csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 55 vendég van a témában


#22710 december 21, 2018, 20:57:10, csabax
Astra Giurgiu - Dinamo Bucuresti 1X  :great:

#22711 december 21, 2018, 22:00:18, csabax
Pogon Szczecin - Slask Wroclaw 1X  :great:

#22712 december 22, 2018, 00:13:07, csabax
Omsk - Cherepovets 1  :great:

#22713 december 20, 2018, 20:54:30, csabax
St. Petersburg - Dinamo Riga 1  :noway:

#22714 december 22, 2018, 20:54:29, csabax
Sport - Jukurit 1  :great:

#22715 december 22, 2018, 23:11:01, csabax
CSZKA Moszkva - Anadolu Efes 1  :great:

#22716 december 23, 2018, 10:17:28, csabax
Olympiakos - Gran Canaria 1  :great:

#22717 december 23, 2018, 18:47:49, csabax
Sosnowiec - Legia DNB 2   :great:

#22718 december 21, 2018, 18:23:24, csabax
Politehnica Iași - FC Voluntari 1  :noway:

Ez esetben két alsóházi csapat találkozójáról van szó. A házigazda jászvárosiak jelenleg 27 ponttal a 8. helyen állnak, míg a vendégcsapat, amelyik a fővároshoz nagyon közeli távolságra - jobbára a bukaresti agglomerációhoz - tartozó település fociegyüttese az utolsó helyen van a tabellán és az első számú kiesőjelöltté lépett elő.

A hazai pályán játszó Politehnica esetében az van, hogy már csak mindössze egyetlen 1 pontra van lemaradva a már nem alsóházi, hanem felsőházi rájátszást jelentő 6. helyezéstől, s már csak 6 bajnoki fordulója van ahhoz, hogy biztosítsa magának ezt a megnyugtató helyezést. Hiszen azért egyáltalán nem lehet mindegy számára, hogy a rájátszásban majd az 1-6. helyért kell játszania vagy a 7-14. helyek valamelyikéért. Azaz, utóbbi verzióban, gyakorlatilag a kiesés elkerüléséért. Persze, az ugyan tényleg eléggé jól kiszámítható előre, hogy a jelenlegi ellenfél - FC Voluntari - végezhet majd az utolsó helyen, viszont ott van még a szintén kiesést jelentő utolsó előtti helyezés, amelynek elkerüléséért bizony nagyon nagy küzdelem várható majd.

Szóval a házigazda Poli Iasi csapatának elsősorban főleg az marad lehetőségként, hogy előre meneküljön és próbálja megszerezni a felsőházi rájátszást jelentő 6. helyet. Küzdjön nagyon, ha már csak 6 mérkőzése van hátra és mindössze 1 pontra van ettől a megmentést jelentő helyezéstől. Természetesen leginkább ezért számolok most azzal ennél a tippnél, hogy nagyon küzdeni fog a jászvárosi csapat és végül hazai győzelem lesz.

A fentiektől függetlenül kiélezett mérkőzésre számítok, amelyen végül majd a hazai csapat egy aprósággal jobbnak bizonyulhat. Az az igazság, hogy a Politehnica Iasi még véletlenül sem nevezhető túl eredményesnek hazai pályán, viszont az a jó a dologban, hogy cserében az FC Voluntari nagyon-nagyon eredménytelen idegenben. Ehhez még az is jön, hogy jelenleg sokkal jobb formában van a házigazda jászvárosi együttes, mint a hozzá látogató ellenfele. És még van néhány ilyen "apróság", amelyeknek együttes hatása remélhetőleg azt fogja majd eredményezni, hogy otthon marad a három pont.

Például olyasmi is van, hogy gólszerzők terén is némileg jobb helyzetben van a hazai gárda, hiszen míg a vendégektől abszolút senki sem, addig a jászvárosi csapatból két focista is található a romániai élvonal góllövőlistájának első felében: az egyaránt 6-6 gólos Andrei Cristea és a costa rica-i Dylan Flores. És én tényleg abban reménykedek, hogy ha majd csapattársaiknak nem fog összejönni a gólszerzés, akkor ők ketten majd meg fogják oldani azt, hogy a hazai csapat egy góllal többet szerezzen, mint a vendég ellenfele.

Ja, és majd elfelejtettem: a hazaiaknál még a névileg igencsak jól hangzó Platini - vagyis a Zöld-foki szigeteki Luis Carlos Almada Soares - is potenciális gólszerző.


2-2

#22719 december 23, 2018, 21:59:38, csabax
Jong PSV - Almere, 1.5 gól felett  :great:
Helmond - Jong Utrecht, 1.5 gól felett  :great:

Szorzó: 1.28

#22720 december 21, 2018, 21:51:37, csabax
FC Köln - VfL Bochum 1  :noway:

Folytatódhat a versenyfutás. Azaz, ahogyan még szokták mondani olykor: ha harc, hát akkor legyen harc! Ugyanis a mostani hétvégi forduló lesz az idei utolsó forduló, s ezután bő egy hónapos pihenőszünet következik. Amikor idő lesz a nemsokára következők megünneplésére is, majd pedig még arra is lesz némi idő, hogy mindezt kipihenjék a focisták, majd pedig egy rövid felkészülési időszak után január hónap végén folytassák a bajnoki küzdelmeket.

A házigazda FC Köln esetében most az lehet a legfontosabb dolog, hogy győzzön hazai pályán. Természetesen ez az általam is elvárt siker nem csak az jelenthetné, hogy ünnepek előtt győzelemmel köszönhet el az otthoni szerepléstől és saját szurkolóitól a kölni csapat, hanem azt is, hogy némi szerencsével akár még az 1. helyen is zárhatja ezt az évet a német másodosztályú focibajnokságban. Hiszen - ugyebár - jelenleg az van, hogy az FC Köln, amelyik a második helyen van a tabellán, eddig 36 pontot gyűjtött össze és mindössze csak egyetlen 1 pont lemaradásban van az éllovas Hamburger SV csapata mögött (37 pont). És mivel ebben a fordulóban a FC Köln - VfL Bochum  és egyéb másik mérkőzések mellett Holstein Kiel - Hamburger SV mérkőzést is rendeznek, a két rivális közötti 1 pontos különbség egyben azt is jelenti, hogy amennyiben nyerni bír hazai pályán az FC Köln, viszont a hamburgi gárda idegenben sem győzni nem tud és sem pedig döntetlent nem bír összehozni, akkor az idei utolsó forduló után helycsere lesz a Bundesliga 2 élén. Van tehát bőven tétje a meccsnek.

Olyan is van, hogy a házigazda FC Köln jelenleg lényegesen jobb formában van, mint a vendég VfL Bochum. És, persze, ez esetben is igaz az a dolog, hogy a kölni gárda sokkal eredményesebb otthon, mint amennyire a bochumi együttes idegenben. Ezúttal azonban van itt némi olyasmi is, ami csöppnyi aggodalomra adhat okot, éspedig az, hogy a vendégcsapat viszonylag gyakran szokott döntetlent játszani idegenben. Ám mégis az van, hogy most "bevállalom" ezt az apró kockázatnak tűnő dolgot, s még így is hazai győzelemre tippelek. Persze, amennyiben nem fognak győzni a hazaiak, akkor "megszívtam", de hát ez van, nem lehet előre megjósolni a sportesemények többségének végkimenetelét. Természetesen ilyen esetben nem következik majd pezsgőbontás, de azért maximum mindössze csakis annyi fog történni, hogy nem három üveg sört engedélyezek, hanem csak két üveg sört. Ennyi!

Az FC Köln - VfL Bochum mérkőzésre visszatérve ezúttal is meg kell említenem a hazai csatár Simon Terodde gólszerzés terén való kimagasló eredményességét. Ezúttal nem írhatom le ismét azt, amit néhány nappal ezelőtt írtam, vagyis azt, hogy "Terodde egymaga több gólt szerzett, mint a teljes FC Magdeburg (20 gól, illetve 19 gól)". Viszont azt már teljes joggal megírhatom, hogy Terodde az előző mérkőzésen is gólt szerzett, akárcsak az utóbbi 5 mérkőzésen mindig (amelyeken volt olyan is, amikor duplázott és mesterhármast is szerzett), immár 21 góllal vezeti a német másodosztály góllövőlistáját (ahol az őt követő 2. helyezettnek mindössze 10 gólja van, azaz hatalmas lemaradásban van a csávó), és most hazai pályán várhatóan szerzett góllal vagy gólokkal akarja búcsúztatni ezt az esztendőt.

#22721 december 24, 2018, 16:15:56, csabax
Sepsi - Concordia Chiajna 1  :great: