NBA 2023/24

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Nem vitás, hogy a tegnapi nap híre, hogy a januárban a 75. életévét is betöltött Gregg Popovich 5 évre (!!!!!!) hosszabbít a Spursszel. És itt nem is az életkor miatt meglepő ez a hír (bár azért az sem mindennapi), hanem mert egy-két hónapja még mindkét fél azt kommunikálta, hogy valószínűleg vége a 27 éves közös munkának. Popovich is valószínűleg egyre inkább kezdett azon gondolkodni, hogy ideje lenne az unokákkal is foglalkozni, a Spurs pedig egy teljesen új csapatot épít, úgyhogy joggal merülhetett fel náluk a gondolat, hogy ezt már egy új edzővel fogják megkezdeni.

Csakhogy jött a draft lottery, ahol a San Antonioé lett az első választás joga, és Wembanyama érkezése teljesen átírta a terveket. Nem látok Pop fejébe, de meggyőződésem, hogy ha nem hozzájuk kerül a francia, akkor biztos, hogy nem erőltette volna ezt a hosszabbítást. Így viszont most új kihívások elé nézhet, és az 5 éves időszak azt mutatja, hogy elég komoly hosszú távú tervei vannak a csapatépítést illetően.

Más.
Adam Silver ismertette az idényközi torna részleteit, amit több helyen elég érthetően és világosan meg is írtak. Megtörtént a csoportok beosztása, megvannak a meccsek időpontjai, tudni lehet szinte minden részletet, de van egy apróság, amire nem találtam választ sehol. Ha esetleg valaki tud ebben infóval szolgálni, azt köszönettel veszem. Korábban ugye szó volt arról, hogy ezek a meccsek valószínűleg bele fognak számítani a bajnokságba is. Most viszont erre nem találtam utalást. Igazából ez csak azért érdekelne, mert ha ezek az eredmények nem számítanak bele a 82 meccses alapszakaszba, akkor könnyen előfordulhat, hogy a csapatok nagyjából ugyanazokat a játékosokat fogják szerepeltetni ezen az "NBA Kupán", mint a nyári ligában (elvégre minek kockáztassanak egy esetleges sérülést, ráadásul a bajnokság mindennél fontosabb). Márpedig ha így lesz, akkor valóban nem sok értelme van az egésznek. Ha viszont beleszámítanak ezek a meccsek az alapszakaszba, akkor viszont könnyen felborulhat az a rend, hogy egy adott csapat hány meccset játszik a konferencia-, illetve a divizió-ellenfelekkel. Bár ez a kisebb gond. A nagyobb az, hogy a döntőbe jutott csapatok 3 meccsel többet játszanak majd, mint a csoportkörben elbúcsúzók. És mivel az alapszakasz menetrendje addigra már rég kész lesz, így elég érdekes lenne a szezon végén egy olyan tabella, ahol lesznek olyan gárdák, akik 85 meccset játszottak, lesznek olyanok, akik 84-et vagy 83-at, és lesz 22 csapat, akik 82-t.

A kérdés, hogy melyik a rosszabb: egy ilyen tabella, vagy pedig az, ha ismeretlen fiatal játékosok futkosnak majd a pályán az adott kupa-meccseken.

Doncic lefogyott, elkezdett izmot magára szedni, illetve megkérte barátnője kezét. Bobby gratulált, szerintem mindkettőhöz. Napi fontos híreinket olvashatták.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 11, 2023, 17:04:28Doncic lefogyott, elkezdett izmot magára szedni, illetve megkérte barátnője kezét. Bobby gratulált, szerintem mindkettőhöz. Napi fontos híreinket olvashatták.

Ameddig nem fogyott le addig nem kérhette meg Irénke kezét? Mi vár még rá? Száraz kenyér?  ;D

Reavesre visszaterve, azon gondolkodom hogy nem lehet hogy megdumaltak vele hogy figyi, most ennyit tudunk adni de James fizetese ugy is felszabadul majd, sot valoszinuleg Davise is. Majd megfizetunk a kovetkezo alkalommal, megkapod a most hianyzo tizmilliokat. Es raadasaul "orokke" itt maradhatsz.

#19 július 12, 2023, 01:40:34, HT
Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 11, 2023, 22:22:41Reavesre visszaterve, azon gondolkodom hogy nem lehet hogy megdumaltak vele hogy figyi, most ennyit tudunk adni de James fizetese ugy is felszabadul majd, sot valoszinuleg Davise is. Majd megfizetunk a kovetkezo alkalommal, megkapod a most hianyzo tizmilliokat. Es raadasaul "orokke" itt maradhatsz.

Ha megpróbálunk elég naivak maradni, akkor magyarázhatjuk ezt a szerződéshosszabbítást olyan "jól hangzó" dolgokkal, mint például klubhűség, vagy esetleg Los Angeles varázsa (mint a legideálisabb hely egy NBA-játékosnak), de még akár szóba jöhet olyan indok is, hogy a játékos úgy érezte, hogy ha az előző szezonban megvolt a nyugati döntő, akkor idén még jobbak lehetnek, és ez az a hely, ahol bajnok lehet a következő szezonban. És akkor ezen a ponton elmorzsolhatunk pár könnycseppet.

De ha ennél józanabbul nézzük a történéseket, akkor valaminek itt lennie kellett a háttérben. Ha az előző szezont vesszük, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy Davis mögött Reaves volt a csapat második legjobb embere. Nem is volt tehát meglepő,  hogy a bajnokság vége után a Lakers egyértelművé tette, hogy a legfontosabb dolog számukra, hogy sikerüljön megtartaniuk a játékost. Ezek után megnyílik a szabadügynök-piac, és Reaves szinte elsőnek ír alá egy olyan szerződést, ami után csodálkozom, hogy az ügynöke nem szaladt ki a világból szégyenében.

Hogy jobban megértsük ezt a 4 év/56 millió dollárt, elég csak annyit mondani, hogy jelenleg az NBA-ben aki már letett valamit is az asztalra az elmúlt évek során, annál általában 20 milliós éves fizetéstől indul az alku. Millió összehasonlítást tudnék tenni más játékosok szerződésével: Jordan Clarkson 3 év/55 millió, az a Max Strus, akivel egyébként nincs semmi bajom, 4 év/63 millióért megy Clevelandbe a cserepadra. És még sorolhatnám hosszasan. Illetve egyet még megemlítenék, ami talán a leginkább mutatja Reaves alulértékelését: Donte Divincenzo 4 év/50 millió dollárért teszi át a székhelyét New Yorkba.

Egyszóval itt valaminek biztosan történnie kellett a háttérben (amire valószínűleg soha nem derül fény), mert nem tudom elhinni, hogy mind a játékos, mind az ügynöke ennyire fogalmatlan legyen az NBA pénzügyi világában.

Reaves esetében ott van a "onewonderseason" opció, ezekre is bőven ismerünk példát: Jeremy Lin, Tyreke Evans vagy a jó öreg Dana Barros. Benne van, hogy a játékrendszer hozta ki belőle a legtöbbet. A másik dolog, hogy az ügynöke Aaron Reilly. Egy olyan személy, akinek gyakorlatilag csak Reaves van, korábban csak egyetlen komoly ügyfele volt: Andrew Bynum. Amikor van egy ügynök, szinte semmilyen nagyágyú nem tartozik hozzá, ráadásul egyetlen korábbi ismert prospectje is bust volt, akkor ott könnyen le lehet építeni az illető ügynököt. Ugye Bynum és Reilly volt az, aki anno lehúzta a Lakerst (kiadtak érte egy nagyobb összeget, rendre sérült volt, nem hozta azt, amit vártak), valószínűleg a tárgyalások során ezt is mondták Reillynak.

Napi fontos hírek: Jimmy Butler és Shakira randiznak. Butler, jó játékos voltál.

Nem NBA, 'csak' WNBA, de ez odab@sz!

https://www.youtube.com/watch?v=DquTVwX4njo

Kiráz a hideg, pedig előre tudtam, mi lesz

#23 július 16, 2023, 22:45:37, MessiÁs
Idézetet írta: oakland23 Dátum július 16, 2023, 13:16:57Nem NBA, 'csak' WNBA, de ez odab@sz!

https://www.youtube.com/watch?v=DquTVwX4njo

Kiráz a hideg, pedig előre tudtam, mi lesz

Tele vele a fb. Az egyik kommentben azt irtak a labda kisebb, a gyuru nagyobb. Ez letezik?

*A labda biztos kisebb, megtalaltam. De hogy a gyuru nagyobb lenne..

Persze ettol meg elkepeszto volt a roman amerikai lany..
Viszont kivancsi leszek jovore ha jon a drafton Caitlin Clark. Szerintem o az igazi noi Curry.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 16, 2023, 22:41:49Tele vele a fb. Az egyik kommentben azt irtak a labda kisebb, a gyuru nagyobb. Ez letezik?

*A labda biztos kisebb, megtalaltam. De hogy a gyuru nagyobb lenne..

Persze ettol meg elkepeszto volt a roman amerikai lany..
Viszont kivancsi leszek jovore ha jon a drafton Caitlin Clark. Szerintem o az igazi noi Curry.


Így van, csak a labda kisebb, volt talán erről egy műsor is, ahol ezt a tézist cáfolták a WNBA-szakik, mármint, hogy a gyűrű nagyobb. A gyűrű ugyanis ugyanakkor, mint az NBA-ben, magasságra és szélességre is.

Persze, a csajoknál kisebb a laszti, de ez kéziben, vízilabdában is így van. Fociban nincs, ott 5-össel gurigáznak a 'csajok' is.

 

Curry amikor MJ-vel készített interjút, akkor is legjobban a golfról tudtak elbeszélgetni. Steph imád golfozni, most megnyert egy sztároknak kiírt tornát, ilyen ütésekkel:


Big3, ahol az edzők híresebbek, mint a játékosok

A Big3 egy olyan sorozattá nőtte ki magát a nyári időszakban, amit érdemes lehet követni a kosárlabda rajongóknak.  Olvasd tovább


Kíváncsi leszek, hogy mi lesz az idei Harden-sztori vége.

Harden (ahogy az elmúlt évek alatt már megszokhattuk) ezúttal is úgy döntött, hogy cserét kér az aktuális csapatától. Ráadásul már azt is eldöntötte, hogy a Clippers lenne számára a legideálisabb célállomás. Ezzel szemben a PHI nem gondolkodik a játékos elpasszolásában – legalábbis számomra úgy tűnik –, és az eddigi "erősítések" sem arra utalnak, hogy lenne opciójuk arra, ha JH távozna. A kérdés, hogy mi ilyenkor a jó megoldás. Harden elég egyértelműen lenyilatkozta, hogy ha nem jön össze a váltás számára, akkor természetesen folytatja a játékot a Sixersben, de nem igazán érezné jól magát. Azt pedig tudjuk jól, hogy milyen az, amikor ő nem szívesen játszik valahol. Ha tehát a PHI elengedi őt, akkor szerintem le is mondhatnak az idei bajnoki álmokról (ha volt ilyen egyáltalán), ha viszont nem engedi el, akkor lutri, hogy milyen teljesítményt fogunk látni Hardentől (a csapaton belüli hangulatról már ne is beszéljünk).

Egy évvel ezelőtt nem győztem dicsérni Hardent, amiért hatalmas munkával jelentősen lefogyott, mindezt azért, hogy minél jobb teljesítményt nyújthasson (ráadásul egyre inkább kezdte a saját játékát alárendelni a csapat érdekeinek, amit jól mutatott az assziszt-mutatója is), és amikor már kezdte azt hinni az ember, hogy 34 évesen sikerül némi értelmet erőltetnie magára, akkor megint kiderül, hogy vannak, akik soha nem változnak.

Idézetet írta: HT Dátum július 23, 2023, 13:30:16Azt pedig tudjuk jól, hogy milyen az, amikor ő nem szívesen játszik valahol.

Mindeközben Harden nézelődik:
https://www.yelp.com/search?cflt=stripclubs&find_loc=Philadelphia%2C+PA