III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Egy nemzeti stadion megépítése az, amit "aláírtam volna".
Az szimbólum, az tényleg az országé, a válogatotté, arra mehet közpénz. (és mondjuk ugyanezt a stadiont adtam volna bérbe az összes budapesti nb1-nb2-es csapatanak, amíg nincs pénzük sajátot építeni)

A stadionoknál az is baj, ha nem éri meg az építésük és a fenntartásuk, mert csak viszik a pénzt és az is baj, ha végül megéri, mert akkor meg rohadt igazságtalan, hogy bizonyos csapatokat, klubokat "helyzetbe hoz" az állam és ezzel előnyt biztosít nekik a többiekkel szemben.
A sportklubok gazdasági versenyt is vívnak egymással a szponzorokért, a pénzért, ebbe elég gáz belenyúlni.

Ha csak átmenetileg megugrik a nézőszám, abból a rendező klub profitál, még ha minden csoda csak 3 napig is tart.
Pl. a Lokinál is pár meccsre 20,000 fölé került a látogatók száma a nyitás után, most a Honvéd ellen már csak 2600 szurkoló maradt ebből, ehhez 5 hónap kellett mindössze.
Na most van olyan nb1-es csapat, amelynek az egész szezonban nincs 20000 fizető nézője!  :D   (új stadionja szerencsére már van)



UEFA: öt csere és fehér lap Platini új tervei között

Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint jó lenne, ha a csapatok a jelenlegi három helyett mérkőzésenként ötöt cserélhetnének.

A francia sportvezető – amint arról a csütörtökön megjelent, futballról szóló könyvében (Parlons Football, azaz Beszéljünk futballul) írt – úgy véli, a szünetben lehetne két cserét végrehajtani, miközben megmaradna a játék közbeni három módosítás lehetősége, így végeredményben nem növekedne a játékmegszakítások ideje. Ötletét azzal indokolta: figyelembe kell venni, hogy a mai kereteket sok játékos alkotja.


Platini bevezetné a fehér lapot, melyet a bíró akkor mutathatna fel, ha egy játékos egy adott döntését hevesen vitatná. A figyelmeztetés tízperces kispadon ülést vonna maga után, miközben a szabálytalanságok megtorlására érvényben maradna a sárga és a piros lap. Az UEFA vezetője szerint egyfajta ,,mániává kezd válni" és lassan ,,járványos méreteket ölt" a bírók ítéleteinek megkérdőjelezése a pályákon.

A bíráskodásban eltörölné a korhatárt, a kiválasztás és alkalmazás feltétele kizárólag a hozzáértés és a fizikai állapot lenne.

A játékosként háromszoros aranylabdás, Európa-bajnok UEFA-elöljáró eltörölné a hármas büntetést. Ha valaki utolsó emberként szabálytalankodna gólra törő játékossal szemben, sárga lapot kapna. Ha a 16-oson belül történne az eset, 11-est végezhetne el az ellenfél, míg piros lapot kellene neki felmutatni, ha a 16-oson kívül szabálytalankodna és csak szabadrúgás járna a mozdulatáért.

Platini újragondolná a sportág szabályalkotó testületének (IFAB) összetételét is. Az 1886-ban alapított nyolctagú bizottságban négy szakértő továbbra is Angliából, Skóciából, Észak-Írországból és Walesből kerülne ki, de legitimitását ezentúl nem a nemzetközi szövetség (FIFA) négy képviselője által nyerné el, hanem azáltal, hogy egy korábbi játékosokból és elismert szakemberekből álló bővebb testület formálna véleményt, amelynek azonban továbbra is négy szavazata lenne.


Forrás: NS.hu

Mint ismeretes, a magyarországi szervezett szurkolói csoportok a hétvégi mérkőzések teljes bojkottjára szólították fel a drukkereket, megspékelve azzal, hogy október 26-án tüntetést tartanak Budapesten. A megmozdulásokat nemcsak a szurkolói kártya és egyéb intézkedések ellen, hanem a magyar labdarúgásért tartják. Mint írták a demonstrációra való felhívásukban:
,,a hazai labdarúgó stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk!"

A szervezett szurkolói csoportok, élükön a Szurkolói Irodával, arra kérnek mindenkit, maradjanak távol a hétvégén a stadionoktól, de ha lesznek olyan drukkerek, akik egy csoportnak sem a tagjai, de mégis kilátogatnak a kedvenc csapatuk mérkőzésére, akkor ne foglalják el azokat a lelátórészeket, ahol az ultrák szoktak lenni. Nem nehéz kitalálni, a szövetség (illetve a klubok) és a drukkerek között hatalmas számháború lesz a hétvégén, hogy akkor a meccseken voltak többen vagy a tüntetésen.

A megmozdulásra egyébként 17 tábor ígérte el magát (Békéscsaba, Debrecen, Diósgyőr, Dunaújváros,Ferencváros, Haladás, Honvéd, Kaposvár, Kecskemét, MTK, Nyíregyháza, Paks, Pécs, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg, Szeged), az összejövetelt népszerűsítő Facebook eseményben már 2400-an jelezték részvételüket, de ez a szám folyamatosan nő.

A megmozdulás helyszíne a Parlamentnél lesz vasárnap, az esemény 15 órakor kezdődik majd el.


Bajnert a 66. percben becserélték, a 68. percben jött a gól! Megtette, amit meg kellett :ok:
Bár az is igaz, hogy az ellenfél szerezte azt a gólt.



http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/fifa-aranylabda-messi-cr-es-a-tobbiek-a-23-ferfi-jelolt-2372653

Megvan a 23-as lista. Talán Reus és Suárez hiányzik, bár ilyen-olyan okokból mindketten sokat hagytak ki. Mondjuk mindegy ki van a listán, mert idén megint egyértelmű hogy CR nyer.  :great:

Idézetet írta: alexthebest Dátum október 28, 2014, 10:02:07
http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/fifa-aranylabda-messi-cr-es-a-tobbiek-a-23-ferfi-jelolt-2372653

Megvan a 23-as lista. Talán Reus és Suárez hiányzik, bár ilyen-olyan okokból mindketten sokat hagytak ki. Mondjuk mindegy ki van a listán, mert idén megint egyértelmű hogy CR nyer.  :great:

Főleg ha elfelejtjük, hogy az idén volt egy foci vb is.  :)

Idézetet írta: Knapp Dátum október 28, 2014, 10:35:47
Főleg ha elfelejtjük, hogy az idén volt egy foci vb is.  :)

Na ja, ez fura kettőség. Ugyanakkor az még furcsább lenne ha nem az kapná aki az év 11 hónapjában emberefelettit nyújt, a maradék 1 hónapban rommá injekciózva meg csak a haját tudja belőni. Igaz TiB?  ;D

Amúgy sokan nyertek már vb nélkül. Vagy csak egyvalaki, de sokszor?  :D Cannavaro volt az utolsó, az se tetszett senkinek, úgyhogy sztem full mindegy  ;D

Lahm..  De CR kapja

Idézetet írta: TiB Dátum október 28, 2014, 11:07:12
De persze, aki csak a zselétől tocsogó Ronaldo poszterig lát el, annak magyarázhatjuk az ilyeneket... ;D ;D
Nem is kell neki zselé  ;D


Amúgy Ő az igazi aki most futkározik a pályán az valami rossz utánzat  ;D

Idézetet írta: TiB Dátum október 28, 2014, 11:07:12
Bírom a veled való eszmecseréket, a gyerekkoromra emlékeztetnek, az alsó tagozatra ;D Van Ronaldo posztered is? :D

Tetszik, nem tetszik, a vb-n egy rakás sz*r volt, erre reagáltam. Egyébként nézd, képes vagyok olyanra, amire te nem. Elismerem, hogy idén ő volt a legjobb és megérdemelten fog nyerni. Sőt nézd, még azt is képes vagyok leírni, hogy a hétvégén nagyon megérdemelten nyert a Real, mert sokkal jobb volt. És akkor még egyszer, szóval a vb-n nyújtott teljesítményére írtam, hogy ott többet volt elfoglalva a hajával, mint a focival. És akkor ezt is újra, hogy ez tény.

És a további butaságok elkerülése végett, sokan nyertek már vb-trófea nélkül, nem csak Messi. A mai Real-divatok szlogenjévé vált ez, pedig az egyik legnagyobb magyar Isten is vb-győzelem nélkül lett Aranylabdás ;) De persze, aki csak a zselétől tocsogó Ronaldo poszterig lát el, annak magyarázhatjuk az ilyeneket... ;D ;D

Persze hogy szar volt, sérülten milyen lett volna? Csoda hogy kint volt.

Amúgy nekem már az gyanús hogy mindig nőkkel vágod tele a fórumot, de te beteg vagy?

http://www.blikk.hu/blikk_sport/34-milliot-kaszalt-perumal-a-loki-fradin-2298939

Ügyes. Annyit tudni kell, hogy a faszinak ez zsebpénz, annak idején szervezett egy ál togói válogatottat is.