Rió 2016

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: alexthebest Dátum augusztus 11, 2016, 12:53:30
Jakabost is  megkérdezném hogy mit gondol Katinka visszalépéséről abban a számban ami az övé lett volna, akár éremeséllyel.
Jakabos meg sohasem uszott 2:05 alatti 200 pillet 50 meteres medenceben, es nem emlekszem hogy o tudna esetleg 2:06 alatti idot is.
Optimalis esetben lett volna 7. abban a dontoben. Mar ha bejut. Ahogy a magyar uszocsapat tobbi tagja (sans Hosszu & Kapas & Kenderesi), o sem tunt annyira elesnek - nem uszott egyeni csucsokat stb.

Idézetet írta: junglefever Dátum augusztus 11, 2016, 14:38:11
Jakabos meg sohasem uszott 2:05 alatti 200 pillet 50 meteres medenceben, es nem emlekszem hogy o tudna esetleg 2:06 alatti idot is.
Optimalis esetben lett volna 7. abban a dontoben. Mar ha bejut. Ahogy a magyar uszocsapat tobbi tagja (sans Hosszu & Kapas & Kenderesi), o sem tunt annyira elesnek - nem uszott egyeni csucsokat stb.

Szerintem sincs olyan, hogy az "ő helye". Nem az övé.

Hosszú nem vállalhat mindent. Ő érdemelte ki az illető helyet, ő dönt a sorsáról.

Itt a legnagyobb probléma a magyar sportolók mentalitásával van. Tisztelet annak a pár embernek (például Gyurta vagy Karakas), a többséget nem érdekli hogyan szerepel, csak az, hogy kint legyen.
Ideje végre beismerni, hogy mi sportnemzet vagyunk és annak is tekintjük magunkat. Vannak elvárásaink ( a fotelből is), és ha egy sportoló azt mondja, hogy ő az aranyért fog küzdeni, akkor ne az legyen már, hogy 150. helyen végez és utána azt mondja, az edzésen jó voltam. Ha sz*r vagyok, akkor azt be kell ismerni. A sport egy munka, ők ebből élnek. Ha én vagy a családom tagjai vagy bárki más rosszul dolgozik és nem hozza az elvártat, akkor elbocsájtják. A sportolóink meg szép kifogásokat keresnek. Más országokban elnézést kérnek, hogy ez nem ment, ez itt nem divat. Még csak nem is látszik rajtuk, hogy jaj de bánják az eredményt.
Mivel elmúlt években többségében top10-ben voltunk az olimpiai éremtáblázaton ezért jogosak az elvárásaink is, csak sajnos ez nem passzol a sportolók teljesítményéhez.

Idén 160 sportolónk indult, eddig ÖT szerzet érmet, ami a teljes indulóknak a 3%-a. Persze lesz ez ennél több is, de elnézve az elmúlt évek teljesítményét, átlagban a sportolóink 10-15%-a szerez érmet. A többi szintén sportcentrikus nemzetnél ez átlagban 22-30% körül mozog.
Ez még nem is lenne akkora differencia, de annak nem jártam utána, hogy a sportolóink hány %-a végez pontszerző helyen, mert szerintem az se lenne több, mint 30, de lehet még kevesebb, míg a többi hasonlóan elit országban ez sokkal magasabb arány lehet (50-70%). Ezek alapján a sportolóink majd 3/4-e azért megy ki, hogy utazzon egyet és a saját egyéni rekordját megdöntse. Mégis minek? Nem Szamoa vagy Honduras vagyunk, hogy örüljünk a 23. helynek.
Ha mi magunkat az elithez soroljuk, akkor ideje profin is viselkedni. Ha pedig nem, akkor érdemes visszavenni az arcból, nem kell elhinteni a 20-25 érmet és mindenkitől a jó helyezést várni.

Én amondó vagyok, hogy rengeteg a lókötő a csapatban. Akik kimennek és jóformán alig érnek el eredményt. Ezért is érzik az emberek magukat csalódottnak, mert látják, hogy csak "nyaralnak" egyet.

A magyar sportot alapjaiban kéne megreformálni, már ha tényleg sportnemzetnek tekintjük magunkat. Felesleges 160 sportolóval kimenni és olyan sportágakat erőltetni, amiben abszolút nem vagyunk sikeresek. Ezeknél a nulláról kéne indulni egy ifi korosztállyal, akik majd a jövőt képviselik.
Megvannak a sikeres sportágaink, amire építeni kell: kajak-kenu, úszás, vízilabda, vívás, birkózás és öttusa. Ezekhez jön még olykor egy két meglepetés (atlétika, lövészet, cselgáncs, torna). Ahelyett, hogy ezekre még több időt és pénzt szánnánk, mi 20 sportágban mindig képviseltetjük magunkat. Ötletem sincs, hogy teniszben, tollasban, asztaliteniszben, evezésben, kerékpárban, műugrásban, triatlonban és boxban minek indulunk. 37 uszó indult, amiből kettő szerzett érmet, reálisan olyan 8-10 kellett volna menni. Atlétikában is 10-12 sportolót lazán itthon lehetne hagyni, ez máris összesen 50 ember mínusz lenne.
Ideje végre beismerni, hogy nem annyi világklasszis sportolónk van, mint amennyire mi gondolunk. Körülbelül ennyiből áll a sor: Szilágyi Áron, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kozák Danuta, Marosi Ádám és Berki Krisztián (igaz ő most nem jutot ki). Tőlük elvárható az aranyérem a többiektől pedig egy jobb helyezés esetleg az éremszerzés.
Feleslegesnek tartom továbbá, hogy 150-170 közötti kontingens menjen ki egy tornára. Elég lenne 80-100 fővel elmenni és tényleg csak a jó mentális állapotban és felkészültségben lévő versenyzőkre figyelni.

A másik súlyos probléma az edzőkérdés. Az itthoni magyar edzők megkockáztatnom 90-95%-a amatőr és kiégett (vonatkozik ez focitól kezdve a többi csapatsportra is, nem csak az úszásra és más egyénire). Így persze iszonyat nehéz fejlődni és kihozni magadból a legjobbat. Egy gyökeres változás kell, már az utánpótlás szintjén el kell ezt kezdeni, mert akkor talán eredményes lehet. Abban is teljesen biztos vagyok, ha Katinka itthon készül a legendás Kiss Laciékkal, akkor még aranyat se nyert volna (sőt lehet érmet se). Én is mikor sportoltam kénytelen voltam magam utána járni a különböző edzési formáknak, mert hiába csapatsport volt, az edző alkalmatlan volt rá (nem egy ilyennel dolgoztam). Ugyanazok a séma gyakorlatok voltak mindenhol, semmi megújulás. Gondolom ez a többi sportágban sem változott.
Elég csak megnézni egy itthoni kosáredzés vagy épp egy amcsit (vagy egy elit európait). Abszolút más világ. Persze mondhatnánk azt, hogy ott megvannak a feltételek, de a mai modern korban itthon is meglennének, főleg mert youtube-tól kezdve mindenhol fel vannak téve a módszerek, a sportba áramló pénzt pedig nem egymásnak kéne adogatni a vezetőknek, hanem a sportolókra szánni.

Véleményem szerint módszeresebb felkészüléssel, több sportpszichológussal (például Csernus ráférne jó pár emberre), jobb edzőkkel és célirányos sportképzéssel jóval több érem és helyezés születne, ugyanis a magyar sportolókban ott van a potenciál, teli vagyunk zsenikkel. Én amondó vagyok, ha Shane készítené fel Cseh Lacit, simán hozna egy, de az is lehet, hogy kettő aranyat. Szerintem Cseh teljesítményének 80%-ra képes és lehet, ha anno normális külföldi edzőket kap és pszichológiai felkészítést, most nem Phelps 20-22 aranyáról beszélnénk, hanem Laci 5-6 aranyáról. Mert nála főleg fejben van gond. Látjuk mire képes, ha nincs rajta nyomás. Ezt is el kell viselni és ebben van mit tanulnunk az amcsiktól.

Hasonló rendszert kéne kidolgozni, mint tették azt a britek 92-96 környékén. Akkoriban pár arannyal lehetett náluk számolni és 15-20 éremmel. Felépítettek pár sikersportágakat, megváltoztatták a képzést a kicsiknél is.
Jobban rágyúrtak az addigi sikersportágaikra (evezés, atlétika, kerékpár), és rögtön 10 aranynál tartottak a 2000-es évek elején. Bekerült a vitorla is a programba, ott is elkezdtek nyerni. 2008-as olimpián már 20 arany körül zártak és 47 éremmel. Ez 2,5x több mint 14 évvel azelőtt. Kerékpárban anno Chris Boardman révén domináltak, végül rájöttek hogy egységes képzéssel el lehet hozni 6-10 aranyat pályakerékpárból, össze is jött nekik. Atlétikában és evezésben is hasonló sikereket értek el, illetve úszásban. 2012-ben hazai rendezésű olimpián már 65 éremnél és 29 aranynál tartottak. Magyarul durván 20 év alatt megháromszorozták érmeik számát majdnem megtízszerezték aranyérmeiket. Persze ezt be lehet tudni a pénznek, tehetségnek, és a hazai olimpiának, de náluk a változás szó szerint aranyat ért náluk. Lehet azt mondani, hogy nem megy nekik most, de messze még az olimpia vége.

Szerintem ebbe a magyar csapatba is megfelelő képzéssel ott van a potenciál a 12-15 aranyra, illetve a 30-50 körüli éremre. Ehhez csak változás kell és átlátható rendszer, illetve megfelelő képzések. Sosem késő elkezdeni. Komolyabb edzőkkel jöhet a siker. Nem ezzel a meglévő maggal kell dolgozni, akik ugyan lehet tapasztaltak, de nulla bennük a megújulási vágy.

Idézetet írta: alexthebest Dátum augusztus 11, 2016, 13:58:22
Na még egyszer utoljára hozzászólok ehhez a Katinka témához.

Igen, szerintem kurva ciki hogy mindenki egymás kezét fogja, megvan a kohézió, csapategység, nálunk meg mint négy idegen lány.
Iron Lady mi a fasz ha nem médiasztár (is)?
Ha a kis vasgyúró nem bír annyi számot, akkor szóljon előre, ne csak akkor nyissa ki a száját amikor balhézni kell.
Ha az az edző aki évtizedek óta sikeres, megkérdőjelezhetetlenül kisujjában van a szakma, kiválik a csapatból, az nem érvágás? A balhéról nem is beszélve (gondolom azóta Gyárfásék is nyomják nekik a Hosszú-ellenes dumákat). Nem hiányzott a rutinja, egy-két jól bevált húzása, egy-két megnyugtató szó tőle? Ja, vagy ide nem is kell pszichológus szintjén lévő edző, akit az apjukként tiszteltek, minek? OK.

Nagy versenyző, hihetetlen mennyit melózik, de embernek ... . Én nem tudom végignézni az interjúit, amiken úgy beszél mintha ő szarta volna azt a bizonyost. Képtelen vagyok tévén nézni az olimpiát, mert mindig bevágják hogy őrjöng az idegbeteg Tusup. A szarkeverést csak azért nem hozom fel, mert közülünk senki nem tudja pontosan mi történt a vezetőség és köztük, úgy meg olyan lenne erről vitázni mintha úgy hinnék istenben hogy nem láttam jelét se.

A mazochista, férjük (barátjuk) önkényuralma alatt lévő nőket valahogy soha nem értettem meg. Viszont minden tiszteletem Gyurtáé, Csehé, és úgy összeségében azoké akik szépen csendben dolgoztak, és kihozták magukból a maximumot. Aztán hogy az mire lett elég, az már más lapra tartozik, de nekik tudok szurkolni.

Nagyon nem értek veled egyet.

Először is, legjobb tudomásom szerint Kisst nem Hosszú miatt váltották le, és ha jól emlékszem, már az EB-n sem volt ott. 8) Nekem egy ilyen ember rohadtul nem tud hiányozni. Érdekes, hogy Katinka "elnyomását" az edzője által felhozod, és nem érted, de ahogy Kiss a nőkkel bánt, az már nem zavar, a tudása azért még jó lett volna? Tudom, Szepesi minden szava csak "kitaláció és a fantázia szüleménye", de azért elgondolkodtató, hogy közben Kissről kiderült, mégsem volt olyan szent ember.

Először azt írod, hogy "úgy beszél mintha ő szarta volna azt a bizonyost", utána pedig, hogy egy mazochista férj által van elnyomva. Az első egy magabiztos emberről árulkodik, a második egy elnyomott ember. A kettő valahogy nem passzol. 8)

Pozzato, értem, mit akarsz mondani, de végülis kiharcolták, hogy ott legyenek, vagyis a kiutazást megérdemlik, ha a tökutolsó helyen érnek célba, akkor is. Az, hogy utána ott hogyan viselkednek, mennyire sportemberként, vagy tényleg csak az érdekli őket, hogy ott lehetnek, már más kérdés.

Idézetet írta: Nyuszika10 Dátum augusztus 11, 2016, 14:34:07
Nem érdekel hogy egy úszó integet-e vagy sem,ússzon!Nem vagyok stylist,nem önti el melegség a szívemet az olyan úszás előtti koreográfiára hogy fogják-e egymás kezét vagy miegymás,ússzanak!Ha egymással foglalkozó lányokat akarok nézni akkor leszbipornót nézek (mint mindig..).
Hirtelen belém villant egy gyönyörű kép:Hunyadi vagy Dobó azt mondja a népének csata előtt:Támadnak a törökök,gyerekek fogjuk meg egymás kezét!

Dobó? Édeskisfaszom az ;D Ménem Petőfi, vagy Szent István bassza meg :D

Itt a bevonulás: https://streamable.com/zoeq

Én látok benne szembetűnő különbséget. Ezt leírtam egy fórumra. Nem vártam fejenpörgést meg csárdást, vagy 182 aranyérmet, egy hótegszerű észrevétel volt, ami még Dobónak is feltűnt volna a várról lefelé esve kezében a zászlóval. Bocs, hogy élek. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Amúgy nem tudom, minek fejtettem ennyire ki a dolgokat, mivel a magyarok legfőbb problémája az, hogy egy háromszoros olimpiai bajnok megfogja a csapattársa kezét vagy sem.  ;D Óvodában mondjuk ez tényleg főben járó bűn.

Wazze, eddig nem is láttam mi indította el a "lavinát", azt hittem a három lány szépen bevonult kézenfogva, Katinka meg nem pacsizott. Ehhez képest... Édesf*szom... Svédek se fogtak kezet!!! Halál rájuk!!!  :redchug: :great:

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2016, 14:45:40
Itt a legnagyobb probléma a magyar sportolók mentalitásával van. Tisztelet annak a pár embernek (például Gyurta vagy Karakas), a többséget nem érdekli hogyan szerepel, csak az, hogy kint legyen.
Jah, de ha meg sut roluk a magabiztossag mint pl. Hosszurol itthon mindenki azt mondja hogy arrogans es fellengzos. Egeszseges onbizalom es nemi vaganysag nelkul nem is szabadna elsportolni.
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2016, 14:45:40
Ideje végre beismerni, hogy mi sportnemzet vagyunk és annak is tekintjük magunkat.
Ezt vitatom, mi annak tekintjuk magunkat de ha megnezed a lakossag felnott retege kozott az elhizottak aranyat itthon akkor egybol kiderul hogy mi nem vagyunk sportnemzet. A svedek, finnek meg a norvegok pl. azok - ott sokkal tobben uznek szabadidejukben is sportokat hobbikent.
Inkabb azt mondanam olimpiai nemzet vagyunk. kinek mi a fontos ugye.
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2016, 14:45:40
Én amondó vagyok, hogy rengeteg a lókötő a csapatban. Akik kimennek és jóformán alig érnek el eredményt. Ezért is érzik az emberek magukat csalódottnak, mert látják, hogy csak "nyaralnak" egyet. 
Ha kivivta a jogot, kvotat szerzett akkor az en szememben mar nem lokoto. Kijar neki a tisztelet, pont azert mert olyat ert el amire en sohasem leszek majd kepes. Hogy mindezt sajnos arra hasznalta fel hogy nyaraljon egyet egy vilagversenyen es alulmulja magat minden szempontbol az mar inkabb az o baja, mint az enyem.
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2016, 14:45:40
Ha mi magunkat az elithez soroljuk, akkor ideje profin is viselkedni. Ha pedig nem, akkor érdemes visszavenni az arcból, nem kell elhinteni a 20-25 érmet és mindenkitől a jó helyezést várni.
Ritkan hallok olyat magyar sportvezeto szajabol, hogy mi barmilyen szempontbol is elit lennenk, es olimpiai evben mindig is ovatosak az igeretekkel - 10+ erem pedig joszerivel mindig csak az europai olimpiakon realis tolunk mert azokon nem kell a hosszu utazas/atalas/klima kulonbsegekkel bajlodni a sportoloinknak.
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2016, 14:45:40
A másik súlyos probléma az edzőkérdés. Az itthoni magyar edzők megkockáztatnom 90-95%-a amatőr és kiégett (vonatkozik ez focitól kezdve a többi csapatsportra is, nem csak az úszásra és más egyénire). Így persze iszonyat nehéz fejlődni és kihozni magadból a legjobbat. .., Ugyanazok a séma gyakorlatok voltak mindenhol, semmi megújulás. Gondolom ez a többi sportágban sem változott.
Itthon az edzok (mondhatnam barmelyik sportagat teljesen mindegy) nagy resze nem beszel nyelveket, nem olvas kulfoldi szakmagazinokat, szakirodalmat es a sajat fogalmatlansagat csak felerositoi a TF-es diplomajaval ahol szinten 90%-ban olyanok tanitjak akik elavult modszerekkel adnak at elavult tudast. De ez rengeteg mas felsooktatasi intezmenyben es tudomanyos muhelyben jellemzo.
Ezen senki sem tud valtoztatni, mert ezeknek az embereknek szo szerint a kenyere mulik azon, hogy ne deruljon ki a 'kiraly meztelen'...
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2016, 14:45:40
Véleményem szerint módszeresebb felkészüléssel, több sportpszichológussal (például Csernus ráférne jó pár emberre), jobb edzőkkel és célirányos sportképzéssel jóval több érem és helyezés születne, ugyanis a magyar sportolókban ott van a potenciál, teli vagyunk zsenikkel.
Csernus kinn van RIO-ban a noi vizipolo valogatott kiserojekent, speciel athivtak ket napja hogy 'beszeljen' Cseh Lacival aki nagyon maga alatt volt a 200 pille kozepdontoje utan, ahol mar latszott hogy keptelen hajrazni.
Csernus csodat nem tud tenni, Lacika meg mar egyszeruen oreg ahhoz hogy egy evben ketszer hozzak formaba. Olimpiai evben miert keszul minden magyar uszo inkabb az Europa bajnoksagra mint az olimpiara - na ez a kibaxott nagy rejtely.
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2016, 14:45:40
Hasonló rendszert kéne kidolgozni, mint tették azt a britek 92-96 környékén.
A rendszer mar keszen van, ebben a ciklusban mar avval keszultek - a kormany rengeteg sportagnak (nemcsak siker sportagnak) megsokszorozta a tamogatasat. A judosok pl. olyan szazmilliokkal gazdalkodhattak amiket meg sohasem latott itthon ez a sport. De a penz nem minden, a briteknek legalabb volt annyi eszuk, hogy a sportagi szakszovetsegeik elnoki szekeibe ne politikai kadereket ultessenek - nekik az volt az alap, hogy alulrol epitkezzenek. Ezt nem lehet tanitani, ehhez gondolkodasmodot kell valtoztatni. Itthon pedig meg majdnem mindenki a multbol es a multban el, nemcsak fogekonysag nincs az ujra, de kereslet sem.

Idézetet írta: junglefever Dátum augusztus 11, 2016, 15:26:41
Jah, de ha meg sut roluk a magabiztossag mint pl. Hosszurol itthon mindenki azt mondja hogy arrogans es fellengzos. Egeszseges onbizalom es nemi vaganysag nelkul nem is szabadna elsportolni.Ezt vitatom, mi annak tekintjuk magunkat de ha megnezed a lakossag felnott retege kozott az elhizottak aranyat itthon akkor egybol kiderul hogy mi nem vagyunk sportnemzet. A svedek, finnek meg a norvegok pl. azok - ott sokkal tobben uznek szabadidejukben is sportokat hobbikent.
Inkabb azt mondanam olimpiai nemzet vagyunk. kinek mi a fontos ugye.Ha kivivta a jogot, kvotat szerzett akkor az en szememben mar nem lokoto. Kijar neki a tisztelet, pont azert mert olyat ert el amire en sohasem leszek majd kepes. Hogy mindezt sajnos arra hasznalta fel hogy nyaraljon egyet egy vilagversenyen es alulmulja magat minden szempontbol az mar inkabb az o baja, mint az enyem.Ritkan hallok olyat magyar sportvezeto szajabol, hogy mi barmilyen szempontbol is elit lennenk, es olimpiai evben mindig is ovatosak az igeretekkel - 10+ erem pedig joszerivel mindig csak az europai olimpiakon realis tolunk mert azokon nem kell a hosszu utazas/atalas/klima kulonbsegekkel bajlodni a sportoloinknak.Itthon az edzok (mondhatnam barmelyik sportagat teljesen mindegy) nagy resze nem beszel nyelveket, nem olvas kulfoldi szakmagazinokat, szakirodalmat es a sajat fogalmatlansagat csak felerositoi a TF-es diplomajaval ahol szinten 90%-ban olyanok tanitjak akik elavult modszerekkel adnak at elavult tudast. De ez rengeteg mas felsooktatasi intezmenyben es tudomanyos muhelyben jellemzo.
Ezen senki sem tud valtoztatni, mert ezeknek az embereknek szo szerint a kenyere mulik azon, hogy ne deruljon ki a 'kiraly meztelen'...Csernus kinn van RIO-ban a noi vizipolo valogatott kiserojekent, speciel athivtak ket napja hogy 'beszeljen' Cseh Lacival aki nagyon maga alatt volt a 200 pille kozepdontoje utan, ahol mar latszott hogy keptelen hajrazni.
Csernus csodat nem tud tenni, Lacika meg mar egyszeruen oreg ahhoz hogy egy evben ketszer hozzak formaba. Olimpiai evben miert keszul minden magyar uszo inkabb az Europa bajnoksagra mint az olimpiara - na ez a kibaxott nagy rejtely.A rendszer mar keszen van, ebben a ciklusban mar avval keszultek - a kormany rengeteg sportagnak (nemcsak siker sportagnak) megsokszorozta a tamogatasat. A judosok pl. olyan szazmilliokkal gazdalkodhattak amiket meg sohasem latott itthon ez a sport. De a penz nem minden, a briteknek legalabb volt annyi eszuk, hogy a sportagi szakszovetsegeik elnoki szekeibe ne politikai kadereket ultessenek - nekik az volt az alap, hogy alulrol epitkezzenek. Ezt nem lehet tanitani, ehhez gondolkodasmodot kell valtoztatni. Itthon pedig meg majdnem mindenki a multbol es a multban el, nemcsak fogekonysag nincs az ujra, de kereslet sem.
Van amiben nem értünk egyet, van amiben igen, de ebben maximálisan igazat adok:
De a penz nem minden, a briteknek legalabb volt annyi eszuk, hogy a sportagi szakszovetsegeik elnoki szekeibe ne politikai kadereket ultessenek - nekik az volt az alap, hogy alulrol epitkezzenek. Ezt nem lehet tanitani, ehhez gondolkodasmodot kell valtoztatni. Itthon pedig meg majdnem mindenki a multbol es a multban el, nemcsak fogekonysag nincs az ujra, de kereslet sem.


Az pedig, hogy Lacikával leült Csernus beszélgetni az külön pozitív (ezt nem tudtam), akkor beruházok egy éremre nála.  :great:  Ha mást nem, akkor Csernus beordítja az első helyre.

"ami még Dobónak is feltűnt volna a várról lefelé esve kezében a zászlóval"
Nem stimmel,aki lefele esett az Dugovics Titusz volt.És a törököt fogta a kezében (még az is lehet hogy kézen fogta!).
Petőfiék pedig a Pilvaxból mentek a Nemzetihez kézenfogva.Sajnos ezzel együtt is bebuktuk a szabadságharcot.
De béke,nem baromkodok tovább.  :beerchug:  :beerchug:

Idézetet írta: Nyuszika10 Dátum augusztus 11, 2016, 15:32:29
"ami még Dobónak is feltűnt volna a várról lefelé esve kezében a zászlóval"

Részemről mindig is béke volt. Összegezve dedós vagyok, történelmi tudásom nincs, és halált kívánok az úszóknak, mert nem fogják egymás kezecskéjét.

Ma is tanultam valamit az orgon. Például, hogy ne jöjjek fel ;D

aki katinkát szidja az egy hegyitroll







;D


Idézetet írta: junglefever Dátum augusztus 11, 2016, 15:26:41
Olimpiai evben miert keszul minden magyar uszo inkabb az Europa bajnoksagra mint az olimpiara - na ez a kibaxott nagy rejtely.
Egyáltalán nem rejtély ez, hiszen egy kontinensbajnokságon lényegesen sikeresebbek lehetnek a magyar úszók, mint egy olimpián!

Rém egyszerű a dolog:
Egy Európa-bajnokságon sokkal kevesebb erőfeszítést igényel kitűnni a kontinens többi úszója közül, ellentétben egy olimpiával, ahol nem csak egy kontinens, hanem a teljes világ legjobb úszói ellenében kell kiemelkedően jól teljesíteni.

Másként:
Nagyon nem mindegy, hogy tanya áll a Bakonyban, vagy banya áll a takonyban!
:beerchug:

Emberek!3 aranyérmünk van az olimpián,mind a hármat Hosszú Katinka szerezte!Ha ő nem lenne itt,most a sportág haláláról beszélnénk,sajnos a többieknek nem jött ki a lépés.Szerintem inkább örüljünk a remek szereplésnek és annak hogy van egy világklasszis úszónk!