"Hónap Fogadója" 2015

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerintem az segítene ezen a szavazáson, ha nem lenne pénzdíjas. A feszkó visszakonvergálna nullára, és visszatérne a jókedv a topikba. Ha nincs pénz, akkor helyén van kezelve. Az oldal üzemeltetői ugyan jót akartak, de ez pénzdíjas formában járhatatlan út. Az megvan hogy régen poénból ment a kampány időszak is? Ehhez képest most egymásnak esünk, pedig ugyanúgy 40en szavaznak havonta.

Idézetet írta: TiB Dátum február 01, 2016, 02:47:27
Szerintem az segítene ezen a szavazáson, ha nem lenne pénzdíjas. A feszkó visszakonvergálna nullára, és visszatérne a jókedv a topikba. Ha nincs pénz, akkor helyén van kezelve. Az oldal üzemeltetői ugyan jót akartak, de ez pénzdíjas formában járhatatlan út. Az megvan hogy régen poénból ment a kampány időszak is? Ehhez képest most egymásnak esünk, pedig ugyanúgy 40en szavaznak havonta.

Nem tudom, én nem magamért kampányoltam, mindössze furcsállom hogy emberek nem veszik észre az eredményeket, és nincs balansz. Amikor szavaztam, nem hittem el amit látok, nagyjából azt gondoltam hogy secretariat megy ennyivel. Mivel nem igen vagyok érintett, sőt, már az az egy szavazat is érthetetlennek tűnik, jelenleg totál semleges vagyok ebben a pénzdíj-no pénzdíj kérdésben (szerkesztői fórumban tegnap rá is kérdeztem mert nem is tudtam pénzért vagy pontért megy). De nem gondolom, vagy csak naív vagyok hogy a pénz lenne olyan fontos. Laudrup példul száz százalék hogy azért promózza magát, mert neki az elismerés és a visszajelzés kell, az önbizalom nála nagyon fontos, mert látjuk hogy gyakran visszavonul ha nem jönnek úgy az eredmények. Ha nem is ennyire de sztem mindenki másnál ez fontosabb mint öt-tízezer Ft - egy éves melóért! Az csak a grátisz.

Nem tudom, hányan vannak a 18000+ regisztrált tagból, akik folyamatosan követik az összes naplót, de aligha várható el, hogy minden fórumtársunk teljesítményével kapcsolatban képben legyünk. (én biztosan nem vagyok...)
Szívesen olvastam volna egy pár mondatos összefoglalót a jelöltekről, legalább az éves szavazásnál.
Talán ez is segített volna "felhozni" a kevésbé ismert jelölteket.

Ha egyszerűen a naplókat akarjuk versenyeztetni, akkor azokat lehet objektív paraméterekkel is mérni (pl. ROI, LSP, köszönetek száma, nyertes tippek száma, találati arány...), ha viszont ez egy szimpátia szavazás, akkor el kell fogadni a közösség döntését.
Elvileg nem lehet akárkire szavazni, aki viszont "szakmai alapon" jelölt lett, az megkaphatja akár az összes szavazatot is, ezzel igazából nincsen probléma.

Persze ha igény van rá, akkor a "közönségszavazatok súlyát" lehet azzal tompítani, hogy a "szakma" (pl. adminok, korábbi hónap bajnokai, a fórum- illetve a chat "istenei") is szavazhatnának külön a jelöltekre és az így kialakult két lista ("közönség" és "szakma") összevetéséből alakulna ki a végeredmény.
Az eurovíziós dalfesztiválon is ezzel a módszerrel tartják kordában a közönséget, hogy ne legyen annyira kínos a végeredmény.  :) 
Mindenesetre én a szavazásba inkább bevonni próbálnám a fórumtagokat, mint kizárni őket mondjuk a hozzászólásszám alapján. (persze a kamu regekre ez nem vonatkozik)


Egyébként meg ha nagyon mellényúlunk, akkor is vigasztalhatjuk magunkat azzal, hogy aki valójában az év fogadója lett, az a tippjeivel valószínűleg pénzt is keresett, így remélhetőleg nem az itt elbukott pénzdíj fog neki hiányozni.     :P

Aktuális példaként azt is megemlíthetem, hogy a német válogatottra pontosan nulla fórumozó szavazott, mégsem zavarta ez őket és képesek voltak megnyerni tegnap a kézilabda EB-t.
Szóval igazából mindegy, kit tartunk a legjobbnak, nagyot nem tudunk vele ártani senkinek.  :)




A szavazást felfüggesztettük!

Áh, 2 szavazat. Ha laudrup alatt/felett lettem volna több félrekattintásos voksot kapok. ;D

Alattam-felettem kaptak a legkevesebb voksot, úgy látszik jó térlátással megáldott szimpatizánsaim vannak. :-)

Akkor most nem kaptam meg a lehetőséget, hogy beérjem Laudrup-ot?  :redchug: Pedig már a nyakán voltam, kezdett szoros lenni.  ;D :D

Gratulálok Laudrup! Ezek szerint reggel is megtehettem volna már privátban.  ;)

Nincs még lezárva, csak felfüggesztve. Szerintem hamarosan jelentkeznek adminjaink valami megoldással,változtatással. :).  Lesz még lehetőséged sztem beérni,vagy felzárkozni. Bevallom most már rosszul esne ha végül leszorulnék! :-)

Engem nem érdekel ki nyer, csak Ghas ne nyerjen  ;D


Szerinted ki volt 2015 legjobb sportfogadója? (felfüggesztett szavazás eredménye)
alexthebest
1 (1%)
Coutinho
1 (1%)
Eisbär
1 (1%)
Ghastly
9 (8.7%)
hurkabalint
3 (2.9%)
Kagawa
10 (9.6%)
kreatos0 (0%)
laudrup
49 (47.1%)
Magikus
1 (1%)
RedMünchen2013
2 (1.9%)
robmiller
2 (1.9%)
secretariat
22 (21.2%)
oakland23
3 (2.9%)

Szerinted ki érdemli meg a 2015-ös "Év fogadója" címet?

Írj egy nevet és indokold meg egy mondatban.

Íme a jelöltek listája:

alexthebest
Coutinho
Eisbär
Ghastly
hurkabalint
Kagawa
kreatos
laudrup
Magikus
RedMünchen2013
robmiller
secretariat
oakland23

A jelölteknek tilos véleményt nyilvánítani, illetve a bármiféle reklámozás (önreklámozás). Az önreklámozás kizáráshoz vezet.

Egyenlőség esetén a főnyereményt elosztjuk.

Határidőpont: Február 7, 23:59!

Akkor én maradok most már az eredeti szavazatomnál, bármennyire is tisztelem utólag visszanézve secretariat munkásságát. Tehát a voksom: Laudrup

Indoklás:
Az indok egyszerű, többnyire jó tippek vannak a naplójában, videóiban nem csak a gól-overes szisztémáját mutatja be szinte heti jelleggel, hanem nagyon hasznos sportfogadási tanácsokat is ad a követőinek. Nem hiába kap annyi lájkot a naplójában, és keresik fel őt rengetegen különböző kérdésekkel.

Én nem fogadok lovakra és csak nagyon ritkán gólokra, ahogy lau, szóval objektív vagyok, de most vele szemben nem érzem fairnek, hogy új szavazás van. Én már vagy ötször biztos írtam hogy ezeknek a szavazásoknak így nem sok értelme van (szerintem), mert mindig a szimpátia győzött, de eddig, nem szépen fogalmazva, ez le volt szarva. Mindig megkaptam hogy ezt el kell fogadni. Erre most győz a szimpátia, meg a nagyobb ismertség és egyből kiborul a bili, hogy ez így nem jó.

Szóval eredeti RedMünchen szavazatom ezúttal laudrupra adom, mert ő  is megérdemli ezt a díjat. Az összeszedettsége, és az a tény hogy képes ezt a komoly függőséget okozó játékot is hobbinak tekinteni nekem nagyon imponáló, mert én erre képtelen vagyok. És nem mellesleg nagyon hasznos a naplója illetve a videói.

Utólag is elnézést kérünk a kialakult szituációért.

Eredetileg törölni szerettük volna az "Év fogadója" címet, nyereménnyel együtt, de ha már úgy hirdettük ki az elmúlt év elején, akkor valahogy nem lett volna etikus az a megoldás.

Nagyon bonyolult szituáció alakult ki, hisz az itteni jelöltek hatalmas értékek egytől egyik, s külön-külön díjat érdemelnének. Ettől eltekintve azt vettük észre, hogy amióta nyereményalapja is van a "kitüntetésnek", azóta a hozzáállás is megváltozott. És ez most egyáltalán nem egy személyre vonatkozik, hanem a java részére.

Tanultunk a hibánkból (gondolom), s ezért is az idei évtől töröljük a nyereményalapot.

Külön elnézést kérünk laudrup-tól is, mivel fölényesen vezette a szavazást, s bár nem írtuk le fehéren feketén, a kampányolást nem támogatjuk.
Arra mások jobban értenek, s a szavazás eredményei tükrözik, hogy mi az eredménye egy hasonló jellegű bejegyzésnek.
Ettől még az eredményeid (laudrup) tükrözik a kiváló tehetséged.  :ok:

A mostani megoldást azért választottuk, mert hitelesebbnek tűnt, s a kattintgatások helyett jó elolvasni azt is, hogy valaki miért voksol x mellett, s más miért y mellett?