Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Vas Kata Blanka  :king_125:

Tippeléskor talán a következővel is érdemes lehet számolni:

,,NEM SZERETNÉK LEMARADNI A FIAM SZÜLETÉSÉRŐL" – VAN AERT IDŐ ELŐTT KISZÁLLHAT A TOURRÓL?
https://www.eurosport.hu/kerekpar/tour-de-france/2023/van-aert-masodik-gyerek-szuletes-tdf-kiszallas_sto9662409/story.shtml?fbclid=IwAR3dW9dR2Cj7JrPQiu7Nrotuz26h-pg-_7bLsoimod9UxiNVaSQfsSaLnZw

A Girot és a szlovén kört elnézve úgy tűnik 'született' az olaszoknak egy jó kis összetett menő Filippo Zana személyében :ok:

Mohoric Bahrein szakaszgyőzelem könnyfacsaró :'(  :angel:


Kis kihagyás után, pár infót hoztam:
- Jumbo-Visma: Elvileg Szaúd-Arábia szponzorálhatja a csapatot a jövőben, bár egyelőre Plugge és a jelenlegi elnökség ezt tagadja, de több forrás is megerősítette, hogy velük tárgyalnak.
- Sam Bennett és Chris Froome is kimaradt a csapata TdF-keretéből, Bennett esetében most már biztosra vehető, hogy WT-szinttől búcsúzik, ahogyan Froome is
- Olav Kooij és Ben Healy is hosszabbított, mindkettő meglepetés, mert készpénznek vették távozásukat a csapataiktól (Jumbo és EF).
- Primoz Roglic, Aleksandr Vlasov, Geraint Thomas, Joao Almeida, Eddie Dunbar ott lesz a Vueltán, gyakorlatilag egy Giro visszavágó jöhet.
- Tobias Foss (bár itt írtak Ineost), Andreas Leknessund és Magnus Cort jövőre az Uno-X versenyzője lehet
- Bora összetett csapatot akar építeni, Dani Martínez a következő kiszemelt
- Fabio Jakobsen biztosan távozik a QS-től, mindenhol DSM-et hoztak le, mint tuti befutót
- Fabio Jakobsennel azért nem hosszabbított a QS, mert a legújabb sprinter szupertehetség, Luke Lampertit leigazolták
- Az Ineos valószínűleg több versenyzőjét sem tudja megtartani (Carlos Rodriguez, Ben Tulett stb.)
- Az UAE bejelentkezett Pavel Sivakov - Nils Politt párosért
- Mivel az FDJ-nél már idén teker a két francia tehetség (Grégorie és Martinez), ezért az AG2R megszerezte a harmadik kiváló francia összetett menőt: Leo Bisiaux

Vuelta a Colombia (2.2)

10 szakaszból (abból 1 a prológ) 9-et megnyert Miguel Ángel Lopez, övé az összetett mellett a pöttyös és a zöld trikó is :laugh:

Kedvenc tegnapi hsz-em:
Nice to see Urska's boyfriend win a race.  ;D

Pogacar jót ment a szlovén bajnokságon, Radovljicában az emelkedőn nagyon könnyedén ment ki, elvileg sokkal vékonyabb és könnyebb, mint bármikor eddig pályafutása során. Az elmondások alapján, szezon elején is azért tudott ennyire dominálni, mert a szokásosnál 2-3 kg-val könnyebb volt, új étkezés, másfajta edzések.

Jelenleg a két csapatra (Jumbo és UAE), azt mondanám, ez így kiegyenlített, erősebb UAE-t vártam, de a sérülések beleszóltak a csapat alakulásába. Döntő tényező lehet, Sepp Kuss milyen állapotban lesz a Giro után, mert Yates kiváló formában és prémium segítő Poginak (mint tavaly Roglic volt Vingegaardnak).

UAE amúgy Politt leigazolásával azt készíti elő, hogy legyen Pogacarnak a következő évekre egy olyan pavés csapata (Wellens, Politt, Hirschi, Bjerg), amellyel reális az esélye, hogy Flandriákat és majd Roubaixt nyerjen. Célkeresztben van még néhány ilyen téren tapasztalt versenyző.

Evenepoel a belga időfutam bajnokságon történt bukása után, végül szökéssel megnyerte a mezőnyversenyt, de nem is ez a nagy szó, hanem Alec Segaert teljesítménye. Írtam róla, hogy a srácot érdemes figyelni, most a két felnőtt bajnokságon 20 évesen egyaránt ezüstérmeket szerzett (Van Aert és Evenepoel mögött). Elvileg a szezon második felében több versenyen is láthatjuk. Jó kronós, pavés, kisebb emelkedőket is bírja és a szökéseket is.

Uno-X

A projekt annyira népszerű a skandináv versenyzők körében - az, hogy tudatosan építkeznek -, hogy jelenleg túlterheltség áll fent a csapatnál. Egyszerűen nincsen annyi helyük és költségvetésük, hogy az érdeklődőket mind le tudják igazolni.  ;D

Őszintén, nem emlékszem hasonlóra, mióta bringát nézek, hogy egy második vonalas csapathoz ennyien akarnak menni. A legfrissebb infó, hogy Michael Morkov távozik a QS-től, azt mondta, hogy az Uno-X-be akar igazolni, ahogyan Boasson Hagen, Erik Bystrom és Markus Hoelgaard is bejelentette, hogy érdeklődik a projekt iránt.

Foss, Leknessund, Cort és Hvideberg igazolása már terítéken van, de szerintem velük együtt 25-26 fős lenne a következő évi keret, ami már majdnem WT-szint (miközben nem jutottak fel). Abban viszont biztos vagyok, hogy 4-5 éven belül ez a csapat meghatározó lesz WT-szinten, megkockáztatom, hogy akkor már ilyen Kasper Asgreen, Mattias Skjelmose, Mads Pedersen vagy akár Jonas Vingegaard is ott lesz a keretben. És a fiatalokról nem beszélve: Nordhagen, Friedheim, Strand Hagenes, Staune-Mittet vagy Albert Philipsen.

Megy az Eurosporton a tavalyi Tour 11. szakaszának az ismétlése; kb. 10 perc többet ér belőle, mint az egész idei Giro :laugh:

Pogi és Vinge szökésben a szlovén vezetésével; beszűrődik egy rendőrségi sziréna. Kommentátor: "Jöttek elvinni Pogit, mert túl erős" ;D  ;D

Aztán, mint tudjuk más forgatókönyv fog jönni ::)

Annemiek van Vleuten versenyzési stílusa nem mindig szimpatikus (főleg, amit a Vueltán csinált), viszont ilyen volt az elmúlt két éve, alábbi versenyeket nyerte meg:
2021:
- Flandriai körverseny
- Olimpia bajnoki cím
- Vuelta a Espana

2022:
- Világbajnokság
- Tour de France
- Giro d'Italia
- Vuelta a Espana
- Liege - Bastogne - Liege

2023:
- Vuelta a Espana
- Giro d'Italia (minden bizonnyal)

És idén év végén visszavonul, mert már 40 éves.

Remco Evenepoel hivatalosan is bejelentette, mégis indul a Vuelta a Espanán. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a Quick Step nélküle idén nem tudott eredményt elérni. A TdF abszolút csőd, felmerült az is, hogy Alaphilippe esetében mégis engedélyezik a kivásárlást, mert annyira pocsék, Jakobsent hagyták elmenni, távozhatnak Cavagnáék is.

A Vuelta a Espana izgalmas csatát hozhat: Roglic, Evenepoel, Thomas, Almeida, Vlasov, Rodriguez, Mas, Dunbar, illetve egy csomó fiatal tehetség. Ezeken felül kérdéses a Bahrain csapata, kit indítanak (Buitrago, Caruso, Landa), rajtuk kívül pedig korábban felmerült, hogy Pogacar vagy Vingegaard is indulhat. AG2R-nél nem lepődnék meg O'Connor indításán.

#1856 július 25, 2023, 20:28:57, Pozzato
Miugel Ángel Lópezt hivatalosan is felfüggesztették doppingvétség miatt. Ez még a tavalyi ügy, amelyben mostanra értek véget a vizsgálatok és a nyomozás, López tisztott szert használt a tavalyi Girót megelőzően. Megtalálták López adatait egy "doppingdoktor" iratai között, illetve a kolumbiai bringás biológiai útlevele sem stimmelt arról az időszakról.

Egyelőre nem láttam, mert friss a hír, de valószínűleg jön a szokásos 1-2 éves eltiltás, többet őt sem látjuk a World Tour mezőnyben. Érdekes, ahogyan most leépítik a kolumbiai bringasportot. Évekig tudták, hogy Quintana és López használ valamit, akkor kolumbiai hype volt, így nem nyúltak utánuk, most dán és szlovén hype van, nincs védőháló a kolumbiai bringáson (nem is érnek el eredményeket...), de nem ismétlet magam.

Előtte még aratott Dél-Amerikában. Ha jól számoltam 21 szakaszt és jó pár összetettet nyert idén :laugh:

Hétvégén rajtol a Lengyel körverseny, illetve Clásica San Sebastian, pár infó annak, aki fogadna,
Lengyel kör 1. szakasz:
- Sam Bennett vs Tim Merlier (2.37 - 1.53): Bennett új szerződésért küzd, mert ki akarják tenni a csapatától, megeshet, jövőre még a WT-mezőnyből is kikerülhet. Merlier a gyorsabb sprinter, helyzete nehéz, mert Evenepoel Vuelta indulásával kikerült a Vuelta keretből, miközben megígérték neki, hogy indulhat.
- Olav Kooij vs Jonathan Milan (1.53 - 2.37): Kooij szintén ígéretet kapott egy idei GT-re, ebből semmi se lesz, míg Milan leendő új csapatának, a Lidl-Treknek akar bizonyítani, ugyanis a szerződés még nincs lefixálva.
- Max Walscheid vs Milan Menten (2.00 - 1.72): Walscheid az elmúlt egy évben elengedte a sprinteket, inkább az időfutam vb-re, illetve a pavés versenyekre koncentrál, míg Menten esetében a csapata kiadta, hogy menten szerezzen pár jó eredményt, ugyanis a Lotto küzd a WT-be jutásért.

Clásica San Sebastian:
Roger Adriá - Maxim Van Gils (2.20 - 1.61): Adriá jövőre elvileg a Movistar versenyzője lesz, ahol nagy a verseny, Adriának pedig már most bizonyítania kell, ugyanis a Movistar leigazolta Formolót és még pár jó egynapos menőt. Van Gils nagy tehetség, majdnem szakaszt nyert a TdF-en, top10-ben volt az Ardenneki klasszikusokon, de vajon mennyit vett ki belőle a TdF három hete, hogy alig egy héttel később már versenyzik 23 évesen úgy, hogy háromszor szökött?
Pello Bilbao - Félix Gall (1.66 - 2.10): Egy dolgot tudunk, mindkét versenyző jól ment a TdF-en, fáradtság ott van mindkettőjükben. Viszont, ami Bilbao mellett szól: kiválóan lejtmenetezik, ismeri Baszkföldet a verseny helyszínét, mert itt él, itt szokott edzeni. Gall? Láttuk a TdF-en lejtmenetben, mindenki elmondta (lehet még az osztrák bringás is), hogy ezt még gyakorolni kell. Borzasztó látványra is, veszélyes, ráadásul Baszkföldön mindig trükkös lejtők vannak.


Aki elolvasta, azt kezd az infókkal, amit csak akar.  ;D Nem olvastam újra, tuti van benne helyesírási hiba, elgépelés.

Jumbo - FDJ csörte

A nemrég véget érő Tour de France egyik érdekes sztorija volt, hogy a Jumbo-Visma stábja megszólta a Groupama-FDJ sorát, miután a francia csapat versenyzői sört fogyasztottak, ez pedig szerintük nem összeegyeztethető a mai modern kerékpársporttal. Természetesen a válasz sem maradhatott el, a minap Frédéric Grappe a gall sor teljesítményért felelős igazgatója nyilatkozott az egyik francia médiában.

– Az, hogy Jonas Vingegaard megnyerte a Tourt, az rendben van, de az a teljesítmény, amit azon a bizonyos egyéni időfutamon produkált, az azért felvet némi kérdést. Én nem lennék nyugodt a Jumbo vezetőségének helyében, elég, ha csak megnézzük az interneten fellelhető számadatokat. Amikor mintegy tíz százalékkal jobban teljesítesz a legnagyobb riválisodnál az persze rendben van, csakhogy egy Touron nem lehet tíz százalékkal jobban teljesíteni, mivel az nem normális – mondta a szakember.