A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Izrael jóval a világ többi része előtt kísérletezett az emlékeztető dózisokkal. Egy, teljesen beoltott 60 év felettiek körében végzett tanulmány kimutatta, hogy azok, akik öt hónappal a második oltás után emlékeztető oltást kaptak, sokkal erősebb immunitást mutattak – több mint 11-szer kisebb volt a Covid-19-fertőzés valószínűsége, és 19-szer kisebb a valószínűsége annak, hogy súlyos betegségben szenvednek, mint azok, akik nem kapták meg a harmadik adagot.

 Egy, az utcán sétáló ember megfertőződhetett az eredeti Covid-19 variánssal, majd kapott két adag Pfizer vakcinát... majd újrafertőződött a Delta törzzsel. Eközben egy másik személy egy másik márkájú vakcinát kapott, és egy másik változattal fertőződött meg – például az Alpha törzzsel, amelyet először Kentben azonosítottak.

"Tehát hogyan fogom kitalálni, hogy melyik tüskeszekvenciát vagy mutációkat ragasszam az oltóanyagomba, hogy olyat készítsek, ami hasznos lehet a következő egy-két évben?" mondta egy kutato , mert nem annyira egyszerű,  hogy most a delta varians elleni oltás kell es készen is vagyunk.

Nemigen akartam írni ebben a témában mert én nem érzem magam annyira érintettnek.Autoimmun betegségem van,az immunrendszerem brutális,nem árt meg neki ilyen aprócska vírus.A kezelőorvosom javaslatára azért mégis beoltattam magam,Pfizer*2.
De leírnám néhány gondolatom és tapasztalatom az oltáselleneseknek:1.tudtommal mindenki kapott többféle oltást gyerekkorában és azért élünk annyian amennyien vagyunk és nem fele vagy harmadannyian,meg megérünk többnyire 60-80 évet.Szóval a legvadabb oltásellenesek egy része is azért él még mert korábban beoltották.Innét nekem ez így hülyeségnek tűnik,pláne ha még hozzácsapnak valamilyen áltudományos vagy összeesküvés elméletet.Meg hogy a csúnya gyógyszercégek mennyit keresnek rajtunk.Meg az energiaforgalmazók,meg az élelmiszergyártók,meg sokan mások is sokat keresnek rajtunk mert ez a világ így működik!
Az egyetlen elfogadható érvnek az tűnik,hogy még nincsenek ezek a vakcinák kellően tesztelve,ezért kockázatosak lehetnek hosszútávon.Ezt elfogadom de azért nekem nem logikus hogy a vírus elleni hatása már fél év vagy egy év után elmúlik,de más hatása meg később jelentkezik (sok év múlva).Ez így azért erős spekuláció.Másrészt mindenben van kockázat:reggel beülsz az autóba,kilépsz az utcára,beveszel valamilyen gyógyszert (amitől minden egymilliomodiknak még egy feje nő és az pont te leszel),szóval az élet ilyen.
2.Két rokonom is a "frontvonalban" küzd,a fertőző osztályon néha 12 órában szkafanderben.Azért hiteles számomra amiket mondanak:tavasszal volt olyan beteg (40/50-es férfi komolyabb betegség nélkül ;nem is egy!) aki bejött a kórházba enyhe tünetekkel és megállapították nála a covidot.Másnap halott volt!Nem segített rajta az sem hogy viszonylag korán felfedezték és rögtön megkapott minden kezelést,esélye sem volt.És a saját környezetemben is volt olyan fiatal és rendszeresen sportoló férfi aki egyik napról a másikra összeomlott (szerencsére ő túlélte).
Visszakanyarodva a két rokonhoz,mondják hogy akik most hozzájuk kerülnek súlyos állapotban azok szinte kivétel nélkül oltatlanok!Oltottak közül nagyon kevesen kerülnek be,kivétel nélkül súlyos betegségben szenvedő (főleg öreg) emberek.
Szóval szerintem az oltás a kiút még ha annak is vannak kockázatai.Portugáliában az oltást levezénylő katonatiszt (tengernagy) mondta amikor felvetették neki hogy az Astrának itt-ott voltak mellékhatásai,körülbelül idézem:Két út közül választhattok,az egyiken egy mesterlövész lelő minden ötszázezredik embert,a másikon lelő minden ötszázadikat.Válasszatok.
Portugáliában nagyon rossz volt a helyzet a tavasszal,tombolt a járvány és sok áldozata volt.Ma a felnőtt lakosság 98%-a beoltott és alig van áldozat.

Idézetet írta: zbking Dátum október 29, 2021, 07:33:50
Azért ez így kemény lesz, ha félévente kell majd egy dupla lövés, az évente 4.
Egy fél adagot kapsz pl. a Modernásból harmadiknak. Azt hiszem Pfizerből is. Tehát az eredeti dupla oltás helyett egy oltásnak a felét.
Most jelenleg Magyarországon nincs olyan szinten fertőzés, ami jelentősen indokolná még a harmadik dózist, de itt nálunk a szomszédban nagyon is indokoltnak néz ki. Hátha ti megússzátok a következő hullámot, nálunk ez nem jött össze.

#1414 október 29, 2021, 14:52:29, MessiÁs
Idézetet írta: curpy82 Dátum október 29, 2021, 09:59:02
@Latzka!
Nem érzel valami ellentmondást abban amit írsz? Mérleg egyik serpenyőjében: oltásellenesek ne mondják, hogy ez egy kísérleti vakcina. Másik serpenyő: ne legyen zbkingnek igaza, hogy félévente ismételni kelljen. Ez az én olvasatomban, ha nem lenne kísérleti, akkor minek kell félévente ismételni? Én rég voltam ugyan gyerek, meg nem is emlékszem rá, de anyám biztos nem hordott félévente a védőnőhöz kanyaró, rubeola és Hepatitis elleni védőoltásra.


Alapveto tevedesben vagy. Amiket felsoroltal azok tobbseget bakterium okozza es nem virus. Oriasi különbség. Nem veletlenul nincs oltas a hivre, a herpeszre es a tobbi virusra. Teljesen maskepp mukodnek mint egy bakterium. Van ugyan gyermekkori oltas virus okota betegsegekre, de azok mas viruscsaladokba tartoznak es epp azert lettek kifejlesztve mert hasonlo globalis pandemiat okoztak.


Honnan vetted ezt a hülyeséget? Kanyaró és Hepatitis az baktérium okozta betegség?

Idézetet írta: curpy82 Dátum október 29, 2021, 14:50:04
Honnan vetted ezt a hülyeséget? Kanyaró és Hepatitis az baktérium okozta betegség?


Bocs javitottam magam. Termeszetesen nem mindet okozza bakterium. De azok mas virusok.

#1417 október 29, 2021, 15:19:51, MessiÁs
Azok a virusok amik ellen van oltasunk, pl kanyaro az csak azert mukodik, mert a vilagon jocskan 90%felett van az atoltottsag igy nem tud annyira mutalodni. *Ugyanakkor mar talaltak olyan varianst belole ami sokkal inkabb ellenall az oltasnak igy a szakertok szerint hamarosan visszaterhet a betegseg. Nem tud terjedni, fertozni, sokkal nehezebben mutalodik. Ezzel szemben a covid. Az elejen vagyunk az egesznek. Ido kell es ez a virus is visszaszorul mint ahogy minden betegseg.(nyilvan a kanyaro sem egyik napról a masikra szoruot vissza)

Szamomra nincs racionalis indok amiert valaki nem felti pl a gyermeket a kanyaro oltastol es mas kombinalt oltasoktol, pl diperte , de osszeeskuvest sejt a covid oltas mogott. Vagy azt talalgatja mi lesz 5ev mulva..?  Mi lenne? A gyermekkori oltasok utan se lett semmi..

* Szivesen bemasolnam a forrast ahol szakerto, tehat nem belgyogyasz orvos, hanem kifjezetten ezzel a temaval foglalkozo szakember beszel a gyermekkori oltasokrol es a covid oltasrol, de meg nem talaltam meg... tobbek kozt a klinikai tesztekrol, engedelyeztetesekrol beszel, pl.megemliti a mellekhatasokat es hogyan kovetik nyomon ezeket. Miert oriasi problema a fakenews, es hogy a regi idokben ugye nem volt ilyen informacioaramlas igy nem volt tere ezeknek.

Tehat nem Nyunyoka meg Godeny..

Idézetet írta: Alk Dátum október 29, 2021, 11:18:05
Amúgy meg nem kell miniszterelnöknek lenni, ha képtelenek vagyunk vállalni a felelősséget.

Most lehet én vagyok a hülye, de az én szememben attól lesz igazán tiszteletre méltó és nagy egy vezető, ha ilyen lépésekben nem konzultálgat levélben a néppel, nem hezitál, nem hárít, hanem meghozza a döntést. Neki rendelkezésre áll sokkal több valós információ, sokkal több szakértői vélemény, mint egy átlagembernek vagy épp egy cégvezetőnek.

Idézetet írta: Alk Dátum október 29, 2021, 11:18:05
Aztán szerintem ahhoz is egy egoista f*sznak kell lenni, hogy munkaadóként így rendelkezzen egy ember egy másik felett.

Ezzel is egyetértek, de mégis árnyaltabbnak látom a helyzetet ennél, talán a munkatapasztalatom által. Csokigyárban dolgoztam, nem a Charliéaban, és egy műszak alatt legyártottunk 6-8 ezer tábla csokit. Mindenki be volt öltözve, megvoltak a szigorú és tényleg betartott, kamerán is figyelt egészségügyi előírások. De mégis, volt rá esély, hogy bármilyen betegség elszabaduljon, ezért a legkisebb betegség esetén is lehetett menni betegszabira kérdés nélkül, és érthető módon. Ugyanez egy tünetmentes Covidnál? Nem volt fasz a gyárvezető, az irodában aludt, a soron lévők nevét is tanulta, nem magyar volt, de magyarul is tanult, és érezte ezt a felelősséget. Szóval most olyan helyzetbe került, ahol vagy fasz lesz, vagy megfertőz egy komplett várost egy műszaknyi gyártással. Nyilván megteszi a tőle telhető legtöbb elővigyázatosságot. Ez a bajom a felelősséghárítással, vannak fasz vezetők, de vannak normálisak is, akik olyan morális kérdésben találták magukat, ahol lényegében nincs jó döntés, és nem is kellene ilyen helyzetbe kerülniük, nem ez a munkájuk.

Nem akarok bagatellizálni, de számomra az nem egy halálos vírus, amely minden 1600-ik embert ejtette eddig fogságba. Az "csak" egy vírus, ami többségében az idősöknek okoz komoly problémát. Persze egy életért is kár; de számomra egy világjárvány minimum 10%-os mortalitásnál kezdődik. Az meg ugyebár 789 millió embert jelentene. Sokat esett szó a szuperfertőző emberekről, arról miért nem szól a fáma, hogy vannak "SUPER" vírust el nem kapók is. Nyuszikát is kijavítanám. Nem oltásellenes vagyok, hisz eddig a szűk családi körömön kívül senkinek sem adtam tanácsot, hogy mit csináljon. Elfogadom aki beoltja magát, s azt is aki nem. Ennek a neve: nem oltakozó s nem oltásellenes.
Három hete voltam egy 22 fős születésnapon. Rajtam kívül mindenki be volt oltva. Jól elvoltunk. Mondta a haver, hogy volt ellenanyag-mérésen. Húsvétkor kapta az első Szputnyikját, május első hetében a másodikat. Nulla volt az ellenanyaga. Anyám 1 hetet volt kórházban, múlt héten ment ellenanyag-vizsgálatra. Nem oltatott, neki mégis volt 3172 IGG. Haver 39, anyám 59 éves!
Ha a szennyvízből ki lehet mutatni, hogy hol emelkedik a koncentráció, akkor miért nem elég vizeletet adni? És még sorolhatnám napestig a sok ellentmondást, ami miatt szkeptikus zbking és Latzka kolléga is a harmadikat illetően.
Diskurálhatunk róla még: a tény azonban, növekedni fog az oltás, de hamarabb adtam volna kiváltságokat az oltottaknak, minthogy közvetve rákényszerítsek mindenkit.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum október 29, 2021, 15:11:54
Szamomra nincs racionalis indok amiert valaki nem felti pl a gyermeket a kanyaro oltastol es mas kombinalt oltasoktol, pl diperte , de osszeeskuvest sejt a covid oltas mogott. Vagy azt talalgatja mi lesz 5ev mulva..?  Mi lenne? A gyermekkori oltasok utan se lett semmi..

Köze nincs egymáshoz ezeknek meg egy Pfizernek.


Ellenanyag szint mérésre (házilag) melyik a legjobb/legolcsóbb cucc?

@zbking antitest gyorsteszt. Nem tudom, hogy Magyarországon kapható-e ilyesmi, 2 csepp vér kell hozzá meg a buffer anyag, nálunk ezt csomagban árulják, igaz, azt nagybetűvel ráirják, hogy NEM OTTHONI használatra, de mindenki megcsinálja magának simán, akár egy vércukortesztet. Ami nálunk van jelenleg, az az oltások utáni IGG-t is jelzi. Nyilván ezzel nem tudsz egy pontos szintet mérni, de ha az érzékenységi szint fölött van az antitestszámod, akkor pozitiv lesz.

Idézetet írta: zbking Dátum október 29, 2021, 17:30:10
Ellenanyag szint mérésre (házilag) melyik a legjobb/legolcsóbb cucc?
Pálinka?