Póker

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Üdv Lord!

A tanulással, és oldalakkal kapcsolatban ami neten fellelhető azt próbálom bekebelezni mindet, bár néha találok ellentétes dolgokat, amik kicsit bezavarnak a helyes út megtalálásán. Amit nagyon jól látsz, az a flop utáni játék, egyszerűen nem tudok mit kezdeni a szituációkkal... És amíg mondjuk a preflop játék javaslatok ilyen szinten 90-95%-ban megegyeznek (van már annyi kinyomtatott indulókéz táblázatom, hogy csak na :) ), ha beindul a parti ott már azért húzósabb. Azt azért látom, hogy ha már bent vagyunk a partiban ABC póker ide vagy oda, nincs fix szabályszerűség, minden egyes parti egyedi és megismételhetetlen, még ha hosszútávon a statisztika és a valószínűségszámítás igazolja is a favágó módszereket. De igazából még ha kicsit rosszul is esnek ezek a bukások, igazából örülök, hogy most találkozok velük és nem magasabb téten :)

Az említett AK-88 párharc igazából idegesítő, de jobban belegondolva lehet én is ugyanúgy játszottam volna vele (találtam olyan útmutatót, ami szerint megadható a visszaemelés bizonyos körülmények között), a flop után meg leginkább magamat vertem meg...

TiB, köszi a linket csekkelem is :)

Kösz az észrevételeket, minden jól jön most még  :cya:

Igazából úgy gondolom, hogy nincs olyan, hogy játszható lap és nem játszható lap. Ez függ a pozíciótól, az asztal dinamikájától és az ellenfelektől. UTG-ben egy AJ dobó, de ugyanez egy D-ben már tuti raise. Ha feszes játékosok ülnek mögötted, többet lophatsz vakokat, ugyanúgy gyakrabban mehetsz be spekulatív lapokkal is. Szerintem ha ezeknek utána olvasol, már nem fogod ezeket olyan nagy hülyeségnek tartani. A limpelős dolog hülyeség, mivel attól, hogy belimpel, csak elárulja magáról, hogy egy nagyon nagy fish. Ilyen nincs. Aki limpel, azt büntetni kell. Statokra jobban kell építened. És AK-val limpelni...hát hogy ha mindent megadnak az ellenfelek, akkor szívesebben megyek ellenük preflop all in. Persze csak fishek ellen. Sokszor fogják ugyanúgy becallolni AQ lapokkal, mert hajlamosak túl értékelni a lapjuk erejét. Ez főleg akkor jó, ha gondod van a preflop játékkal. Amúgy a pre emelések pozícióból 3xosak, pozíción kívül 4xesek. Legalábbis ez a standard.

#212 november 09, 2010, 02:19:57, janikovic$
Aki tanulni szeretne és komolyabb szintre lépni annak ajánlom a következő oldalakat:

http://pokerkarrier.hu/pokerstrategia/

http://www.sitandgoplanet.com/hu/mtt/multi-table-pokerversenyek.html

A tournamentekhez sit and go-hoz pedig van egy alap program:

http://www.pokerprolabs.com/tournament_shark/?af=mftpg&bn=19

amire érdemes előfizetni, de van egy hetes trial free verziója, kipróbálni..   nem egy holdem manager, de megtudod a játékszámuk, profit és ROI% adatokat, ami azért segithet a döntéseidben.. 


Lord, Tib! Látom értitek a szakmát...  ;)  :great:    Összeülhetnénk valami komolyabbra! :)

De várj, prefloppal nincs is gond, pont az általad említett AJ, azt mint kezdő könnyen tudom tartani, megnézem a táblázatom, helyzetem, előttem a többiek cselekedeteit és aszerinti javaslatot lépem. Futottam már én is bele olyanba, aki végig allin amig volt pénze, ott nyilván belementem allinbe az elvileg dobnivaló lapokkal is. De a flop után...

Ezért kell a HM. Ott meg tudod nézni, hogy az aktuális ellenfél mennyit c-betel flopon, ha nagy ez az érték és úgy érzed, hogy elől vagy, vagy javulhatsz, akkor megadod, ha tudod, hogy az ellenfél egy atom nit, és úgy c-betel, akkor nagy valószínűséggel dobsz. Ez csak egy alap példa volt, de számtalan ilyet lehetne még mondani. Fontos még a pot-kontroll, és amit igazából sztem végig a legfontosabb: a pozíció. Ha pl UTG-ben kapod az AK-t, emelsz preflop, és rád emelnek, akkor nem megadod, hanem visszaemelsz. Meg ilyen apróságok. De részletesebben most nem akarnám ezeket kifejteni, hely és főleg idő hiányában.

Ezek igazából mind olyan dolgok, amiket már olvastam, csak gyakran rosszul alkalmazom őket :) Közben elkezdtem nézegetni ezt a HM-et, de még csak a weblapjukat, majd otthonról :)

Na időközben kipróbáltam a 15 napos verziót, de még kell idő bőven, amíg pontosan látom is majd mi hogy miért van benne. Bár még csak kevés adat van, de ha majd lesz több is, mit is fog majd pontosan csinálni? Ahogy láttam gyűlyt ez mindenféle statisztikát, még ellenfelekről is, elemezni is fog majd? Meg láttam van HUD-ja, de azt még nem sikerült működésre bírnom :)

Idézetet írta: TiB Dátum november 09, 2010, 15:42:34
Többféle módon hozzájuthatsz a Holdem Managerhez. Először is van próbaverziós változata, ezt 15 napig használhatod. Van tört, torrent oldalakon fellelhető verzió. Na ezt ki se próbáld, csúnya vége lehet. Aztán megveheted pénzért, de a legjobb megoldás szerintem, hogy játszol érte. A HM oldalára beregelsz, és ott vannak termek, illetve pont követelmények, amelyek közül ha teljesítesz egyet, kapsz pénzt a HM számládra, amiből vásárolhatsz.

http://www.holdemmanager.com/store/poker-sites.php

Szerintem bőven elég a 75 dolláros oszlopból választanod, mivel háromféle HM-t tudsz venni. Van Pro verzió, Omaha+Holdem verzió, és ami neked elég, a legolcsóbb, a Small Stakes verzió, 55 dollárért. Ez NL25ig működik azt hiszem. Ehhez elég lesz tehát egy terem követelményeit teljesítened. Ahogy nézem a pont követelményeket, nem tűnnek vészesnek. Szóval én kezdésnek letölteném a próbaverziót, aztán ha lejárt próba licenc, kipróbálnék egy Poker Tracker próbarverziót is. Az is nagyon hasonló a HM-hez, és simán át lehet tenni az addig gyűjtött handjeidet abba, és így kb egy hónapig lenne ingyen szoftvered, közben kihajtanád az általad választott terem követelményeid, és vehetnél egy Low Stakes HM-t.

Ezt csak egy ötletnek szántam :)

Mi a baj a tört HM-el, esetleg megjárta már vele valami ismerősöd?

Üdv!
Megint értetlenkednék egy kicsit :)
Ez a HM komolyabb dolgok körében mire lenne képes? Azt látom, hogy így legalább nem kell kézzel vezetnem a saját statisztikáimat (bár még sok oszlop jelentését nem bogoztam ki), de valami csodadolgot lehet vele művelni? Mondjuk szeretek én is elemezni (hand elemzéseket is olvasok ezerszám), de azt azért gyanítom, hogy sok mindent még elrejt előlem :)
Pl. a HUD dolgok se nagyon sikerült előcsalnom (úgy ahogy képeken láttam...) illetve a többi player játékát se tudtam belevarázsolni még, pedig mintha meglenne az opció rá. De azért próbálkozok még (épp most van a szünet ebben az álmaid állása akármiben van idő).

+A fizetős verzió többet is tud, vagy csak az időkorlátot oldja fel, nem tudjátok véletlenül?

Na szóval, elkezdtem tényleg úgy játszani, ahogy kell az ABC-t, nem poénkodni, nem elborulni stb stb. Amióta ezt csinálom (208 leosztás, tudom ez még lófütty) megy a HM is, ebből vontam le egy kis érdekes statisztikát:
1 asztalon játszok, legkisebb téten, a hasznom így 0,74USD/óra... Na most jön a kedvenc részem, a számolgatások :)
Ha eljutnék olyan 10 asztalos szimultán szintre, és napi 8 órát grindelnék, az annyi mint 59,2 USD/nap (10K+ HUF)... az több, mint amit most keresek :)

Tudom tudom, az a 200 leosztás az minden, csak nem mintavételezési alany, de ha nagyjából itt körül maradna az nagyon zsivány lenne... főleg ha még 1-2 szintet fentebb is léphetnék...

Na, tegnap történt megint valami, leírom hátha más hozzám hasonlónak is segít. 3-4 órája ment a játék 1 asztalon, nagyon nem jöttek a megjátszható szituációk, olyan 20-25BB mínuszban voltam. Késő (illetve korán...) is volt már, a türelem is kezdett elfogyni. És akkor jött a baj, kézben JJ. Előttem szokásosnak mondható 4BB emelés, én meg valamitől fogva meg voltam győződve, hogy vissza kell emelni (papír szerint nem kellett volna, dobni kellene), jött a 3Bet, all-in, stb, stb. Persze, hogy AA volt nála, bukó.

Konklúzió: ha nem jön sokáig semmi, benne van, pár óra után ki kell lépni, főleg ha későre jár, nem csakazértis (én is legalább 0-ra akartam hozni).

Szóval most a tegnapi bukót próbálom helyrehozni, a negyede már megvan :) Egyébként szigorúan betartva a pókeroldalak stratégiáit tényleg dől a lé.

És lenne egy kérdésem a végére: több asztalos játékról mi a véleményetek? Mikro limiten sokat számít az a kiesés a megfigyelésben amit elvisz a megosztott figyelem? Ma próbáltam két asztalon, azt, hogy kire kell ráutazni ennyinél még sikerült kiszúrni (mindkét asztalon sikerült lenullázni egy-egy ellenfelet), bár úgy vettem észre most az átlagosnál jobb lapokat is kaptam lehet csak amiatt volt...

Sziasztok!

Kezdő "pókeresként" egy kis online-póker illemtanra lennék kíváncsi.
Mit illik írni: (persze angolul - mivel egy árva szót sem beszélek angolul  :-X)
-ha elhagyok egy asztalt
-ha sikerül megfognom egy szép leosztást
-ha vesztek egy nagyot
-stb  ?

Gondolom ezek nektek magától érthetődő dolgok, de nekem a 4 napos "tapasztalatommal" elég nagy kihívás. És nem szeretnék mások szemében bunkónak tünni, hogy nem ismerem az alapvető illemet.

Idézetet írta: TiB Dátum december 03, 2010, 16:33:52
A Chili Pokeren játszik valaki? Mert Liz Lieu (a képen) meghozta az ajándékokat, és rámennék erre a rake hand race-re. Ha jól látom három kategória van, és az érdekelne, hogy az számít rake handnek, ha adtam a potba, és van flop? Meg például ugye van a legkisebb kategória, és érdekelne, hogy egy NL10es rake hand is ugyanannyit ér, mint egy NL2-es? Kb mennyi hand kell az első húszba kerüléshez szerintetek?

http://www.chilipoker.com/magyar/promotions/santa-liz.html



2010 januárja óta contributed rake van Ipokeren
A terem azt nézni, hogy te hány dollárral járultál hozzá a pothoz. Értelemszerűen ha például flop előtt bedobod a lapod, és nem voltál kisvak/nagyvak, akkor ez az összeg 0$.

NL2 nem egyenlő NL10, azaz: hiába van a két limit egy csoportban, nl10en lényegesebben több raket termelhetsz mint nl2őn
Így szvsz ha a micro csoportot célzod meg, nl2en ergo felesleges erőlködni, és nl10en is rengeteg handet kell lejátszani, általában "csalással" mennek ezek a rake racek, így még az sem elképzelhetetlen hogy akár havi 50k lejátszott handdel sem kerülsz be a TOP20-ba
Igaz rég jártam már ipoker felé, de kb ez a helyzet mindenhol

Üdv xxx!

Ezúton értesítünk, iPoker grafikáit felhasználó hamis e-mailt kaphatnak az iPoker hálózatot használó játékosok, amibe az Expekt is beletartozik.

Az e-mail témája: $1 Million Tournament


Az üzenet részleteket, és utasításokat tartalmaz az erre a versenyre való regisztrációról. Amit úgy teveztek, ha regisztrálsz akkor letöltöd a vírust, és visszaélnek személyes adataiddal.

Azt ajánljuk ne nyisd meg ezt az e-mailt, ne válaszolj rá, ne adj meg semmilyen személyes adatot.

Ha rákattintottál az e-mailre, és attól tartasz, hogy a számítógéped vírusos lehet, a következő lépéseket ajánljuk:
Ellenőrizd, hogy a vírusírtó program frissített-e.
Futtasd le az ellenőrzést a számítógépeden.
Változtasd meg jelszavaid - az email, és expekt számládét egy nem fertőzött számítógépről.
Telepítsd újra a póker szoftvert az Expekt.com-ról.
A vírus csak a számítógéped fertőzheti meg, a honlapunkat nem.

Az Expekttől kapott e-maileket így ismerheted fel:
Személyreszabott: név és felhasználónévvel ellátott
Expekt logo található a fejlécben
Email aláírás - Poker Csapata
Az Expekt sose kér arra, hogy személyes információkat adj meg e-mailen keresztül.

Továbbra is együttműködünk az iPoker hálózattal, hogy a legjobb és a legbiztosabb online póker élményt garantáljuk a jövőben is.