Tour de France 2022 - 8. Szakasz (DOLE > LAUSANNE)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Tour de France 2022 - július 9. - 8. Szakasz (DOLE > LAUSANNE)


Van egy tipped erre a Tour de France szakaszra? Oszd meg fórumtársaiddal és ne felejtsd, hogy a szakasz legjobb tippje pénznyereményben (2.000 forint/nap) részesül!

Minden nyertes tipp számít, még ha nem is jelent szakaszgyőzelmet, ugyanis az összesített tabellán feljebb kerülhetsz.



Tipp:    Legjobb végső helyezés: Daniel Felipe Martinez előrébb végez (vs Enric Maas)
Odds:    1.85
iroda:   Unibet

tipp: M. Matthews nyer
odds: 15.00
iroda: bet365

Sokismeretlenes a holnapi nap, tipikus szökős nap és van legalább 20 jelölt aki nyerhet simán.
Matthews tegnap megpróbálta, nem jött neki össze, nagyrészt Pogacar miatt, így ott "csak" második lett, kb. mint ma Kamnának is ugyanígy.
Hátha Pogi holnap "pihen"  8)  és hagy nyerni mást is.
Szóval Matthewsnak ideális szakasznak tűnik, kisebb emelkedők, a vége pedig megint csak emelkedik. A forma rendben van ezt láttuk, szerintem megint megpróbálja, kérdés bele tud-e kerülni a megfelelő szökésbe pont.
A vége egy érdekes emelkedő változó nehézséggel, ami talán probléma lehet az a vége előtt közvetlenül egy olyan kb. 1 km-es 9%-os szakasz ahol van 12% is, ez lehet neki sok, ha ott valami hegyimenővel marad egyedül akkor vele lehet nem tudja majd tartani a lépést, de a vége 3-4 %, már a befutó, az meg neki ideális, ott kevesen verik meg sprintben, már azok közül akik egy ilyen szakasz végén potenciálisan ott maradhatnak vele.
Szerintem két dolgon múlik alapvetően: beletalál-e a nyerő szökésbe és milyen típusú versenyzőkkel marad ott a végén.
Van bőven benne buktató ezért 15x odds és nem 2.50, de azért jöhet :D


8.szakasz

tipp: Mollema dobogó
odds: 10
unibet

Én is úgy érzem hogy végigmehet egy szökés. Én Mollemára teszem a voksom, van 12perc hátránya, simán elengedhetik. És ha a menők ma inkább pihennének akkor simán hazaérhetnek néhányan. Mollema meg nem rossz az emelkedőkön és a Treknek sem kell az összetettre fókuszálni, ők inkább szakaszokat akarnak nyerni.

8.szakasz
Tipp: Különbség a Nyertes és a 2-ik helyezett között - 1 másodperc vagy kevesebb
Odds: 1,80
Unibet

Tipp: 1-3. helyezés bármely helyezés
Tadej Pogacar / Michael Matthews / Mathieu Van der Poel

Odds: 1.85
Iroda: betclic

Sziasztok!

Tipp: Pogacar Tadej (1-3) végez
Odds: 4.50
Iroda: Unibet
Indoklás:

Pogacar Tadej mint az összetett verseny első helyezettje és hatodik hetedik szakasz nyertese úgy gondolom a mai nyolcadik szakaszon beér dobogóra.Igen jó rá az odds is és bízom benne mert miért is ne végezne az első háromban.

8. szakasz: 2022. 07. 09., 13:05

Tipp: Van Aert, Wout az 1.-3. helyen végez

Odds: 2,25
Iroda: Unibet

Indoklás: Ma a pontversenyben vezető belgára teszem a voksom. Az első szakaszokon nagyon jól teljesített (a negyediket meg is nyerte), és vezette az összetettet. Aztán az ötödikben jött a szerencsétlen bukás, amivel valószínűleg a sárga trikó el is úszott. Viszont a zöldre továbbra is reális az esélye: ehhez viszont kellenek a jó befutók. Azt várom, hogy a mai szakaszon rendesen odateszi magát.



Tipp:Pogacar, Tadej nyer
Odds:15.00
Iroda:Unibet

Tipp: 1-3. helyezés bármely helyezés Michael Matthews / Matej Mohoric / Tom Pidcock
Odds: 2,20
Iroda: betclic

Egyszerre könnyű és egyszerre nehéz is tippelni erre a szakaszra. Könnyen azt várjuk ezen a szakaszon, hogy hazaér a szökés, de de azt kitalálni, hogy kik lehetnek közte az már nehezebb dió. A szökés dolgát könnyíti, hogy talán ma ideje lesz a nagyoknak pihenni illetve Van der Poelnál a forma nem az igazi.
Pár kerekes kimaradt a kínálatból, így igazából a rostálás után (Pogacar, Van der Poel, Van Aert) már csak arról kellett döntenem, hogy Pidcock vagy Teunst rakom be ebbe a hármasba. Teuns többet próbálkozott, így ma szerintem Mohoric lehet a 'szökő' a Bahreinből, így Mohoric, Matthews, Pidcock hármasra teszem ma a kerekem :)

Tipp: Tim Wellens 1-3 helyen végez

Odds: 10,00

Iroda: unibet

Indoklás: Úgy gondolom hogy a tegnapi és a holnapi mászós szakasz között az összetettre esélyesek számára a mai nem igazán lesz fontos. Valószínűleg el fog menni egy szökés a szakasz elején/közepén, függően attól, hogy a zöld trikóért küzdő csapatokat mennyire érdekli a korai sprint. Ilyenkor fel lehet sorolni, hogy kik az esélyesek, a szokásos szökésspecialisták: Mollema, Mohoric, Bettiol, Lafay, Cosnefroy... Én viszont ismét Wellens mellett teszem le a voksom. Már a 6. szakaszon is, ami hasonlított erre, próbálkozott, de akkor a hatalmas tempó miatt nem volt esélye elszakadni. Ma viszont minden esélye meglesz erre, kivéve ha Van Aert megint 100+ kilométert akar szökni a semmiért ;D

Mohoric 1-3 helyen végez
5.00
Unibet


Megpróbálom az egyik legjobb lejtmenetes versenyzőt mára. A H2H-kal sincs szerencsém amúgy sem.

Tipp:Van Aert Wout nyeri a szakaszt
Odds:4.25
Iroda:unibet

Ki végez előrébb?
Gallopin-Skujins
tipp:Gallopin
odds:2,1
iroda:bet365