Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum június 13, 2022, 16:18:43400 forint az euró, megcsináltuk!  :beerchug:  A következő cél az 500, Vezérem nyomjad neki, nincs megállás, csak a Fidesz!


u.i.
... vagy itt most nem az a lényeg, hogy növekedjen?

Magyarország előre megy, nem hátra!

#1156 június 13, 2022, 21:33:58, Pozzato
Idézetet írta: gerry Dátum június 13, 2022, 19:56:11Nem tudom, mi várható a jövőben de semmi jóra nem számítok...

Aki kicsit is vágta az egészet, tudta, hogy ez lesz, leírtuk szerintem oldalakkal ezelőtt, de sokan még csak most fognak igazán megdöbbeni. Továbbiakban elhatárolódom magamtól (felhívták rá a figyelmem), még a végén belém fognak kötni, hogy leírom az igazságot, nem szabad!

És az emberek szépen lassan rádöbbenek, milyen az, mikor nincsen EU-s pénz (mert eddig mindent az EU fizetett). Tényleg nagyon sokan elhitték, hogy ennyire jó minden, de amikor kap az ember mondjuk havi szinten 50 milliót, hogy éljél meg, akkor mindenki nagy király, majd mikor azt mondják, adtunk eleget, most már teremtsd elő, akkor ott jön ki az igazi tudás (vagy annak a hiánya).

Bedobta a YouTube, mint felkapott, kiégtem rajta teljesen.  ;D  ;D 


Azt hiszem, már linkeltem régebben, de most újból, bár sok haszna nincsen.:
https://hold.hu/holdblog/argentina-allamcsod-imf-arstop-rezsicsokkentes-vakmajom/
"Ha nem fizeted meg a valós árakat, felrobban a költégvetési hiány, amit nyomtatott pénzzel tömködnek be, és ettől elértéktelenedik a pénzed, és úgy fizeted meg, inflációs adóban. Duplán meg triplán. Nincs ingyenebéd. Amikor alacsony a rezsid, hiheted azt, hogy nyertél, de ez nem igaz. Sokkal nagyobbat veszítettél, mintha valós árakat fizettél volna. Inflációs adóztatással a szegények bukják a legnagyobbat. Mégis, 70 éve ezt csinálják Argentinában. Újra meg újra. A lakossági közgondolkodás generációk óta megfertőződött azzal a populista maszlaggal, hogy az államnak a dolga a piaci árakba való beavatkozás."

Minél tovább tart az árstop, annál jobban romlik az adott ország fizetőeszköze a töhbi országéval szemben, minél jobban romlik az adott pénznem, annál nagyobb lesz az infláció, minél nagyobb az infláció, annál többet fizet Maricsuj néni a boltban. Argentínában a nők fullosak, focit imádják, néhány évente meg van egy államcsőd (és tüntetések), gazdaság romokban, de Argentína nagyon messze van, szerencsére ilyenek Európában nincsenek.  :)

Így van, valamint mégis ki vinné egy olyan országba befektetni a pénzét, ahol napi szinten így belenyúlnak a piacokba? Ezt is árazzák, meg az Unióval való b*szakodásainkat is. Ez a 10%-os EUR/HUF növekedés nagyjából Orbáné.

Beszélgetek egy török csajjal, mondom, hallottam, megváltozott Törökország neve Turkey-ről Türkiye-re. Azt mondja, hogy nem, nem szabad hinni a külföldi médiának.  :D

https://www.bbc.com/news/world-europe-61671913

Egyébként azt sem tudta, hogy Magyarország EU tagállam. Kb mi vagyunk a leghírhedtebbek idén, mégis mennyire lehet képben a világgal, ha a hírek felszínén lebegő magyar keménykedések az EU-val sem jutnak el hozzá?

#1161 június 20, 2022, 19:55:42, Alk
Más: Tetszik, hogy a Ryanair beleáll a kormányba.

"False Claims Published in Magyar Nemzet
17 Jun 2022 • 17:11

These claims in Magyar Nemzet are false and clearly invented. Less than 3% of Ryanair passengers due to travel after 1 July have taken up the option to cancel their flight and receive a full refund. These seats will now be reoffered for sale to Hungarian families.

The balance of over 97% have chosen to pay Minister Nagy's bogus and idiotic "excess profits tax" on loss making airlines which will make air travel to/from Hungary more expensive for thousands of Hungarian families who depend on low fare air travel to visit friends and families who are working all over Europe.

Minister Nagy should now apologise to Hungarian families who will pay higher fares because of his idiotic tax grab."

Továbbá azt se felejtsük, hogy sokaknak jött jól a visszamondás lehetősége, akik bármilyen más okból nem tudnának végül utazni.

Ez tükrözi vajon az országban lévő helyzetet? Ahogy Gryllus Vilmos mondaná: "Á,dehogy!"

#1163 június 21, 2022, 10:55:41, Pozzato
Őszintén szólva, nem igazán értem a magyar embereket. Mindenki tudta: ha a Fidesz marad, akkor EU-ból nem jön pénz, óriási lesz az infláció, mivel hagyják az eurót elúszni (ez bizony olyan folyamatokat indít be, amik évtizedekkel később is kifejtik majd hatásukat). Az ellenzék töketlen? Igen. Nincs köztük egység? Nincsen. Magyarország viszont nincsen jó helyzetben, ezek a dolgok pedig irrelevánsak voltak, hiszen most van egy tökös és egységes kormányunk, aki nem fog egy fillért sem kapni az EU-tól, ugyanis igen, bizony 12 évig attól a rohadt Brüsszeltől volt pénzünk. Nem azért, mert Varga Misi zseni, nem azért, mert Szijjártó kiváló üzleteket köt vagy mert Orbán megérzései zseniálisak, hanem mert öntötték az országba a pénz, mert szinte minden országba öntötték a pénzt. Gyors magyarázat, újból.

12 éven át kapsz minden hónapban 5 millió forintot (összesen 720 milliót), hogy be kell osztanod, meg kell alapoznod a jelened és a jövőt, de Te barátom, Te baszol rá! Minden hónapban szórakozol, bulizol, haveroknak osztogatsz pénzeket. Vége a 12 évnek, nincsen egy forintod se, viszont jön a válság, amire fel kellett volna készülni. Ha okosan csinálod, akkor 720 millióból simán veszel tucatnyi házat, cégeket alapítasz, befektetsz és a 720 millióból még egy rakás pénzt tudsz csinálni. Életed végéig biztosítva vagy, semmilyen válság nem fog megtörni.

Ennyi pénzből, amit mi magyarok kaptunk, okos döntésekkel már Ausztriával azonos szinten állnánk (nem 20 évre lemaradva...). Észtország? Oda is öntötték a pénzt, aminek eredménye, hogy az EU egyik legjobban fejlődő országa lett. A magyarok sosem tudtak hosszabb távban és átfogó, teljes összképetet tekintve gondolkodkoni. Kapok 5 kg krumplit? Deal. Miközben lehet, hogy kaphattam volna egy autó árát is... El lehet adni a szavazatot, de akkor érdemes okosan csinálni. Ez olyan, mintha mondjuk a nyolckerbe kurválkodsz, de csinálhatnád ezt hajón is escortként, utazhatnál, miközben ugyanúgy szét kell tenni a lábad, de legalább jól érzed magad és később befigyel majd egy budai luxuslakás, míg a nyolckerbe maximum a kankó.

Én értem őket. Elég megnézni a mai népesség összetételét etnikai, illetve iskolázottsági szempontból.
Ezen a lejtőn nem biztos, hogy lesz megállás. Mindezt úgy mondom, hogy fogalmam sincs, hogy helyettük ki állíthatná meg ezt a mélyrepülést. Nincs alternatíva. Senki.
Úgy látom, hogy az a fajta jóléti társadalom, amiben felnőttünk, az fokozatosan, apránként szétesni látszik, s nagyon sokan fognak ebbe belerokkanni, mind nyugaton, mind itthon.

Pontosan, ezért is történik az iskolák folyamatos leépítése, okkal jelölték Pintér Sándort a feladat "megoldására". A rendőrséget is ő építette le, nem hiába a rengeteg pályaelhagyó, vannak olyan kisebb kapitányságok, ahol egy személy 4-5 feladatot lát el egyszerre, kizsigerelik teljesen az embert, mindezt minimális pénzért, néha dobnak egy kis alamizsnát (fegyverpénz stb.). Tanároknak is ez lesz, egészségügyben meg mindenkit átírányítanak majd a magánban. Akinek nincsen pénze, arra meg már Lázár is megmondta a frankót.

Teljesen így van, amiben mi felnőttünk vagy éltünk azt el lehet felejteni. Számomra még az a durva, hogy már lassan nem is kell feltétlenül iskolázatlansághoz kötni a "tudatlanságot", hiszen nekem is vannak olyan ismerőseim, akik most házasodtak, kettejüknek összesen van vagy 3-4 diplomájuk, mindezek ellenére agglomerációban vettek most 90-100 millióért házat, amiből önrész jó, ha a 30-40%-a volt... 50-70 millió forint hitel, beköltöztek egy külsőleg jól mutató házba, de ha jobban belegondolnak: műanyag nyílászárók vannak, amiről akármelyik tényleges szakival beszéltem, mind azt mondta, hogy egy rakás szar, körülbelül 5-10 évre elég, utána cserélni kell.

Több tervezővel is egyeztettem az elmúlt években (én is házat akartam építeni), azt mondták, hogy a többségük kókler, főleg akik ilyen nagy kivitelező cégek tervezői, olyan házakat és lakásokat adnak át, amik faszán szigetelnek, minden extra, majd kiderül, szobák elkezdenek penészedni, miegymás. Rengeteg a hiba, falaknál nincs meg a derékszög és még lehetne sorolni, láttam és hallottam dolgokat. És az ilyen házakra költenek 40-50 milliókat hitelbe úgy, hogy még ketten sem keresnek meg 1 milliót havonta.

Ennek az a hátránya, hogy normális iskola és egészségügy erősen kérdéses, lehet vinni magánba a gyereket, különórák, edzések stb., majd kiderül, hogy egy CSOK-os ötfős család a havi 800 ezerből nem fog tudni megélni úgy, hogy abból 400 ezer alapból elmegy törlesztőre. A megfelelési kényszer és a külsőségekre való törekvés olyan szinten megtörte a mai fiatalaokat is, hogy minimum a fele eladósott egy életre, valószínűleg egy olyan házban élnek, amit 5 év múlva már utálni fognak, eladni meg sajnos nem tudják. Csapdában lesznek ők is.

Nekem ami fájdalom, hogy ezt intelligens emberek nem látják, ha szólsz, akkor annyit mondanak, negatív vagy. Majd utána 5 év múlva vagy hozzád vagy másokhoz mennek kölcsönkérni. Mindig mindenkinek mondom, mérjék fel a lehetőségeiket, én is visszább léptem eggyel, mert ilyen kritikus helyzetben még 5-10 millió forint is komoly teher, nemhogy 30-50 millió... Sajnos, mintha nem is érdekelné az embereket az egész, kormány is nyomja folyamatosan, hogy hiteleket vegyenek fel, volt egy ország, ott is ugyanez volt (ki nem találnátok, Oroszország...), mesterségesen felnyomták az árakat, hitelekbe hajszolták az embereket, vagyis nem hajszolták, ez túlzás, egyszerűen nem volt választás, ha azon a szinten akartak élni, amit a közösségi médiában látnak.

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 20, 2022, 22:41:21Mindenki tudta: ha a Fidesz marad, akkor EU-ból nem jön pénz, óriási lesz az infláció, mivel hagyják az eurót elúszni (ez bizony olyan folyamatokat indít be, amik évtizedekkel később is kifejtik majd hatásukat).
Nem tudta mindenki, hogy ha a Fidesz marad, akkor az EU-ból nem jön pénz. Sőt, szerintem csak kevesen tudtak ilyesmit. Semmi meglepő nincsen ebben, hiszen ez egy teljesen természetes és normális dolog Magyarországon.
Nem abból kellene kiindulni, hogy a magyar választópolgárok közül néhányan Netflixet néznek, jól informáltak Magyarország és a világ híreiről, képesek az ok-okozati összefüggések "átlátására" és megértésére, satöbbi, satöbbi, satöbbi. Hanem talán abból kellene kiindulni, hogy a magyar választópolgárok többsége a Fidesz által ellenőrzött és irányított sajtótermékeket néz és olvas, s a magyar választópolgárok többsége a Fidesz által ellenőrzött és irányított sajtótermékekből informálódik. Elegendő rápillantani a legutóbbi magyarországi választási eredmények térképére. És konstatálni, hogy hol narancssárga és hol nem narancssárga valamelyik választási körzet.

Nem emlékszek arra, hogy az utóbbi időszakban lett volna olyan fideszes kampány az M1-en, a Duna TV-ben, a plakátokon és rengeteg egyéb másik helyeken, hogy "ha a Fideszre szavazol, akkor nem jön pénz az EU-ból" és ez milyen jó nekünk, hiszen nem szólhatnak bele abba, amit csinálunk, és nem vehetik el a magyar emberek munkáját.

Kampányolt olyasmivel a Fidesz, hogy szavazzál a Fideszre, mert ha a Fideszre szavazol, akkor nem jön pénz az EU-ból? Én nem emlékszek ilyesmire. És olyasmit sem láttam, hogy amikor néztem a Magyarország-Portugália vagy Magyarország-Németország focimeccseket, akkor a szünetekben az 1 perces híradókban olyasmi lett volna, hogy ha a Fideszre szavazol, akkor nem jön pénz az EU-ból.

Ellenben sok-sok év óta zajlik - többek között - az oktatás leépítése és a minél több magyar ember minél kiszolgáltatottabbá tétele valamelyik helyi fideszesnek. Folyamatosan zajlik a fideszesek iránti függőség kialakítása, ugyanis ez a legfontosabb feltétele annak, hogy a Fidesz ne bukja el Magyarország kormányzását.

Milyen az a fideszesek iránti függőség kialakítása?

Példa:
Falun vagy kisvárosban lakik a 2-3 gyermekes család. A férj autószerelő (vagy kőműves, vagy targoncás, vagy húsipari szakmunkás, stb.) az egyik helyi vállalkozónál, a feleség eladó a helyi boltban (vagy pedagógus, vagy közalkalmazott a polgármesteri hivatalban, vagy takarító néni, stb.), a gyermekek diákok, iskolába járnak. A férj "megy a saját feje után", nem igazán foglalkozik azokkal, amiket mond a főnöke, aki a helyi fideszes "megmondóember" egyik legjobb haverja, s meglepődik, amikor valami - szerinte semmi - miatt munkanélküli lesz. Pedig a munkájával semmi probléma nincsen, de tényleg mondott ő olyasmit, hogy az 50 millió forint EU-támogatásból az illetékesek ellopták a pénzt és csak 30 centis kilátót csináltak. A tolvajok!
Nemsokára ok nélkül és hirtelenjében a feleségét is kirúgják a munkahelyéről és a férjhez hasonlóan a feleség is munkanélküli lesz. Mindketten új munkahelyet keresnek, ám ez nem sikerül, mert mindenhonnan elutasítják őket. Egy idő után feltűnik nekik, hogy a hozzájuk hasonló helyzetben levőket egymás után alkalmazzák az új munkahelyeken, viszont ők ketten mindig "lyukra futnak", sehova sem kellenek és munkanélküliek maradnak. Egy darabig "elvannak" ők, de amikor a pénztartalékaik rohamosan kezdenek fogyni, mert enni kell és öltözködni kell, a gyermekeknek is és nekik is, akkor a férj úgy dönt, hogy meghunyászkodik és visszakönyörgi magát az előző munkahelyére.

Ott a korábbi főnöke (aki a helyi fideszes "megmondóember" egyik legjobb haverja) "fényezi" magát, hogy nagylelkű és visszaveszi a csávót, majd beszélgetés közben olyasmit is mond, hogy ő inkább kussolna és nem kiabálna tolvajt azért, mert mások az 50 millió forint EU-támogatásból ellopták a pénzt és csak 30 centis kilátót csináltak. Nagy a boldogság, mert a férjnek ismét van munkahelye, de néhány nap múlva még nagyobb lesz a boldogság, amikor kiderül, hogy "véletlenül" a feleségnek is lett új munkahelye. Igaz, nála is megtörtént, hogy dumálás közben azt mondta a munkaadó, hogy ő inkább kussolna és nem kiabálna tolvajt azért, mert mások az 50 millió forint EU-támogatásból ellopták a pénzt és csak 30 centis kilátót csináltak.
A férj és a feleség boldogok, mert mindkettejüknek ismét van munkahelyük és nem fognak éhezni sem a gyermekeik, sem ők. Megfogadták egymásnak, hogy ezután csendben maradnak és inkább kussolnak és nem emlegetnek tolvajt azért, mert mások az 50 millió forint EU-támogatásból ellopták a pénzt és csak 30 centis kilátót csináltak. Megtanulták a leckét. Fontosabb számukra az, hogy legyen munkahelyük és tudjanak enni adni a gyermekeiknek.

Amikor pedig adnak nekik ingyen 5 kg krumplit, akkor elfogadják azt, s azt teszik, amit kér tőlük a fideszes "megmondóember".

Megtanulták, hogy ha kussolnak, akkor van munkahelyük. Tudják, hogy függőség van és a fontosabb esetekben soha nem lehet saját akaratuk, hanem mindig, MINDIG azt kell tenniük, amit mondanak nekik.

Örüljenek az 5 kg krumplinak!

Vármegye  :redchug:

Igazából azért írok, mert végre egyetértek valamiben a kormánnyal. Én is úgy látom, hogy lehet némi mozgástér a kata megreformálására. Egyrészt aránytalanul kedvező, másrészt sokan szétcsalják az egészet.

Idézetet írta: Alk Dátum június 21, 2022, 21:47:53Én is úgy látom, hogy lehet némi mozgástér a kata megreformálására. Egyrészt aránytalanul kedvező, másrészt sokan szétcsalják az egészet.

Ez megint egy szimpla kormánypropaganda, ahogyan sok más esetben is. Van egy célcsoport, akibe bele lehet állni, mert vélt vagy valós sérelmeik vannak velük szemben, majd ezt a csoportot csalónak, társadalom megkárosítójának nevezni, miközben ez eléggé messze van a valóságtól.  Érdemes megfordítani az egészet és kicsit jobban mögé nézni, ugyanis eléggé összetett a probléma. A kormány ki ellen hirdetett harcot? Sok-sok mindenki ellen, de köztük volt a külföldi cégeknek dolgozó emberek, elsősorban újságírók stb., kik tartoznak a KATA-ba? Pont ezek, de ez elenyésző mennyiség (nem találnátok ki megint, de az oroszoknál is pont így kezdték a 2010-es putyini visszatérés során, hogy beszántották a maradék médiát is). Kik tartoznak még a KATA-ba? Olyan vállalkozások, amiknél nekik ötletük van az államosításra, így beszántva a szektort, nehogy valaki egyénileg megszedje magát, azt csak ők tehetik.

A járvány folyamán rájöttek, hogy az államosítás fasza dolog - ezért is volt a vészhelyzet intézkedés -, hiszen cégeket tudtak elvenni, majd haveri köröknek átjátszani. Az, hogy most ilyen vármegye meg ispán megnevezéseket használnak, illetve folyamatosan utalnak a Horthy-korszakra, gyakorlatilag megmondják a jövőt: nem kellenek ide vállalkozók, csak olyanok, akik éhbérért dolgoznak, ne gazdagodjon meg senki rajtuk kívül, ne veszélyeztesse a dolgaikat. Ez egy tudatosan felépített rendszer, igaza volt @csabax -nak, amikor arról írt, hogy azt gondoltam, mindenki átlátja ezt. Nem, ezt rohadt kevesen látják, hogy mire megy ki a játék, csak a végén kapnak majd észbe. Az, hogy a KATA-ban vannak okoskodók, ez evidens, de cégvezetők között is vannak, rengeteg a fantomcég az országban (akik milliárdokkal károsítják az országokat, elsősorban ott mennek nagyüzemben a csalások, nem a katások közöt), azokkal miért nem kezdtek el foglalkozni? Valószínűleg azért, mert rengeteg kapcsolódik a NER-hez.

A KATA esetében viszont a kisember próbál boldogulni, sokan bevállalják, hogy most kicsit meghúzzák a munkát, nem fizetnek nyugdíjat - tisztában vannak vele, hogy nem lesz -, de ezért előbb tehetnek szert önerőból ingatlanra, autóra és más egyébre. Ez nagyon nem tetszik a kormánynak, ugyanis így 300-400 ezer embert nem tud kontrollálni, őket sok esetben nem tudja hitelekbe hajtani, mert itt az a lényeg, hogy minél többen adósodjanak el olyan bankok irányába, akik a NER-hez tartoznak. Ez egy rendkívül okosan, orosz mintára felépített rendszer, amivel gyakorlatilag kialakítják a hűbéri rendszer. A KATA-ban vannak okoskodók, de ez olyan kevés szám (közel sem az a 150-200 ezer, amit emlegetnek), hogy emiatt felesleges lenne törvényt modósítani. Ez kalkulált veszteség, sajnos az ember ilyen, okoskodik, többet akar magának, valószínűleg ezek az emberek máshogy oldanák meg, ha nem lenne KATA (így legalább minimális profitra szert tehet belőlük az állam).

A nagyobb gond, hogy ezzel a túlszabályozással azt érik el, hogy minimum 200-250 ezer katás kikerül a képből, ráadásul tervben van a hozzájárulás emelése is, ami mondjuk 50 ezer esetében szerintem már 75, de inkább 100 ezer lenne. Jelenleg saccra mondom, havi szinten 20 milliárd profit (kicsivel több) a katásokból, éves szinten ez minimum 240 milliárd (mínusz egészségügyi hozzájárulás stb.). Ha ebből kiesik mondjuk 250 ezer ember, maradék 150 ezerből 100 ezer instant elhagyja a megemelkedő havi díjak miatt az adónemet, akkor mennyien maradnak? Azt mondták, érkeznek majd új emberek, igen, de valószínűleg nem 150-200 ezer, hogy egy 100 ezres befizetésnél legalább az alap "bevételt" megtartsák. Ha mondjuk maradnak 150 ezren, akkor már havi 5 milliárd forint mínusszal számolhatnak, éves szinten 60 milliárddal. És akkor olyan dolgokról nem beszéltünk, hogy sokan azért választották a katázást, mert egyszerű. Ha bonyolítják, akkor Józsi nem fog ott szenvedni, szarik rá, elmegy feketén dolgozni, mivel 5-10-15 év vállalkozás után már van saját háza, többit megoldja 'okosba.

Olyan dolgokról még nem is beszéltünk, hogy ebbe a havi 50 ezerben ott van az egészségügyi hozzájárulás is. Ha mondjuk kiesik az egészségügyi szektorból 200-250 ezer ember havi befizetése, akkor hogyan tartják fent az állami egészségügyet? Ja, hogy ez is egy cél, hogy mindenkit a magán felé terelni (nem hiába hoztak létre NER-közeli cégek biztosítókat, magánkórházakat stb.). Az összképet kell nézni, ami jelen esetben az, hogy nem a katások szívnak majd, ha úgy adódik, többségük elhagyja az országot, így újabb százezres mennyiségben veszít tehetséges embereket az ország, hanem a nemzet szívja meg. Mondok két példát a végére: van asztalos ismerősöm, szépen dolgozik, minőségi munkát végez, egyéni vállalkozó, viszont, neki már a 3 milliós egyszámlás limit is olykor nehézkes, most 1-1,5 milliós határnál azt mondta, elmegy Kanadába. Egy tehetséges emberrel kevesebb. Van olyan vállalkozó ismerősöm, aki házak felújításában vesz részt (nyílászárók cseréje, javítása stb.), azt mondta, jelenlegi rendszer jó, számlázás is könnyű, de ha itt változás lesz, akkor megy külföldre, bőven többet kereshetne kint, csak ez a hazája. Két tehetséges ember rögtön el is hagyná az országot, egy olyan régióban, ahol vadászni kell a minőségi munkást.

Jelenleg ezt még nem érzi meg a rendszer, majd egy (maximum két) év múlva, amikor a tehetséges szakemberek elfogynak, mert a katások között eléggé sok a kreatív ember (ezért vállalkozók). Már tudok olyan (vár)megyéről, ahol az állatorvosokból is hiány van, ha ezeket a katázással elüldözik, akkor mi lesz az állatokkal? Én tényleg sajnálom, hogy a kormány mindig az ellenséget keresi, illetve a konfliktust, tudom, maga Orbán is elmondta, akkor érzi jól magát, ha feszültség van, de szerintem az országban inkább szeretnének nyugodtan élni az emberek, úgy, hogy hogy ne kelljen mindig agyalni, ma kibe kötnek bele. Mert lehetséges, hogy most azt mondjuk, megérdemli a katás, de legközelebb jöhet egy újabb csoport: tanárok, külföldre költözők, bárki, hiszen eddig is mindig találtak valakit.

Egyreszt aki kilep a katabol az majd adozik mashogy.

Masreszt rohadtul nem korrekt hogy a kata utan 50k fizet a vallalkozo amikor a minimalber adoterhe is 67k.

Ha csak a sajat beremelkedesi utememet nezem, kb 3szor annyit vonnak le 10 ev utan, a katasnak meg ugyanannyit.