Átigazolási fogadások - 2023 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Így van, védekező középpályásra gondoltam. Köszi @sunik29 :ok: 

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 16, 2023, 09:03:47Szobi lehet nem első opció volt, de az, hogy képben sem volt az erős. A média előtt volt jól bújtatva

Elképzelem, ahogyan április környékén beszélgetnek a Liverpoolnál a szakmai stábban:
- Kiket kéne hozni?
- Szoboszlai Dominik és Wataru Endo.
- Kiket?
- Ne szóljunk róluk senkinek, nehogy lecsapják a kezünkről!

;D  ;D  ;D  ;D

Én elhiszem, hogy foggal-körömmel kell védeni a kedvenc csapatod - én is és mindenki más is ezt tenné -, de ezt nem gondoltad komolyan. Szoboszlai fasorban sem volt még májusban sem, ha ott lett volna, akkor az ügynökével együtt nem örülnek meg úgy a Pool június végi ajánlatának, mint majom a farkának (Szobó nem kezd el nyilatkozatokat adni, hogy óránként hívta az ügynökét, hogy igaz-e az ajánlat...). Pánikban volt a Pool, ennyi. Nem szégyen ez egyáltalán. Sok csapattal megesik.

Manapság, amikor egy fing csak kijön a légtérbe egy szakmai találkozóról az adott csapatnál, már Romano, Sainz és a többiek épphogy beszívják a szagot már dobják ki Twitterre, ha ők nem, akkor valaki a stábból egy kis apróért kiszivárogtatja, na ott épp a "nagy Szobó-transzfert" titkolják. Aha, persze.

Ahogyan Csabax is említette, megváltozott a szakmai stáb, azóta pedig közel sem olyan a Pool átigazolási politikája, mint a fénykorban (érdemes amúgy erről olvasni a liverpooli oldalakon, milyen balhék voltak, mennyiben mentek félre a mostani transzferek stb.). A Leipzig meg jóhogy ráállt az ügyletre hamar, hiszen annyi pénzt kaptak érte, amennyit mástól nem, ráadásul kis túlzással, de házon belül tudják pótolni Szoboszlait, sőt, lehet még jobban is jártak, hogy elment, mert Dani Olmo végre szabadkezet kaphat...

A lényeg inkább az, hogy Szoboszlainak lett helye egy nagyobb csapatnál, szintet léphet. Lehet még belőle simán szupersztár, de abban teljesen biztos vagyok, hogy csak akkor került fel a térképre több csapatnál, amikor az igazán nagy tehetségek már elkeltek.

Remek sziporka :) :beerchug:

Endo egyértelmű, hogy nem main target volt, hanem a bukott Caicedo és Lavia ügy következménye. Az ecuadorit királyság lett volna elhozni, de a Chelsea nyerte a licitháborút illetve ők már régebb óta is tárgyalásban álltak vele. Ettől persze még ez egy kudarc volt a részünkről :noway:

Nem nézek Bundest, így elsőre nekem is ízlelgetnem kell, hogy a Stuttgartból igazoltunk egy 30 éves,  japánt; túlárazottan.. De legalább Klopp utasításait érteni fogja és Afrika kupára se fog menni ;D Illetve a Romano által hozott stat is elég szépen mutat:

Bundesliga középpályásai 2020/21 szezon óta:

◉ Most possession won in defensive ⅓ (254)
◉ Most aerial duels won (219)
◉ Most clearances (175)
◉ Most headed clearances (105)
◎ Second-most touches (6511)
◎ Second-most passes completed (3940)
◎ Second-most possession won middle final ⅓ (404)
◎ Second-most tackles (208)



Szerintem érdektelen 2-3 percnél többet foglalkozni az arabokhoz igazolókkal.
Akik oda akarnak igazolni, azok igazoljanak oda. Lehet menni. Fel is út, le is út.
Legalább lesznek szabad helyek a csapatokban (kivéve Chelsea), s az ifjú tehetségeknek nem kell majd kispadozniuk sokat, hanem rövidebb időn belül teljesedhetnek ki.
Közülük kerülnek majd ki az új sztárok, akik feledtetni fogják a pénzért az arabokhoz igazolókat.

Tény, cserepadon ült, de azért erős, hogy Aymeric Laporte >> Al Nassr... meg elvileg Otávio is, következő héten jelentik be. Mindkettő 30 év alatti. Mondjuk a szint még mindig pocsék, de ha így folytatják, akkor körülbelül 5-6 szaúdi játékos marad per csapat, aztán megrendezik ők a szuperligát maguknak.

#172 augusztus 30, 2023, 22:11:21, Pozzato
Marco Verratti >> Katar
Gini Wijnaldum >> Szaúd-Arábia (Gerrardék csapata)

Szerintem jól üzletelt az AS Roma:

Houssem Aouar - FREE
Rasmus Kristensen - LOAN
Evan Ndicka - FREE
Sardar Azmoun - LOAN
Renato Sanches - LOAN
Leandro Paredes - €2.5M
Romelu Lukaku - LOAN

És Mbappé elérte, megint... jött Dembélé és Kolo Muani is, kérés volt, hogy jön Muani, megkapta ezt is. Kíváncsi leszek a következő nyárra, ez azért így nem rossz csatársor, sőt, tempóban és cselekben legjobb Európában.

Joao Felix meg Barcelona, juhú, úgy kellett, mint szar a zsebbe.

Sergio Ramos ----> Sevilla  :ok:  fityisz a szaúdiaknak az öregtől  :ok:

Demarai Gray 27 éves  Everton ----> Al Ettifaq

Julian Draxler ---> Al Ahli SC

Katar sem szeretne lemaradni.