Tradelés Betfairen

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Perkon!

A hozzászólásodban meg is válaszoltad a kérdéseidet :), egy pár dolgot tennék hozzá:

1. A piacokat mindig egy trader programmal kövesd, ahol a ladder részen láthatod, hogy az aktuális ár mögött még mennyi pénz várakozik, azaz, ha elmozdulna az aktuális ár képes e megállítani a lay/back oldalon várakozó pénz, vagy a továbbiakban is hasonlóan gyenge/erős piaci tendenciák várhatóak.

2. A futball egy olyan piac, amit sokkal könnyebb megérteni és elsajátítani mint az olyan gyorsan és rapszodikusan változó piacokat mint a lóverseny.

Lóverseny esetén a nagy pénzek, amelyek gyorsan alakítják a piacot kb. 10-15 perccel a kezdés előtt kezdenek beérkezni, 10 perctől a kezdésig a legintenzívebb a dolog. Azt kell ehhez tudni, hogy a course oddsok (tehát amit helyben, a pályán kínálnak) kb. 10 perccel előtte lesznek hivatalosak, ha ezt nyomonköveted
például itt http://www.oddschecker.com/horse-racing-betting és tudod hogy milyen course odds-ra, milyen betfair odds várható, akkor gyorsan ki lehet találni, hogy a piac befelé vagy kifelé fog mozdulni.

A futballban a mérkőzés napján vannak általában a lényeges változások, hacsak nem történik valami olyasmi napokkal előtte ami komoly kihatással lehet az árakra, pl. edzőváltás, több kulcsjátékos sérült, ilyesmik. A legjobb tanács amit adni tudok, az az, hogy gondolkozz el, az aktuális árat te magasnak vagy alacsonynak tartod az esélyekhez képest, esetleg tudsz e róla jó előre, hogy változások várhatóak a kezdőben, ilyesmik. A legjobb twitteren követni a nagyobb angol sportoldalakat illetve szakírókat akiknek bennfentes információik lehetnek. Ezek az infok a tömegekhez csak jóval később jutnak el, így lehet előnyt szerezni. Azt is figyelembe kell venni, hogy a legtöbb piac akkor fog igazán mozogni ha 1. nagy pénz érkezik be 2. ugyanolyan trend alapján. A legtöbb ember nem full-time betfaires, csak 0-4 órával a meccs előtt van lehetősége fogadni, így ekkor történik a legtöbb változás is. Amit ezzel mondani szeretnék, az az, hogy ha nyitsz egy pozíciót reggel, nem kell beszarni ha esetleg oda-vissza mozog az ár, vagy 1-2 egységet ellened megy, én 3-4 egységnél szoktam stop loss-t húzni. Ha viszont neked kedvez, nyugodtan beljebb hozhatod a stop losst 3-4 egységgel, így garantálhatod hogy nem buksz vele ha mégis visszafordulna, de egészséges green bookod lehet ha folytatódik a trend.



Idézetet írta: perkon Dátum december 25, 2010, 11:06:12
Sziasztok! Kellemes ünnepeket, boldog karácsonyt kívánok én is mindenkinek!

A tradeléssel kapcsolatban olvasgattam én is alap dolgokat mostanában, ismerkedem a témával. Nyilván az egész lényege, hogy az odds mozgásának irányát kapjuk el.
Ezt befolyásolja a Back és Lay oldalra tett pénz összege, nagysága is. Gondolom a lényeg a következő:

1.Ha a Back oldalon van lényegesen több pénz, mint a Lay oldalon, az ár emelkedni

fog. Tehát layelni kell először, majd később back.
2. Ha a Lay oldalon van lényegesen több pénz, mint a Back oldalon, az ár csökkeni

fog. Tehát Backelni kell először, majd később Lay.


Foci meccs előtt pl. mennyi idővel kell megkötni az első fogadást a fentieknek megfelelően? Meccs előtt 2 órával? Vagy érdemesebb lóverseny piacot kiválasztani?

Persze ezek költői kérdések, hiszen nincs rá gondolom konkrét "szabály".

Akinek van ebben tapasztalata, röviden egy két példát leírhatna, megoszthatna.

Meg gondolom önmagában a pénzmozgás iránya is változhat, tehát ez sem ökölszabály, hogy csak ez határozza meg az odds mozgásirányt. Pl. jön egy hír, hogy a meccsen lesérül bemelegítésnél a top scorer csatár.


No, mindegy, csak gondolkozom ezekről.

Jó pihenést, jó fogadást!



Szevasztok!Először is boldog új évet mindenkinek!Tud valaki egy bevált stratégiát a "lay the draw"-ra?Előre is köszi!:)

Idézetet írta: nederland88 Dátum január 06, 2011, 14:51:38
Szevasztok!Először is boldog új évet mindenkinek!Tud valaki egy bevált stratégiát a "lay the draw"-ra?Előre is köszi!:)

Ha beírod a google-be, akkor egyből megtalálod a lay the draw stratégia elveit. Az egyetlen probléma a dologgal, hogy mivel ez a legszéleskörűbben elterjedt dolog, amiről azt hiszik az emberek, hogy "tuti nyereség", ezért mostanra rendkívül kiszámíthatatlanok lettek a döntetlen oddsok az első gól után. A lay the draw hívők ott ülnek és várják, hogy a megfelelő odds felé emelkedjen a döntetlen (ha az underdog vagy a vendég lövi az elsőt, például tuti, hogy nem), aztán azon veszik észre magukat, hogy a piac bepánikol és próbálnak minél előbb, minél alacsonyabb áraknál kiszállni.

Aki okosnak hiszi magát közülük, az csak a kb. 3.20 - 3.80 sávon belül layel, a felett már olyan liabilityt kapnál amiből hosszútávon nem nagyon lehet nyereségesen kiszállni, vagy csak egyszerűen a várható profit rendkívül alacsony. A 3.20 - 3.80 sávon belül, pedig tudnék mondani számos olyan szcenáriót, amikor a meccs során ki se tudnál szállni green bookkal, vagy csak minimálissal.

A lay the draw kockázata a várható nyereséghez képest (főleg ha esetleg biztosítod magad 0-0ra) egyszerűen nem kínál megfelelő perspektívát. Biztos vannak olyanok, akik sok-sok óra munka szortírozással választják ki a meccseiket, ahol "tuti" a lay the draw sikere, aztán vigyorogva teszik zsebre az 5-10  eurós tiszta hasznukat.... Akinek ez megfelel, az használja egészséggel a stratégiát.

Ez utóbbival nem téged szeretnélek megbántani, hanem azokra vonatkozik, akik olyasmiket beszélnek, hogy a Betfair tradingből akarnak megélni, aztán a legjobb amivel elő tudnak jönni az a lay the draw.

sziasztok és buék mindenkinek
kicsit eltűntem megint, de megvan az oka :)
ünnepek, vizsgaidőszak, tesztelem a stratégiám, ráadásul alig vagyok itthon, ezért nem nagyon marad időm fórumozgatni (persze azért néha szoktam olvasgatni) :(

a stratégiámmal kapcsolatban fejlemény, hogy a kiindulóponthoz képest már sok mindenen változtattam és csináltam egy kis backtestinget úgy kb 150 meccsre visszamenőleg (a 4 nagy bajnokság, plusz championship, francia, portugál és holland meccsek is elvétve) és nagyon biztató eredményt kaptam, 27% körüli yield. de, ha championship eredmények nem lennének, akkor még jobb lenne. szóval tényleg igaz, hogy azon a bajnokságon a legnehezebb profitot csinálni. közben élesben is tesztelem a dolgot vagy addig, amíg el nem fogy a keret (ami 20 font), vagy nyár elejéig a bajnokságok végéig. de remélem,hogy sikeres lesz, mert rengeteg időt fektettem már bele

Lay The Draw tényleg felejtős, ha olyan stratégiát kerestek, amit folyamatosan játszanátok.
Én azért pár naponta játszom, correct score-al biztosítva, főleg olyan rangadókon, ahol egy gól dönthet, vagy kevés gól várható.
Ugyebár minél később esik az első gól, annál többet nyerünk! <--- Ez a kulcsa a dolognak!

#66 január 12, 2011, 12:37:01, Milan
......


Üdvözlünk mi is a fórumon! Tudod, hogy a reklám tilos, nem?

(Szerkesztette: Milan)

miért nem osztod meg velünk inkább itt?

Idézetet írta: sirdond Dátum január 12, 2011, 10:43:06
miért nem osztod meg velünk inkább itt?

Továbbra is imádom az ilyen regisztrálókat.... :D

Azért mert nem birok 100 forumra irni minden nap, azért is van blogom te nagy okos.miért nem lenne szabad feltenni a blogom, még a betfair forum is ezt megereszti. Nem is tettem fel a linket te már eltörülted. ok evel nekem nem teszel semmi roszat, nekem mindegy, a többi ember kárára csinálod.Nincs időm minden nap miden fele irni.

ja, ha valakit érdekel miről van a szó, milyen titkot akar elrejteni az irigy Milan :)  irjon,
aszem itt nincs reklám, ha ezt is letörülod, elvégeztem a forumoddal!

Idézetet írta: zasve13 Dátum január 12, 2011, 12:56:44
Azért mert nem birok 100 forumra irni minden nap, azért is van blogom te nagy okos.miért nem lenne szabad feltenni a blogom, még a betfair forum is ezt megereszti. Nem is tettem fel a linket te már eltörülted. ok evel nekem nem teszel semmi roszat, nekem mindegy, a többi ember kárára csinálod.Nincs időm minden nap miden fele irni.


nos talán,ha nem úgy kezdenéd, hogy "hű, nekem van a legfaszább betfaires blogom, gyertek oda és mutatok valamit"
hanem, írnál egy normális összefoglalót arról,hogy miről szól, milyen sportokon tradelsz, inplay vagy pre, szóval pár általános információt, akkor valószínűleg több embert érdekelne a dolog. elvégre ezen oldal és fórum magyarország legjobb sportfogadási weboldala, nem lenne jobb neked is egy pozitív reklám?
és nem kell mindennap sem írni, senki nem mondta,hogy kötelező

de amit most te csináltál, az csak egy erőltetett,gyenge lehúzásnak tűnik nekem, valamilyen ócska stratégiával


ja és egy jó tanács, szerintem sokat lendítene az egészen, ha normálisan tudnál írni (nyelvtani hibáktól mentesen), mert ilyen beszólásokkal,hogy "sztratégija" szerintem senki sem fog komolyan venni ;)

ok, bocsi a nyelvtani hibáim miatt, nem magyarországrol vagyok s nem tudom pontosan mit angolositottatok el s mit nem, máskülönben 4 nyelvet folyékonyan beszélek.
másadik, csak segiteni akarok, semmit nem reklamálok, de azt nagy részetek nem érti meg, elősször nézd meg a blogom miről szol aztán filozofály tovább.
a harmadik, nagyon szar a strategi-ám, mert én ebből élek utolsó 5 éve.
s az utolsó, elvégeztem a forumotokkal, mert csak segiteni akarok rajtatok s igy les-zartok, köszi szépen.
néhányotoknak akik kérték, elküldtem, s ha akarják elmondhatják, csinálhatnak amit akarnak engem nem érdekel.
s mindenek után, sok szerencsét kivánok mindnyájatoknak!

rendben, akkor a nyelvtani hibákba nem kötünk bele,idegen nyelven sokkal nehezebb írni, mint beszélni,ezzel én is tisztában vagyok

viszont az alap probléma még mindig megmarad, hogy rosszul kezdted ezt az egészet. nem azt mondtam,hogy nem hiszünk el semmit, hanem azt,hogy egy kicsit írd körül a stratégiádat, meg a blogodat. nem kell szóról szóra leírni,hogy mit hogy kell csinálni, csak kapjunk egy kisebb képet arról,hogy mégis miről szól ez az egész!? valószínűleg úgy több embert érdekelne,mint így

egyébként, ha 5 éve ebből élsz, akkor miért válnál meg ettől a nagyszerű stratégiától?
ja és nem kell azzal fenyegetőzni,hogy itt hagyod a fórumot, elsőre is megértettük és szerintem ilyen belépő után nem sok mindenkit érdekelne...

sirdond:
beírod a google-ba, hogy zasve13, és ott a blog.
google a barátod...  :D