csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 111 vendég van a témában



Idézetet írta: csabax Dátum február 01, 2020, 14:30:59
West Bromwich Albion - Luton Town, 1.5 gól felett  :great:
70. perc: 2-0

#25847 február 04, 2020, 22:58:48, csabax
Nancy - Sochaux 1  :noway:



Idézetet írta: csabax Dátum február 01, 2020, 21:26:57
Juventus - Fiorentina 1  :great:

Szerintem elérkezett az idő, hogy nagyon-nagyon káromkodjak és sokat káromkodjak. Természetesen nem az SfGuruban fogok káromkodni, hanem itthon, a lakásban, a négy fal között. Nyugodt, higgadt és megfontolt embernek vélem magam, ám látva és átélve az idei egy hónapban az utolsó percekben elbukott tippeket vagy piros lapok és 11-esek miatt sorozatban elbukott tippjeimet, szerintem tényleg jót tesz majd nekem néhány hangos káromkodás. Valahogyan ki kell "adnom" magamból a peches tippek miatti dühöt, mert hiszen ez így már nem mehet tovább.

Legutóbb, február 1-én, szombaton az történt, hogy a St. Johnstone - Hearts skót élvonalbeli bajnoki mérkőzésen 2.95-ös szorzón fogadtam a hazaiak győzelmére. Majdnem végig minden szépen és jól "ment" számomra, hiszen a 90. percben 3-2-re vezettek a hazaiak. Azaz akkor még nyertes volt a 2.95-ös tippem. Ám a mérkőzés hosszabbításában, a 90+1. percben egyenlítettek idegenben az utolsó helyezett vendégek, 3-3 lett a végeredmény, s az 1 perccel korábbi nyertes tippemből hirtelen vesztes tipp lett! Már megint! Ismét!

Ezért, főleg és leginkább a tippügyileg engem idén sújtó hihetetlen pechszéria miatt most úgy döntöttem, hogy hanyagolom a 2.00 és/vagy 3.00 feletti szorzókat és visszatérek az itteni szabályzatban megengedett minimum szorzó környékére. És pluszban - lehetőleg - "kiválasztok" magamnak egy nevesebb csapatot, hogy ha ismét bukni fogok, akkor bukjanak velem ők is. Ja, jut eszembe, ez az utóbbi dolog - amolyan "dögöljön meg a szomszéd tehene is" alapon - egyben a jelenlegi tippem indoka is. Tudom, hogy ez nem sok, ám azért mégis megfontolt tipp. Nem csak úgy tippelek, bele a vakvilágba.

Ennél a Juventus - Fiorentina olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél a hazai győzelemes tippnél 1.34-es a bukmékerek által ajánlott szorzó. Ezt választom. Az újabb bajnoki címért küzdő Juventus Torino pedig szerintem van annyira neves focicsapat, hogy bukjon, ha már én is bukok. És a Juventus együttesében játszó Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Giorgio Chiellini, Matthijs de Ligt, Blaise Matuidi és csapattársaik pedig vannak annyira neves és jelentős focisták, hogy megérdemeljék azt is, hogy ha én bukok velük, akkor ők is bukjanak velem.

Tipp: győz a Juventus.

3-0. Az otthon szereplő listavezető Juventus rúghatott két 11-est és Cristiano Ronaldo mindkettőt értékesítette, majd pedig a 90+1. percben egy szögletrúgás után Matthijs de Ligt jó irányba fejelt.

#25851 február 05, 2020, 22:41:26, csabax
Lazio - Hellas Verona 1  :noway:

Az olaszok bepótolnak egy mérkőzést ennek a hétnek a közepén. Ez az régebbről elmaradt élvonalbeli összecsapás lenne ez az általam "kinézett" Lazio - Hellas Verona mérkőzés. Azért halasztották el ezt régebben ezt az eredetileg 17. fordulóbeli találkozót, mert a római csapatnak akkor éppen egyéb feladata volt a torinói Juventus elleni Olasz Szuperkupa-döntővel.

Jelenleg az a helyzet, hogy a házigazda római alakulat, az SS Lazio 3. helyezett 49 ponttal, míg a vendég Hellas Verona 9. helyezett 30 ponttal. Az SS Lazio eddigi mérlege: 21 mérkőzésen 15 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 52-20-as gólarány; a Hellas Verona mérlege pedig 21 mérkőzésen 8 győzelem, 6 döntetlen, 7 vereség, 26-23-as gólarány. A mostan várható szereplés szempontjából számomra a hazai csapat az érdekesebb, hiszen a római gárda éppen azon művelet közben van, amely révén ebben a szezonban meg akarja szerezni magának az 1-4. helyek valamelyikét és a következő Bajnokok Ligájában való indulási joghoz jusson. Szerintem az 1. helyezésben nem kell gondolkodni, hiszen az várhatóan a Juventus csapatáé lesz, s a bajnoki cím megszerzésében maximum a milánói Inter bírja majd csak valamennyire a lépést tartani vele. Viszont a 2-4. helyekre, vagyis három BL-helyezésre harcban vannak még továbbra is az előbb említett FC Internazionale Milano (51 pont), természetesen az SS Lazio (49 pont), a 39 ponttal 4. helyezett Atalanta Bergamo és a szintén 39 ponttal 5. helyezett AS Roma.

Egyelőre még viszonylag kényelmesnek nevezhető helyezésen van az SS Lazio, mert hiszen 10-10 pont előnye van a mögötte levő együttesek előtt, ám arra is érdemes gondolni, hogy meglehetősen sok forduló van hátra az olasz élvonalbeli bajnokságból és ezért egyelőre még minden megszerezhető pont rengeteget számít a BL-helyekért küzdő csapatoknak. Már csak azért is szükségesek a pontok, mert bármikor "jöhetnek" rosszabb napok és az a 10 pontos pillanatnyi előny nagyon gyorsan elpárologhat.

Természetesen a hazaiak győzelme a tippem, hiszen a római alakulatnak mindhárom pontra nagyon nagy szüksége van. Sőt, azzal az általam remélt hazai sikerrel előrébb léphet a tabellán az SS Lazio. Ugyanis a 3 pont révén éppen a milánói Inter csapata elé kerülhet a 2. helyre. Ráadásul éppen most rendezik a meccset, amikor a hazai pályán amúgy is nagyon jól teljesítő SS Lazio elképesztően jó formában van.

Tipp: győz az SS Lazio.


#25852 február 06, 2020, 21:28:27, csabax
FC Voluntari - FCSB 2  :great:

Ennél az FC Voluntari - FCSB román élvonalbeli mérkőzésnél teljesen egyértelmű számomra a tipp. Ez a tippem pedig nem más, mint a vendéggyőzelem. Hiszen a kolozsvári fiaskó után annyira kellenek a pontok a most vendég fővárosi csapatnak, hogy nagyon-nagyon-nagyon. Ugyanis most már az van a bajnoki címért zajló küzdelemben, hogy a listavezető Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) csapatának immár 47 pontja van, míg pedig a 4. helyezett bukaresti FCSB-nek 8 ponttal kevesebbje van és továbbra is csak 39 pontnál "jár". Ez az elhanyagolhatóan alacsony pontszám pedig édeskevés egy újabb bajnoki cím szerzéséhez. Így tehát ezen az FC Voluntari elleni idegenbeli találkozón a legteljesebb mértékben kötelező a győzelem a vendég FCSB számára. Amennyiben bajnokcsapat akar lenni a bukaresti alakulat, akkor semmilyen egyéb másik megoldás nem létezhet számára.

Szerintem ez a feladat simán teljesíthető, ugyanis a házigazda FC Voluntari utolsó helyezett a román bajnokságban, alig bírt túllépni nemrégiben  a 10-es ponthatáron és már 11 pontja van. Eddigi mérlege sem nevezhető ragyogónak azzal a 2 győzelemmel, 5 döntetlennel, 15 vereséggel, 15-41-es gólaránnyal. Ráadásul jelenleg még az is van ennél az ebben a bajnoki szezonban otthon még sohasem győző csapatnál, hogy a 2 otthoni döntetlenje mellett most jelenleg még rossz formában is van. Mindez, persze, csakis az mellett van, hogy 14. helyezett és a következő bajnokságot várhatóan már a másodosztályban fogja eltölteni a csapat. Ja, ne felejtsem el a következőt sem: még utazási problémái sem lesznek majd a fővárosi vendégcsapatnak, hiszen Voluntari település annyira Bukarest vonzáskörzetében található, hogy gyakran már a főváros egyik elővárosának nevezik.

Ha ezt a nagyon gyenge hazai csapatot nem bírja legyőzni a bukaresti élcsapat, akkor ez utóbbi tényleg nem érdemli meg majd, hogy bajnokságot nyerjen.

Tipp: győz az FCSB.


#25854 február 05, 2020, 21:52:51, csabax
Ferencváros - Honvéd FC, 2.5 gól felett   :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum február 02, 2020, 23:34:00
Politehnica Iasi - Viitorul Constanta, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Arra buzdítanak, szerintem teljesen jogosan, hogy a minőségre és a jó tippekre koncentráljak. Mármint én is ezt csináljam. Az előbbi buzdítással én a legteljesebb mértékben egyetértek, méghozzá annyira egyetértek, hogy én mindenkor és minden körülmények között kizárólag csakis a minőségre és a jó tippekre törekedek. Isten bizony!

Sajnos az már egyáltalán nem rajtam múlik, hogy az általam nyertesnek remélt tippek végül vesztes tippek lesznek. Hiszen előzőleg gondolhatok én bármit valamelyik adott sporteseményről és tippelhetek én bárhogyan, mert úgyis lehetséges, hogy az általam esélytelenebbnek vélt csapat kap majd ajándékba egy 11-est, értékesíti azt a büntetőt és szerencsésen  megnyeri a meccset. Vagy pedig az általam esélyesebbnek gondolt együttes egyik játékosa piros lapot kap és a másik gárda, az általam esélytelenebbnek ítélt csapat kihasználja a kiállítás miatti emberelőnyt és nyerni bír. Satöbbi. Még rengeteg egyéb másik lehetőségek is vannak. Azaz hiába törekedek és koncentrálok én a minőségre és a jó tippekre, mert úgyis tőlem független minden, ami a mérkőzéseken történik. Másképpen szólva: ha szerencsés vagyok és nyertesek lesznek a tippjeim, akkor ez valószínűleg azt is jelenti, hogy a minőségre koncentrálok, ám ha viszont pechszériám van és a tippjeim vesztesek lesznek, akkor ez valószínűleg azt is jelenti, hogy nem a minőségre koncentrálok. Tehát koncentrálhatok én bárhogyan, mert hiszen ha nyerek, akkor az rögtön minőségnek számít, ám ha nem nyerek, akkor az máris nem számít minőségnek.

Példák az utóbbi meccsekről és azokkal kapcsolatos tippjeimről:
- 1.) A Lorient - Nancy francia másodosztályú focimeccsnél arra tippeltem 3.75-ös szorzón, hogy a frissen az 1. helyre került és az élvonalba feljutni akaró hazai csapat legalább 2 gól különbséggel fog nyerni otthon: "Lorient -1.5 gól ázsiai hendikep". Mi történt? Az éllovas Lorient akkor "csak" 2-1-re nyert otthon és vesztes lett a tippem. Később viszont, amikor már nem tippeltem arra a csapatra, akkor a Lorient nem otthon, hanem idegenben nyert 4-0-ra.
- 2.) A St. Johnstone - Hearts skót élvonalbeli meccsnél arra tippeltem 2.95-ös szorzón, hogy a hazai pályán játszó St. Johnstone nyerni bír az utolsó helyezett Hearts ellenében. Mi történt? A 90. perc utáni hosszabbításban egyenlítettek 3-3-re a vendégek és így - a minőségre való koncentrációtól függetlenül - a sokáig nyertesnek hitt tippem hirtelen vesztes tipp lett.
- 3.) A Juventus - Fiorentina olasz élvonalbeli meccsnél arra tippeltem 1.34-es szorzón, hogy a hazai pályán játszó és bajnoki címért küzdő Juventus győzni fog. Számomra is meglepő módon a Juventus nyerni bírt otthon 3-0-ra, s így - szintén a minőségre való koncentrációtól függetlenül - az előző két vesztes tippel ellentétben ez a tippem nyertes lett. Ám érdemes tudni, hogy csakis úgy bírt nyerni otthon a listavezető Juventus, hogy a mérkőzés folyamán rúghatott két 11-est és Cristiano Ronaldo mindkettőt értékesítette, majd pedig a 90+1. percben egy szögletrúgás után Matthijs de Ligt volt olyan szerencsés, hogy jó irányba fejelt.

Ennél a Politehnica Iasi - Viitorul Constanta román élvonalbeli mérkőzésnél is a minőségre és a jó tippre koncentrálok. Aztán pedig, tőlem teljesen függetlenül, úgyis az lesz, ami. A vendég konstancai együttes 3 évvel ezelőtt még bajnokcsapat volt, most viszont csak 6. helyezett, egyelőre még a felsőházban van, de már csak 2 pont - azaz 1 vereség - választja el az alsóháztól. Úgy koncentrálok minőségileg, hogy amennyiben ez a konstancai csapat nem akar az alsóházba kerülni, akkor illene gólt szereznie. A házigazda jászvásári csapat általában szokik gólt szerezni hazai pályán, és most amúgy is gólt kellene szereznie, ha nem akarja, hogy problémái legyenek a közeljövőben. Ezért úgy koncentrálok minőségileg, hogy ennek a házigazda csapatnak illene gólt szereznie. Vagyis mindkét csapatnak illene gólt szereznie.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

80. perc: 1-1

#25856 február 09, 2020, 14:06:50, csabax
Michael van Gerwen - Peter Wright, Peter Wright +2.5 kör hendikep  :great:

Egyre csúnyábban néz ki Dzsudzsák távozása az arab csapatától
"Ahhoz képest, hogy Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József alig pár napja arról nyilatkozott, hogy a játékos arab klubja, az emirátusokbeli al-Ittihad Kalba FC szeretné meghosszabbítani a szélső nyáron lejáró szerződését, és Dzsudzsák is hajlik erre, mert jól érzi magát és megbecsülik, mostanra kiderült, hogy lényegében kirúgták a magyar válogatott kapitányát."
https://foci.444.hu/2020/02/05/egyre-csunyabban-nez-ki-dzsudzsak-tavozasa-az-arab-csapatatol

Idézetet írta: csabax Dátum február 03, 2020, 13:36:25
Maccabi Tel Aviv - Hapoel Raanana 1  :great:

Tévedni emberi dolog.  ;)

Rossz államnak gratulált Trump a Super Bowl miatt
https://24.hu/kulfold/2020/02/03/super-bowl-kansas-city-donald-trump/
2-1

#25858 február 07, 2020, 10:45:39, csabax
Talán:

Athletic Club Bilbao - FC Barcelona X  :noway:

Van, ahol nincsen pénz fűre.

A csapnivaló gyepszőnyeg miatt letiltotta az Újpest stadionját az MLSZ
https://foci.444.hu/2020/02/05/a-csapnivalo-gyepszonyeg-miatt-letiltotta-az-ujpest-stadionjat-az-mlsz

Idézetet írta: csabax Dátum február 03, 2020, 15:57:14
Jong FC Utrecht - FC Dordrecht, 1.5 gól felett  :great:

Európában szándékosan egyre rosszabbul kezelik a VAR-t, hogy ezzel is hergeljék a drukkereket, miközben pedig Amerikában fényévekkel Európa előtt járnak. Ebben is.

Két kézzel öntik a pénzt a sportba, idén láthatjuk az eredményét
https://g7.hu/tech/20200202/ket-kezzel-ontik-a-penzt-a-sportba-iden-lathatjuk-az-eredmenyet/
90. perc: 1-1