Vízilabda

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Húzos lesz az Eger meccs és a Vasas is. Egerben mindneki egészséges. Készülnek a srácok teljes gőzzel, h. kiköszörüljék a Barca elleni csorbát. Vasasnál is van mit törleszteni. Kemény, x közeli meccsek lesznek. Mindenesetre: Hajrá Magyarok!

Üdv!

Jó rég volt már ide írva ebbe a fórumba, viszont ma és holnap újra Euroliga forduló következik (amit mindenki már nagyon várt  ;D).

Szombat:

Barcelona-Ml.Zagreb    5.3   8   1.25   
Atl.Barceloneta-Jug Dubrovnik 3.1   6   1.6   
Primorje-Eger   1.35   7.5   4.2   
Vasas Budapest-Herceg Novi   1.3   7.5   4.8   
Primorac-Szeged   1.15   9.5   7.3   

Vasárnap:

Volgograd-Vojvodina   1.35   7.5   4.2 
Budv.Rivijera-Pro Recco   6.8   9   1.17 
Partizan-Olympiakos   1.1   10   9.8

Vasasnak ezt a meccset hoznia kell otthon a Jadran ellen és jó lenne 2 gólos győzelmet összehozni, hogy az egymás elleni mutatóval jobban jöjjenek ki (Montenegróban 11-10-re kapott ki a Vasas). Erre reális esély van és a hazai odds is 1.30-1.40 között mozog szerte a világban. Ha viszont nem nyer a Vasas csak a matematika marad nekik, nincs más választásuk ez "Élet-halál meccs". Másik szerintem úgymond "tuti" a Kotor hazai győzelme. A Szeged Ausztráliában volt 1 kupán, amit meg is nyertek (nem vmi erős csapatok ellen) viszont Vindisch továbbra is sérült + Komlósi megsérült a kenguruk földjén. Igaz kis odds, de bátrabbak akár hendizhetnek is, (unibeten 0-1-gyel 1.30 van) mivel előző meccsen 13-7-re nyert a Kotor Szegeden. Bár biztos nagypofával fognak játszani, balkáni mentalitás, de ezt hozniuk kell és akkor 90%, hogy első helyen mennek tovább. A C csoportból kiemelkedik a Mladost Udovicsics vezérletével, nekik elvileg minden meccset hozniuk kellene, kivéve maximum a Partizan ellen idegenbeli meccset nem. Jug meccs érdekes lehet, kicsit nagynak érzem az 1.60-as szorzót, szerintem le kellene hozniuk a meccset, előző körben kiütötték a spanyolokat otthon. Rijeka-Eger meccs érdekes szintén. Egernek a Rijekát oda-vissza kellett volna vernie.. erre 5 góllal kikaptak otthon tőlük. Szerintem ennyi nincs a két csapat között, sőt érdemes bepróbálni a V-t mivel az Eger már gyakorlatilag kiesett és tudjuk a magyaroknak ilyenkor mindig jól megy :). Volgográd otthon legyőzi a Vosát egy szoros közeli meccsen, de kell nekik a siker, mert akkor nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé. A Partizan meccsre nem érdemes szót fecsérelni idegenben is nyertek és most is nyernek majd otthon. A világválogatott pedig Budvába utazik, ahol ha nyernek biztosan csoportelsők lesznek.

Az oddsok a fortunawinről vannak.

További érdekességek, magyar játékosokkal készült miniinterjúk a meccsek előtt:
http://vlv.hu/article/6048/Euroliga-kupafordulo_-_a_vlv_elozetese/

Euroligáról annyit, hogy kb csak a magyar meccsekkel fogtam félre  ;D.

Vasas kikapott a "semmit nem játszó, de azt jól eladó Jadrantól" (Csapó "Dudi" Gábor). Az Egernek csak az OB1-ben megy. A Szeged meg meglepetést szerzett kár, hogy nem nyert, mert a végén lejtett a hazai pálya a Kotornak (de a Kotorral vigyázni kell, 1-2 játékosnak már 10.000€-val tartozik a vezetőség, + Pravoszlav karácsonyt kitolták a fiúk..). Még, amivel mellé fogtam a Volgográd-Vosa meccs volt. De látszik, hogy a régi vízilabda nagyhatalom Oroszország már nem nagyon mérvadó ebben a sportban sajnos. A többi kivétel nélkül ült. Megemlítendő még a Partizan remek védekezése (csak 1 gólt kaptak a görög bajnok Olympiakosztól).

2 hét múlva lesz Euroliga legközelebb. Az Eger kiesett, míg a másik 2 magyar bemákolhatja a továbbjutást, de erre nem sok esélyt látok.
Kotor-Vasas (csak a győzelem az elfogadható a Vasasnak)
Szeged-Jadran (csak a győzelem az elfogadható a Szegednek).
És még ha, mindkét csapat nyerne is utolsó körben Vasas-Szeged lesz.

Hétvégén viszont az OB1-ben 2 rangadót is rendeznek.

Szombat:
Szeged-Vasas 2,23 5,80 1,89

Vasárnap:
Eger-Honvéd 1,24 8,70 4,35

(Az oddsok tippmixről vannak, mert neten még nincsenek fent. Tippmixen a Szeged meccs 3-as kötés az Eger meccs 5-ös kötésben szerepel!)

Szeged ma 2 meccset is játszik a Partizan Belgráddal (zárt kapus 2 kapuzást), akiknél olyan sztárok is eljönnek, mint pl: Vujaszinovics, Alekszics, Hadziteodoru, stb. Ez biztos sokat lendít a csapaton a Vasas ellen és az OB1-ben még jól is állunk! Nagyon kemény meccs lesz teljesen 3 esélyes. Bár reménykedem, hogy itthon tartják a fiúk a 3 pontot!

Eger-Honvéd. Ha nem is országos, de 1-esnek kell lennie. Szerintem vállalható meccs. Az Egernek már semmi nem maradt (kupát elbukták pont a Honvéddal szemben, euroligában leszerepeltek), míg a Honvéd megnyerte az MK-t, LEN kupában ott van a legjobb 8-ban és a Nagyvárad ellen játszik jövőhét szerdán lehet, hogy már arra is tartalékolni fognak, ugyanis hosszútávon nem tudja megelőzni a Vasas\Eger\Szeged triót, viszont 1 meccsen (lásd MK döntő) bármi megtörténhet. Nyögvenyelős 1-2-3 gólos Eger sikert várok.

És végül lássuk a tabellát, hogy ez a 2 meccs mégis mekkora rangadó

Helyezés - Csapat - Lejátszott meccsszám - Győzelem - Döntetlen - Vereség - Lőtt gól - Kapott gól - Gólkülönbség - Pont

1. Szeged Beton VE   11   10   –   1   147–66   +81    30
2. ZF-Eger   10   9   1   –   122–71   +51    28
3. TEVA-Vasas-UNIQA   10   9   –   1   129–58   +71    27
4. Groupama-HONVÉD   10   8   –   2   124–63   +61    24

:cya:

És kicsit szaladjunk előre az időben 2 cikket emelnék ki, amit érdemes elolvasni a vízilabda szerelmeseinek, a Kotornál kialakult helyzetnél:

http://vlv.hu/article/6057/Betelt_a_pohar_a_Primoracnal/

és a másik:

http://vlv.hu/article/6058/Budva-Primorac_Kotor_15_3/

Ebből kiemelném az utolsó bekezdést:

"Mint korábban megírtuk, a Primorac játékosai a Vasas legyőzésével bejutnának az Euroliga legjobb nyolc csapata közé, s e cselekedetükkel szeretnék bizonyítani, hogy érdemes lenne (lett volna...) anyagiakat áldozni rájuk Montenegróban. Ha pedig nem történik változás a klub helyzetében, a Vasas elleni meccs lesz a keret jelentős részének búcsúmérkőzése."


#64 január 26, 2011, 09:12:39, Tomihmv
Kicsit rég volt ide írva, nézzük meg mi történt azóta.

A rangadókon Szeged-Vasast elcsalták a Vasasnak X-re. Az Eger pedig szépen ledolgozta a hátrányát és megfordította a meccset a Honvéd ellen.

Euroligában pedig a Vasas megcsinálta a lehetetlent (?) és legyőzte idegenben a Kotort, így jövőhét szerdán "csak" otthon kell megverni a Szegedet és tovább is jutott. Az Egerről felesleges beszélni, Szeged szerintem meg csak nem fog kibabrálni a Vasassal, ráadásul pesten valahogy, mindig a Beton ellen fújnak...

Hétvégén volt 1 Szolnok-Szentes meccs, amit sikerült 1.25-ös oddson megcsípni hazaira 20-5 lett a végeredmény nagyon sima volt, illetve volt még egy "rangadóféle" Bvsc-Dvsc, ahol a hazaiak tudtak nyerni.

Hétvégén OB1-es forduló fog következni, nézzük a párosításokat és tippjeimet, illetve a várható oddsokat:

Újpest–Szeged    1.29.  biztos 2-es 1.01
OSC–Honvéd    1.29. biztos 2-es 1.05
Angyalföld–Vasas    1.29. biztos 2-es 1.01
Szentes–FTC    1.29. 2-es 1.20 körül talán ezt lehet érdemes bepróbálni
BVSC–Szolnok    1.29. 17 2-es 1.50 körül is lehet, ez kicsit melegebb.
Pécs–Debrecen    1.29. 17 1-es 1.30 körül is lehet szintén érdemes lehet bepróbálni.

Eger szabadnapos lesz.

Jövőheti EUROLIGA meccsek:

Vasas-Szeged 1 1.30 körül lesz kb ezt mindenkinek ajánlom, bár nem magyar bírók lesznek, akik befújják a vasasnak a meccset tutira  ;D ;D ;D

És kb ez az 1 meccs, ami nekem tetszik. Többi helyen vagy eldőltek a továbbjutók, vagy pedig ilyen Rijeka-Dubrovnik meccs lesz, ahol Dubrovnik biztos csoport 1. a Rijekának meg 1 pont is elég, hogy továbbjusson + 2 horvát csapatról van szó, de fene tudja, hogy milyen a viszony a 2 klub között....

LEN kupa:

Jövőhéten szerdán jönnek a visszavágók:

Negyeddöntők:

Groupama-Honvéd–CSM Digi Oradea (romániai)    12–9    ??–??  --> ez a 3 gólos előny elég lesz és a honvéd bejut az elődöntőbe. nobet
RN Savona (olasz)–FTC-Fisher Klíma    10–5    ??–??  --> sajnos ez az 5 gólos vereség sok, így tisztes helytállás lehet már csak a cél.... nobet
CN Marseille (francia)–Brixia Leonessa Brescia (olasz)    7–6    ??–??  -> Brescia nyerni fog otthon és bejut a 4 közé. ezt érdemes lesz bejátszani.
Rokava Koper (szlovén)–Panioniosz GSS Athén (görög)    8–12    ??–??  --> itt meg már a panioniosz eldöntötte a továbbjutás kérdést, a 8 csapat közül a koper a leggyengébb, csak formalitás lesz a visszavágó.

Röviden tömören ennyi. Sajnos a Honvéd hazai győzelmét nem tudtam bejátszani, mert csak bwinen találtam rá oddsot, és ott pedig kötéstiltások vannak a vízilabda meccsekre (???? ezt nem értem amúgy...).

A világligában pedig tegnap rendeztek a 3. fordulót, amiben a Magyarok ismét nem indultak el.

A CSOPORT:

Németország-Macedónia 7:6
Spanyolország-Szerbia 4:12

A csoport állása:

1. Szerbia 9,
2. Németország 5,
3. Spanyolország 4,
4. Macedónia 0 pont

Románia-Törökország 10:4
Oroszország-Montenegró 9:12

B CSOPORT:

A csoport állása:

1. Montenegró 9,
2. Románia 6,
3. Oroszország 3,
4. Törökország 0 pont

C CSOPORT:

Görögország-Hollandia 11:4
Olaszország-Horvátország 6:10

A csoport állása:

1. Horvátország 9,
2. Olaszország 6,
3. Görögország 3,
4. Hollandia 0 pont

Csak a csoportelsők jutnak tovább, de Olaszország nyugodtan játszhat, mert a rendező jogán mindenképpen ott lesz a nyári szuperdöntőben (június 21-26.). Itt megjegyezném, hogy minden csoportban a legerősebbek állnak az élen, véleményem szerint.

És még egy hír a magyar válogatottról:

Kásás Tamás visszatért a magyar válogatottba, aki a pekingi olimpia óta nem volt válogatott. A válogatottnak jelenleg Szentendrén van egy kis összetartása.



Üdv!

Tegnap az évszázad bundáját láthattuk a Vasas-Szeged meccsen.  :) A bírók is érdekes felfogásban vezették a meccset (bár ők külföldiek voltak). Na mindegy. Mivel a Szeged leadta a meccset az uccsó negyedben így 1 magyar csapat továbbjutott az Euroligában, ahol iszonyatosan kemény csoportot is kaphatnak (ebben az évben változott a menetrend, nem egyenes kiesések lesznek, hanem újra csoportkör, 2db 4-es csoport 2db csoportelső és 2db csoport másodikkal és az első 2 csapat jut tovább a final fourba). A sorsolás február 8. Róma. 

Nézzük át gyorsan, hogy kik közül kaphat a Vasas ellenfelet:

Csoportelsők:

Herceg Novi, Jug Dubrovnik, Pro Recco, Mladost Zagreb

Csoport másodikak:

Vasas, Rijeka, Budva, Partizan Belgrád.

Legjobb csoport: Jug\Hercegnovi\Budva\Vasas
Legnehezebb csoport: Pro Recco\Mladost\Partizan\Vasas  ;D (6\6 vereség itt garantálva lenne)

Eger szégyenletes produkcióval 6\6 vereséggel kiesett. Szép volt fiúk....
A Szeged pedig első euroligás évében bebizonyította, hogy ha az a 2-3 játékosa, aki sérült bevethető lett volna, még akár a továbbjutás is meg lehetett volna. Kotorban X-eltek, Vasas ellen otthon X, most a végén fáradtak el, mint a Jadran ellen. Le a kalappal!

Len kupa:

Ftc kettős vereséggel kiesett.. A Honvéd meg továbbjutott, de hogy...
Majdnem fekete szerda lett a tegnapi a magyar vízilabda sportnak...

Tehát a Honvéd a legjobb 4 között van, ahol a Marseille\Panionios\Savona 3-asból kap majd ellenfelet. Itt szerintem a Savona a legerősebb ellenük kevesebb lenne az esély, viszont a másik 2 csapat ellen a döntőbe várom a fiúkat!

Hétvégén bajnoki forduló:

Újpest–Angyalföld    
FTC–Szolnok
Debrecen–Vasas    
BVSC–Szeged    
Pécs–Honvéd    
Eger–OSC    

Gondolom, mindenki tudja az esélyeket, kíváncsi leszek az FTC-Szolnok illetve a Pécs-Honvéd meccsre itt lehetnek esetleg izgalmak.

Aztán jövőhéten már jön egy pár rangadó, 2 napos forduló lesz többek közt Eger-Szeged meccsekkel.  8)

:cya:

Üdv!

FTC-Szolnok 1.65 7.50 2.52 1x 1.38 x2 1.89 12 1.01

Varga Tamás kidőlt, szerintem ezért lett erre ilyen nagy odds. A többire fika odds van.

:cya:

Az ob1 első igazán nagy meglepetése:

FTC-Szolnok 6-12  :o. Benne volt a vendégsiker, na de ennyivel?  ??? ???

:cya:

Az Euroliga negyeddöntőjének két csoportja:

Herceg Novi, Budva, Partizan Belgrád, Jug Dubrovnik

Vasas, Pro Recco, Mladost Zagreb, Primorje Rijeka

Valószínűleg a Vasasé a 4. hely. Nálam így fest ennek a csoportnak a végeredménye: 1. Recco 2. Zágráb 3. Rijeka 4. Vasas
A másik csoport: 1. Dubrovnik 2. Partizan 3. Herceg Novi 4. Budva   Bár itt szerintem bármi lehet a 2. helyért az utóbbi hármasból.



LEN-kupa elődöntő: Honvéd-Panioniosz és Marseille - Savona

Honvédnak van esélye a döntőbe kerülésre. A Savona biztos döntős így. Szerintem Honvéd-Savona döntő lesz és itt bármi lehet.

Euroligában ha Rijeka helyett Partizan van akkor a halálcsoport tippem bejött volna. :D Pro Reccotol oda-vissza kikapnak. Mladosttal itthon lehet esetleg bravúr, de szerintem ez is oda-vissza vereség. Rijekát meg meg lehet verni, de nem csodálkoznék, ha oda-vissza kibabrálna előző csapatával a Varga testvérpár.

Tippjeim: 1. Recco 2. Mladost 3. Vasas 4. Rijeka másik csoport meg 1. Partizan 2. Jug 3. Herceg Novi 4. Buda. De ez a 2. csoport nagyon bundás is lehet (ugye jadran-kotor pl..).

Dupla fordulót rendeznek a hétvégén a férfi OB1-ben.

Péntek:

Szentes-OSC
Szolnok-Honvéd
ASI-Eger
FTC-Vasas
BVSC-Újpest
Debrecen-Szeged

Eger\Szeged\BVSC egyértelmű. Vasasnak is illene hoznia a győzelmet (fél Fradi lesérült\beteg). Szentes otthon tarthatja a pontokat (1X-be vállalható a meccs szerintem). A Szolnok-Honvéd meg 3 esélyes, semmin nem lepődnék meg.

Szombat:

Szolnok-ASI
Pécs-BVSC
Újpest-Vasas
Debrecen-Szentes
FTC-OSC
Eger-Szeged

Szolnok\Vasas\FTC nem kérdés. Pécs talán otthon tartja a 3 pontot. Debrecen-Szentes 3 esélyes kérdéses, hogy a pénteki meccsen ki mennyit ad ki, a Szentes simán szerezhet 6pontot a 2 nap alatt de 0-t is. Gyöngyösi meg nemtom mennyire adja fel a Szeged elleni meccset, hogy a Szentes ellen pirítsanak valamit. Eger-Szeged rangadó. Ősszel lealázta az Eger a Szegedet, azóta lement az Euroliga és a Szeged nem szerepelt olyan rosszul. Eger meg 1 kalap szar volt. Nekem megtévesztő az 1.38-asféle Tippmix odds. Ez édes kevés. Simán nyerhet a Szeged is, de az Eger is és az X sem kizárt (az 5-ös kötésről nem is beszélve  ;D). Na majd neten hátha lesznek épkézláb oddsok a meccsre, de +2,5-tel vállalható a Szeged (ha lesz egyáltalán ilyen).

:cya:

Ja és azt kihagytam, hogy holnap 20:15 Eger-Szeged Sport Klub ÉLŐ!

:cya:

A FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA

A-csoport: Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán
B-csoport: Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína
C-csoport: Horvátország, Kanada, Brazília, Japán
D-csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrika

Budapest rendezheti a 2014-es férfi és női vízilabda Európa-bajnokságot.

A magyar bajnokság győztese az Eger.
Története során először szerezte meg a bajnoki címet.

1. mérkőzés: Vasas - Eger 8-7
2. mérkőzés: Eger - Vasas 8-6