csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában


#9105 május 16, 2015, 18:59:05, csabax
Felett 1.5    Rosenborg v Sandefjord (További összesített gólok)    16/05/2015    Egyik sem    1.10     :great:
Crystal Palace - nem    Liverpool v Crystal Palace (Kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést)    16/05/2015    Egyik sem    1.10     :great:

Nyereményszorzó 1,21

#9106 május 16, 2015, 15:17:35, csabax
Levadia - Vaprus 1  :great:


#9108 május 16, 2015, 20:23:35, csabax
Liverpool - Crystal Palace

Tipp: Steven Gerrard bármikor szerez gólt  :noway:
Odds: 2.75
Fogadóiroda: bet365


Sturridge, Sakho és Flanagan, illetve Jonathan Williams fognak hiányozni a Mersey-parti mérkőzésről. Nincs tétje a találkozónak: a hazai gárda lecsúszott a BL-selejtezőt érő 4. helyezésről, s már csak az EL-t jelentő 5. hely megtartása lehet a cél, a vendégcsapat pedig már megmenekült a kieséstől és biztonságban van.

Egy dolog miatt mégis kiemelten fontos ez a mérkőzés a Liverpool számára. Éspedig azért, mert ez a klubikon Steven Gerrard búcsúmeccse az Anfielden. Ez lesz a ,,Fantasztikus Kapitány" búcsúja a Pool otthoni közönségétől. Úgy is fogalmazhatnék, hogy pályafutásának utolsó hazai mérkőzésére készül az FC Liverpool színeiben Steven Gerrard, a klub saját nevelésű futballistája.

Ekkora horderejű ünnepségre nem túl gyakran kerül sor a foci világában, hiszen nem csak arról van szó, hogy a nemsokára (május 30-án) 35 éves középpályás 1997 végén írta alá első profi szerződését a Liverpoolnál, amely csapat mezében 1998-as bemutatkozása óta több mint 700 mérkőzésen lépett pályára, hanem arról is Gerrard volt Anglia válogatottjának csapatkapitánya és a világ egyik legjobb labdarúgója.

Gerrard a klubhűség újkori mintapéldánya, eddigi pályafutása során - 17 év - kizárólag egyetlen egy klubcsapatban, az FC Liverpoolban játszott.

Sorolhatnám még a Gerrard liverpooli búcsújával kapcsolatos dolgokat, de ennek nem látom sok értelmét egy bajnoki találkozóról szóló tipp esetében. Számomra egyértelmű, hogy ez a meccs teljes mértékben a Pool klubikonjáról fog szólni. Ezen a napon minden (értsd: MINDEN) Steven Gerrard búcsújáról fog szólni Liverpoolban.

Nem tartom kizártnak, hogy a Crystal Palace játékosai is meg lesznek illetődve, hiszen - mint már említettem - nemcsak az FC Liverpool csapatkapitányának és klubikonjának hazai búcsúja ez a meccs, hanem az angol fociválogatott csapatkapitányáról is szól a történet. No és persze arról a labdarúgóról, aki fénykorában a világ egyik legjobb focistája volt. Szerintem még a Crystal Palace focistái sem fogják bánni, ha ezen - az angol foci számára mindenképpen történelmi - mérkőzésen Steven Gerrard gólt fog szerezni nekik.

Az teljesen egyértelmű számomra, hogy a hazai focisták mindent el fognak követni annak érdekében, hogy szeretett és tisztelt csapatkapitányuk góllal búcsúzzon el az Anfield közönségétől.

Tipp: Steven Gerrard bármikor szerez gólt.



Dinamo Zagreb - Hajduk Split: Égszakadás és földindulás

Világviszonylatban is a legnagyobbak közé tartozik a Dinamo Zagreb - Hajduk Split mérkőzés, hiszen csakis az elitmezőny legnevezetesebbjeivel említhető egy szinten,  vagyis olyan derbikkel, mint Spanyolországban a Real Madrid - FC Barcelona, Angliában az FC Liverpool - Manchester United vagy Argentínában a Boca Juniors - River Plate.

Elképzelhető, hogy a pályán zajló események olykor nem tartoznak a feledhetetlen kategóriába, viszont az egyértelmű, hogy a lelátó történései azok lesznek. Ez utóbbi garantált. Úgy is lehet fogalmazni, hogy a valószínűsége egyenlő a 100 százalékkal. Ha létezik a fociban olyasmi, hogy tuti (nagyon ritka az ilyesmi, hiszen viszonylag gyakran lehet látni úgynevezett 10/10-esnek nevezett tippeket elbukni), akkor ez a rangadó hangulat szempontjából teljes mértékben az.

Kivétel erősíti a szabályt

Elképesztő a két csapat horvátországi dominanciája. A Jugoszláviából való kiválás, azaz 1991 óta egy kivételtől eltekintve kizárólag a Hajduk és a Dinamo nyert horvát focibajnoki címet. A kivétel: az NK Zagreb lett bajnok a 2001-2002-es idényben. Nem csak az utóbbi negyedszázad révén neves a térségben a két együttes, ugyanis régebben, még a nívós jugoszláv bajnokság idején is a ,,nagy négyeshez" tartozott mindkét együttes. A Hajduk és a Dinamo melletti másik két tag: a belgrádi Crvena Zvezda és az ugyancsak belgrádi Partizan. Jelenleg úgy foglalható össze nagyon röviden a helyzet, hogy Dalmáciában a Hajduk Split, Horvátország többi részén pedig a Dinamo a tehetséges focisták gyűjtőhelye. Ennek révén utánpótlás szinten is ez a két klub teljesít a legjobban. Sőt, újabban talán már is elmondható, hogy az esetek többségében Splitből is Zágrábon keresztül vezet az út külföldre.

És igen, vezet külföldre az út. Méghozzá gyakori a focisták útja külföldre, olykor neves bajnokságok híres csapataihoz. Említek néhány focistát (jobbára a jelenből és a közelmúltból), természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen rengetegen vannak: Robert Prosinecki, Davor Suker, Zvonimir Boban, Goran Vlaovic, Vedran Corluka, Ivica Olic, Mario Mandzukic, Luka Modric (ők mind a Dinamo játékosai voltak), valamint Vladimir Beara (a világ valaha volt egyik legjobb kapusa), Ivica Surjak, Zlatko Vujovic, Ivan Gudelj, Robert Jarni, Alen Boksic, Aljosa Asanovic, Slaven Bilic, Stipe Pletikosa, Niko Kranjcar (ők mind a Hajduk játékosai voltak).

Lázad az új rend ellen a Hajduk

Régebben azt lehetett mondani, hogy bármelyik fél sikerére vagy a döntetlenre ugyanannyi esély van, ám amióta a Dinamo faképnél hagyta az összes többi horvát focicsapatot és annyira kinőtte magát, hogy csak akkor nem lesz bajnok, ha nem akar, jelentősen csökkentek a Hajduk esélyei. Az új rend szerint elsősorban Dinamo-győzelem várhatóan Zágrábban, míg Dalmáciában már háromesélyes a párharc végkimenetele. Olyan elszánt a két klub egymás elleni küzdelme, hogy bármennyire is gyengének tűnik a Hajduk, az előre és látatlanban is simán garantálható, hogy hazai pályán ,,felszívja" magát a zágrábiak elleni meccsre.

Amennyire nagyon valószínűsíthető, hogy a Torcida (a Hajduk ultrái) és a Bad Blue Boys (a Dinamo szurkolói) tagjai a nézőtéren csinálják a fesztivált, ugyanannyira valószínűsíthető a csontzene a pályán. Hangsúlyozom és nagyon-nagyon finoman fogalmazok: több évtizedes a vérre menő rivalizálás a két csapat között, ezért soha – ismétlem: SOHA - nem fognak egyazon tálból kukoricázni a felek. Érdemes tehát a büntetőlapokra fogadni: a 4-5 lap ideális választás lehet, de valószínű, hogy az 5,5 feletti is nyerő lesz.

Zárásként íme a zágrábiak brazil születésű egykori focistájának véleménye a derbiről (Eduardo da Silva): ,,Láttam hangulatos meccseket Brazíliában, de mindezek eltörpülnek a Hajduk és a Dinamo szurkolóinak show-ja mellett. Már a derbi gondolatába is beleborzongok és lúdbőrös leszek. Eszméletlen."


#9112 május 17, 2015, 12:34:20, csabax
ASA Marosvásárhely - Petrolul, gólt szerez a marosvásárhelyi csapat   :great:


#9114 május 16, 2015, 20:56:58, csabax
Galatasaray - Genclerbirligi 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum május 16, 2015, 13:00:39
Felett 1.5    Rosenborg v Sandefjord (További összesített gólok)    16/05/2015    Egyik sem    1.10     :great:
Crystal Palace - nem    Liverpool v Crystal Palace (Kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést)    16/05/2015    Egyik sem    1.10     :great:

Nyereményszorzó 1,21

14. perc: 1-1
26. perc: 1-0

#9116 május 16, 2015, 20:27:49, csabax
ÉLŐ:

Galatasaray - Genclerbirligi, gólt szerez a Galatasaray  :great:


Idézetet írta: csabax Dátum május 16, 2015, 19:32:47
ÉLŐ:

Galatasaray - Genclerbirligi, gólt szerez a Galatasaray  :great:
67. perc: 1-0


Idézetet írta: csabax Dátum május 16, 2015, 17:26:39
ASA Marosvásárhely - Petrolul, gólt szerez a marosvásárhelyi csapat   :great:
86. perc: 1-0