Betfair Infó

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: vmlinuz Dátum szeptember 15, 2023, 09:19:58Fel lehet rá telepiteni egy Softether VPN szervert vagy valami hasonlót, az megy mobilon is és nem kell RDP.

Köszönöm, ennek utánanézek, és megszakértem a hétvégén.
Azt mondod, hogy ezzel a VPN szerverrel fog tudni működni az androidos betfair kliens?

Elméletileg igen, de nem éppen 2 klikk beállitani androidra.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum szeptember 15, 2023, 09:24:24Elméletileg igen, de nem éppen 2 klikk beállitani androidra.

köszönöm, meglátom mire jutok. Van némi IP-s hátterem, de messze nem elegendő...  :)

Idézetet írta: Andras111 Dátum szeptember 15, 2023, 09:02:18A windows saját rdp kliensével (Remote Desktop Connection). És bármily meglepő (nekem az volt :-) ), van androidra is rdp kliens, és azzal is elérem... kicsit kényelmetlen, de ha nem vagyok épp gépközelben, használható.

Azure-nál tudod egyébként szabályozni, hogy földrajzilag honnan kapj IP-t?

Tudod igen, én UK east-et választottam. De van sok lehetőség.
A legolcsóbb gép 0.0059 dollár óránként, hát nem mondanám hogy hasít, de tesztelem.

#3604 szeptember 15, 2023, 12:05:54, vmlinuz
Idézetet írta: vmlinuz Dátum szeptember 13, 2023, 14:42:21VPS = Virtual Private Server
VPN = Virtual Private Network

A gyakorlatban a VPS egy bérelt virtuális gép bizonyos garantált vagy megosztott erőforrásokkal, amin fut egy operációs rendszer (általában Linux, de van Windows is), amelyet használhatsz tárhelyként, szerverként, távoli gépként stb, gyakorlatilag bármire. Futtathatsz rajta saját VPN szolgáltatást is, ha éppen azt szeretnél. Áruk olyan 5 és több száz euró között mozog havonta, nyilván az erőforrások mérete és a garantált uptime/processzormagok, memória és tárhely függvényében. Akár magyart is lehet bérelni: https://vps4you.hu/hu/
Magyar VPS-ek esetén nincs blokkolás, direkt mennek ki az internetre a legtöbb esetben.

A VPN egy virtuális hálózatot jelent a géped és a csomópont között, ami teljesen titkositott a csomópontig. A csomópont lehet egy VPN szolgáltató, a munkahelyi VPN szerver vagy a saját privát VPN szervered.
Magyar vps-en sajnos blokkolva....

Idézetet írta: samatto Dátum szeptember 15, 2023, 12:04:44Magyar vps-en sajnos blokkolva....
Melyiknél, mert ez igy sokat nem mond.


Browsec ingyenes chrome bővítménnyel próbalkozok.

Fogadni tudok, remélem nem bántják a számlát.

Idézetet írta: samatto Dátum szeptember 15, 2023, 14:03:13vgh
Ez egy nagyon pici szolgáltató, saját központjuk sincs.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum szeptember 15, 2023, 14:23:30Browsec ingyenes chrome bővítménnyel próbalkozok.

Fogadni tudok, remélem nem bántják a számlát.
Az gond ezzel meg Opera böngészős vpnel is hogy nem lesz egy saját ip címed..Azzal valszeg nem lenne gond hogy egy angol ip-ről jelentkezel be,ki költöztél külföldre ez van.

Idézetet írta: fedor911 Dátum szeptember 15, 2023, 15:38:04Az gond ezzel meg Opera böngészős vpnel is hogy nem lesz egy saját ip címed..Azzal valszeg nem lenne gond hogy egy angol ip-ről jelentkezel be,ki költöztél külföldre ez van.

A változó IP-ből szerintem önmagában nincs ekkora probléma.
A lakossági előfizetők túlnyomó részének nincs fix ip-címe amúgy sem, a Diginél például egy hétig ugyanaz az ip-d, minden szerdán újat kapsz. (Legalábbis én, valszeg nem az összes Digi előfizető vált szerdán.)
Szóval az, hogy egy VPN-szolgáltatótól is más-más ip-címet kapsz, az szerintem nem akkora gond.

Az már valóban lehet érdekes, ha kedden svéd címed van, szerdán német, csütörtökön meg portugál.

Idézetet írta: Rézmalac Dátum szeptember 15, 2023, 15:47:04A változó IP-ből szerintem önmagában nincs ekkora probléma.
A lakossági előfizetők túlnyomó részének nincs fix ip-címe amúgy sem, a Diginél például egy hétig ugyanaz az ip-d, minden szerdán újat kapsz. (Legalábbis én, valszeg nem az összes Digi előfizető vált szerdán.)
Szóval az, hogy egy VPN-szolgáltatótól is más-más ip-címet kapsz, az szerintem nem akkora gond.

Az már valóban lehet érdekes, ha kedden svéd címed van, szerdán német, csütörtökön meg portugál.


Én is tartok kicsit ettől a VPN dologtól. Nem is annyira az a gond, hogy változik az IP, hiszen ez (legalábbis ésszerű határok között) simán előfordulhat VPN nélkül is. Hanem az, hogy gondolom, pl. az Opera VPN egy adott címkészletből oszt nyilvános címeket, így aztán simán megtörténhet, hogy arról a címről, amiről ma beléptem, holnap (vagy akár pár óra múlva) egy másik kolléga jelentkezik be, másik azonosítóval. Ez pedig felvetheti a multiacc, vagy - pókernél - az összejátszás gyanúját.

Vagy ez nem reális?

A legokosabb dolog most szerintem kivárni. A VPN nem megengedett, senkinek, nekünk sem..akkor sem ha a kormányunk épp b@szakodik velünk.. ha VPN használat miatt bezárják a számlád, hát sok sikert ahhoz, h ezt kimagyarázd nekik. Nekem egyébként nagy félelmem az, hogy a betfair egyszerűen kivonul az országból

Idézetet írta: UHT Dátum szeptember 15, 2023, 17:26:05A legokosabb dolog most szerintem kivárni. A VPN nem megengedett, senkinek, nekünk sem..akkor sem ha a kormányunk épp b@szakodik velünk.. ha VPN használat miatt bezárják a számlád, hát sok sikert ahhoz, h ezt kimagyarázd nekik. Nekem egyébként nagy félelmem az, hogy a betfair egyszerűen kivonul az országból
Én nem tartok tőle, hogy kivonulna. Valaki írta korábban, hogy állítólag bíróságra mennek, tehát azért akkor nem kicsi lehet a bevétele magyarból. Amúgy meg, ha mindenhonnan kivonulna, ahol szorongatják őket, vagy túl szigorúan venné a saját VPN szabályzatát, akkor már rég bezárhatta volna a boltot. Szerintem az ügyfeleik egy része biztos használ valamilyen kerülő megoldást, legalább is akik komolyan csinálják a fogadást. Gondolj bele mennyi országban tiltott, és minden kétséget kizáróan a Betfair tőzsdénél-nél nincs jobb iroda, ezt minden komoly fogadó tudja. Szerintem, ha nem lenne Szerencsejáték Zrt most nem lenne ez a probléma. A kormány le se tojná a Betfair-t, meg a többi irodát.

A Microsoftos Vps megoldás működik, csak nem árt figyelni milyen VM-et rak össze az ember. A legolcsóbb egy hulladék.