csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#25920 február 17, 2020, 10:55:26, csabax
Club Brugge - Waasland-Beveren 1  :great:

Az alábbiakat ismételgetem én is immár hosszú évek óta.

Guardiola: Adjanak nekem egy csapatot, ami nem olyan, mint a City. Nem fogok nyerni vele
http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/guardiola-adjanak-nekem-egy-csapatot-ami-nem-olyan-mint-a-city-nem-fogok-nyerni-vele-2747463?utm_content=bufferede41&utm_medium=page&utm_source=nsofb&utm_campaign=nsofb&fbclid=IwAR36SYG8o3h0Kt8bx_dbPxX2Mc2KWe2p5QbRrMMDa9PqDlqcJnpsDEJkWeo


#25921 február 17, 2020, 13:20:14, csabax
Vojvodina - Proleter 1  :great:

Jürgen Klopp: legendák nyomában
"Ez a játék a szurkolók miatt olyan, amilyen. Így gondolom, tudom, érzem. Szórakoztatnunk kell őket. Jobbá kell tennünk az életüket, ez a mi dolgunk. A football nem olyan fontos dolog, nem mentünk életeket. Nem vagyunk varázslók, vagy orvosok, a mi munkánk, hogy az emberekkel 90 percre elfelejtessük a gondjaikat. Hogy témát adjunk nekik a meccsek után és legyen miről beszélniük a következő mérkőzés előtt. Ennek megfelelően akarom élni az életemet."
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/jurgen-klopp-legendak-nyomaban.html?fbclid=IwAR39QeJMybBQvSY6FQz0I2zNKq_jC2dsqRApVsDrFNAeDMetaOboyUeSg2Q

#25922 február 16, 2020, 18:24:38, csabax
Cadiz - Málaga 1X  :noway:
Boavista - Belenenses 1X  :noway:
Žilina - Zlaté Moravce 1X  :great:
Dunajska Streda - FK Senica 1X  :great:

Szorzó: 1.51

0-1
1-2
3-0
0-0

#25923 február 16, 2020, 21:20:45, csabax
Dinamo - FCSB 2  :noway:

Hatalmasakat vihogok, amikor olyasmiket látok a televízióban vagy olvasok a különböző újságokban, hogy ez a Dinamo - FCSB román élvonalbeli mérkőzés lenne "a romániai derbi". "Az" a derbi! Magyarországi hasonlat: Fradi-Újpest.

Hát, nem! Nem az! Ez a derbi nem "az" a derbi! Ez a Dinamo - FCSB rangadó egyáltalán nem azonos a Dinamo - Steaua rangadóval. Mint már a csapatneveknél látható, ott is azonnal feltűnik a különbség, hiszen az FCSB nem a Steaua. Sőt, már egy ideje - a hosszú per után - jogerős bírósági ítélet is van arról, hogy az FCSB nem a Steaua, hanem másik csapat. Ám hiába van erről immár hivatalos bírósági dokumentum és hiába lehet már egy ideje nagyon-nagyon jól tudni, hogy az FCSB és a Steaua két teljesen különálló focicsapat, amelyeknek abszolút semmi közük nincsen egymáshoz, mégis az történik mindig, amikor a Dinamo elleni mérkőzésről van szó, hogy az olvasottság/nézettség miatt az illetésekesek hülyítik a szurkolókat. És, persze, a szurkolók élvezik azt, hogy hülyéknek nézik őket. Win-win.

Ezen bukaresti focicsapatok egymás elleni találkozója nem lehet "a romániai derbi", viszont kétségtelen, hogy még így is jelentős városi rangadó. És, ugyebár, mivel a fociszurkolók szeretik, ha hülyéknek nézik őket, akkor cserében az van, hogy ők, a hülyéknek nézettek úgy tesznek, mintha akik élvezik is azt, hogy hülyéknek nézik őket.

Ennél a jelenlegi Dinamo - FCSB meccsnél most szerintem az a fontosabb dolog, hogy a 3. helyezett és a bajnoki cím megszerzéséért küzdő vendégcsapatnak kötelező lenne nyernie idegenben, hiszen már 5 pont hátrányban van a román bajnokságban listavezető Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj). És már egyre jobban látszik, hogy nem bírja tartani a riválisa által diktált tempót. A házigazda Dinamo 31 ponttal csak a 9. helyen van és ez - minden bizonnyal - számára az alsóházban való szereplést fogja jelenteni a nagyon közeli jövőben. Természetesen ez a szerény helyezés kudarcot jelent a Dinamo számára, ám azért attól egyáltalán nem kell majd tartani, hogy ez a patinás bukaresti focicsapat az élvonalból való kieséstől féljen. Szó sincs semmi ilyesmiről! Viszont az tény, hogy az FCSB-nek kellenek a pontok, pluszban pedig a vendégcsapat lényegesen jobb formában van és a FCSB kiválóan játszik idegenben.

Tipp: győz az FCSB.


2-1. Ezen a meccsen is az történt, mint amik már több korábbi mérkőzésen is történtek. Azaz az általam tippelt csapat egyik játékosa piros lapot kapott. Most is, például, már az 1. félidőben kiállították a csávót.   >:(

Idézetet írta: csabax Dátum február 13, 2020, 23:20:35
Lecce - Spal 1   :great:

Akárhogyan és akárhonnan nézem ezt a Lecce - Spal olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzést, mindig oda "lyukadok ki", hogy ebben az alsóházi rangadóban bizony jó alaposan benne lehet a "küzdelmes meccs" jellegű dolog, s ezért talán már megérheti tippelni a találkozóra. Talán!

Mert hiszen a 22 ponttal 17. helyezett hazaiaknak (eddigi mérleg: 23 mérkőzésen 5 győzelem, 7 döntetlen, 11 vereség, 30-44-es gólarány), muszáj lenne győzniük otthon ahhoz, hogy tovább menekülhessenek a kiesés elöl. Ismétlem: muszáj lenne! Hiszen, mint mostanában gyakran tapasztalom: egy dolog, hogyan vélekedek én és teljesen másik dolog a tippjeim végkimenetele. Ezek pedig mostanában gyakran nincsenek köszönő viszonyban egymással. Sajnos.

A vendég - Ferrara városbeli - Spal együttese az utolsó helyen van, vagyis 20. helyezett, s tutira biztos vagyok, hogy ennek a 15 pontos csapatnak (eddigi mérleg: 23 mérkőzésen 4 győzelem, 3 döntetlen, 16 vereség, 17-40-es gólarány) muszáj lesz küzdenie, mert hiszen csakis ennek révén léphet előbbre a kiesés elleni harcban. És bizony akkor az lesz, hogy amikor kitámad a vendégcsapat, akkor - elvileg - helyzetekbe kerülhetnek a hazai játékosok. És akkor már csakis rajtuk fog múlni, hogy mindegyik helyzetüket "elpuskázzák-e" majd avagy gólra váltanak 1-2 lehetőséget. Én pedig, mivel hazai győzelemre tippelek, szurkolni fogok nekik, hogy ne legyenek túlságosan falábúak. Vagy legyen szerencséjük és a sípcsontról is befelé pattanjon a labda!

A házigazdáknál mindenki egészséges és így bárki játszhat, akikre az edző számít, miközben a vendégektől Alberto Cerri és Marco D'Alessandro fognak hiányozni. Ennek tudatában szerintem elegendő lesz csak Andrea Petagna csatárra figyelni jobban a vendégeknél, hiszen jobbára csak ő gólveszélyesebb abból az együttesből.

Tipp. győz a Lecce.

2-1

#25925 február 17, 2020, 15:26:56, csabax
Lazio - Inter, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Ez tényleg csúcsderbi lesz a javából, hiszen - többek között - az lesz a tét ezen a Lazio - Inter Serie A-mérkőzésen, hogy a kettő közül melyik csapat legyen az olasz élvonalbeli bajnokság éllovasa. Jelenleg az van, hogy a házigazda SS Lazio 53 ponttal 3. helyezett a tabellán (eddigi mérlege: 23 mérkőzésen 16 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség, 53-20-as gólarány), míg pedig a vendég FC Internazionale Milano (eddigi mérlege: 23 mérkőzésen 16 győzelem, 6 döntetlen, 1 vereség, 48-20-as gólarány) 54 ponttal 1. helyezett. A két együttes között ott van a 2. helyen a szintén 54 ponttal rendelkező Juventus Torino, amelyik együttes gólkülönbsége rosszabb, mint az előtte levő milánói csapaté. Íme az élen levők gólarányai: FC Internazionale Milano +28 gól, Juventus Torino +21, SS Lazio +33 gól.

A pontszámokat látva, teljesen egyértelmű válik, hogy a házigazda SS Lazio kizárólag csakis abban az egyetlen esetben kerülhet az olasz élvonalbeli focibajnokság élére, ha le bírja győzni otthon az FC Internazionale Milano csapatát. Mert hiszen már döntetlen esetén is az lesz, hogy a mostani listavezető milánói csapat 55 pontnál fog tartani, miközben az otthon játszó római együttesnek mindössze csak 54 pontja lesz.

És mivel a Serie A listavezetői pozíciója a tét, teljesen egyértelmű számomra, hogy mindkét csapat összes játékosa bizony hatványozottan fog küzdeni ezen cél eléréséért. Ez a mindkét oldalon áhított dolog pedig kizárólag csakis úgy valósulhat meg, ha gólt vagy gólokat szereznek a csapatok. Mindkét oldalon. Tökmindegy, hogyan mozognak és éppen miket csinálnak a focisták, hiszen csakis arra kell törekedniük, hogy gólt vagy gólokat szerezzenek. Szerintem eléggé egyértelmű, hogy ilyen esetben én arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Ja, és hogy ezt se felejtsem ki: mindkét csapatban a legjobbak fognak játszani, hiszen csak Senad Lulic, illetve Roberto Gagliardini lesznek kénytelenek kihagyni ezt az olasz rangadót.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

#25926 február 16, 2020, 19:31:48, csabax
Balikesirspor - Istanbulspor 1  :noway:

Ezt a bukmékerek által a hazaiak győzelmére ajánlott triplázós szorzót nem "hagyom ki" erre a Balikesirspor - Istanbulspor török másodosztályú mérkőzésre. Pláne meg úgy nem "hagyom ki", hogy a hazaiak még ráadásul legalább 45-50 százalékban esélyesek a sikerre. Szerintem. Természetesen nem viszem majd túlzásba egyáltalán semennyit a tét nagyságát, ám, persze, ettől függetlenül azért most még minőséginek minősíthetem ezt a tippemet. 

Ezeknél a csapatoknál jelenleg éppen az van, hogy a házigazdák a mezőny közepén vannak (28 pont és 10. helyezés a 21 mérkőzésen 7 győzelem, 7 döntetlen, 7 vereség, 21-20-as gólaránnyal), miközben a 23 ponttal 14. helyezett vendégek két helyezéssel vannak a kiesés felett (20 mérkőzésen 5 győzelem, 8 döntetlen, 7 vereség, 29-29-es gólarány). Egymás közelében vannak a csapatok és pontosan annyi pont választja el őket egymástól, mint a vendégcsapatot a kieséstől: 5 pont. Tehát helycsere – egyelőre - nem lesz, s az isztambuli gárdának attól sem kell félnie, hogy egy esetleges vereség esetén lejjebb fog zuhanni a tabellán. Mert hiszen nem fog.

Ellenben még az is van, hogy a házigazda balikesiri együttes egy otthoni győzelem esetén az élvonalba való feljutást érő helyezések közvetlen közelébe kerülhet. Ezt a pozíciót, szerintem, képes elérni a hazai csapat, s ráadásul olyan riválisokat előzhet meg, akiknél picivel jobb csapat vagy minimum egyenrangú ellenfél velük. Az az igazság, hogy ez a Balikesirspor - Istanbulspor találkozóra való fogadás részemről semmi más, mint egyszerűen egy olyan elgondolás és hátha "bejön" a dolog. Semmi több. Szóval csakis amolyan "próba-szerencse" dolognak érdemes tekinteni.

Annyi azért a tippem mellett "szól", hogy a Balikesirspor némileg jobb formában van mostanában, mint ellenfele, az Istanbulspor. Pluszban pedig még az is van, hogy a most otthon játszó csapat általában jobban szokik szerepelni a saját szurkolói előtt, míg a vendégcsapat általában gyengén teljesít idegenben. Ja, és a hazaiaknál szerepelni fog a régebben Magyarországon játszó (Kecskeméti TE, Újpest FC) Közép-afrikai Köztársaságbeli Foxi Kethevoama is!

Tipp: győz a Balikesirspor.


0-5. A hazai csapatból piros lapot kapott az egyik játékos.

Idézetet írta: csabax Dátum február 14, 2020, 12:58:35
FC St. Pauli - Dynamo Dresden 1X  :great:
FC Heidenheim - FC Nürnberg 1X  :great:

Szorzó: 1.67

0-0
2-2


#25929 február 16, 2020, 18:21:26, csabax
Sepsi - FC Botosani 1X  :noway:

#25930 február 16, 2020, 19:29:11, csabax
Ternana - Virtus Francavilla 1  :noway:

#25931 február 17, 2020, 19:11:09, csabax
Arsenal - Newcastle 1  :great:

#25932 február 16, 2020, 22:47:13, csabax
Famalicao - Aves 1  :noway:

#25933 február 17, 2020, 22:00:41, csabax
River Plate - Banfield 1  :great:

#25934 február 17, 2020, 23:48:07, csabax
Penafiel - Chaves 1X  :great:
OFI Crete - Atromitos Athens 1X  :great:

Szorzó: 1.76