Bundesliga 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 27, 2021, 11:44:49
A lipcse talan nem rabolja le a Salzburgot?
Nem. A Lipcse nem rabolja le a Salzburgot.

Mint talán már a csapatok nevéből is kiderül (RB Leipzig és Red Bull Salzburg) mindkét együttest a Red Bull energiaital gyártó cég tulajdonolja. Sőt, a csapatnevek hasonlósága mellett még a logókat is érdemes figyelmesen megnézni.

Az RB Leipzig és a Red Bull Salzburg egyazon család tagjai.
A kisebbik "testvér": Red Bull Salzburg.
A nagyobbik "testvér": RB Leipzig.

Valahol olvastam erről egyébként egy cikket, pont a Bayern kapcsán. Valami olyasmi volt a lényeg, hogy a 70-es, 80-as években csőd közelében volt a klub, és ,,átálltak" az ellenfeleket ,,gyengítendő" filozófiára – talán Uli Hoeness-hez köthető a váltás, ami egyben sportszakmai egyben gazdasági is. Hirtelen sok minden beugrik csak kapusposzton Kahn – Karlsruhe? (ők is voltak egy időben bivalyerősek!); Neuer – Dortmund?

Úgy emlékszem, hogy talán pont a Szuperliga bajor elutasítása kapcsán merült fel ez a téma – nincs adósság, vagy legalábbis nem ekkora, mint a belépő kluboknál, ezért lojálisak tudnak maradni, nincs pénzügyi kényszer.
Az mondjuk megint egy téma, hogy már az 1980, 90-es években is tudta mindenki, hogy bizony jelentős adósságokat görgetnek maguk előtt a top csapatok: amikre; akikre költenek nincs meg a fedezet – mondhatni furi, hogy ez most bukott ki. – s ráfogják a COVID 19-re.
Inkább lehet az oka az, hogy egy raklapnyi klub (arab, orosz stb...) hobby a tulajának, vagy épp pénzmosodája, vagy egzisztenciális szimbóluma, ahol lényegében belefér az évi pár 100 milliós (euróban) mínusz, mert azt mondja, hogy ennek ez az ára. Közben más csapatoknál (spanyol, olasz) nem ez a helyzet, egyre inkább nem fér bele, sőt ott a szálka a szemükben: nekik ez, hogy a viharban tök mindegy – kulturális különbségekről van szó, máshogy tekintenek a pénzre..

Nos a Bayern, és egy csomó más klub modellje erre egy másik válasz, máshogy éri el azt, hogy gazdaságilag és sportszakmailag a toppon maradjon. Ez amolyan tápláléklánc, ahol ő a csúcsragadozó.
Példa a érték vándorlására:
kisországok , kis csapatai (afrikai, vagy akár magyar piac, vagy akár norvég Haaland) – megeszi a Salzburg – azt megeszi a Lipcse, meg a Dortmund – azt megeszi a Bayern.
Látható – a Bayern ezért nem vásárol pl a Viditól, vagy közvetlenül Gambiából..-addig egy csomó szűrőn át kell mennie a ,,terméknek – jelesül a játékosnak".

A modell lényege, hogy a maga szintjén mindegyik klub sport szakmailag sikeres és gazdaságilag nem csődöl be – azaz fenntartható, pont úgy mint a tápláléklánc.
S amikor egy BL a topp 8, vagy 4 körül áll akkor látható 3 modell:
- az adósság halmozó (Real)
- a tök mindegy a pénz, mert máshonnan viszik be (PSG, City, Chelsea)
- piaci alapon önfenntartó (tavaly a Bayern)



Idézetet írta: Sound Dátum április 27, 2021, 13:51:40
Valahol olvastam erről egyébként egy cikket, pont a Bayern kapcsán. Valami olyasmi volt a lényeg, hogy a 70-es, 80-as években csőd közelében volt a klub, és ,,átálltak" az ellenfeleket ,,gyengítendő" filozófiára – talán Uli Hoeness-hez köthető a váltás, ami egyben sportszakmai egyben gazdasági is.

Úgy emlékszem, hogy talán pont a Szuperliga bajor elutasítása kapcsán merült fel ez a téma – nincs adósság, vagy legalábbis nem ekkora, mint a belépő kluboknál, ezért lojálisak tudnak maradni, nincs pénzügyi kényszer.

Szuperliga topicba áthozva:
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 20, 2021, 13:19:47
A bajorok óvatosak, de mindig is azok voltak, mert nekik semmi más nem fontos csak egyetlen dolog: a profit. Tudom, nem így vannak elkönyelve a médiában, de ők a leginkább profitmaximalizálásra épülő csapat a világon.

Ezt akkor érthetjük meg a legjobban, ha elolvassuk az egykori vezető, Prof. Dr. Fritz Schererrel készített interjúkat. Mikor 1979-ben a klub "pénztárosa" lett, eléggé komoly adósságai voltak a bajoroknak. A visszavonuló Uli Hoeneß került a GM pozícióba, megfogadták, sosem kerül újból ilyen helyzetbe a klub. A klub 1992-2019 minden évben profittal zárt (!!), olyan stabilitást hoztak Schererék, ami példa nélküli. Ehhez hozzájárul, hogy a riválisoktól sok esetben áron alul vagy ingyen elhozzák a legjobb játékosokat, tudatosan gyengítik az ellenfeleket, így a saját fölényüket fenntarthatják. Ezt nem csak a bajorok csinálják, sok más klub is, de ők nem ennyire hatékonyak.

Majd születik erről egy részletesebb írás is, pontosabb adatokkal.  :ok:

Idézetet írta: csabax Dátum április 27, 2021, 13:50:58
Nem. A Lipcse nem rabolja le a Salzburgot.

Mint talán már a csapatok nevéből is kiderül (RB Leipzig és Red Bull Salzburg) mindkét együttest a Red Bull energiaital gyártó cég tulajdonolja. Sőt, a csapatnevek hasonlósága mellett még a logókat is érdemes figyelmesen megnézni.

Az RB Leipzig és a Red Bull Salzburg egyazon család tagjai.
A kisebbik "testvér": Red Bull Salzburg.
A nagyobbik "testvér": RB Leipzig.

Mivel mindkettő mogott Mateschitz all csak ugyesen megoldjak hogy megse legyen szabalytalan. Ettol meg folyamatosan onnan igazolnak, ergo lerabolja.

A "lerablás" szóról:
Nàlam annyit tesz, mint a durva 50-es èvek komcsi időszaka, amikor lementek a parasztokhoz teherautókkal s vittek amit értek...
vagy mikor a legújabb korban felvásárolnak ""befekteők egy-egy városban utcákat, mert fel akarják építeni Disneylend42-őt....s nem értékén veszik a telkeket ingatlanokat, hanem kikényszerìtve szarérhugyér, vagy csere tréning panel lakással.

Ami most van az egyszerű kurválkodás:
Egy Ajax nem tudja/vagy olyan ajánlat esetén nem is akarja tartani a kinevelt játékosát. Az ő érdeke is az eladás, mert 22-24 évesekből lehet nagy pénzt csinálni, ki tudja megreked -e még a játékos: nem várt sérülés; mentális problémák (nem a sztárfocisták élete a normális). Van ennek egy másik oldala is, hiszen mindig ott topognak a 17-20 évesek lehetőségre várva, s akkor lesz belőlük érték, ha játszanak, ne már a megtartott 32 évesek vegyék el a helyet.
Kurválkodás,  emberpiac....
Viszonylagosan világosak a viszonyok: vejlemőjnen kis finn falvából nem visznek az Arzenálba. De ha jó időben kap egy fiatal finn élvonalbeli rutint ahol kitűnik, elviszi az Ajax, s onnan már építhető angol karrier.
De ott van Gera (Újpetre, Siklós, Pmfc, Ftc, West Bróm, Fulham) története is, ilyenből sok van: Szabics, Lipcsei stb...
Egyszerű emberkereskedelem, ahol belátható, hogy egy Pmfc 3 aranyforintért+4 évig 3 leadott pontért el tudja üzletelni a Fradival a dolgot, s ezzel a pozíciójából kimaxolta a lehetőséget.
A Fradi 2 év után csinál belőle 1500 aranyat és ő is kimaxolta a piaci lehetőségeit.
A West Bróm már 25.000 aranyért tudja továbbadni...
Ugye belátható,  hogy az Újpetre magyar megye II-ből nem fog Roy Hudgson igazolni a Fulhambe.
Egyszerű kurválkodásos üzlet ez az esetek többségében: mindkét fél akarja, és közös megegyezésben megvalósul az érték/élmény csere...a többi kommunikáció

Vajon az Ajax nem rabolja le a tobbi holland csapatot? Dehogynem. A tobbi csapat legjobbjait elszipkazzak. Az hogy a Feyenerdtol vagy a Psvtol nem tudnak igazolni annak az az oka hogy utobbiak meg sem hallgatjak az ajanlotokat. Ugyanezt tehetne a Dortmund vagy Lipcse ha akarna.. De nem teszik. Akkor ki a hibas hogy tobb jatekost is hagytak kifutni a szerzodesebol? Aztán elviszi a rivalis.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 27, 2021, 21:07:29
Mivel mindkettő mogott Mateschitz all csak ugyesen megoldjak hogy megse legyen szabalytalan. Ettol meg folyamatosan onnan igazolnak, ergo lerabolja.
Szóval az, amikor a nagyobbik testvér kér valamit a kisebbik testvértől, s azt a valamit a kisebbik testvér átadja a nagyobbik testvérnek, akkor te az ilyesmit  "lerablás"-nak nevezed. Értem.
Érdekes családban nőhettél fel.
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Ne hasonlitsd ossze ezt egy csaladdal. Ez borzaszto rossz parhuzam.

Eleve a RB csapatok csak ugyeskedessel felelnek meg a szabalyoknak. Ugyanis pl a blben nem indulhat olyan csapat aki egy masik bl csapattal tulajdonosi szinten atfedes van. Persze ezt konnyu kijatszani, de megis mindenki tudja hogy mindket csapatot ugyanaz penzeli. Valami osztrak milliardos aki egy forma1es  csapatot is tol.

Mitol elnezhetobb az amit a Lipcse csinal a Salzburggal mint amit a Bayern a Lipcsevel? Utobbi esetben a Lipcsenek meg veto joga is van, hisz ervenyes szerzodessel rendelkezo játékost vagy edzot nem kell eladniak senkinek ha nem akarnak.

Ezzel szemben a Salzburgnak nem igen van valasztasi lehetosege. Ha szolnak Lipcsetol hogy ez a jatekos kell akkor par het es ott van. Most komolyan, ez mennyivel vedhetobb cselekedet?




Én úgy gondolom, ezek az esetek akkor lennének "lerablások", ha az egyik fél hátrányosan járna vele... na most itt várható volt, hogy Nagelsman nem Lipcsében fog megöregedni, idő kérdése volt, hogy melyik gigász csap le rá... Így most rekord összeget akasztottak vele, amennyit edzőért még soha nem fizettek... Nem hívnám ezt "lerablásnak".

Felreertesek elkerulese vegett en egyiket sem tartom lerablasnak. Csak csapatokat hoztam fel peldanak akik ugyanezt csinálják, csak kicsiben es ellenuk senki nem emeli fel a szavat.

Bezzeg ha a Bayern egy Bundesliga csapatbol igazol valakit, akkor biztos valami fórumon, posztban valaki elkezdi ezt a lerablas faszsagot mantrazni.


Azért, mert amit a bajorok művelnek, az kiveri a biztosítékot mindenkinél egy ideje. Szánalmasnak tartom azt, hogy mantrázzák, mennyire jó a Bundesliga, mennyire jó az üzleti modell, aztán kiderül, hogy a Bundesliga semmivel sem különb, mint a LaLiga, sőt rosszabb. A szponzori pénzek elosztása botrányos a Bundesligában is, de az átigazolási helyzet ott sokkal rosszabb, mint a LaLigában. Össze sem hasonlítható semmivel. Én egy Bayern-drukker helyében csöndben lennék ezek kapcsán, mert mindenki számára egyértelmű évek óta, hogy mi folyik a Bundesligában.

- Prime Ballack 6 millió euró a Leverkusentől úgy, hogy előtte évben BL-döntőzött, világbajnoki döntőbe vezette a csapatát? Miközben egy Hugo Viana 8,5 millióért ment el azon a nyáron?
- A világbajnok Lúcio a Leverkusen oszlopa 12 millió euró? Ha védőkkel hasonlítjuk össze, akkor Paulo Ferreira vagy Jonathan Woodgate több pénzért ment el akkor.
- Az egyik legnagyobb német tehetségnek kikiáltott Lukas Podolski, aki ott volt a világbajnoki bronzérmes csapatban, gólokat szerzett a vb-n, mindössze 10 millió 2006-ban?
- Prime Miroslav Klose, aki a németek top csatára volt, vezére a válogatottnak, gólkirály és ezüstcipős a vb-ken (2002 és 2006), illetve Bundesliga gólkirálya is volt (2006), mindezek ellenére 15 millió 2007-ben? Úgy, hogy abban az évben egy bizonyos Chivu 16 millióért ment a piacon.
- Lewandowskiról és Goretzkáról nem is beszélve, de nem az felháborító szerintem a többi német csapat számára, hanem az, hogy míg őket szembeköpte a bajor csapat, addig lazán kifizetett külföldre 30-50 milliókat játékosokért, csak a honi csapatokon spórolt.

Ezt mindenhol úgy hívják: lehúzás. Nincs mit szépíteni rajta, függetlenül attól, melyik csapat csinálja. Egyszer előfordul? Oké. Kétszer előfordul? Benne van. Na de az, hogy ez módszeresen, évtizedek óta művelik, az a szándákos megkárosítása a többi klubnak. A német futball legnagyobb ellensége a Bayern München. Tudom, lehet itt ilyen kamu dumával jönni, hogy de hosszabbíts szerződést, kérj nagyobb pénzt. Aha, Nübel esetében is az volt, hogy elment hozzá a Bayern München képviselet, majd megmondták neki, kezdő leszel nálunk, hosszú évekre biztosított minden, ország legnagyobb csapatában játszhat. Egy német számára pedig ez fontos, mondjon bárki bármit. Nübel is kaphatott volna nagyobb pénzt külföldről, de mikor jön az a klub, akire nem mondhatsz nemet, mert akkor mást hoznak helyetted és többet nem keresnek, akkor mit csinálsz? Nem hiába mondta azt pár német egykori labdarúgó is, hogy a Bayern München mérgező.

Vettek ők is játékost 20-30 millióért a Bundesligából? Igen, Neuer, Gómez, Hummels, Pavard, Süle és Götze. Van ezzel egy apró gond, hogy jó páran még így is piaci ár alatt voltak, elvétve akadt olyan, akinél tényleg megfizették volna a valós értéket és Bundesliga játékost (mert a külföldi igazolásoknál megfizették, ezt nem vitatom).

Real Madrid és a Barcelona is vásárol riválisoktól? Igen, minden esetben károsítják őket? Nem. Barcánál, ha jól tudom az elmúlt 20 évben két árnak megfelelő összeg volt: Villa és Rakitic, többi mind bőven felette volt. Real Madrid? Pérez mindig gáláns volt, 2005-ben Sergio Ramos 27 millió volt, mindössze 19 évesen, emlékszünk mennyi volt a bajorok számára a világbajnok Lúció 2004-ben? 12 millió....

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 28, 2021, 11:06:20
Azért, mert amit a bajorok művelnek, az kiveri a biztosítékot mindenkinél egy ideje. Szánalmasnak tartom azt, hogy mantrázzák, mennyire jó a Bundesliga, mennyire jó az üzleti modell, aztán kiderül, hogy a Bundesliga semmivel sem különb, mint a LaLiga, sőt rosszabb. A szponzori pénzek elosztása botrányos a Bundesligában is, de az átigazolási helyzet ott sokkal rosszabb, mint a LaLigában. Össze sem hasonlítható semmivel. Én egy Bayern-drukker helyében csöndben lennék ezek kapcsán, mert mindenki számára egyértelmű évek óta, hogy mi folyik a Bundesligában.

- Prime Ballack 6 millió euró a Leverkusentől úgy, hogy előtte évben BL-döntőzött, világbajnoki döntőbe vezette a csapatát? Miközben egy Hugo Viana 8,5 millióért ment el azon a nyáron?
- A világbajnok Lúcio a Leverkusen oszlopa 12 millió euró? Ha védőkkel hasonlítjuk össze, akkor Paulo Ferreira vagy Jonathan Woodgate több pénzért ment el akkor.
- Az egyik legnagyobb német tehetségnek kikiáltott Lukas Podolski, aki ott volt a világbajnoki bronzérmes csapatban, gólokat szerzett a vb-n, mindössze 10 millió 2006-ban?
- Prime Miroslav Klose, aki a németek top csatára volt, vezére a válogatottnak, gólkirály és ezüstcipős a vb-ken (2002 és 2006), illetve Bundesliga gólkirálya is volt (2006), mindezek ellenére 15 millió 2007-ben? Úgy, hogy abban az évben egy bizonyos Chivu 16 millióért ment a piacon.
- Lewandowskiról és Goretzkáról nem is beszélve, de nem az felháborító szerintem a többi német csapat számára, hanem az, hogy míg őket szembeköpte a bajor csapat, addig lazán kifizetett külföldre 30-50 milliókat játékosokért, csak a honi csapatokon spórolt.

Ezt mindenhol úgy hívják: lehúzás. Nincs mit szépíteni rajta, függetlenül attól, melyik csapat csinálja. Egyszer előfordul? Oké. Kétszer előfordul? Benne van. Na de az, hogy ez módszeresen, évtizedek óta művelik, az a szándákos megkárosítása a többi klubnak. A német futball legnagyobb ellensége a Bayern München. Tudom, lehet itt ilyen kamu dumával jönni, hogy de hosszabbíts szerződést, kérj nagyobb pénzt. Aha, Nübel esetében is az volt, hogy elment hozzá a Bayern München képviselet, majd megmondták neki, kezdő leszel nálunk, hosszú évekre biztosított minden, ország legnagyobb csapatában játszhat. Egy német számára pedig ez fontos, mondjon bárki bármit. Nübel is kaphatott volna nagyobb pénzt külföldről, de mikor jön az a klub, akire nem mondhatsz nemet, mert akkor mást hoznak helyetted és többet nem keresnek, akkor mit csinálsz? Nem hiába mondta azt pár német egykori labdarúgó is, hogy a Bayern München mérgező.

Vettek ők is játékost 20-30 millióért a Bundesligából? Igen, Neuer, Gómez, Hummels, Pavard, Süle és Götze. Van ezzel egy apró gond, hogy jó páran még így is piaci ár alatt voltak, elvétve akadt olyan, akinél tényleg megfizették volna a valós értéket és Bundesliga játékost (mert a külföldi igazolásoknál megfizették, ezt nem vitatom).

Real Madrid és a Barcelona is vásárol riválisoktól? Igen, minden esetben károsítják őket? Nem. Barcánál, ha jól tudom az elmúlt 20 évben két árnak megfelelő összeg volt: Villa és Rakitic, többi mind bőven felette volt. Real Madrid? Pérez mindig gáláns volt, 2005-ben Sergio Ramos 27 millió volt, mindössze 19 évesen, emlékszünk mennyi volt a bajorok számára a világbajnok Lúció 2004-ben? 12 millió....
nagyon jó megfogalmazás, nem voltam tisztába ennyire a számokkal, és konkrét példával, de szerintem is hosszú távon többet árt a Bayern Münich a német bajnokságnak ezzel az üzletpolitikával, mint amennyit segítene, hogy az euró milliókat "kisebb" német csapatoknak adja le. El fogják érni, hogy a kutyát sem érdeklni már a német bajnokság, és a francia szintjére viszik vissza az amúgy szebb időket is megélt Bundesligát.

Idézetet írta: LFCfanBoti Dátum április 28, 2021, 14:22:23
nagyon jó megfogalmazás, nem voltam tisztába ennyire a számokkal, és konkrét példával, de szerintem is hosszú távon többet árt a Bayern Münich a német bajnokságnak ezzel az üzletpolitikával, mint amennyit segítene, hogy az euró milliókat "kisebb" német csapatoknak adja le. El fogják érni, hogy a kutyát sem érdeklni már a német bajnokság, és a francia szintjére viszik vissza az amúgy szebb időket is megélt Bundesligát.

Egyértelműen káros, amit a Bayern München csinál. Ezen nincs mit szépíteni. Össze sem hasonlítható mondjuk az Ajax politikájával, akik vagy kijelölt optimális áron (Ziyech esetében), vagy bőven felette vásárolnak a többi holland ligás csapattól. Sulejmanit még 2008-ban 16,5 millióért vették, miközben a piaci érték 4-5 millió volt, Singraven esetében is 3-4x összegről beszélhetünk (de lehetne még mondani párat, bár ők elsősorban az amszterdami akadémiára építenek). Ezzel lehet fenntartani egy adot ligát, hogy visszaosztunk a kicsiknek. Az viszont kétségtelen, hogy a Bayern München jól csinálja ezt, tényleg kihasználják maximálisan a helyzet adta lehetőséget, csak ez most már sokaknak szemet szúr. Valószínűleg, ha külföldről is áron alul vennének szinte minden játékost, akkor nem is lenne ezzel gondja senkinek, hiszen nyugodtan lehetne mondani: kiváló stábjuk van, akik minden körülmények között érvényesíteni tudják az akarukat. Így azonban azt látni, csak a honfitársaikat húzzák le.

Arról nem is beszélve, mi történik azokkal, akik fel merik venni a versenyt a bajorokkal?
- A 2000-es évek elején a BL-döntős Bayer Leverkusen volt a nagy ellenfél, két év alatt lerabolták a csapatot (Ballack, Zé Roberto és Kovac), következő évben majdnem kiestek az első osztályból (15. hely), utána jött egy bronzérem, majd 6 szezon kellett, mire magukhoz tértek
- Werder Bremen, akik bajnokok is voltak Aíltonnal, majd érkezett hozzájuk Klose, éveken át ott voltak a dobogón, megunta ezt a bajor klub, megvették apróért Klosét (következő évben meg elhozták Borowskit is tőlük ingyen), utána még összejött egy 2. hely, de a csapat Diego ide, Diego oda, szétesett, elmúlt 10 évben nem voltak benne a top8-ban....
- Stuttgart is nagyon ficánkolt a 2000-es évek végén, bajnokok is lettek, elég jó kis csapatuk volt, ahol Gómez szerezte a gólokat, kellett Gómez is.
- Utána a Dortmund kezdte el veszélyeztetni őket, két év alatt el is vitték Lewandowskit és Götzét (utána meg Hummelst). Kezdhettek mindent elölről. Érdemes azt is megemlíteni, hogy ott volt a fiatal tehetség, Marco Reus is, aki a Bayern helyett a Dortmundot választotta a Gladbach után. Reus több interjúban is elmondta, hogy nem bánta meg, hogy nem csatlakozott a bajorokhoz akkor. Hiába kereste őt Heynckes, hiába beszélt a bajor képviselettel, hiába tettek meg érte mindent, nem hatott rá.

A Lewa-sztorinál sokaknak annyi van csak meg, hogy ingyen ment a bajorokhoz, de azért érdemes utána olvasgatni. A Dortmund ugyanis a 2000-es évek elején szórta a pénzt, Sammerék nem spóroltak, évi 30-40, de olykor 50 millió is elment átigazolásokra, ami német szinten sok volt. Amoroso, Rosicky és társai nem voltak olcsók, de csak így tudták felvenni a versenyt a bajorokkal. Mivel a visszaosztás a ligából nem egységesen ment, így hiába a sok szurkoló, nem volt annyi bevételük. Odáig fajult a helyzet, hogy még a Bayern München is kölcsönt adott a BVB-nek, de a 100 millió feletti tartozás akkor is sok volt. Mivel a pénzügyi helyzet éveken át trágya volt, ezért az érkező Kloppnak úgy kellett "kikukáznia" Lewát a lengyel ligából. Évekkel később, mikor a lengyel befutott, hiába akart szerződést hosszabbítani vele a BVB, szimplán visszautasította Lewandowski. 2013-ban szeptemberében már tudni lehetett, hogy következő nyáron a Bayern München játékosa lesz (mindezt a szezon kezdetén...). Hónapokon át győzködték őt, előtte is, utána is, tudta, de a lengyel tudta, annyi pénzt kérne érte a BVB, amennyit a bajorok nem fizetnek ki. Piaci értéke 50 millió környékén volt, minimum 70-et kellett volna, de lehet többet. A bajorok hatottak rá, ő pedig ingyen eligazolt. Szép volt Lewa! Az is érdekes, hogy 2019-ig kellett várni az első 50 millió eurót meghaladó bajor igazolásra, de erről beszétlek is Hoeneß-ék, hogy ők nem költenek ennyit, csak a profit!

Anno Dárdait se tudták vinni a Herthából, pedig sok minden megmozdult.
Azért azt mondom, hogy mindent a Bayern se tud megtenni: pl.:
Ha a feleség hónapokig nem kufircol otthon, s szétég a férje és félrekúr, lebukik s majd a felesége dobja ki....
Ki a hunyó? Akivel félrejárt a pasi? Csak egy hibás van...tyű de összetett.
Nos ha Lewa befeküdt a Bayernnak, akkor a Dortmund és a csatár között se oksa minden...
Vannak csajozási szokások:
- ha van egy haverod, aki menő és buknak rá a nők menj vele partyba...lesznek lepattanók, mert a csávó válogathat. Viszont, ha ott vagy látod kik azok a csajok akik az este során többet akarnak, mint szórakozni...
  van aki az érett kész, fess nőket akarja. Akik kalandvágyók, a családjukat soha se hagynák el, de a férjük mellett boldogtalanok - pedig van bennük potenciál kész, top nők.

Na a Bayern a boldogtalan de kész játékosokat vadássza, udvarol az ügynöknél: több fizu/magasabb jutalék; trófeák; szakmai fejlődés; állandó BL; fix játékpercek.
Ki ne harapna ezekre? Mind az ügynök, mind a játékos beadja a derekát, s végül örül az eladó csapat, ha nem úgy jár, mint a Dortmund Lewával - ez a piac törvénye!

Vettem egy házat, kívülállók nem értik..ha van 10 percük elmondom, hogy számunkra a családdal miért kihagyhatatlan üzlet, ha belelátnak megértik...de ők nem jöttek rá nekik miért lett volna jó üzlet/vagy nem tartanak ott az életükben, hogy ezen a piacon (ingatlanozás) labdába tudjanak rúgni, nincs tőke.

Ez van, a Bayern üzletei mögött is. Ha elértéktelenedik a piac, csökken a Bundesliga nézettsége stb, akkor engednek a gyeplőn, bevállalnak egy/két szorosabb szezont, nem költenek jegelik a tőkét. Ha esetleg bebulnak egy-két trófeát megéri, mert élénkül a figyelem, nő az érték. S ekkor jön a tőke mozgatás, vízhangos igazolás "lerablás" ...és indul előlről.
Nem hülyék ezek. Kapitalisták!!!