Betfair Infó

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Mit jelent a ,,Lay tét" a Sportfogadási Tőzsdén?

Ha ,,Lay" tétet teszünk egy sporteseményen, azzal arra tesszük le pénzünket, (részvényt vásárolunk), hogy az esemény, vagy eredmény nem következik be.

Ha az esemény amelyre Lay tétet tettünk, távol áll a bekövetkezéstől a sportesemény közben, a fentiekhez hasonlóan ezt a ,,Lay" tétet menet közben haszonnal el is adhatjuk profithoz jutva még a mérkőzés közben, bármi annak végeredménye.

A fenti példánál maradva a Barcelona –Real Madrid mérkőzés előtt ,,Lay" tétet teszünk, arra, hogy a Barcelona nem nyer. (Itt már a döntetlen bekövetkezés is nekünk segít)

Ha például a mérkőzés állása 0 – 0 a 70. perc táján, ezt a ,,Lay" tétet menet közben haszonnal el is adhatjuk, tartva attól, hogy a Barcelona esetleg megnyeri a mérkőzést, ekkor a veszteség a ,,Lay" tét kockázatfelelőssége lenne.

A kezdőknek eleinte nehézséget okoz ennek megértése. Kiszámítani a kockázatfelelősséget (ez az az összeg, amire esélyünk van, hogy elveszítsük, ha bukmékerként a Lay fogadásunk veszít) használhatjuk az egyszerű képletet:

Lay tét x (Lay odds - 1) = kockázatfelelősség

De egyébként a fogadó cserét közvetítők szoftverprogramja ezt a Lay fogadás megtételekor automatikusan kiszámolja és természetesen látható is. Nyilvánvaló, hogy a számlánkon rendelkeznünk kell a kockázatfelelősséget lefedő összeggel biztosítékként, ha netán fogadásunk veszít.

A Lay fogadásokból bukmékerként meglehetősen könnyű pénzhez jutni. Azt mondjuk, fogadunk valamire, hogy az esemény nem következik be. De a legfontosabb dolog, az esély és a kockázatfelelősség.

Azoknak az eseményeknek, amelyeknek magasabb a valószínűsége, hogy nem következnek be, magasabb a Lay esélyük, ezáltal magasabb a kockázatfelelősségük is.

Hogy hosszú távon nyereségesek legyünk, meg kell nézni egy fogadás értékét. Mikor egy esemény megtörténte ellen fogadunk, a lehető legalacsonyabb esélynél szeretnénk tenni a Lay fogadás tétjét a lehetséges veszteségeket minimalizálandó. Például, ha egy esemény 1,8-nál volna elérhető Lay fogadásban, és úgy gondolom, hogy kevés az esélye a bekövetkezésre, 1,8-nál tennék Lay fogadást, és nem 2,5-nél!

Természetesen a fentebb ismertetett alaptételek minden sporteseményre is vonatkoznak.

Mennyi idő mostanában amíg kiér MB-re a pénz?


Most küldtek emailt, hogy a magyar ügyfelek esetén a Betfair jutaléka (base commission rate) 5%-ról 6%-ra nő június 17-től.


#1205 június 11, 2013, 12:49:41, Alkimista87
Idézetet írta: borbor Dátum június 10, 2013, 21:17:04
Ez mire jó?
Nekünk leginkább semmire. Ez a Betfair jutaléka. Tehát mostantól 5 helyett 6%-ot vonnak a nettó nyereségből. De azért még ez sem tragédia, tekintve a piac telítettségét. Vannak olyan Betting Exchange-k, ahol 2%-ot vonnak csak, de az oddsok gyakran alacsonyabban helyezkednek, mivel oda kevesebb tőke áramlik, ezáltal kisebb a verseny, és nagyobb a rés.

Így van,a tragédia majd az lesz ha blokkolják az oldalt.

Ahhoz épp elég az emelés, hogy aki nagyobb eseményekre fogad, annak megérje átmenni a Betdaq-ra. Az is elég nagy iroda (fogadási tőzsde), hogy elég pénz érkezik, és az oddsok a Betfair-éhez hasonlók.

Ez csak ránk, magyarokra érvényes, vagy más országokra is? Mert ha nagyobb piacokat is belevettek, akkor lehet csak maguk alatt vágják a fát..

Idézetet írta: Irtis Dátum június 10, 2013, 20:25:00
Most küldtek emailt, hogy a magyar ügyfelek esetén a Betfair jutaléka (base commission rate) 5%-ról 6%-ra nő június 17-től.

Sok esetben ez elég jelentős különbség.
Egy ideig fogadtam olyan módon, hogy ha egyik fogadással vesztek 8-at, akkor a másikkal nyerek 9-et. Ha fordítva jött be, akkor kb nullán voltam.
Viszont a 9-nek az 5%-a 0,45, így az 1 nyereségből levonva 0,55 maradt. Így elég durva 45%-os levonás jött ki.
Most a 6%-al ez 54%-os levonás a fenti esetben.

Idézetet írta: Zyonner Dátum június 11, 2013, 19:10:47
Sok esetben ez elég jelentős különbség.
Egy ideig fogadtam olyan módon, hogy ha egyik fogadással vesztek 8-at, akkor a másikkal nyerek 9-et. Ha fordítva jött be, akkor kb nullán voltam.
Viszont a 9-nek az 5%-a 0,45, így az 1 nyereségből levonva 0,55 maradt. Így elég durva 45%-os levonás jött ki.
Most a 6%-al ez 54%-os levonás a fenti esetben.

Ha ugyanazon a piacon nyersz és vesztesz, akkor a betfair összesíti a profitodat (ez eetben 9-8=1), és az után számítja fel a jutalékot. Nyilvánvaló, hogy a betfairnek az az érdeke, hogy piaconként számolja a profitot. Gondolj bele, ha játékosonként számolná, akkor a nagy többségtől soha nem vonna jutalékot, mivel hosszútávon veszteségesek. Így viszont gyakorlatilag minden fogadáson megvan a maga haszna. Értem én, hogy mindenki a maga szempontjából vizsgálódik, de ugyanezt teszi a Betfair is.
A 6%-ot egyébként én is sokallom, a likviditásért cserébe ez már lehet, hogy túl nagy ár. A Betdaq 3%-a viszont elég baráti, nem lepődnék meg, ha felgyorsulna az átvándorlás a fogadók részéről, ezzel tovább javulna a Betdaq likviditása.

Én úgy tudom, hogy a Betdaq jutaléka 5%. A 3% csak időszakos akció volt. Persze így is jobb, mint a Betfair.

Idézetet írta: Irtis Dátum június 12, 2013, 11:54:36
Én úgy tudom, hogy a Betdaq jutaléka 5%. A 3% csak időszakos akció volt. Persze így is jobb, mint a Betfair.

Nálam jelenleg is 3%. Ezt a My Account résznél feltüntetik, egy tegnapi nyertes fogadásom profitjából is ennyit vontak. Mondjuk korábban nálam is volt már 5%.

Igazad van, nekem is 3%. A help részlegben viszont 5%-t írnak:
The standard commission rate is 5 per cent, but you will be able to bring that down to as low as 2 per cent depending on the volume of bets you have matched.
A fogadásaim alapján biztos nem vitték le, mert csak elvétve fogadok itt.

Az is lehet, hogy idejeben elkezdenek gyujteni a kozeljovoben jelentkezo plusz adoterhekre, igy ez pozitiv jel is lehet.