Betfair Infó

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: oldsmuggler Dátum október 06, 2023, 10:12:28Hi!
A Betfair zárolta a számlámat azzal az indokkal, hogy "Ezt a számlát zároltuk, mert rendszerünk szokatlan hálózati forgalmat észlelt a számítógéped felől. Ezt biztonsági elővigyázatosságból tettük". Egy hét óta az Opera/VPN-en keresztül léptem be de akkor se kötöttem fogadásokat csak a valós odds-okat ellenőriztem. Mivel nem enged belépni cseten nem tudom megbeszélni velük az ügyet. Kérdésem az, hogy milyen e-mail címen tudom velük felvenni a kapcsolatot? Volt-e már valakinek hasonló esete? Köszönöm előre is a válaszokat, mindenkinek sok zöldet. >:(

Mindenképp próbálj beszélni velük. De előbb ellenőrizd az email-ed, mert volt itt a fórumon 1-2 ember, akinek biztonsági okokból zárolták, miután észlelték, hogy "más országból" lépett be, de egy kötelező jelszó változtatás után minden ok volt. Ha megoldódik, felejtsd el az ingyenes VPN-t, mert ott az IP minden belépésnél más város/ország és ezt nyilván nem szeretik. Csak fizetős VPN-t használj, ahol város szinten betudod állítani a saját fix dedikált IP-det!

Idézetet írta: vmlinuz Dátum október 06, 2023, 20:25:47De itt van a fórumon a megoldás VPN nélküli belépésre, miért nem azzal használod?

Sziasztok, most reggeltem, nagyon sokat olvasgattam utóbbi napokban a fórumot, és sok hasznos info volt.
Vmlinuz, a te általad javasolt 1.1.1.1.-et is kipróbáltam, és ahogy javasoltad is csomót utánaolvastam annak, hogy hogyan működik az internet, hogyan jönnek be a weboldalak végül a felhasználónál. De van egy két dolog, ami nem világos.

1. DNS alapú blokkolás - DPI alapú blokkolás. Ezt honnan lehet tudni, az internetszolgáltató elárulja? Vagy ha bejön 1.1.1.1-gyel (nem a warp, csak sima), akkor dns alapú, ha nem akkor a másik?

És jól értem, hogy akkor nekem szerencsém van, hogy bejön így simán 1.1.1.1-gyel, más szolgáltató a tapasztalatok alapján máshogy blokkolhat, és nekik nem jön be?


2. Ha megnézem a whatsmyip-vel, akkor az ipv4 az ugyanaz mindkét esetben, viszont az ipv6 az 1.1.1.1-gyel not detected. Ez mit jelent, miért van két ip cím, mert a 6-osról azt olvastam, hogy az újabb, több kombináció elérhető vele. De azt gondoltam, hogy ez olyan, mint a kocsiknál most a rendszámcserénél, hogy a régi rendszám, mondjuk hka-798, helyett aa aa-565 van, de itt mindkettő megmarad? És miért jó ez, hogy a 6-os nem tudja detektálni? A 4-es alapján nincs blokkolva, vagy nem azon keresztül érjük el a betfairt?

3. A szolgáltató ebből mit érzékel? Ő látja, hogy az ip4v-em mi. Látja, hogy magyarországról vagyok. Az nem fura neki, hogy elméletileg blokkolva kéne lennie? Az nem baj, hogy a 6-ost nem látja?

3. Viszont, hogy lehet az, hogy app, chrome, opera működik, és megnyitja, viszont a firefox az nem nyitja meg 1.1.1.1-gyel sem. :O Ennek a böngészőhöz nem szabadna, hogy köze legyen, nem?

4. Ezen az 1.1.1.1-en keresztül biztonságos beírni jelszavakat? Ezt egyedül a cloudflare-nél látják? De ők meg megbízhatóak, ahogy olvastam róluk.

5. Betfair amúgy nem dolgozik valami megoldáson, mint látom mások csinálnak alternatív linkeket. Az admin írta, hogy dolgoznak valamin, érdemes várni, de ez is már 2 hete volt kb.

Köszi a válaszokat, jó lenne kicsit megérteni, mert hiába keresgélek neten, ezekre nem nagyon találtam választ.
Köszi!

Idézetet írta: dbz Dátum október 10, 2023, 12:48:215. Betfair amúgy nem dolgozik valami megoldáson, mint látom mások csinálnak alternatív linkeket. Az admin írta, hogy dolgoznak valamin, érdemes várni, de ez is már 2 hete volt kb.

Azóta semmi erre vonatkozó hírt nem kaptunk.

Hú mennyi kérdés!
Engem nem érdekelnek ezek, a lényeg, hogy az 1.1.1.1 alapján nekem megy, a többi meg kit izgat?!

#3724 október 11, 2023, 06:42:12, vmlinuz
Idézetet írta: dbz Dátum október 10, 2023, 12:48:211. DNS alapú blokkolás - DPI alapú blokkolás. Ezt honnan lehet tudni, az internetszolgáltató elárulja? Vagy ha bejön 1.1.1.1-gyel (nem a warp, csak sima), akkor dns alapú, ha nem akkor a másik?

És jól értem, hogy akkor nekem szerencsém van, hogy bejön így simán 1.1.1.1-gyel, más szolgáltató a tapasztalatok alapján máshogy blokkolhat, és nekik nem jön be?
Azt, hogy a szolgáltatód milyen metódust alkalmaz a blokkolásra, nem lehet tudni előre, csak tapasztalat alapján lehet rá következtetni. Ha megy a sima 1.1.1.1 warp nélkül, akkor valószínűleg csak DNS blokkolást alkalmaz vagy csak egyszerűen elrontott valamit.

Idézetet írta: dbz Dátum október 10, 2023, 12:48:212. Ha megnézem a whatsmyip-vel, akkor az ipv4 az ugyanaz mindkét esetben, viszont az ipv6 az 1.1.1.1-gyel not detected. Ez mit jelent, miért van két ip cím, mert a 6-osról azt olvastam, hogy az újabb, több kombináció elérhető vele. De azt gondoltam, hogy ez olyan, mint a kocsiknál most a rendszámcserénél, hogy a régi rendszám, mondjuk hka-798, helyett aa aa-565 van, de itt mindkettő megmarad? És miért jó ez, hogy a 6-os nem tudja detektálni? A 4-es alapján nincs blokkolva, vagy nem azon keresztül érjük el a betfairt?
Az, hogy miért nem megy IPv6-on ha bekapcsolod az 1.1.1.1-gyet, nem tudom. Lehet a szolgáltatód, routered valami nem teljesen támogatott IPv6 konfigurációt alkalmaz, vagy rosszul van valami beállítva. Ez hátrányt amúgy nem jelent.

A jelenlegi internet nagy része még mindig IPv4-en működik, gyakorlatilag minden azon keresztül érhető el, de lassan terjeszkedik az IPv6 is, és elég sok weboldal meg szolgáltatás mindkét protokollon keresztül elérhető. Tisztán 6-oson elérhető szolgáltatás nagyon ritka. Az egész IPv6 az eredeti, korlátozott számú IPv4 cím miatt lett létrehozva, 1998 óta tervezték és 2007 óta van készen a standard. Azóta lassan terjedt, mert még voltak 4-es szabad címek, de mára nagyjából elfogytak. Jelenleg a legtöbb szolgáltató, amelyik IPv6-ot is használ 2 címet oszt ki: egy 4-est (x.x.x.x) és egy 6-os tartományt (szolgáltatótól eltérő módon, de gyakorlatilag ez azt jelenti sokszor, hogy otthonra a szolgáltató kioszt egy akkora 6-os tartományt egy felhasználónak, ami majdnem akkora, mint a korábbi összes lehetséges 4-es cím). Gyakorlatilag minden otthoni eszközödnek saját IPv6-os címe lehet, ha a szolgáltatód helyes megoldást alkalmaz és a router is támogatja ezt.
IPv4 esetén egyetlen címet kapsz, jó esetben olyat, ami direkt routolható (különben rakás online játékban szívás van, de már a CG-NAT is eléggé elterjedt a címek hiánya miatt). Ez azt jelenti, hogy az összes otthoni eszközöd kivülről ugyanolyan IP címmel látszik (4-es címmel). IPv6 esetén ez nincs, minden eszköznek külön nyilvános címe van.

Összefoglalva: az, hogy a sima 1.1.1.1 bekapcsolása esetén nincs IPv6 címed a gyakorlatban nem jelent semmit, ugyanúgy működni fog minden. Maga a blokkolás a technikai útmutató szerint mindkét protokollon működőképes kell, hogy legyen.

Idézetet írta: dbz Dátum október 10, 2023, 12:48:213. A szolgáltató ebből mit érzékel? Ő látja, hogy az ip4v-em mi. Látja, hogy magyarországról vagyok. Az nem fura neki, hogy elméletileg blokkolva kéne lennie? Az nem baj, hogy a 6-ost nem látja?
Semmit nem érzékel. Amúgy nem minden eszköz IPv6 kompatibilis még manapság sem.

Idézetet írta: dbz Dátum október 10, 2023, 12:48:213. Viszont, hogy lehet az, hogy app, chrome, opera működik, és megnyitja, viszont a firefox az nem nyitja meg 1.1.1.1-gyel sem. :O Ennek a böngészőhöz nem szabadna, hogy köze legyen, nem?
Firefoxban lehet be van még kapcsolva valami más opció, mint pl. a DNS over HTTPS vagy hasonló. Vagy csak egyszerűen egy rakás szar a Firefox manapság, nem tudni.

Idézetet írta: dbz Dátum október 10, 2023, 12:48:214. Ezen az 1.1.1.1-en keresztül biztonságos beírni jelszavakat? Ezt egyedül a cloudflare-nél látják? De ők meg megbízhatóak, ahogy olvastam róluk.

A DNS szerver annyit csinál, hogy megmondja a böngésződnek (vagy más alkalmazásnak), hogy egy névhez milyen IP cím tartozik. (pl. google.com 216.58.213.110 vagy ugyanez IPv6-on). Semmi köze a forgalomhoz ezután. Mivel manapság szinte minden normális weboldal biztonságos kapcsolatot alkalmaz (HTTPS, az a kis lakat azt jelenti), a forgalom nem dekódolható csak a te géped és a szerver által, amit éppen böngészel. Ebben van egy apró kis csomag, amit érzékel a DPI-n alapuló blokkolás, ez pedig az első kapcsolat a szerverhez, ami még nem titkosított, amig a böngésződ lekéri a tanusítványt. Ezt fogják el a blokkolás esetén, és ha ezt megszakítják vagy eltérítik, akkor a böngésző egyből tanúsítvány hibát vagy megszakadt kapcsolatot fog jelezni. Nem lehet hamis tanúsítványt sem közbeiktatni, mert minden valódi tanúsítványt egy vagy több központi tanúsító igazol, hogy valódi vagy sem.

A Warpon keresztül menő forgalom már más tál tészta lenne, de a tanúsítvánnyal titkosított dolgok ugyanúgy érvényesek ott is. Tehát a Warppal bögészve gyakorlatilag 2-szer titkosítódik minden információ, ezért még jelszó nélküli Wifi hálózatokon is nagyobb biztonságot ad, mint a sima kapcsolat.

Idézetet írta: curpy82 Dátum október 10, 2023, 16:54:33Hú mennyi kérdés!
Engem nem érdekelnek ezek, a lényeg, hogy az 1.1.1.1 alapján nekem megy, a többi meg kit izgat?!

Ja, úgy felkeltette az érdeklődésemet a téma. :)

Idézetet írta: vmlinuz Dátum október 10, 2023, 17:18:58Azt, hogy a szolgáltatód milyen metódust alkalmaz a blokkolásra, nem lehet tudni előre, csak tapasztalat alapján lehet rá következtetni. Ha megy a sima 1.1.1.1 warp nélkül, akkor valószínűleg csak DNS blokkolást alkalmaz vagy csak egyszerűen elrontott valamit.
Az, hogy miért nem megy IPv6-on ha bekapcsolod az 1.1.1.1-gyet, nem tudom. Lehet a szolgáltatód, routered valami nem teljesen támogatott IPv6 konfigurációt alkalmaz, vagy rosszul van valami beállítva. Ez hátrányt amúgy nem jelent.




Köszi a részletes választ!
Majd még párszor elolvasom. :)
De összefoglalva, akkor biztonságos, és lehet tök jól használni, amíg az internet szolgáltatók észre nem veszik, hogy valamit elrontottak. Gondoltam megkérdezem őket, hogy hogy blokkolnak, de akkor inkább nem feszegetem a témát náluk. :)
Ez, amit említettél, a blokkolás technikai részletei, erről van valahol leírás?

Amúgy két nagy szolgáltatónál is próbáltam, és mindkettőnél működik.

Wise kártyával fizettem be. De  kifelé mint kiderült tiltva van a wise kártyás fizetés. Ezért utalással kell kifizettetnem 5 euróért..
A kérdésem az lenne hogy utalással fogják engedi ha Wiset adok meg? Illetve Monesere tudnék még kiutalni, vagy esetleg magyar Unicredit számlára. Ezekből elfogadják valamelyiket utalasnal?

Idézetet írta: Azta Dátum október 11, 2023, 12:43:50Wise kártyával fizettem be. De  kifelé mint kiderült tiltva van a wise kártyás fizetés. Ezért utalással kell kifizettetnem 5 euróért..
A kérdésem az lenne hogy utalással fogják engedi ha Wiset adok meg? Illetve Monesere tudnék még kiutalni, vagy esetleg magyar Unicredit számlára. Ezekből elfogadják valamelyiket utalasnal?

Banki utalással nem kellene gond legyen.

Idézetet írta: Admin Dátum október 11, 2023, 12:48:01Banki utalással nem kellene gond legyen.
Magyar számlára se? Hiába üldözik a többi irodát nálunk?

Idézetet írta: Azta Dátum október 11, 2023, 17:31:57Magyar számlára se? Hiába üldözik a többi irodát nálunk?
Egyelőre csak a bet365 bankszámlája volt problémás, újabb nincs a listán. De jelenleg ott is működik.

#3731 október 14, 2023, 13:23:05, Admin
Előző hozzászólásom törlésre került valamiért.

Idézetet írta: UHT Dátum október 13, 2023, 22:23:44Előző hozzászólásom törlésre került valamiért.

Nem töröltük, csak áthelyezetük a megfelelő témába:

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?msg=1057129

Idézetet írta: vmlinuz Dátum október 07, 2023, 11:30:49Fórum főoldalon 2ik forum.
Hello, sajna én igy sem jövök rá mi ez, lehetne kicsit pontosabban elmondani? Köszi

Sziasztok! Most nézem, újra elérhetőek a Betfair weboldalai.  :cya: