Live vs. Standard

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok! Üdv mindenkinek! Még teljesen új vagyok!

Működő stratim is van már, de abszolút kezdő vagyok, ezért itt tenném föl első kérdéseimet a témával kapcsolatban. Szóval sorolom:

1. Az lenne először is a kérdésem, hogy az élő fogadásoknál, ahol ugye folyamatosan a meccs közben is ugrálnak az odds-ok, ha én megteszek egy adott pillanatban egy bizonyos irodánál egy tétet pl. egy X.YZ odds-ra. Akkor ha a fogadásomat jóváírta a buki, onnantól a meccs későbbi menetétől függetlenül az én megkötött odds-om már nem változik? Azaz ha nyerek vele, akkor a nyeremény szorzóm marad azon az X.YZ odds értéken amin épp megkötöttem? (vagy a rosszabbik eset az, ha mindig a változtatott odds-al számolják a nyereményemet, azaz amit az adott buki a meccs végének a pillanatában kínált az élő fogadásra!?)

2. Milyen gyakran fordul elő az, hogy az iroda később törli az élő fogadásomat, pl. 100 esetből átlag hányszor fordul ilyen elő? Úgy olvastam, hogy a közvetlenül a gólok után megtett live-fogadásokkal szoktak ilyen "bakik" előfordulni amikor is törli a buki a fogadást.

3. Az első kérdésem ugyanebben a formában vonatkozna a Standard fogadásokra is! Vagyis amikor a meccs kezdete előtt teszek egy irodánál, de az később (még a meccs előtt!) változtat azon az odds-on, akkor nekem is változni fog az az odds amit már megkötöttem?

4. Végezetül egy utolsó kérdés. Ki ismer esetleg olyan ODDS COMPARISON (összehasonlító) oldalt, ahol a live odds-okat lehet követni és ahonnan a legtöbb irodához (közvetlenül a konkrét odds-okhoz) is el lehetne jutni egy kattintással? Sajnos pl. az oddsportálon ez a funkió csak bizonyos irodák esetében működik vagyis nem mindenhol! Jó lenne egy olyan odds-figyelő oldal ahol egyszerűen kiválasztom a kívánt odds-ot és a buki oldalára jutok azonnal - azaz nem kell tovább keresgélnem a bukinak a honlapján a meccset!

Köszönök minden segítő hajlamú választ előre is!   ::)

üdv:
kispi29




Szia üdv közöttünk!


1. A fogadás megtétele után a szelvényed szorzója nem fog változni. Tehát ha élő fogadásban megtetted a 23. percben, hogy pl a Juventus nyer és abban a pillanatban 1,23-as oddsot kínáltak rá, azt te 1,23-as oddson fogod megrakni. Lehet, hogy miután megraktad 2 másodperc múlva már felugrik 1,25-re vagy lecsökken 1,18-ra de az téged ne zavarjon, nem fog változni a szelvényeden semmi.

2. Nekem kétszer törölték idáig az élő fogadásaimat, mindkettőt a Paddy Poweren tették, az indokot azóta se tudták megemlíteni. (Természetesen nyertes volt a fogadást). Ettől leszámítva szeretem őket, megbízhatóak. Tehát az én tapasztalataim szerint 100-ból 3-at max 4-et törölnek.

3. A meccs elötti fogadásokra is ugyanaz érvényes. Ha megraksz valamit 2,00-es oddson és élő fogadás kezdeténél már csak 1,90es az odds attól még nálad 2,00-es odds van a szelvényen. :)

4. Ebben nem tudok segíteni.

Remélem hasznos volt a válaszom.

Üdv,
26juventino

1-es pontra visszatérve egy kicsit pontosítanék.
Egy esetben változhat a tudtod nélkül a szorzó: Ha az irodánál ahol játszol be van állítva az automatikus odds változás elfogadása abban az esetben bizony bele lehet szaladni egy jó kis odds csökkenésbe mialatt a rendszer elfogadja a szelvényedet. De az odds a szelvény elfogadása után már nem változik sose.

Hálásan köszönöm, hasznos válasz volt!  :ok:

Ez az ún. automatikus odds változás melyik oldalaknál fordul elő beállításként? Vagy a legtöbb bukinál erre is oda kell figyelni? Azaz előtte beállítom azt hogy ne legyen az automatikus odds változás, és akkor már nem lehet olyan gond hogy közben lecsökkent az odds amire akartam fogadni?






Idézetet írta: kispi29 Dátum november 16, 2014, 13:18:23
Hálásan köszönöm, hasznos válasz volt!  :ok:

Ez az ún. automatikus odds változás melyik oldalaknál fordul elő beállításként? Vagy a legtöbb bukinál erre is oda kell figyelni? Azaz előtte beállítom azt hogy ne legyen az automatikus odds változás, és akkor már nem lehet olyan gond hogy közben lecsökkent az odds amire akartam fogadni?

Hát szerintem mindegyik irodánál be lehet állítani. De alapból, úgy van, hogy nem fogadja el, szóval ha csak be nem állítod azt, akkor nem fog ilyen szitu előfordulni :)

Idézetet írta: 26juventino Dátum november 16, 2014, 13:54:44
Hát szerintem mindegyik irodánál be lehet állítani. De alapból, úgy van, hogy nem fogadja el, szóval ha csak be nem állítod azt, akkor nem fog ilyen szitu előfordulni :)

EZ jó hír!! Élő fogadásban akkor én sok potenciált látok.  :great:

4. kérdésre ki tudna választ..?

Lehet, hogy vannak olyan fizetős oldalak/programok, ahonnan gyorsabban eléred az adott irodát, de ha nem vagy bejelentkezve és nincs ott pénzed, akkor oly mindegy.  :)
A oddsportal-nál is gól után közvetlenül látszik, hogy a különböző irodáktól különböző késleltetéssel érkeznek az élő szorzók. Van, mikor még a gól előtti szorzókat látod vagy egy percig.

Ráadásul akármelyik másodpercben változhat a szorzó (abban az 5-8 másodpercben is, amíg elküldöd a fogadásodat), így nem tudod annyira lerövidíteni az utat, hogy biztosan ott találd a szorzót. A legjobb, ha a legerősebb irodákat közvetlenül látod.

Amikor előre tudom, hogy egy meccsre élőben akarok fogadni, akkor ugyan figyelem az oddsportalt, de megnyitom egyből annál azt a 4-5 irodát, amely szóba jöhet. (pl. általában az underekhez jó az unibet, az overhez meg mondjuk a pinnacle)

Egyébként az élő fogadások törlési aránya bőven 1% alatt lehet, az irodák többségéről még nem is hallottunk olyat, hogy utólag töröltek volna, a bet365-nél meg szerintem ha csak a fórumtagokat nézzük, egy ilyen hétvégén több ezer élő fogadást beküldenek. Na erre már jut néhány törölt fogadás.
(a pinnacle meg az elfogadás után fenntartja a jogot az utólagos törlésre, ha a "danger zone"-ban volt a labda az elfogadáskor. A gyakorlatban 30-60 mp múlva lesz visszavonhatatlanul elfogadott a fogadás.)

Fogadásokat csak akkor törölnek az irodák, ha hibás oddsot kínáltak. Ezt pedig egy kis rutinnal ki lehet szúrni. Ilyenkor vagy nem is fogadunk rá, vagy fogadunk rá, de egyben számítunk is arra, hogy valószínűleg törölni fogják. Ezért is érdemes egyszerre több irodát követni élőben.