csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 10 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 11, 2015, 17:04:37
Hertha Berlin - VfB Stuttgart

Tipp: Hertha Berlin  :great:
Odds: 2.50
Fogadóiroda: bet365


Hazai győzelmet tippelek. Természetesen azért is, mert szurkolok Dárdai Pál edzőnek, hogy jól szerepeljen a csapata, de - mondjuk - azért talán még inkább remélek berlini győzelmet, mert jelentős kapusgondok vannak a vendégeknél.

Már nem csak az jelent problémát, hogy az ausztrál Mitchell Langerak továbbra is sérült, hanem az is, hogy cseréje, a lengyel Przemyslaw Tyton eltiltást kapott az előző fordulóban begyűjtött piros lap miatt. Ez azt jelenti, hogy a vendég VfB Stuttgart harmadik számú kapusa, a 21 éves Odisseas Vlachodimos lesz a portás a Hertha elleni mérkőzésen. A vendégek gondja lehetőséget jelent a berliniek számára. Illene a hasznukra fordítani. Schieber és Allagui hiányában várhatóan Kalou és Stocker lesznek a hazaiak gólfelelősei, de ebben a cseh Darida és a japán Haraguchi is besegíthet majd Dárdai Pali csapatának.

Három forduló után a középmezőnyben (10. hely) foglal helyet a Hertha, van már 4 pontja, és jelenleg 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, valamint 3-4-es gólarány a mérlege. Mindenképpen motivációs tényező az a dolog, hogy nincs még hazai győzelme a berlini gárdának, s bizony ideje volna már otthon is nyerni. Ez elvileg könnyen kivitelezhető, hiszen az eddigi mindhárom bajnokiját elbukó, s így az utolsó előtti helyen álló (gólarány: 4-10) VfB Stuttgart lesz az ellenfél. Nyilván leginkább Harnik és Gentner lesznek a stuttgartiak gólfelelősei, de nem szabad elfelejteni, hogy gyenge a vendégek védelme, s a kezdőkapus cseréjének a cseréje fog állni a kapuban. Bízom a hazaiak győzelmében.

Hiányzók: Allagui, Schieber és Ben-Hatira, illetve Langerak és Tyton.

Tipp: Hertha Berlin.

2-1

#10831 szeptember 12, 2015, 23:41:28, csabax
Marosvásárhely - Petrolul Ploiesti 1X  :great:
Salzburg - SV Grodig, 1.5 gól felett  :great:
Hajduk Split - NK Zagreb, DNB 1  :great:

Nyereményszorzó 1,33


#10832 szeptember 13, 2015, 10:27:23, csabax
Roberta Vinci - Flavia Pennetta 2  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 11, 2015, 17:54:18
Eintracht Frankfurt - FC Köln

Tipp: Eintracht Frankfurt  :great:
Odds: 2.25
Fogadóiroda: bet365


Nagyon valószínű, hogy szoros és izgalmas csata lesz ez a párharc, melyben én a hazaiak győzelmére voksolok. Mindkét gárda jó passzban van, mindkettő jól kezdte a bajnokságot, így várhatóan ádáz lesz a küzdelem. A vendégcsapat még veretlen ebben az idényben, de a hazaiak is csak a nyitófordulóban kaptak ki az élcsapat Wolfsburgtól, s azóta felfelé ível a formájuk.

A kölniek egyelőre ott vannak a "nagyok" mögött a 4. helyen, de a frankfurti együttes sincs gondban a jelenlegi 8. helyével. Mindössze 2 pont választja el egymástól a két csapatot, tehát hazai győzelem esetén helycsere lesz, s előrébb kerül az Eintracht. Már önmagában ez is motivációt jelenthet, de az talán még inkább, hogy a Bundesliga tavalyi gólkirálya, Alexander Meier visszatért sérüléséből. Valószínű, hogy egyelőre nem a kezdőcsapatban, hanem csak a kispadon kap helyet a gólgyáros focista, de már az is rengeteget jelenthet a társaknak, hogy - ha szükség van rá - bármikor beállhat játszani. Egyelőre valószínűbb, hogy Castaignos és Seferovic lesznek a hazaiak csatárai, míg Hasebe, Aigner és Reinartz szokásos helyükön, azaz a középpályán fognak tevékenykedni.

Nem kizárt, hogy semmit nem fog kockáztatni a vendégcsapat, hanem a védekezés lesz első számú feladat, s ha úgy adódik, hogy lehet majd kontrázni, akkor azt fogja tenni. Nem lenne meglepő egy 1-4-5-1-es felállás, ahol Zoller lenne a visszább vont játékos vagy helyette játszana valaki más, s egyedül csak Modeste volna az előretolt csatár.

Tényleg nem ígérkezik hazai diadalmenetnek a találkozó, s bizony sokkal inkább háromesélyes a dolog, mint ahogyan én szeretném, de mivel fociban nem igazán szeretek döntetlenekre fogadni és hajszálnyival esélyesebbnek vélem a hazai gárdát, kockáztatok és arra tippelek, hogy nyerni fog az Eintracht.

Hiányzók: Anderson, Kittel és Chandler, illetve Mavraj.

Tipp: Eintracht Frankfurt.

6-2

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 12, 2015, 18:26:07
Marosvásárhely - Petrolul Ploiesti 1X  :great:
Salzburg - SV Grodig, 1.5 gól felett  :great:
Hajduk Split - NK Zagreb, DNB 1  :great:

Nyereményszorzó 1,33
1-1
26. perc: 0-2
1-0


Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 10, 2015, 20:30:01
Betis - Real Sociedad

Tipp: győz a Betis  :great:
Odds: 2.40
Fogadóiroda: bet365


Nem mondom, hogy jó formában lenne bármelyik csapat a kettő közül. Azért nem állítom ezt, mert nem így van. Egyáltalán. Az a helyzet, hogy mindkét gárda rosszul kezdte a bajnokságot. Valamint az is, hogy a házigazda Betis pillanatnyilag azért van kedvezőtlenebb helyen, mert már találkozott a két "nagy" közül az egyikkel (Real Madrid) és annak rendje-módja szerint vereséget szenvedett (5-0).

Nekem az a véleményem, hogy két közel azonos képességű gárda fog egymással megmérkőzni és ebben a csatában csak a szerencse és a pillanatnyi forma fog dönteni. Teljesen háromesélyes a találkozó, s jobbára csak azért tippelek a Betis győzelmére, mert hazai környezetben játszik és egy hajszálnyival esélyesebbnek vélem a sikerre.

Talán és remélhetőleg a holland Rafael van der Vaart sérülésből való visszetérése fog jelenteni legalább annyi pluszt a hazai csapatnak, hogy a vb-ezüstérmes focista olyat "tálal" majd az elöl bóklászó Ruben Castro elé, hogy a spanyol játékosnak nem lesz más dolga, mint a hálóba gurítani a labdát. Ezen a téren - mármint a gólszerzés tekintetében - nálam Dani Ceballos is jelölt. A vendégektől elsősorban Illarramendi lehet az, aki - véleménye szerint - megakadályozhatja a hazaiak sikerét. Mivel nagyon nem is tehetek mást, csak reménykedni tudok abban, hogy nem ez lesz a baszk focista nagy meccse, s győzni tud az otthonában általában jól teljesítő Betis.

Hiányzók: Matilla, Pezzella és Digard, illetve Raul Navas.    

Tipp: győz a Betis.

1-0

#10837 szeptember 14, 2015, 12:00:36, csabax
Inter - AC Milan

Tipp: Inter  :great:
Odds: 2.15
Fogadóiroda: bet365


Városi derbi és Olaszország egyik legnagyobb focirangadója ez a párharc. A küzdő feleknél már csak emiatt is jelentős a motivációs tényező, és talán nem ez az az alkalom, amikor a csapatok pillanatnyi formájáról érdemes írni. A formáról elegendő annyi, hogy mindkettőnél közepes, amolyan közepes az Internél és még annal is gyengébb a városi rivális AC Milan esetében.

A hazaiaknál eddig csak a montenegrói Stevan Jovetic szerzett gólokat a bajnokságból lezajlott két mérkőzésen. Mivel mindkettőt megnyerte az Inter, akár még azt is lehetne mondani, hogy jó a kezdés, hiszen százszázalékos a gárda. Igen ám, de egyelőre csak arról van szó, hogy előbb a középcsapat Atalantát  úgy sikerült legyőzni hazai pályán 1-0-ra, hogy Jovetic a mérkőzés legeslegvégén, a hosszabításban szerezte meg a három pontot jelentő találatot, majd az újonc Carpit otthonában egy szintén utolsó perces góllal bírt győzni a milánói csapat. Két bajnoki után jobbára annyi mondaható el az Interről, hogy ugyan még döcögős a játéka, viszont mázli terén már nagyon jól áll a csapat.

Az AC Milan olyan, amilyen az utóbbi években volt. Azaz gyenge. Önmagához viszonyítva nagyon-nagyon gyenge, hiszen ne felejtsük, hogy egykoron és nem is olyan nagyon régen a világ kimagaslóan legerősebb focicsapata volt az AC Milan. Próbál ugyan ebből a középszerűségből kitörni a hétszeres BEK/BL-győztes, valamint sokszoros KEK-, európai Szuperkupa- és Világkupa-győztes olasz gárda, de egyelőre nem akar sikerülni a dolog. Így azzal lehet számolni, hogy sajnos jelenleg nem több, mint egy viszonylag jó középcsapat az AC Milan.

Nyilván az Internél elsősorban Jovetic gólerősségére fognak építeni, de azért nem szabad elfelejteni, hogy Icardi, Kondogbia és a nemrég igazolt Perisic is ott lesz a csapatban. Lesznek tehát olyan játékosok a csapatban, akik adott esetben gól vagy gólokat tudnak szerezni. Az AC Milan részéről főleg Luiz Adriano, Bacca és Honda lehetnek a gólfelelősök, bár az is igaz, hogy akár a balhés és önmagát már nagyon sokszor lejárató Balotellit is pályára lehet küldeni. Ha Balotelli gólt nem is fog szerezni, arra mindenképpen jó lehet, hogy gyorsan összeszedjen két sárga lapot vagy egyből piros lapot, s ezzel előnyhöz juttassa az ellenfelet.

Ezt - az Inter szemszögéből - némi jóindulattal akár mázlinak is lehet majd nevezni. És, mint már említettem, idén egyelőre az Inter nem csak jobb az ellenfelénél, hanem szerencsésebb is. Ez az Inter-mázli talán elegendő lesz egy sovány 1-0-ra. Tehát az a tippem, hogy győzni fog az Inter. Nem örömteli ez a tipp, hiszen egy számomra kedves csapat vereségéről kellett írnom, s egy olyan csapat győzelméről, amelyik hosszú ideje a rombolás és az antifutball megtestesítője. És az egyetlen focicsapat, amelyik iránt a megvetésen kívül soha és semmikor nem éreztem és nem fogok érezni semmit. Sajnos ez van, a sportfogadás nem az érzelmekről szól.

Alacsony az erre a fogadásra szánt tét, hiszen szeretném, ha nyerne a Milan, s csak akkor fogok örömködni, ha elbukom a dolgot. Nehéz szívvel tippelem az Inter sikerét.

Hiányzók: Vidic, Miranda és Dodo, illetve Menez, Niang, Bertolacci és Antonelli.

Tipp: Inter.

ÉLŐ 1-0-nál:

HK Rangers FC - Eastern Salon X2  :great:

#10839 szeptember 13, 2015, 19:54:09, csabax
Leicester - Aston Villa, 1.5 gól felett  :great:


#10840 szeptember 13, 2015, 19:12:55, csabax
Corinthians - Joinville 1  :great:

#10841 szeptember 13, 2015, 23:22:18, csabax
St.Truiden - Sporting Charleroi, szerez gólt a hazai csapat  :great:

#10842 szeptember 14, 2015, 10:58:05, csabax
Rosario Central - Newells Old Boys 1X  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 10, 2015, 23:29:00
Athletic Bilbao - Getafe

Tipp: Athletic Bilbao -1 gól hendikep  :great:
Odds: 2.50
Fogadóiroda: bet365


Yoda mester hiányozni fog a vendégcsapatból!

Természetesen ez a Yoda nem az a Yoda, aki Jedi lovaggá képezi ki Luke Skywalkert a "Csillagok háborúja" című filmben, hanem az Abdoul Karim Yoda nevű francia labdarúgó. Persze, ez az apróság nem gátolhat meg abban, hogy amondó legyek, hogy Yoda nélkül hendikepes vereséget fog szenvedni a Getafe. :-)

Amúgy egyik gárda sem büszkélkedhet eddigi bajnoki produkciójával, ugyanis kiesési rangadó ez a mérkőzés, azaz a spanyol bajnokság utolsó helyezettje fogadja otthonában az utolsó előtti helyen álló csapatot. Mindössze csak ez a két gárda 0 pontos a spanyol élvonalbeli bajnokságban és mindkettő azon csapatok közé tartozik, melyek nem nyertek még a 2015-2016-os idényben.

Lassan elérkezik az idő, hogy győzni is tudjon valamelyikük. Az előbbi mondatomból már kiderült, hogy teljesen elvetem a döntetlen gondolatát. A másik két lehetőség közül a hazaiak győzelmére tippelek. Mégpedig amondó vagyok, hogy nem csak simán fog győzni a baszk csapat, hanem legalább 1 gólos hendikepes lesz a sikere.

Ezen a meccsen tutira motivált lesz a Bilbao, hiszen madridi gárda az ellenfél, s ugyebár - mint az már nagyon régóta tudható - a baszkok nem bánnak kesztyűs kézzel a fővárosiakkal. Természetesen ez elsősorban a Real Madrid baszkföldi vendégszereplésére igaz, de - amikor nincsen ló, akkor jó a szamár is - mégiscsak a spanyol főváros egyik csapata érkezik Baszkföldre.

Ernesto Valverde edző játékosai nem csak a hagyományos Bilbao-Madrid ellentét miatt lesznek motiváltak, s nem csak emiatt bízok nagyon a hendikepes győzelmükben, hanem az is közrejátszhat a hazai sikerben, hogy általában nagyon gyenge idegenben a Getafe. Ebben a naptári évben 12 bajnokit játszott idegenben a madridi csapat, de csak a Cordoba és az Elche ellen sikerült győznie. A többi tíz meccsnek vereség lett a vége. Például az áprilisi baszkföldi mérkőzés 4-0-ás Bilbao-sikerrel ért véget. Ezúttal is valami hasonló eredményre számítok az idényt rosszul kezdő, de amúgy ellenfelénél lényegesen jobb csapattól: 3-0, 3-1 vagy 4-0.

Hiányzók: Muniain, Ramalho és Inaki Williams, illetve Yoda.

Tipp: Athletic Bilbao -1 gól hendikep.

3-1