Foci Eb 2020/2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Idézetet írta: riverside Dátum június 13, 2021, 08:15:35
Hello fórumtársak!

Mit gondoltok arról a gondolatomról, hogy a mai Anglia - Horvátország meccsen a mostani Eb-n először megugorhat 3,5 fölé (@1.90) a büntető lapok száma?
A horvátok képesek elveszteni a fejüket, főleg ha hátrányba kerülnek. A vb-selejtezőn is volt erre példa, mikor a szlovének hamar előnyt szereztek, a horvátok meg 5 lapot is berántottak, vagy egy már megnyert meccsen Málta ellen, ahol 2-0-ra mennek, még beszednek 2 sárgát, bár azt nem tudom ott mi miatt ficent a spori kezében a lap, de lehet mindegy is. Olyan szituban feleslegesnek érzem a sárgás szabálytalankodást.
Azt néztem, hogy az olasz Orsato lesz a sípmester, aki válogatott meccseken azért szépen osztogat.
Mit a véleményetek? Lehet benne ráció vagy engedjem el? 
Köszi!

Az mindenképpen jó jel, hogy olasz sípmester vezeti a meccset. Arra is érdemes figyelni, hogy spanyol sporit melyik mországok kapnak.

Idézetet írta: SPF Admin Dátum június 12, 2021, 21:55:46
Soha ne történjen meg, de vetítsük át picit a mai esetet. Megtörténik mindez Budapesten, egy magyar játékossal?

Vajon akkor ugyanez lenne a reakció?

Én tegnap egész nap semmilyen sportot nem láttam tv-ben, így az EB meccseket sem, és nem is olvastam semmit, ma reggel arra keltem viszont, hogy Eriksennel és Casino George-val van tele a magyar sajtó.
Megtörtént sajnos velünk már, mármint magyar játékossal ugyanez, Fehér Mikivel anno, ő nem volt ilyen szerencsés mint Eriksen  :'(
Ami Bognárt illeti, itt felvetődött több minden, pozzato is írt dolgokat, milyen játékos, milyen edző. Jó kis spíler volt amúgy Bognár, sokkal jobb mint a fia ( aki amúgy NBI-es szinten nem rossz ), ma se lenne rossz a válogatottban egy olyan irányító mint ő volt, bár jelen fociban ez a szerepkör kb. nem is létezik már.
Ami Mexikót illeti, az egy bonyolult ügy, és biztosat nem nagyon tud senkit, Bognárnak nem sok köze volt a 0-6-hoz, Sallai Sanyival volt a múltkor egy nagyinterjú origón, aki ilyet is mondott többek között:
"Nem szeretnék összefüggés-elméleteket gyártani, de azért furcsa volt, hogy a meccs előtt a szovjet "pizsamás" katonatisztek bejárkáltak a rezidenciánkra, majd a mérkőzésen két perc alatt minden erő kiment a lábunkból, és az összes párharcról lemaradtunk."
De van a "tésztaelmélet" ugye, a reptérre induló csapatbuszról utolsó pillanatban leszállított Nyilasi, az ausztriai magaslati edzőtábor ahol teljesen más viszonyok voltak mint Mexikóban stb.
Talán pontosan soha nem tudjuk meg mi történt, lehet ezek így mind együttesen vezettek a leégéshez.

Visszatérve Bognárra, edzőnek sem rossz, ugye mindenkit az eredményei minősítenek, minden más szubjektív, és ő a Paksból a lehetőségekhez mérten egy nagyon stílusos, jól összerakott és eredményes csapatot csinált.
Tegnap viszont mint ember vizsgázott le, most reggel hallgattam meg mit mondott a stúdióban, elég megdöbbentő. Ez a véleménye, ez rendben van, ő így gondolja, de meggondolhatta volna, hogy ezt egy EB meccs szünetében szakértőként az M4-en mennyire érdemes kommunikálni. Mindenesetre empátiából elégtelen Bognár, akárki akárhogy próbálja ezt utólag már magyarázni.
Ha Kicsit gondolkodik rájött volna, hogy ezért rázúdul majd a népharag, jogosan. Esélyes hogy "leveszik" a képernyőről, szinte kizártnak tartom, hogy tovább szakértsen az EB-n. Az M4 sem fogja felvállalni ezt a konfliktust miatta a nézőkkel.

Ha válaszolhatok a korábbi kérdésre, nem szívesen megyek bele a politikába, de ha már rákérdeztél.
Nyilván a legtöbb focista nem igazán van tisztában a világ történéseivel, sokan esetleg jópofa, trendi, jófej dolognak tartják a térdelést és hasonló gesztusokat.
De a térdelés az amerikai BLM mozgalomból ered, amelynek a vezetői egyébként marxisták, képmutatók, és elég közel állnak a rasszizmushoz. Nagyon káros események történtek, fosztogatások, gyújtogatások, valószínűleg több ezer ember meghalt a riotok miatt, szobrokat döntöttek le, stb. A mozgalom kiindulópontja sokak szerint nem létezik: a "rendszerszintű" rasszizmus. A statisztikai adatok nem támasztják alá, sőt, inkább az ellenkezőjét. Ha valami történik, arra ráfogják, hogy rasszizmus, és természetesen szerintük csak egy csoport lehet eredendően rasszista (ami rasszista gondolat). A mozgalom tehát értelmetlen, nem létezik maga a probléma, inkább az emberek megosztásáról, az európai ember megalázásáról, megbélyegzéséről szól, pszichológiai fegyver a többletjogokért. Pláne nálunk, ahol eleve nem is létezhetne ez a probléma fekete kisebbségek híján, úgyhogy nincs értelme letérdelni.
De semmi keresni valója a politikának a futballpályán. Már az eddigi rasszizmusellenes kampányok is nagyon megosztóak voltak. A futball presztízsének is árt ez a jelenség. Ezért van a kifütyülés, nem azért, mert a bunkó, primitív szurkolók annyira szeretnek rasszistáskodni, vagy nem tudom, hogy gondolkodik a másik oldal ilyenkor... De már a premisszájuk is hazug. Ők így gondolkodnak, rasszokban gondolkodnak, mindent erre vezetnek le (egyébként ez az igazi rasszizmus), mi európaiak azonban sokkal komplexebben látjuk a világot, nem emelünk ki egy tulajdonságot (azaz mi vagyunk a nem rasszisták).
Bognárnak pedig volt egy rövidzárlata, de azért 50-szeres válogatott, edző, neki is van családja, nem kéne egy dolog miatt kirúgni szerintem.
Ma pedig meglepetést okozhat Ukrajna.

Talán eképpen érthetőbb. Talán.


Idézetet írta: chabialonso Dátum június 13, 2021, 09:19:15
Az mindenképpen jó jel, hogy olasz sípmester vezeti a meccset. Arra is érdemes figyelni, hogy spanyol sporit melyik mországok kapnak.

Németország - Franciaország meccsen lesz legközelebb spanyol spori - Carlos del Cerro Grande.

Horvát sárgákra érdemes menni. Szerintem többet kapnak, mint az angolok.

Cancelo covidos
A Portugál Labdarugó Szövetség közleménye értelmében Joao Cancelo pozitív tesztet produkált a covid-19-re, így felfüggesztették és karanténba került

Nálam ő kezdő managerbe---- kedden lejátsszák a meccset, azzal erős a gyanúm, hogy a magyar válogatottban is lesz majd covidos... 

Idézetet írta: csabax Dátum június 13, 2021, 10:52:52
Talán eképpen érthetőbb. Talán.



Számomra ettől sem érthetőbb...
Miért kéne letérdelni egyáltalán egy futballmeccsen? Minden futballmeccsen? Egy olyan dolog miatt, ami egy távoli országban történik? Abszurd.
Maga a probléma nem létezik. Az amerikai rendőrségnek  :police: sokkal nehezebb dolga van, speciális a helyzete, ezért keményebbek. A mozgalom néhány esetet kiemel, ráfogja, hogy rasszizmus volt (nem nehéz, ma már a matematika és minden rasszista), más esetekkel nem foglalkozik. Ott van a hírhedt eset ugye, ott két rendőr maga is kisebbségi volt, az intézkedő rendőr felesége is, és gondolatolvasással azonnal megtudták, hogy a rendszerszintű rasszizmus motiválta. Ezer ilyen eset van egy évben, abból mondjuk 5-600 áldozat fehér (és legalább nem nagypályás bűnöző, nem is szerepelt felnőtt filmekben, mint a mozgalom Megváltója).
Egy naiv ember azt mondaná, hogy csak túltolják, vagy megőrültek. Sok focista nem foglalkozik ezzel mélyebben, elhiszi, hogy egy egy jó ügy. De ez egy tudatos politikai mozgalom, áldozati szerep felvétele, mások hibáztatása, megbélyegzése, haszonszerzés, stb., rengeteg mai irányzat épül hasonló logikára. Egyébként valójában ez a rasszizmus, egy másik rasszt kollektíven rasszizmussal vádolni, zsarolni, kényszeríteni, előnyöket szerezve, kizárólag rasszokban vagy más identitásokban vizsgálva a valóságot. Nem kell sokat keresgélni amúgy, a BLM vezetője maga jelentette ki, hogy a rassz genetikailag alsóbbrendű, amelyet ők rasszizmussal szoktak vádolni.
Ezért a térdelést sokan sértőnek, provokációnak tartják, a letérdelést pedig megalázónak és ostobának. Ezért van a kifütyülés is, mi nem látjuk ezt a problémát, hanem egy azzal ellentéteset.
Egyébként minden felmérés és tapasztalat szerint a kaukázusi emberek sokkal kevésbé rasszisták, mint bizonyos kisebbségek, akik a leginkább kiáltanak rasszizmust.
Eriksennek a legjobbakat kívánom. Amúgy bármilyen nehéz is egy ilyen helyzet, vannak más szempontok is. Pl. ha később játsszák le a 2. félidőt, lehet, hogy abból lesz valami probléma. A gazdaság hatással van az emberéletekre is. Tavaly pl. legalább 40-en meghaltak a járványban csak azért,, mert lehettek nézők a Pool-Atleti BL-meccsen.

A hírek szerint véget érhet Eriksen karrierje, de Olaszországban biztos. Törvény arra, hogy szívroham után nem folytathatja profi karrierjét egy sportoló sem az országban.

Forrás: https://m.nemzetisport.hu/foci-eb-2020/eb-2020-valoszinuleg-veget-ert-christian-eriksen-karrierje-2832047?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=nemzetisport

Idézetet írta: sportbettorpro Dátum június 13, 2021, 13:20:36
Számomra ettől sem érthetőbb...
Vannak, akik nem térdelnek le a mérkőzések előtt, és vannak, akik letérdelnek a mérkőzések előtt. Nincsen probléma egyikkel sem. A "nem térdelés" pontosan ugyanúgy állásfoglalás, mint a "térdelés".
Nagyon találóan fogalmazta meg @SPF Admin: "Térdelsz ok, nem térdelsz ok. Ennyire egyszerű."

Ha nem probléma a "letérdelés" vagy a "nem letérdelés", akkor mi a probléma?
A kifütyülés.

Máshogyan:
A fehércsíkos fekete zebrák a feketecsíkos fehér zebrákat fütyülik ki.
A fehércsíkos fekete zebrák a feketecsíkos fehér zebrákat utálják.

"Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben."
(Arany János)

A Neten kering egy olyan teória miszerint az angolok a csoportmásodik helyet akarják maguknak.
Így kerülnék el a francia , német, portugál hármas csoportmásodikot a nyolcaddöntőben.
Ugyanakkor a horvátok erről nem tudnak, hogy miképpen kellene helyezkedniük?
Minden esetre érdekes.

Létezik vajon, hogy az M4-en a térdelős mizéria miatt vágnak be reklámokat a himnusz után? Nekem nagyon gyanús, és abszolút elképzelhetőnek tartom a közmédiától ezt a fajta cenzúrát...

szerk: visszaszívtam..volt térdelés az angoloknál, és mutatta is valamennyire.

A térdelés maga a probléma. A letérdelés mögött ugyanis ez a hazug, kirekesztő, elnyomó, idegengyűlölő, ostoba politikai mozgalom áll. Ha letérdelsz, behódolsz az elnyomóknak, elismered a hazugságaikat, hogy a néped elnyomó meg mindenféle gonosz, hogy eredendően bűnös vagy származási alapon. A térdelés is a behódolás jele, nem szerencsés mások előtt. Megalázó, megszégyenítő. Ha nem térdelsz le, holnap talán kirúgnak, verbálisan meglincselnek, ha letérdelsz, hülyét csinálsz magadból, megalázod, elárulod a saját néped.
Aki letérdel, az megalázza, megsérti a népét, a szurkolókat (meg magát is, de ez az ő baja). Ezért teljesen normális a nem letérdelés és a fütyülés is a gyűlöletkeltő, hazug gesztussal szemben.
Ez olyasmi, mintha az kerülne előtérbe, hogy van különbség a nők és férfiak átlagfizetése között, azért van, mert elnyomjuk a nőket, ezért legyünk szolidárisak, térdeljünk le a meccsek előtt a női egyenjogúságért, stb. Nagyon csúnyán elnyomjuk őket, patriarchális társadalomban élünk, a nemünk eleve bűnössé tesz minket, stb. Van egy ilyen irányzat is. Csak az az aprócska gond van ezzel, hogy nem ezért keresnek kevesebbet a nők. Sokféle oka van, de nem az, hogy nem egyenrangúak, és elnyomják őket a férfiak.

"Nagyon meleg van, 27 celsius fok. Ez is nagyon sokat kivehet a játékosokból" - M4 kommentátor.

;D ;D