NBA 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Toronto tényleg könnyedén söpörhet, ez a Brooklyn nem tudja tartani velük a lépést. Ha kell, akkor túldobják őket, ha kell, akkor kivédekezik. Dame Time volt tegnap, mekkora hármasokat vert 81-87-nél. Nagyon komoly Lillard, de megint éles szituációban kiosztotta Melónak - akinek megint gyenge meccse volt -, de Anthony bedobta a triplát (előtte azt hiszem, mindössze egy saroktriplája volt, többi hármasa kipattant a gyűrűről). Mavs közben meccset nyert, egészen hihetetlen volt, hogy Doncic faultproblémákkal küzdött, de a csapat nélküle szárnyalt. A cserepadról olyan támogatás érkezett Marjanovicék részéről, amivel nem bírt el a Clippers (pont, hogy nekik vannak kiváló cseréik...). Marjanovic parádés volt, Clippers ellen elvileg nem is tudnák megfelelően használni, erre Carlisle feltette őt Harrelll ellen, akit a szerb leoktatott (9 perc alatt csinált majdnem egy dupla-duplát!). Mind a két meccsen jobb volt a Mavs, ha így folytatják, akkor jöhet a továbbjutás, bár a bírók próbálnak beleszólni. Előfordult itt is, hogy kamu büntetőkkel próbálták Rivers csapatát meccsben tartani. Nekem ami meglepetés, hogy Lebron - Davis duó nem nyomta meg a Lakersben a playoff-gombot. Ha nem pörögnek fel, Lillard simán kivégzi őket, ha pedig nem lenne formában, akkor jön McCollum. Nurkic palánk alatt szétszedi Daviséket (mennyire hiányzott a tag a tavalyi PO-ból!). Én azt hittem, hogy a Lakers öregjeinek jót tett a pihenés, de egyelőre pont az ellenkezője történt, ami számomra meglepő. Vucevic mindeközben hatalmasat ment a Bucks ellen, szóval jó ez a playoff. Lesznek azért meglepetések. Mitchell amúgy a Jazzben két meccsen 87 pontot dobott ( :o), miközben Keleten érződik, hogy a Miami - Toronto - Boston vonal erőteljes. Mégsem lesz sima útja a fináléba Gianniséknak?

#136 augusztus 21, 2020, 12:18:07, Pozzato
Csak mondani kellett és a Lakers, illetve a Bucks is bekapcsolta a playoff-gombot.  ;D  Lakers jól védekezett, Anthony Davis nagyot ment, viszont Lebron még mindig gyenge. Szerencséjük is volt, mert a Portland gyenge napot fogott ki, Lillard megsérült a harmadik negyedben (elvileg játszhat a következő meccsen). Bucks most lesimázta, ahogyan a Houston is, pedig mindenki pocsékul dobott. Nem gondoltam volna, hogy az OKC ennyire gyenge lesz. Nagy esélyük volt, de Westbrook nélkül is nyerni fog így a Houston, ráadásul Harden még nem is kapcsolt magasabb fokozatba. Miami? Szerinem sima lehet, ha nem lép szintet az Indiana. Ez tőlük így nagyon kevés.


Amúgy a Minnesota kapta a drafton az 1/1-et, ami semmit sem jelent, mert csomó tehetséget eltékozolt a csapatom.  ;D  Szóval, jaj annak, aki ide fog érkezni. LaMelo Ball, Anthony Edwards vagy James Wiseman lehet a draftelső. Könnyedén benne van, hogy hozzuk LaMelót, esetleg belenyúlunk az injury prone Wisemanba. Edwards abból a szempontból lenne jó, hogy tényleg NBA-ready, viszont eléggé nagy az arc (kissé Wiggins-effektust érzek). Ráadásul, ha érkezik Edwards, akkor Towns haverjának (Russell) nem sok szerepe lesz a kezdőben.

Tegnap is nézegettem a meccseket, illetve volt amit visszanéztem a tékából.
Kezdeném a Dallas meccsével, Doncic megsérült, az a boka eléggé csúnya volt, arra pedig semmi szükség nem volt, hogy visszatérjen és erőltesse. Ennek a sorozatnak így lőttek, nélküle nem hinném, hogy versenyképes lesz a Mavs. Paul George továbbra is harmatgyenge, de szerencséjükre Kawhi Leonard feltámadt. Ez ugyanakkor még mindig gyenge a Clipperstől, következő körben ez a Jazz - ha így folytatják - szétkapja őket. Nagyon rendben van Snyder csapata, óriási javulás védekezésben és támadásban, egyelőre azért még kétségeim vannak, mert szerintem a Denvernél sokat jelentett Harris kiválása (és Barton?), Jokic sem az igazi (esetleg szimplán ennyit tud?). Ha a Denver nem javul (amit most nem igazán látok), akkor ez sima Jazz.

Boston és Toronto nyomnak egy söprést, az nagyon finom csata lehet a másik főcsoportban. Mondjuk, ha nem lesz Hayward a Bostonnál (egyelőre semmit se tudnak, de ismerve Hayward múltját, szerintem hosszabb pihenő lesz neki), akkor nem igazán látom, hogy megszorongathatnák a Torontót esetleg döntő meccsre kényszerítenék őket. Ugyanakkor Stevens vs Nurse jó lesz taktikai szempontból.

Mai napra a Lakers - Blazers meccs kapcsán annyi, hogy Lillard a sérülése ellenére pályára léphet, ugyanakkor Zach Collinst meg kell műteni, nem játszhat már ebben a szezonban a Portlandnél. Collins kiválása azért komoly gond lehet.

Nehéz megítélni ezt a McMillan - Spoelstra vitát. McMillan (Indiana) azt mondja, hogy irreálisan sok büntetőt dobhatott a Miami (ami igaz is), ugyanakkor Spoelstrának is igaza van, hogy ennek többsége valós kontakt volt, viszont sok esetben maga Butler kezdeményezte ezeket (ahogyan Harden szokta). Olyan érzése lehetett az embernek, hogy feljebb kapcsolt az Indiana és a bírók is, így 3-0 a Miaminak. Lakersnél most már beindultak Lebronék, viszont számomra az beszédes, hogy a rotációt nagyon forgatni kell náluk, mert James fárad. Megítélésem szerint, James nem bírna ki egy szériát (6-7 mérkőzéssel), ahol folyamatosan 35 percet, vagy afelett kell játszania. Tudom, sokan most már ezt sima Lakersnek veszik (biztos a 4-1 stb.), de szerintem visszaüthet az, ha Lebron nem bírja majd a meccseket erővel. Érződik rajta, hogy hiába az évi 1 millió dollár költés a testre, ide ez kevés a fiatalok ellen. Houston-féle játék nem biztos, hogy fekszik majd Lebronéknak (ha a Rockets egyáltalán továbbjut), festékben ugyan megfoghatják őket a LAL magasai, de addig még porcelán Davist is fárasztják majd a Blazers magasai. Egy esetleges OKC - Lakers meg kifejezetten kellemetlen lenne fizikális szempontból, Dort nagyon kellemetlen védő, Lebron és Davis lehet nagyobb gondban ellen, mint a Houston ellen. Milwaukee? Elindult a henger.

Az igen, Doncic megmutatta, miért ő a jövő az NBA számára. Ez a teljesítmény elképesztő, mindezt Porzingis nélkül. Tripla-dupla, clutch dobások, és ami még inkább emeli a teljesítményét: úgy kellett őt összerakni a meccsre. Óránként kapta a kezeléseket, majd megtudta, hogy Porzingis nem tud pályára lépni... Egy olyan védőből álló csapattal szemben, mint a Clippers, 43 pont, 17 lepattanó és 13 gólpassz. Mi a franc volt ez srác?  ;D  Mekkora az a tripla végén?

Én elhiszem, hogy a Clippers gyenge (látszik is), Playoff P egy lószar, de azért ezzel a teljesítményével a liga összes csapata ellen nyert volna a Dallas. Képes lesz-e hasonlóra ebben a párharcban? Fogalmam sincsen, de inkább arra szavaznék, hogy nem. Azért, mert így is sérült, Rivers most már valamit biztosan kitalál majd, esetleg beáldozza egyik játékosát (Beverley), hogy üsse le őt. Kinézem belőlük, sajnos (főleg Harrell mondatai után, hiába kért bocsánatot, az csak a sajtónak szólt). Zingis szerintem nem nagyon fog játszani, valószínűleg innen már hozza a Clippers (4-2), minden más csodával határos lenne.
https://www.youtube.com/watch?v=YnPoW-IttS0

Ha Doncic játéka nem lenne elég, akkor ott van a Mitchell vs Murray, ahol a két játékos 101 pontot (!!) dobott összesen (Mitchell 51, ezzel az idei PO-ban 39,5 pontot átlagol). Murray formája visszatért, mekkorát játszott!
https://www.youtube.com/watch?v=8oulXIpOdFA

Boston és Toronto meccsén jött a söprés, ahogyan vártunk. Phillynél szerintem Embiid menni is fog (most már legalább mindenki látja, hogy közel sem akkora szupersztár ő, ahová sorolja magát, Rihanna nem veszített semmit  ;D).
Nick Nurse közben az év edzője lett, teljes joggal, Toronto most újból azt ellenfél túldobását alkalmazta (150 pont...). Az nagyon durva, hogy a Toronto cserepadja 100 pontot (!!! :o) szerzett, de Lowry megsérült.

Ha lehetőségeket van rá, akkor ne csak az összefoglalólat nézzétek meg, hanem a mai három meccset is: Toronto, Utah és Dallas. Megéri, sajnos a TV-ben pont a Boston lesz, szerintem az annyira nem volt érdekes.


Utah-Denveren pontok büntetőkből 33,5 felett @ 1,85 a a 22beten elég jó, három olyan spori jön, akik elég vadul fújkálnaj itt a bubiban

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 24, 2020, 10:42:04
Képes lesz-e hasonlóra ebben a párharcban? Fogalmam sincsen, de inkább arra szavaznék, hogy nem. Azért, mert így is sérült, Rivers most már valamit biztosan kitalál majd, esetleg beáldozza egyik játékosát (Beverley), hogy üsse le őt. Kinézem belőlük, sajnos (főleg Harrell mondatai után, hiába kért bocsánatot, az csak a sajtónak szólt).
Ha nem is Beverley, de Morris megpróbálkozott vele. Várható volt, szánalmas banda (nem ezen múlott a Dallas veresége).
https://www.youtube.com/watch?v=EnUVtgWj9_Y



Úgy néz ki, hogy mai Milwaukee és a holnap hajnali meccseket nem rendezik meg. A Milwaukee esetében ez azt jelenti, hogy az Orlando nyerte a találkozót és 3-2 a párharc állása. Azt, hogy a Lakers és a Rockets meccs esetében mi fog történni (egyik csapat sem jön ki az öltözőből?), azt egyelőre nem tudom. Elvileg a Toronto Raptors el akarja hagyni a buborékot, szóval úgy tűnik, hogy eléggé problémássá vált a rájátszás folytatása. Predikcióm: felfüggesztik az egészet...

Röhej ez a cirkusz megint. Annyi minden rossz történik a világban értük miért nem tüntetnek és bojkottálnak az NBA játékosok?

Megint egy büntetett előéletű, erőszakos bűnelkövető miatt megy a hiszti, aki megtagadta a rendőri intézkedést és önkényesen a kocsija felé ment. És ha fegyvert vesz elő, akkor mi van? Vigyázva kéne állnia a rendőrnek, mert a csávónak derogál együttműködőnek lenni? Mindezek ellenére azt mondom, nem kellett volna HÉTSZER hátba lőni, lőjék lábon egyszer és kész.. De összességében nevetséges ami Amerikában megy.

#145 augusztus 26, 2020, 23:55:01, RedMunchen
Mi tortent? Meguntak, hogy tavol vannak mindentol egy ingerszegeny kornyezetben; rajottek, hogy szurkolok nelkul nem az igazi v teljesen mas van a hatterben? @Pozzato

* kozben par masodperccel a hszm bekuldese elott jott is a valasz.

Ahogyan a YouTube kommentszekciójában írják, egy unpopular opinion következik.

Valószínűleg népszerűbb nem leszek vele, de én azt gondolom, hogy ez a nagyobb sztárok esetében csak egy marketingfogás. Az olyan játékosok kapcsán, mint Avery Bradley, teljesen megértem. Ő már akkor kiállt a BLM-mozgalom mellett, amikor sok sztár csak pofázott. Nem ment el a buborékba, nem játszott, párbeszédet kezdeményezett a többi játékossal.

Kyrie Irving is a BLM mellett tette le a voksát, de ő az a tipikus "szembemegyekmindennelis" csávó. (lapos Föld stb.). Számomra már akkor is furcsa volt, hogy a liga arca, Lebron James játszani akar. Ő nem akar szünetet, nem akarja felfüggeszteni a szezont, mert most van még esélye a bajnoki címre. Neki akkor fontosak ezek a kérdések, ha épp Instagram követőkre van szüksége, vagy ha a GOAT-státusz megítélésében akarja Jordant legyőzni. Mivel idén a Lakers jó, ezért Lebront egyáltalán nem érdekli az erőszak, hiszen meccs van. Nyilatkozni meg bármit lehet, mert a tettek a fontosak. Csapattársa érdekes módon kihagyta a PO-t.

A kronológia szempontjából az sem mellékes, hogy:
- ez az eset még magyar idő szerint hétfő délelőtt történt Milwaukee-ban
- aznap este a Milwaukee Bucks játszott az Orlando Magic csapatával, állás a párharcban addig 2-1 volt a Bucks javára.

Az a Giannis Antetokounmpo (Milwaukee arca és vezére), aki elvileg élharcosa az elnyomásnak, aki folyamatosan rója az utat a tüntetéseken, kiállva a BLM-mozgalom mellett, az a Giannis miért nem mondta azt 2-1-es állásnál, hogy figyeljetek már, ma nem megyünk ki az öltözőből? Miért kellett ehhez 2,5 napot várni, amikor az állás már 3-1 és irreleváns, hogy mi az ötödik meccs, mert izomból behúzzák azt a bizonyos 4. győzelmet?

Számomra az a szomorú, hogy fiatalok példaképei így próbálnak még követőket szerezni, így próbálják magukat még népszerűbbé tenni, miközben hiteltelen személyek. Óriási az öröm, mikor egy labdarúgó ad 200k-t valamilyen szervezetnek, majd másnap vesz 3 darab Pagani Huayrát 10-11 millióért.


Közben a Lakers és a Clippers bojkottra szavaztak, úgy tűnik most már Lebon és Kawhi is beleállt a témába, megkövetem magam.

Örülnének, hogy kosarazhatnak, de nem, nekik politizálni kell. Nem tudom, milyen amatőr szerződéseket írnak ezek alá, de a liga védhetné magát ilyenek ellen. Akinek nincs kedve játszani az NBA-ben, lehet menni a Fülöp-szigetekre.
A vicc, hogy Tőrös mondta pár napja valamelyik meccsen, hogy az egyik színesbőrű spíler a játék hevében lefehérezte valamelyik ellenfelét, miközben a rasszizmus ellen küzd elvileg. Segghülyék azok na  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum augusztus 27, 2020, 11:35:59
Örülnének, hogy kosarazhatnak, de nem, nekik politizálni kell. Nem tudom, milyen amatőr szerződéseket írnak ezek alá, de a liga védhetné magát ilyenek ellen. Akinek nincs kedve játszani az NBA-ben, lehet menni a Fülöp-szigetekre.
A vicc, hogy Tőrös mondta pár napja valamelyik meccsen, hogy az egyik színesbőrű spíler a játék hevében lefehérezte valamelyik ellenfelét, miközben a rasszizmus ellen küzd elvileg. Segghülyék azok na  ;D

Doncic vs Harrell volt (Clippers - Mavs meccsen). Harrell szólt be, de Doncic beleállt a dologba, majd utána a Clippers lesz az élharcosa a rasszismus elleni bojkottnak...  ;D