Bajnokok Ligája 2023/24

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Manchester City - Real Madrid tipp: Ancelott vagy Guardiola tud a másik eszén túljárni?

A gigászi küzdelem újabb mérkőzését láthatjuk, ahol az utóbbi két legjobbja méri össze erejét, megint egy történelmi összecsapásra van kilátás? Olvasd tovább


Bayern München - Arsenal tipp: Megtörhet valaha a Harry Kane-átok?

Mikel Arteta az első mérkőzésen több jó taktikai húzásnak köszönhetően versenyben maradt a bajorokkal szemben, visszavágóra pedig nagy esélyt kaptak! Olvasd tovább


Bayern München - Arsenal  (szerda, április 17., 21:00CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Kai Havertz, Bukayo Saka, Harry Kane és Jamal Musiala egyenként több mint 0,5 lövés a kapura  6.00

Harry Kane szerzi az első gólt  5.25

Bukayo Saka gólpasszt ad  5.50

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Manchester City - Real Madrid  (szerda, április 17., 21:00CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Jude Bellingham, Rodrygo, Kevin De Bruyne és Erling Haaland több mint 0,5 lövés a kapura 5.50

A hazai csapat nyer, és mindkét csapat gólt szerez  3.50

Erling Haaland & Phil Foden gólt szerez  5.75

Vinicius Junior gólt szerez  4.00

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Barcelona - PSG
Kritikán aluli volt az egész, ahogyan ezt Xavi kezelte. Már önmagában a taktika sem volt jó, amivel pályára küldte az övéit, oké, Christensen nincs, Gavi nincs, de akkor valaki vkp-t találni kell. Romeu ezen a szinten nem állja meg a helyét, Sergi Roberto sem bevethető, Araujo korábban egy-két meccs erejéig játszott DM-et, Inigo Martínez talán, ha hétvégén kipróbálják ezen a poszton, akkor használható lett volna. Nem...

Még véletlenül sem gondolkodott ennyire előre Xavi, pedig tudatában volt mindennek. Nem vált be edzőként, szerencsére ezt felismerte, pozitívum volt, hogy beépített fiatalokat, de összességében neki egy komolyabb BL-párharc meghaladja a képességeit. Nem lesz edzőként BL-győztes emiatt, ezt szerintem felmérte, itt most már az a kérdés, hogy ki lesz a Barcelona edzője nyártól. Marquezt mondják, hát nem is tudom... Xavi 2.0

A csapat pedig szerkezetileg is rossz, Lewandowskit elengedném, venni kéne egy jó klasszikus vkp-t, lenne itt munka bőven, helyette ilyen Bernardo Silvákban gondolkoznak Laportáék. Katasztrófa, ahogy az az ember épít csapatot.

A PSG-ről csak annyit: minden idők egyik legundorítóbb csapata, Dembélé egy hányinger, ahelyett, hogy hálás lenne, amikor mindenki kiállt érte Barcelonában a sérülései (amiket magának okozott, mert sötét mint az éjszaka...) és a játékszenvedélye ellenére támogatták őt, ez az idióta meg pangál, remélem hazafelé kap egy ruhát a szurkolóktól, nem vagyok az agresszió híve, de ritka sötét játékos Mbappéval és Hakimivel együtt. Látszik rajtuk, hogy idióták, akiknek az egójuk az egekben.

Bernardo Silva kipróbálta, hogy milyen érzés 11 méterről a kapusnak adni a labdát?

Hogy kizúgott a City, kár hogy nem láttam.

Idézetet írta: TiB Dátum április 18, 2024, 09:01:09Hogy kizúgott a City, kár hogy nem láttam.

Nem veszítettél sokat. Ancelotti azt mondta a srácainak, hogy védekezni fogunk. Ráadásul találtak egy korai gólt, aztán három sorral beálltak védekezni, és a három sor az ötös meg a tizenhatos vonala között mozgott együtt  ;D  Rés azon a pajzson nem igazán volt, nagy összhang volt a Real játékosai között. Pep elkúrta, mert Doku sokkal jobban bont, mint Grealish. Doku behozatala eredményezte a gólt, ám Doku későn jött, így ki lehet jelenteni, Pep elqrta. Ancelotti lemeccselte, pedig Doku lett volna az a figura, aki a megoldást jelenti. Grealish magába meg a játékába szerelmes, Pep meg ebbe. Sokkal olvashatóbb játékos, ráadásul nincs is nagy formában. Doku meg az a játékos, akinek a játéka szélesebb skálán mozog, ezt 5 perc alatt megmutatta, mert emberbe vezetett labdától gólpasszig megcsinált mindent. Grealish tud labdát tartani, meg labdával visszafordulni és visszapasszolni. Ez tegnap nem volt elég, de Pepnek megint kellett idő, mire ere rájött...

Nem nevezném jó meccsnek, szerintem elég szar volt, viszont azt meg jó volt látni, ahogy Ancelotti megint húz egyet, és bejön neki. Vannak jó edzők, meg van az a top, a közvetlen krém, mint Carlo. Ehhez persze kellettek a katonák, és a Madridnál mindenki beállt a sorba. Még Vini is :D Ahogy Ancelotti felismerte, hogy focival nem tudnak nyerni és ahogy a labda ellen játszottak, egy olyan csapat, amelynek nem ez a profilja, azért azt elképesztő volt látni. És bakker, megint bejött neki, ezért nyer BL-eket a RM. Nyílván nevezhetjük szerencsének, mert ha de Bruyne lövése ott középről léc alá megy, és nem 40 centivel fölé, akkor más a helyzet. De valahogy Ancelotti húzásainak zöme bejön, szóval ez már több, mint pusztán szerencse.

Egész biztos vagyok benne, arra is megvolt a terve, mi van, ha a City lövi az elsőt.


Nekem az volt megint szembeötlő, hogy Luka Modric fejben már mennyire nincsen ott. Ancelotti ugyan mindig elmondja, mennyire fontos láncszem, milyen kiemelkedő formában van, de valójában már tényleg csak egy-két villanása volt 5-10 meccsenként (ez pont az odavágóra esett). A másik pedig Jude Bellingham, aki igazi vezér. Az a csávó biztos aranylabdás lesz, akár már idén, de szerintem 3-4 bogyót tuti nyer. Ahogyan a 115 perc után is ment letámadni, társakat buzdította, hogy támadjunk le, Modriccsal ellentétben olyan magabiztosan vágta be a büntetőt, majd utána jött megint a lelkesítés, igazi vezér. Tudom, ha van lehetőség és van egy minimum 10+ éve a klubnál játszó spanyol bekk, akkor ő lesz a kapitány (Nacho), de én jövőre már simán Bellinghamnek adnám. És azt is megkockáztatom, ha Endrick beérik, ennek a csapatnak semmi szüksége nincsen Mbappéra, felesleges, mert nem fér el a kezdőben. Ha mindenki egészséges, illetve bejönnek az igazolások, akkor így nézne ki a csapatuk: Courtois - Carvajal (vagy Hakimi), Militao, Rüdiger (vagy Alaba), Mendy (vagy Davies) - Camavinga, Tchouaméni, Valverde - Bellingham - Rodrygo és Vinícius. Ehhez jön még Endrick... Felesleges lenne megbontani a jól működő kémiát egy újabb problémás miatt, épp elég Ancelottinak Vinícius is.

Mondjuk azt megnézném, hogy összehoznak egy PSG - Real Madrid döntőt, ahol Kylian Mbappé góljával nyernek a franciák. Akkor mit lép vajon a francia? Elmegy egy legyőzött csapathoz?  ;D Hogy fogadnák Madridban, amikor annyiszor kikosarazta őket, majd még a BL-döntőben meg is veri?

Oddsok az idei BL-győztesre:

Real Margit 2.40
Mbappé 3.50
Kane 3.75
Rajsz 10.00

Az a Borussia Dortmund jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, amelyik csapatot évek óta rendszeresen "kifosztanak" (Lewandowski, Gündogan, Aubameyang, Dembele, Haaland, Bellingham, stb.)?

Szerinted kifosztanak szerintem meg nem tudjak megtartani a jatekosaikat.
A Bayernt is kifosztja a Real, Kroos, Alaba, majd valoszinuleg Davies.

Ha egy klub nem tudja megtartani a jatekosait akkor ne hogy mar mas klub hibaja legyen hogy leigazoljaa jatekost aki tovabb akar lepni.
Miert nem ajanlottak 100millios eves fizetest barmelyiknek es akkor maradtak volna. Ja hogy nem tudnak ennyit adni?

Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 18, 2024, 15:09:54Szerinted kifosztanak szerintem meg nem tudjak megtartani a jatekosaikat.
A Bayernt is kifosztja a Real, Kroos, Alaba, majd valoszinuleg Davies.

Ha egy klub nem tudja megtartani a jatekosait akkor ne hogy mar mas klub hibaja legyen hogy leigazoljaa jatekost aki tovabb akar lepni.
Miert nem ajanlottak 100millios eves fizetest barmelyiknek es akkor maradtak volna. Ja hogy nem tudnak ennyit adni?

Nincs minden klub olyan helyzetben, hogy kivételezzenek vele.  ;)

#209 április 19, 2024, 11:10:55, csabax
Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 18, 2024, 15:09:54Szerinted kifosztanak szerintem meg nem tudjak megtartani a jatekosaikat.
A Bayernt is kifosztja a Real, Kroos, Alaba, majd valoszinuleg Davies.

Ha egy klub nem tudja megtartani a jatekosait akkor ne hogy mar mas klub hibaja legyen hogy leigazoljaa jatekost aki tovabb akar lepni.
Miert nem ajanlottak 100millios eves fizetest barmelyiknek es akkor maradtak volna. Ja hogy nem tudnak ennyit adni?
Elő szokott fordulni olyasmi, hogy egyes focistáknak még több éves szerződésük van az aktuális csapatukkal, de a gazdag csapatok azt a néhány évet nem akarják kivárni, hogy csak a szerződés lejárta után igazolják le a kiszemeltjüket. Mivel türelmetlenek és sok pénzük van, azt szokják tenni, hogy sok pénzt ajánlva a szerződés lejárta előtt kivásárolják az általuk kiszemelt focistát.
Vagyis hiába van még több évre érvényes szerződése az áldozat csapatnak azzal a focistával, mert a pénzes másik csapat kihasználja az erőfölényét és kifosztja áldozatát.
Máshol az ilyesmire is szokták mondani, hogy az erősebb kutya b@szik.

Lássuk hogyan fosztotta ki a Real a Bayernt:

Első példa:
Alaba esetében a Real nem fosztotta ki a Bayernt, hanem megvárta türelmesen, amíg lejár Alaba szerződése és amikor már szerződés nélkül volt Alaba, tehát ingyen igazolhatóvá vált, akkor megegyezett a játékossal.
Ja, hogy a Bayern nem tudott annyit adni Alabának, hogy maradjon?

Második példa:
Davies jelenleg nem a Real Madrid játékosa, hanem a Bayern München focistája és a bajor csapattal van szerződése.
Davies esetében is ugyanaz történik, mint ami Alaba esetében is történt. Vagyis a Real nem fosztja ki a Bayernt, hanem megvárja türelmesen, amíg lejár Davies szerződése és amikor már szerződés nélkül lesz Davies, tehát ingyen igazolhatóvá fog válni, akkor majd meg fog egyezni a játékossal.
Ja, hogy a Bayern nem tud annyit adni, hogy Davies maradjon?