Vb 2022 - Selejtezősorozat

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában





Remélhetőleg Uzuni olyan szerencsés lesz ma ellenünk, mint a Fradiban volt a Young Boys ellen.
Izlandiak meg a macedónok meglepően támadó felállásban mennek ki a pályára. Rájöttek , hogy az ötödik meccsen már mutatni kellene valamit, hogy legalább a matekozás megmaradjon.

Miért jó nekünk a 0-0? Ha Rossi egy kicsit is tökös, akkor az egész csapatot lecseréli az Andorra elleni mérkőzésre.

Közben 1-0. Hát baszd, szánalmas. Nem értem, hogy miért kellett ennyire védekező felfogásban palyára lépni, de ezzel oda, amit eddig felépített a csapat. Két ilyen szar meccset...

Ezért majd károgó leszek, de be kell látni az alapvető lebonyolítási különbséget lassan az Eb és vb, illetve az ezekhez kapcsolódó selejtezők között. Részvételi arány, selejtezős meccsek fontossága és így tovább.

Egyébként Bernd Storckkal is ez történt, egyik pillanatban még nemzeti hős volt, kapitány, aztán pár hónap múlva elkezdődtek a negatív hangok.

A jóságot nem gólban, hanem minőségben mérik - mondá egy nagy gondolkodó, Kiss Miklós.

Még mindig azt gondolom, hogy Rossi a megfelelő ember a posztra, szimplán csak nem értem, hogy mi volt a cél a mai mérkőzésre. Egy Anglia ellen támadóbb együttest küld a pályára, mint Albánia ellen? Nonszensz.
Még mindig meg lehet a második hely a csoportban, csak egy kicsit nehezebb dolga lesz a válogatottnak.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum szeptember 05, 2021, 20:38:30
Még mindig meg lehet a második hely a csoportban, csak egy kicsit nehezebb dolga lesz a válogatottnak.

Szerintem így már teljesen esélytelen :-\ (na jó 1% :))

Amúgy is ki akar Mikuláskor focizni, ráadásul Katarban. ¯\_(ツ)_/¯

Ezért veszélyes, ha úgy mákolunk be ikszeket, győzelmeket, hogy nincs mögötte jó teljesítmény. Az Eb-n is csak kapartuk a földet, 8-szor voltunk kb. a három meccsen az ellenfél kapuja előtt, csodaszámba megy így a három lőtt gól.
Az a baj, hogy gyengék vagyunk hátul. Fiola, Lang, Szalai komoly csapatban nem játszana. Nem is feltétlenül a védőmunkájuk miatt, hanem mert annyira suták, hogy az előre játékban hárommal kevesebben vagyunk velük. Jön hozzájuk még "mindigalegközelebbiemberhezpasszolok" alibi Nagy Ádám, ez így összesen 4 ember mínusz, ezért nincs támadójáték, így nem lehet normális focit felépíteni. Támadójáték nélkül lehet túrni a pályát, de az Andorra, meg Lichenstein szint, nem is kell akkor többet várni.

Kapusbravúrokkal lehet ezt kozmetikázni, pech, hogy Gulácsi és Dibusz is bepotyázott.

Rossit nem szabad elküldeni, nincs normális emberanyag, és nem is lesz, ha az nb1 70%-a középszerű idegenlégióssal van tele.

Az albánok 4 kezdő nélkül fújták ki az orrunkat, a lengyelek ellen az első félidőben úgy játszottak, mint az álom, csak Lewáék 4-et rúgtak kapura, 4/4-gyel.

Szegény Rossi, nem szabad fikázni, az egyetlen lehetségeset nyilatkozta, matematikailag még él a remény.

Teljesen egyetértek zbkinggel, a mai kor védőinek pengésnek kell lenni, most direkt nem írok példákat, de nem a legjobbak, hanem a jónak számító hátvédek is valóban pengések, értik a játékot, nem csak rombolni tudják azt, hanem 30 méteres passzal helyzetet kialakítani a letámadó ellenfél hátrányára. Nagyon sajnálom egyébként, hogy Nagy Ádám fejlődése valahogy megállt, szerintem sokkal több volt benne, de a figyelme terelődött el, vagy benézem és csak ennyire volt képes, nem tudom, de én azt gondolom benne volt potenciál, ami már sosem jön ki.

Én úgy látom egyébként, hogy azért szeretik ezt a válogatottat, mert látják rajtuk a küzdelmet, koncentrációt (=szervezettség), és ezt a küzdelmet most nem lehetett látni. Talán elhitték ők is, amit a nagy nemzeti sajtó nyom, hogy pariban vagyunk az elittel, ki tudja, de ha egy csapat küzd és kihozza a saját maximumát, és esetlegesen kikap, arra én nem tudok haragudni kicsit sem, mint ahogy láthattuk ennél a mostani válogatottól többször is, de ezúttal nem ez történt.

A lengyelek lesznek a  csoportmásodikok, ezen már felesleges is lamentálni.  Számomra is teljesen érthetetlen volt ez a védekező, döntetlenre való játszás, mikor egyértelmű, hogy csak győzelemmel lehet elérni a selejtezőhelyet.
Az angolok az eddigi 15 pontjukkal a héten nyugodtan remizhetnek a lengyelekkel . Otthon úgyis nyertek ellenük.


Engem az sem érdekelne, ha San Marino is megelőzne, csak Angliában rúgjuk szét az angolokat  ;D Főleg Sterlinget és Grealisht, ha kérhetem. Rossi helyében feladnám az elveim, és nem csak NBII-ből válogatnék, de lemennék egészen megyei szintre, és összeválogatnám Magyarország 14-15 leggecibb, legdurvább, legalattomosabb játékosát, és főleg olyanokat, akik valóban rasszisták.  ;D
Mindenkinek bónuszt adnék, minél nagyobbat rúg az ellenfélen, annál több pénzt kapna. Mint NFL-ben a Saintsnél pár éve, amikor valaki minél jobban, minél gecibben bánt az ellenfél irányítójával, annál nagyobb bónuszt kapott :D De lehetne ütni is, könyökös is jó. Az sem zavarna, ha 16-0-ra kapnánk ki, az sem, ha kapunk 15 sárgát meg 4 pirosat, ha félbeszakad a meccs, az sem. Én elvinnék 11 olyan srácot, akik élveznék, hogy jól szétrúghatják az ellenfelet.
Rashfordot azért kímélném.