 1. félidőben (goal line) - további piacok) 03/06/2015 Egyik sem   1.850

Nem is kérdés a Grúzoknak gólparádét kell rendezni. :)

Fele vesztett, így - 5000 Ft. Amit ma nyertem, azt itt elveszítettem.

Én csak O 0,5-t mertem tenni rá. :)

Már éppen kezdtem szidni őket, hogy ilyen stattal 0-0 az állás erre begyötörnek egyet  ;D
Én is 0.5-t, de még az elején 1.22-ért. Ha ilyeneket tudnék 40. percbe raknám :D

Nekem is tovább kellett volna várni, egy értelmes over 0.5-re. Viszont, ha tovább várok, akkor rúgtak volna előbb, mivel úgy szokott lenni. :)

Sziasztok!

Tájékoztatlak titeket, hogy a következő két-három hónapban nem tudok a gólvadászattal foglalkozni, mivel elég jó diák munkát kaptam. Sok a munka, de megéri. Szeptemberben kezdjük a szezont! :)
Lehet lesznek napok, amikor fogadok, de nem olyan rendszeresen, mint az elmúlt hónapokban. Azt terveztem, hogy a nyáron az általam kedvelt, skandináv liga meccseire fogadunk, de többségében 12 órás műszakjaim lesznek.
Aki pedig teheti keresse a Japán, Kínai, Koreai és Skandináv meccseket. Nagyon jól alkalmazható rájuk a gólvadászat. :)

Sok sikert! Hajrá Overek!
Tomka


Meggondoltam magam ezzel a 30 meccs allinel kapcsolatban, amit írtál. Lehet benne ráció. Sőt magam is megpróbálkozok valami hasonlóva, annyi külömbséggelm hogy nekem elég lesz 20 meccs. Nem csak gólok, és nem kötöm csak kis téthez, hanem ha úgy gondolom akkor rakok 1,4-1,6 os oddst is. Szóval sok sikert neked is hozzá, és kíváncsian várom, hogy alakul majd az allined.

Goal hunter system, azaz a rendszer, amivel Tomka a gólokra vadászik

Lassan kezdődik a következő idény, ezért egy bejegyzéssel és egy excel-ben megszerkesztett segédanyaggal szeretném kezdeni a szezont. Ezzel is rávilágítva arra, hogy az egyik legbiztosabb opciók manapság a gólokra irányuló fogadások. A következőkben leírom, miért tartom ezt a legjobbnak, továbbá a kiválasztási rendszeremről, a fogadásokhoz való viszonyomról és persze a most közre adott táblázatomról olvashattok. Aki esetleg ismerős sorokat talál, ne lepődjön meg, mert az itt megemlített dolgoknak a nagy részét már leírtam egyszer, de gondoltam egy hozzászólásban összefoglalom, így könnyebben megtaláljátok és meglátjátok benne az összefüggéseket.
Az idő múlásával és a fogadásaim növekedésével még mindig a legfontosabb dolognak tartom, hogy türelmesnek kell lenni és csak a kiválasztási rendszerünknek megfelelő mérkőzéseket szabad megjátszani. Ez azért nagyon fontos dolog, mert többször találkoztam olyannal, aki a kiválasztási rendszer során kiesett mérkőzést mégis megjátszotta. Egy-két mérkőzésig nyert is, de utána 5-6 mérkőzése elbukott, mert a kiválasztási rendszeren kívül játszotta meg. Az elején persze nagy volt a szája, hogy ,,eltaláltam és megy ez", de hosszútávon ez a folyamat nem lesz eredményes. Többen szórakozásnak tekintik, hogy játszanak, én inkább üzletnek fogom fel. Képes vagyok napokig nem játszani vagy hetekig. Természetesen van, hogy jön a vágy, hogy húúh de jó lenne fogadni. Ekkor minimális téttel szabad csak a megérzés tippet megtenni, főleg, ha semmi információnk nincs a mérkőzésről, csak a Tv-ben vagy online stream-en elkezdünk nézni egy jó pörgős ausztrál meccset, ahol közlekedik a labda oda-vissza. Így a második bekezdésem során egy tanulságos dolgot szerettem volna átadni nektek, hogy mindenkinek legyen egy kiválasztási rendszere, még akkor is, ha nem Ő találta ki vagy fejlesztgette, hanem valaki leírja és átadja tudását, hogy más is eredményes legyen.
A következő lényeges dolog a türelmen kívül, amiről már némiképpen szót ejtettem a fórumomban, hogy a türelem mellett a tapasztalatunkat is növelnünk kell. Aki focizik, vagy valamilyen csapatsportot játszik tudja, hogy az idő előre haladásával milyen mozzanatok vagy események történnek, sőt eseményláncolatokat, legyen az kiállítás, sérülés, stb. Aki pedig olyan, mint én, csak egyénileg sportolt, annak sok-sok mérkőzést kell végignéznie és feldolgoznia, esetlegesen egy-két szakkönyvet elolvasnia, hogy egyes felállások milyen mérkőzést hozhatnak a következő 90 percben. Ez lesz a tapasztalat, amit magunknak kell megszerezni, hogy a mérkőzéseken tudjuk, mikor kell kicsit még várni, hogy az odds felkússzon vagy jó esetben hamarabb észrevegyünk egy jó irányzott támadást, amit a bookie még éppen nem reagált le és akkor nyomjuk meg a fogadás gombot. Itt pedig az is érdemben megmutatkozik, hogy igenis téttel, ha minimálissal is, de fogadunk. Mert véleményem szerint a lapon vezetett fogadásoknak semmi értelme. Egy lapra bármikor felírok 5-6 mérkőzést, de megjátszani lehet nincs merszem csak 2-t, ami persze a legjobb. Ezért kell a tapasztalat, amit a fogadások számának növekedésével tudunk elérni, ezzel pedig később ki tudjuk szűrni a legjobb mérkőzést, amiből a legnagyobb profitunk lesz.
De jöjjön a lényeg, amiért ezt elkezdtem írni, a kiválasztási rendszer, amit az excel tábla letöltése után használni is tudtok. Lényegében, ha egy bajnokság meccsenkénti gólátlaga eléri a 2,5-t már bele veszem a listába és a mérkőzéseire oda figyelek, természetesen a kiválasztási rendszernek megfelelően. Vannak hónapok, amikor egy-két ligát kiemelten óvatosan kezelek, ilyen szokott lenni a Török illetve az Ausztrál bajnokság, ahol képesek olyan lustán kezelni a mérkőzéseiket és arról nem is beszélve, hogy a mérkőzések góljainak nagy a szórása és nem hozzák stabilan az 2,5 overt. Ilyenkor egy kicsit óvatosabban kell velük foglalkozni vagy egy-két fordulót érdemes kihagyni.
A kiválasztásom során a hazai csapat utolsó 6 hazai, míg a vendég utolsó 6 vendég mérkőzését szoktam megvizsgálni. Erre alkalmas a futbol24-n, de a soccerway-n, a soccerfame-n és az oddsportal.com-n szoktam még tájékozódni. Az statisztikai adatokat megnézve a táblázatba beírom, hogy az adott csapatnak mekkora a gólátlaga, itt az összesítettet szoktam figyelembe venni, azaz a rúgott és a kapott gólokat egyben. A következő lépés az, hogy a 6-6 mérkőzésen hányszor teljesítettek 2,5 felett a csapatok, ennek a számát is beírom az táblázatba. Ezen adatok alapján már az over 1,5 és over 2,5 is körvonalazódik, de a félidő over meghatározásához megnézem, hogy az előbb említett mérkőzéseken hányszor született már gól az első félidőben. Ami pedig a félidő fogadásokat illeti, ahol az egyik csapat odds-a 1,1 és 1,5 között van és az első 5-10 percben a támadások elég agresszívak, akkor a labda a kapuban is landolhat, ezért is tüntettem fel a táblázatban a hazai- és a vendégcsapat odds-at. Ami pedig még lényeges, de az odds is enged következtetni, hogy a csapatok milyen távolságra helyezkednek el egymástól. Ha a két csapat közel van egymáshoz, akkor 0 pontot, míg, ha 3-6 csapatnyira, akkor 1-t, nagyobb eltérés esetén 2 pontot adok. Ez a szám persze relatív, mivel vannak bajnokságok, ahol 18, míg másutt 25 csapat van. Ekkor egyénileg kell értékelni, de én inkább kitartok egy kisebb bajnokságnál is a kritériumok mellett, mert nem szabad egyetlen csapatot sem felülértékelni, mert az óvatosság és a türelem fontosabb. Lehet, hogy két óra múlva találunk egy sokkal biztosabb tippet, ami teljes mértékben megfelel a kritériumoknak.
Ha az adatok beírásával végeztük, akkor a táblázat automatikusan kiírja, hogy mennyire erős a tipp és melyek azok az opciók, amik elég biztosan beválnak. Természetesen egy korai gól, kiállítás, eső, sérülés módosíthatja az előzetesen prognosztizált tippet.
Most pedig jöjjön az utolsó bekezdés, ami az élő fogadással foglalkozik, mert hiszen a tippet nem elég prognosztizálni, meg is kell tudni játszani és a befektetett munkát profittá kell átalakítani. Itt is egy kritériumrendszert alkalmazok, amit az időmúlásával egyeztettem össze. A két csapat támadása az eltelt idő kétszerese legyen és 5 percenként legalább egy kapura rúgásnak is születni kell. Egyszerű példa: 20. perc. Támadások száma: 35-40, Veszélyes támadások: 15-20, Kapura rúgás: 4. Ez persze változó, mivel egyes bajnokságok lassabban kezdenek, ott beérhető kevesebbel támadással is, de a kapura irányuló rúgásoknak minimálisan meg kell lennie. Továbbá a szögletek is mérvadóak tudnak lenni, mivel ebből következtetni tudunk, hogy elég komoly számban jártak a kapu környékén, így jól ki tudják játszani a hátvédeket és már időben beeshet a gól.

Remélem tudtam nektek segíteni és várlak titeket a itt fórumomban. Az alábbi linken pedig elérhető az excel táblázat:
Link

Ezzel kívánok kellemes időtöltést és jó szezont!
Hajrá Overek! Hajrá Userek! :)
Tomka

ui.:1
Természetesen várom az építő jellegű kritikákat a táblázattal kapcsolatban is és a következő szezonban szeretnék majd finomítani rajta, hogy még pontosabb prognózisokat lehessen vele készíteni.

ui.:2
Persze munkám miatt még egy hónap kiesik, de már kezdem nézegetni a meccseket a szabadnapjaimon és volt időm a táblázatot is befejezni a szezon kezdetére. :)

#338 augusztus 02, 2015, 14:37:40, Tomka
Live:

Regionalliga Nord:
- (0-0) Felett 0.5 Hamburg SV II v TSV Schilksee (Gólok száma az 1. félidőben (goal line) - további piacok)   02/08/2015 Egyik sem 1.550

(Az excel a félidő overt és a 1.5 overt ajánlotta a mérkőzésre. A félidőre el is helyeztem a fogadást, ami elég gyorsan le is jött, de mostanra már az over 1.5 is sikerült.)

#339 augusztus 05, 2015, 15:28:04, Tomka
Live:

Maláj premier:
- Felett 0.5 Johor Darul Takzim v Sime Darby (1. félidő gólok) 05/08/2015 Egyik sem 1.53

(Kérem szépen, a rendszer mindhárom kombinációt ajánlotta, én kitartottam a félidő over mellett, nem bántam meg. De az 1.5 és a 2.5 over is esélyes, hogy meglesz. ;) )

Már meg is lett az over 2.5 is. A táblázatom ismét jól prognosztizált:



Idézetet írta: Tomka Dátum augusztus 05, 2015, 15:04:21
Live:

Maláj premier:
- Felett 0.5 Johor Darul Takzim v Sime Darby (1. félidő gólok) 05/08/2015 Egyik sem 1.53

(Kérem szépen, a rendszer mindhárom kombinációt ajánlotta, én kitartottam a félidő over mellett, nem bántam meg. De az 1.5 és a 2.5 over is esélyes, hogy meglesz. ;) )

#341 augusztus 17, 2015, 19:30:10, Tomka
Live:

Finn:
- (0-0) Felett 1.5 BK-46 v P-Iirot (Gólok száma (goal line) - további piacok) 17/08/2015 Egyik sem 1.550
(Mindkét csapat az adatok alapján inkább a második félidőben szokott remekelni, de mivel a 40-45 perc környékén már előfordulnak gólok, ezért a tippet már az I. félidő végén megjátszottam. Támadásokból nincs hiány, már csak a gólokra van szükség.)

#342 augusztus 17, 2015, 20:39:05, Tomka
Live:

Svéd:
- (0-0) Felett 1.0,1.5 Helsingborg v Halmstad (Gólok száma (goal line) - további piacok) 17/08/2015 Egyik sem 1.600

#343 augusztus 18, 2015, 16:06:01, Tomka
Live:

Skót Ifi:
- Felett 0.5 Dundee Utd - U20 v Ross County - U20 (1. félidő gólok) 18/08/2015 Egyik sem 1.80   

#344 augusztus 18, 2015, 17:19:13, Tomka
Live:

Nemzetközi:
- (0-0) Felett 1.0,1.5 Bosznia és Hercegovina - női U19 v Albania U19 - nők (Gólok száma az 1. félidőben (goal line)) 18/08/2015 Egyik sem 1.850

Szerk.:
Erős tippnek indult, de a 40. percben a piros lap miatt teljesen rossz tippnek gondoltam. Ellenben a mérkőzés a bíró sípjáig szól, így a 44. percben megszületett a második gól is.