Totó Fórum

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Üdv Emberek!

Vmlinuz jóvoltából itt folytathatjuk a megbeszélésünket!  :ok:
Ezt a naplót gondoltam használni a tippek összehozásához is.

Üdv: szumos

#1 augusztus 23, 2013, 08:35:09, Alk
Sziasztok!

Király ez a privát fórum, köszi szumos és vm! :ok:

Nos, mivel este nem bírtam elaludni (talán a telihold vagy a rengeteg elfogyasztott grillcsirke miatt) ;D így volt időm elmélkedni kicsit az egészről. Én személy szerint megszavazom a bizalmat szumos által javasolt vezetéses kulcsnak (2 háromesély, 8 kétesély 144 oszlopon). Egyrészt kíváncsi vagyok, másrészt még mindig nem egészen értem a kombinációit (mármint, hogy hol van rajta az "oszlopok spórolása" (ugye klasszikus kombinál ez 2304 oszlop lenne, ha jól számoltam).

Hogyha akár ez, akár egy másmilyen vezetéses kulcs kerül megszavazásra, javasolnám (a megtett tippekből válogatott) egy virtuális 7 két esélyes tippsor összeállítását kizárólag összehasonlítás céljából. Ez 128 tipposzlopot jelent, tehát nagyjából "igazságos" lesz az egymáshoz mérésük. Így lesz mihez viszonyítanunk, és idővel akár módosíthatunk is rajta, avagy ha mindenki egyetért, még mindig játszhatunk majd más megközelítésben is. Persze ez csak a jövőre nézve érdekes, továbbá hasznos visszacsatolást adhat a tudásunk és a használt kulcs kompatibilitásáról (bocs, ezt nem tudtam egyszerűbben, pedig akartam). ;D Mit szóltok? A 7 kétesély tartalmazná a 2 háromesélyt kétesélybe, plusz a 8 kétesélyből, amiket leginkább úgy gondolunk. Összességében ez néhány perc pluszt jelentene, és szívesen elkészítem a már összerakott tippsorból.

Vissza a lényeghez: A fentebb leírt vezetéses kulcsban személy szerint benne vagyok, s amint megvan a végleges döntés, akár bele is kezdhetünk, hiszen már csak kb 31 óránk van zárásig! ;)

Üdv!

Üdv mindenkinek!

Pár felvetés:
Játszunk-e már most hétvégére? (szerintem igen  :) )

Javaslatom az lenne, hogy ezen a hétvégén még ne bonyolítsuk túl, és klasszikust játszunk, ahol teljesen mindegy, hogy hanyadik helyen találod el a meccset, csak találd el.
Aztán jövő héttől vakon követünk szumos, és addig én is megpróbálok valamit fejlődni ezen a téren. De talán Alk nevében is beszélhetek

Szumos, ha viszed a boltot, akkor valamilyen formában el kell küldenünk neked a zsetont. Bankszámlára, MB-re, nem tudom, te hogyan gondoltad, de amíg nem kapok fizut, én csak MB-re tudok utalni, de ott legalább azonnal. Aztán későbbiekben bankszámlára is, csak ugye most hirtelen jött ez az egész, azért meg nem megyek be az OTP-be, pláne mivel szabadságon vagyok :D

Aztán OK, hogy a neten anonimként, egy nick mögé bújva lehet osztani az észt, de talán mi kibújhatnánk a nick mögül.
Kezdem én: Czibusák Norbert vagyok, és Szabolcs megyében, Nyírtelek nevű kis városkában lakom.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, én most megyek is, dél körül jövök újra!

Szerintem is nyugodtan elkezdhetjük már most! :ok:

Nekem jó a klasszikus is ezen a hétvégén, meg a vezetéses is, így rajtam nem fog múlni, ezt hármótokra bízom!

A pénzt eljuttatni leginkább MB-n tudom, egyéb módon kicsit körülményesebb lenne. Szumos, nem tudom van-e skrilled, de ha nincs, akkor  - ha Oak, neked is megfelel - én mondjuk elküldeném neked, és úgy eljuthatna a célállomásra (lakossági számláimat nem igazán használom).

Csendes Zsolt vagyok, 25 éves, Fejér megyében, Szabadbattyánban élek, Székesfehérvártól 10 km-re a Balaton irányába! :)

Üdv!



Látom közben írtatok, na mindegy most már rányomok a beírásra.

Egyébként kicsit elmerültem ebben a kulcsos dologban és elfelejtettem a legfontosabbról beszélni.
Amit Alk is felvetett!
Hogy ezt a totózást folyamatosan "monitoringolnunk" kell. Tehát az, hogy most ezzel kezdünk nem jelent semmit. Ha változtatni kell pár hét múlva, akkor fogunk. Nézünk másik kulcsot , vagy amire szükség, igény van.  :ok:

Így természetesen párhuzamosan tesztelhetjük azt, hogy "mi lenne ha 7 kétesélyt tennénk" például.

Ha Oak is benne van akkor kezdenénk ezzel a vezetésessel ami 2 háromesély és 8 kétesély ugye.
Írok róla akkor még részletesebben, hogy átlássátok. Igazából még bonyolultabb, mint eddig bevallottam, de azt már nem is mertem írni... :angel:
Végül is én tudom kezelni, csak az elvet akarnám, hogy lássátok!

Először Alk kérdésével kezdem.
Nincs képletem arra, hogy egy 1 hibapontos kulcs hány oszlopra szűkíthető minimálisan. Amit írtam kétszáz valahányat, azt tapasztalati úton mondom, de nagyjából helytálló.
Egy vezetéses kulcs azzal tud ebből még faragni, hogy a kétesélynél és háromesélynél kiválasztunk egy favorit tippsort (alap tippsor) és a kulcs ezek alapján súlyoz! Ennél a kulcsnál például a favorizált tippjeink közül minimum el kell találni kettőt ahhoz, hogy garantálja a 10-est, de ha legalább 5-öt eltalálunk akkor már a 13-ast garantálja.
Ez egyrészt rossz, mert ha mindent eltalálsz, de semmit sem az első helyen, akkor nem nyerünk semmit. :(
De! Jó is, mert ha első helyre tett tippjeink mind bejönnek, akkor nem a szerencsén múlik az, hogy van e 13-asunk vagy nincs és persze szinte fele annyi oszlopot kell feladnunk...

Tehát ha jól tippelünk, de az első helyre betett tippekben gyengék vagyunk, akkor ezt a kulcsot ki kell dobnunk. És át kell nyergelnünk egy sima 1 hibapontosra és vállalni plusz egy fixet, hogy ne emelkedjen az oszlopszám. Ha viszont jók vagyunk első tippekkel, akkor a magas találatunk nem a szerencsén fog múlni és kevesebb fixet kell tennünk!  ;)

Azt hiszem ennyi a lényeg.

És akkor konkrétan a kulcsról:

Az eredeti kulcs egy két szektorra osztott "2 háromesély és 4 kétesély"-es kulcs.
A szektor elmagyarázását most hanyagolom, igazából ennél a kulcsnál a jelentősége nulla, nem is tudom miért kavarta bele annak idején a szerző (máshol van jelentősége).
Ez a kulcs alapból 9(!) tipposzlopra szűkít! Nem semmi!
A paramétere "2-6 vezetéses". Ez azt jelenti, hogy az alap tippsorból minimum kettőt kell eltalálni a 10-eshez, 3-at a 11-eshez, 4-et a 12-eshez és 5-öt a 13-ashoz.
Ha a tippünk erre a 6 meccsre
1x2
1x2
12
12
12
12
,akkor az alaptippünk:
1
1
1
1
1
1
Így válik fontossá az, hogy egy többesélyes tippben melyiket írod előre!
Na most én ezt spékeltem fel -felbuzdulva az alacsony oszlopszámon- még teljes kombinációban 4 kéteséllyel!
Ez ugye azt jelenti, hogy 9x2x2x2x2 = 144 oszlop!
Így lett belőle 2 háromesély és 8 kétesély.

A konzekvencia:
Mindez a tippválasztásban a következőt jelenti:
1. Először kinézzük a 3 fix tippet.
2. Majd eldöntjük, hogy a többesélyes tippek közül melyik az a négy kétesélyes tipp, ahol nem tudjuk eldönteni melyik választásunk az erősebb. Ugyanis a 4 teljes kombinációban megtett tippnél nem számít melyik van első helyen! Ott így nem kell dönteni.
3. A maradék 6 tippnél viszont súlyoznunk kell. Muszáj kiválasztani mit várunk legnagyobb valószínűség szerint. S, ha legnagyobb valószínűségi tippjeink közül ebből a hatból eltalálunk 5-öt, akkor megvan a 13-as! Ha 0-át, vagy 1-et akkor nem nyertünk semmit. :(

Természetesen alapfeltétel, hogy minden tippünk eltaláljuk! Minden egyes hibával csökken a garancia.

Szóval, ha nincs ellenvetés, akkor kezdenénk ezzel. Ha nem válik be, azonnal cserélhetjük!
Így mindenkitől várnék 3 fix tippet, 4 kétesélyt ahol nem akar súlyozni melyik tipp a valószínűbb, valamint 2 háromesélyt és 4 kétesélyt ahol súlyoznia kell melyik a valószínűbb. És hogy bonyolítsam, ezen belül még jelölje meg bármelyiket, amiben különösen biztos! Annyit amennyit csak gondol.

Most így elgondolkodtam az utolsó bekezdésen és igazából hülyeség! Mert a végén nekem kell összeraknom a fentebb ecsetelt formulába a tippeket! Tehát mindenki annyi fixet, kétesélyt és háromesélyt tesz, amennyit csak akar. Négyünk tippjéből lesz ugyanis meg a  3 fix, 2 háromesély és 8 kétesély!
Viszont mindenki súlyozva írja többesélyeket!  ;) És persze jelölje, ha valamiben valamiért különösen biztos!

Én is azt mondom játszunk már a hétvégén is!

Játszhatjuk a sima kulcsot is, ahogy gondoljátok. Bár kicsit összefoglaltam a lényeget fentebb, de nekem jó kezdésnek a sima is!  :ok:

A pénzzel úgy vagyok, hogy rohadt mód optimista vagyok és szerintem csak egyszer kell utalnotok, utána már többet nem lesz rá szükség!  :angel:

Nekem jó a skrill és a banki átutalás is. Hál' Isten mostanában sűrűn utalgatok le skrill-ről, úgyhogy nincs vele plusz költségem, ha azon külditek. Én meg bankszámláról feltöltöm az szrt-s számlát.  :ok:

Ímél: [email protected]
Név: Tasi Gábor

Szerintem így első körben tegyünk be fejenként 2500-at és akkor hát ha többet nem is kell! Az pont be is takrja a 144 oszlopos verziót is.  ;)

Bemutatkozás:
Mint írtam is, a nevem Tasi Gábor. Én Békés-ben élek egy Gádoros nevű kistelepülésen (Orosháza mellett). Ma-holnap már 33 leszek, úgyhogy telik az idő!  ;D
Egyébként amikor Székesfehérváron laktam, a Szabadbattyáni vonat mellől indult az enyém legtöbbször.  :D
Nyírteleken csak átutaztam, de Nyíregyháza déli részét bejártam rendesen az autópálya miatt...  ;)

Üdv

"Én személy szerint megszavazom a bizalmat szumos által javasolt vezetéses kulcsnak (2 háromesély, 8 kétesély 144 oszlopon)"

Akkor menjen ez!

Vagyis kell három fix, kettő háromesély, és nyolc kétesély. Jól értem, vagy nem jól értem?

Pénzt elküldtem, légyszi nézd majd meg, hogy megérkezett-e! E-mailről rám ismersz!

Kínálatnak lassan nekiállok, délután folyamán jelentkezem, legkésőbb 17-ig elkészülök vele,  ha az úgy jó! :ok:

Üdv!




Jól érted!
De nem muszáj így összeállítanod. Bárhogy válogathatod, a lényeg, hogy ezt hozzuk ki belőle.  ;)
Például ha te most 11 kétesélyt csinálsz és két fixet, az se gond, mert az összesítésnél úgyis különbözni fognak, hogy ki mire gondolt fixet, vagy kétesélyt, esetleg háromesélyt.
Így csak az összegyúrt végeredménynek kell két háromesélynek és 8 kétesélynek lennie.  ;)

Idézetet írta: Alk Dátum augusztus 23, 2013, 11:44:25
Pénzt elküldtem, légyszi nézd majd meg, hogy megérkezett-e! E-mailről rám ismersz!

Kínálatnak lassan nekiállok, délután folyamán jelentkezem, legkésőbb 17-ig elkészülök vele,  ha az úgy jó! :ok:

Üdv!





Megkaptam.  ;)

Én is beírom délután a tippeket!

Balázs vagyok, és alkoholfüggő... Tisztára úgy érzem magam, mint vmi anonym alkoholista, már mindenki bemutatkozott meg túl vagyunk az illendőségi körökön, egyedül én vagyok még "friss" hús.  ;D Na de a viccet félretéve, Szijgyártó Balázs vagyok, 26 éves Debrecenből.
Ami a játékot illeti, szerintem is csinálhatnánk már most hétvégén, ezzel semmi gond, viszont ez a millió súlyozás meg kombináció nekem teljesen új, már ami a taktikát illeti. Őszintén bevallva, ami a totót illeti, én leragadtam a hagyományos totónál, ahol húzhattál 1,2 v 3 esélyt, de szó sem volt súlyozásról meg társairól, szóval ezt a részét még meg kell tanulnom.
Ami a pénzt illeti, én OTP-n tudom utalni, mivel a skrillem már 1-2 éve bedöglött, és Angliába kellene levelet írnom, hogy meg tudják csinálni (éljen a 21. század :D ).
Nem tudom, hogy kihagytam-e valamit, ha igen pótolom. Addig meg átnyálazgatom a hétvégi totó kínálatot.

#10 augusztus 23, 2013, 13:29:15, oakland23
Lord kollégának biztos ismerős, a fortunaweben minden pénteken megjelenik egy kisebb írás a hétvégi programról.

http://www.fortunaweb.hu/TOTOTIPPELO__2013__34__het_2__fordulo553

Nálam egyébként így nézne ki első körben (persze még picikét rágom)

01    Bayern München - Nürnberg    1
02    Leverkusen - Mönchengladbach    X2
03    Hannover - Schalke     1X
04    Hertha BSC - Hamburg    1X2
05    Braunschweig - E. Frankfurt    2X
06    Augsburg - VfB Stuttgart    2X
07    Verona - Milan  1X2
08    Sampdoria - Juventus    2
09    Internazionale - Genoa    1X
10     Livorno - Roma    2X
11    Lazio - Udinese    1X
12    Napoli - Bologna    1
13    Debrecen - FTC    2X
-------------------------------------------------
+1    Győr - Videoton    2

Bemelegítésnek valahogy így gondolom első körben. Ami nálam a három sérthetetlen, az a Juve, a Bayern és a Nápoly győzelme. Totál homály pedig a Hertha-Hamburg.

U.i.: Én is elküldtem skrillen keresztül a zsetont, e-mailről engem is be tudsz azonosítani  :)

Oakland oldalát direkt nem néztem még meg, hogy ne befolyásoljon a döntésemben, ráérek utána elolvasni és utána elgondolkodni a változtatáson. Szóval a nagyon kezdetleges tippsorom:

01    Bayern München - Nürnberg    1 (elvileg atom, de valamiért most jött egy megérzés, hogy benne van az x is)
02    Leverkusen - Mönchengladbach    1X2  (totál háromesélyes)
03    Hannover - Schalke     1X
04    Hertha BSC - Hamburg    1X   (inkább mondanám háromesélyesnek, de az 1X-nek elviekben ülnie kellene)
05    Braunschweig - E. Frankfurt    1X2  (passz piros)
06    Augsburg - VfB Stuttgart    2X
07    Verona - Milan  2
08    Sampdoria - Juventus    2
09    Internazionale - Genoa    1X2 (ezt tudom elképzelni, mint totó-gyilkos mérkőzést)
10     Livorno - Roma    2X
11    Lazio - Udinese    1X2
12    Napoli - Bologna    1x
13    Debrecen - FTC    1x2
-------------------------------------------------
+1    Győr - Videoton    2

A zöld meccsek a fix meccsek, a sárgákat két esélyesben vállalhatónak tartom, a többiről még lövésem sincs.

#12 augusztus 23, 2013, 13:39:53, Alk
Tippek (minden esetben súlyozva):

1. Bayern - Nürnberg 1X Hazai győzelmet nem kell különösebben megindokolni, döntetlent is csak nagyobb képzelőerővel tudok elképzelni, viszont a vendégek esetleges gólszerzésére látok esélyt, ami - ha minden rosszul jön ki a bajoroknak, még gondot is okozhat. Tippem erre a meccsre Nürnberg +2,5.

2. Leverkusen - Gladbach X12 Mindenképp említést érdemel, hogy a bajnokságban a 2011/12-es és a 12/13-as szezonban 3 alkalommal született döntetlen, és egy alkalommal Gladbach siker, ráadásul vendégként (igaz nem a tavalyi kiírásban). Számomra abszolút háromesélyes mérkőzés.

3. Hannover - Schalke X2 Ez az a meccs, amire alapból gondolkodás nélkül rávágnám, hogy 12. Igen ám, de a vendégek szerdán selejteztek a PAOK-kal (1:1), és ilyenkor (még ha durva általánosítás is, de) nagyon is benne van a bajnokságbeli döntetlen. Így - annak ellenére, hogy a Hannover igen erős otthon - beáldoztam a győzelmüket.

4. Hertha - Hamburg 21 A hazaiak a vártnál sokkal szebb rajtot vettek, sajnos egyik mérkőzésüket sem láttam (nem tudom mi történt pl a Frankfurt elleni 6-1-en), de azért ez mégsem olyan papír szerintem, mint ahogy az elsőre tűnik. Itt mindenre számítok, csak döntetlenre nem.

5. Braunschweig - Frankfurt 2X Ha a Frankfurt most sem nyer, akkor nem tudom ki ellen akarnak!

6. Augsburg - Stuttgart 2X Augsburg eddig lőtt gól nélkül, míg a Stuttgart eddig két szoros mérkőzésen két vállalható vereséggel ugyancsak pont nélkül. Augsburg lehet betalál, de hogy a 3 ponthoz ez édes kevés lesz, abban is biztos vagyok.

7. Verona - Milan 2 Sima kettesbe veszem, de nem zárkózom el egy döntetlen biztosítástól sem, mégiscsak első forduló, olaszok, Milan nemrég játszott a PSV-vel stb.

8. Sampdoria - Juventus 2 Ez a meccs úgy érzem rendben lesz (mindjárt meg is nézem mit adnak rá) :D

9. Inter - Genoa 1X

10. Livorno - Roma 12 Juve, Milan szerintem jönni fog, de az Inter Rómában már nem vagyok ennyire biztos, sőt. Egyik biztosan bukni fog. Ki tudja, talán az újoncok hozzák a nyitó forduló meglepetését.

11. Lazio - Udinese 1X Partiban lehet, és vélhetően lesz is az udinei gárda, de nem több.

12. Napoli - Bologna 1 Kezdődhet a versenyfutás a Juventus-szal a bajnoki címért, avagy a többiekkel a 2. helyért, ehhez viszont már az elejétől képben kell lenni.

13, 13+1 Ha nem bánjátok, erre nem adnék tippeket, nem követem a magyar bajnokságot. Viszont, ha rendszeresen bekerül a totóba, akkor természetesen kiképzem magam rá.

01    Bayern München - Nürnberg    1
02    Leverkusen - Mönchengladbach    X21
03    Hannover - Schalke     1X
04    Hertha BSC - Hamburg    X12
05    Braunschweig - E. Frankfurt    21
06    Augsburg - VfB Stuttgart    1X
07    Verona - Milan  X2
08    Sampdoria - Juventus    2
09    Internazionale - Genoa    1X2
10    Livorno - Roma    2
11    Lazio - Udinese    X1
12    Napoli - Bologna    1
13    Debrecen - FTC    2X
-------------------------------------------------
+1    Győr - Videoton    2

Olyan nagyban nem különbözik a tippsor oakland-étól...
A Bayern és a Napoli nálam is alap. Illetve én ideveszem a Ferencvárosi pontszerzést is. A DVSC-nek ez lesz az első erőpróbája, ráadásul nem a legerősebb kerettel fogadják a Fradit.
A Leverkusenhez és az Interhez lövésem sincs. Én nem zárnám ki az Inter betlijét a nyitányon... Illetve a Hertha meccsre van egy tuti tippem: az over 2.5, vagy még az over 3.5, de ezek nem játszanak. A Hamburgnak nagyon bejön ez a kontrázgatás, hagyni az ellenfelet főni a levében. Míg a Hertha az első két meccsen komoly kis támadójátékkal rukkolt elő. Szóval az over az tuti...
Kellernek nagyon ki kell valamit találnia a Schalkénél. A BL miatt gyanítom nem erre a meccsre fog újat varázsolni, vagy a fene tudja. Mindenesetre nem valószínű.
A Braunschweig pedig az idei év Fürth-je lesz. Hazai pályán nem fog neki menni a támadásépítés. Bekkelni jók másra nem. Nagyon ritkán teszek 12 kétesélybe, de nálam ez most az. Vagy tévedek és mutat valamit a hazai csapat, vagy igazam lesz és kikapnak.
Az Augsburg közel sem játszott olyan szarul, mint amit az eredményei mutatnak! A Stuttgart meg egy lepkefing.
A Milan olyan x-re fog játszani, mint a huzat! De amilyen mákjuk van, találnak egy gólt és lehozzák a meccset.
A Juventusnak nem szabadna problémát jelentenie a meccsnek, már x éve együtt ez a jó csapat.
A Livorno a felkészülési meccsek gyenge ellenfeleihez is gyenge volt, szóval  a Roma is jól kezdhet.
A Lazio meccs nálam háromesélyes, de annyira nem jó ez az Udinese, hogy már itt az elején meglepetést szerezzen (gondolom).

#14 augusztus 23, 2013, 14:44:23, szumos
ÖSSZESÍTÉS ("munkaközi")

01    Bayern München - Nürnberg        1
02    Leverkusen - Mönchengladbach    X12
03    Hannover - Schalke                     X1
04    Hertha BSC - Hamburg               
05    Braunschweig - E. Frankfurt         
06    Augsburg - VfB Stuttgart            2X
07    Verona - Milan                            X2
08    Sampdoria - Juventus                 2
09    Internazionale - Genoa               
10    Livorno - Roma                         
11    Lazio - Udinese                          1X
12    Napoli - Bologna                         1
13    Debrecen - FTC                         2X         
-------------------------------------------------
+1    Győr - Videoton                         2

Átfutottam, a vastagon kiemelteknél gyakorlatilag meg van a tipp. Úgy néztem, hogy ha hárman nagyon egyfelé gondolkodtak és a negyedik is majdnem ugyanazt gondolta akkor bevastagítottam.
De! Ez nem diktatúra, bárki vétózhat, esetleg bővebben kifejti a véleményét és változtathatunk!
A kérdéses meccseken kell kicsit jobban elgondolkodni és megdumáljuk. Nem kell nagy körítés, de ha valaki változtatni akar ezen meccseknél szóljon (én kicsit átgondolom és biztos fogok).

Még annyit, ami esetleg lehet egy irányelv, hogy ha nagyot akarunk fogni, akkor időnként kell bele egy-két vad dolog.  ;)
Nekem középiskolás koromban kétszer volt 13+1-esem. Messzire nem mentem vele. Egyik tízezer alatt fizetett, a másik meg épp felette. :)
Például látom, hogy nem egyedül vagyok aki a Genoában lát fantáziát. Lehet érdemes lenne kicsit jobban körüljárnunk.  ;)