Ongamma SHT DoN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Gery185 Dátum december 17, 2009, 23:35:56
Köszi!

Még annyi, hogy hol találok valami jó leírást, hogy hogyan érdemes CG-t játszani, mert bevallom sose ment igazán a dolog, ezért nem is erőltettem, így szívesen vennék egy jó kis leírást, hogy mit hogy érdemes megjátszani micro limiten :)

Köszi még egyszer a sok segítséget TiB! ;)

Harrington cg könyve elég korrekt olvasmány, bár az nem microlimit. A közelmúltban szedtem le egy elég jó cuccot, talán az akadémiáról, atish blogjáról, egy doc file, benne egy cikkgyűjtemény a 2+2 microlimitet játszó legeredményesebb felhasználóitól. Elég korrekt, csak nem tudom ide feltenni, mert 3 mega, de valahová feltöltöm, aztán linkelek.

Íme: http://www.megaupload.com/?d=1ZDEUUGK

Ez már inkább haladóknak szól szerintem, de érdemes mindenképp elolvasni.

Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum december 21, 2009, 08:57:11
Íme: http://www.megaupload.com/?d=1ZDEUUGK

Ez már inkább haladóknak szól szerintem, de érdemes mindenképp elolvasni.

Köszönöm szépen :ok:
Majd ha lesz időm elolvasom és kipróbálom :)

Úgy érzem megvan az én versenyem  :)
Terminator HUN paradise pokeren.
Tegnap is nyomtam akkor 6-an voltunk, ma 10-en, tegnap csak egyet ejtettem ki szaé egálba vtam, ma viszont megnyertem négy skalppal, szóval 5 juró jött az 1-re. Azért jó ez, mert elbírja a laza játékot és szinte megköveteli a gyengébb lapokra is a megadásokat
Szerintem amikor időm engedi mindig beülök :)

Behúztam az orgos free-t :)
5 órai játék és 27 dolcsi, de megérte, eddig talán csak jax és én vagyunk az igazi fórumosok akik nyertünk :)



Gratulálok! További Sikereket. :ok:


Köszi!

Bevallom, talán ez az eddigi legnagyobb eredményem ;D


Rég írtam ide, hát annyi történt velem, hogy pokerstrategyt kitöltöttem, várom partypokerre a pénzt és elkezdtem pokersavvy-t is. Azonban elkövettem egy hibát.. Felelőtlneül válaszottam ki az első termet, vagyis a Titant, elfelejtettem, amiket TiB írt és ez elég melós lesz..
Hogy a játékról is beszéljek, elkezdtem cash-ezni, de szigorúan csak Fixed Limit, ez az én játékom. Elég galád módon bánt velem a titan eleinte, olyan lapokat kaptam, hogy csak na, persze a másiknak mindig jött riverre valami szar :noway: Szóval az első napom mérlege: -7.47$
És 4 óra játékkal 71 pontot gyűjtöttem, 2000 kell az 1000 savvyponthoz, szóval tényleg lesz még melóm.. Ma többnyire 0.10/0.20-as limiten toltam, de lehet feljebb megyek 0.25/0.50-re illetve vegyesen, mert meg kell valljam elég gyér a kínálat limites játékosokból, főleg PS után, és ha nincs meg minimum 4 asztal, akkor sokat nem ér az egész. Ma este ugye Győrben leszek, de hétvégén ráállok a témára az tuti, szeretnék még márciusban végezni itt és utána kijátszani a könnyű termeket :)
Majd megpróbálok pár leosztást is berakni, csak nincs sok időm 4 asztal mellett Print Screen-elni...
GL

Üdv újra mindenkinek!

Nem is tudom mit írjak, igazából elkezdtem FL-t tolni partypokeren, végre kijátszottam a pokerstrategy-s pénzt. Bevallom azzal a taktikával tolom, amit ott olvastam hellyel-közzel. Így eléggé tetszik a játék, hogy van közöm is hozzá. Be is fizettem party-ra, kijátszom a 100%-os kezdőbónuszt. Aztán irány a pokersavvy. A közeljövőben meg lesz a gépem is és akkor mehet komolyba a játék. Majd megpróbálom az érdekesebb leosztásokat ide beírni, meg a kérdőjeleseket. Nem ismerek sok speckó kifejezést, szal sokszor az én szavaimmal írom majd le a dolgokat. 0.25/0.50 termekben nyomulok, ha van asztal, akkor 10 fősön(FR?), ha nincs, akkor beérem a 6főssel (SH?). Nem sok asztal van, nem egy népszerű játék ez, de azért halacskák mindig akadnak. Akkor igyekszem néha jelentkezni leosztásokkal, meglátásokkal, hasonlókkal :)

Partypoker rövid történet:
pokerstrategy: +50 $
Mire kijátszottam az egyenleg: 88.66 $
Befizetésem: +100 $
Jelenlegi egyenleg:163.18 $

A befizetésem után jött egy órás elég gyenge szakasz. 1 FR és 3 SH asztalon nyomattam, kicsit elbíztam magam, túl lazára vettem a figurát, de úgy érzem a lapok se jöttek úgy. 3 olyan eset is volt, amikor riverre javulták le a kész zsugámat 10-15 $ potok mellett. Amikor zsugát kaptam nem fizették ki, de ilyen a poker.

Akkor igyekszem jelentkezni :)

Akkor egy kis szösszenet a pokerről úgy általában:

Számomra a póker nem egy játék, hanem egy életfelfogás. Aki pokerezik az máshogy gondolkodik az életben. Persze, itt nem azokról beszélek, akik hetente lenyomnak egy-egy freerollt, hanem azokról, akik tényleg pokereznek, játszanak. Mert, aki valójában átlátja ezt a játékot, az az egész életet megérti. Minden hand egy új lehetőség, pont úgy, ahogyan az életben is sorozatosan új lehetőségeket kap az ember. Nem is feltétlenül kiemelkedési vagy komolyabb lehetőségek ezek, hanem inkább döntési szituációk. Amikor az ember pre-flop megkapja a kártyáit, akkor értékeli azt, számbaveszi a lehetőségeket, ne adj Isten esélyeket számol, átgondolja mi lehet ellenfelei kezében, értékeli mennyit ér a két zsuga a kezében. Amikor az életben is döntési szituáció elé érkezünk, értékelünk. Számbavesszük, hogy mi van ha ez, mi van ha az. Legalábbis én így vagyok, úgymond a "játék elméletet" alkalmazom. Persze az élet annyival bonyolultabb, hogy ott minden szituációnál végtelen döntést hozhatunk, még a pokerben véges számút. Ha egy handet megjátszunk, az olyan, mint, amikor az életben élünk egy lehetőséggel, valami új dolgot próbálunk ki, esélyt adunk arra, hogy előrébb lépjünk. Hiába a jó esélyszámok, hiába a jó lehetőség, a flop mindent eldönt. A flop az az első visszajelzés a döntésünkre és igazából nagyon sok mindent elmond, olyasfajta első benyomás ez. Ez az életben is így működik. Lehet ez pozitív, negatív, vagy akár közömbös. Ekkor ismét dönteni kell, hogy mit kezdünk a helyzettel, ez már nem lehetőség: kialakult helyzet. Itt nagyon sok minden múlik, itt húzódik a legélesebb határ a jó játékos, a "jó élő" mondhatnánk, hogy az élelmes ember és a rossz játékos között. Egy lehetőségbe bele lehet kóstolni, ez mindenkinek megy, viszont, akkor lesz meg az előnyünk a többiekkel szemben, ha a gyenge lehetőségeknél megálljuk a kísértést, illetve időben ki tudunk szállni a romló esélyű üzletből. A turn-ön és riveren szintén sok múlik, itt alakul ki, hogy milyen mérleggel zárunk egy lehetőséget. Sokszor várható érték alatt zárunk egy handet, lehetőséget, ilyenkor nem szabad csüggedni, a nagy számok törvénye alapján a mérleg úgyis kiegyenlítődik. És ez az életben is pontosan így van. Sokszor egy jónak tűnő lehetőség csúnya véget ér, ez sajnos benne van a pakliban el kell fogadni. Aki ezen túllép az jó játékos. Néha van kényszerpálya a pokerben, csak úgy, mint az életben is, ezek a vak szituációk. Nem tudunk választani, igenis bele kell menni bizonyos dolgokba.
Aki megtanul pokerezni érteni fogja mindezt, minden lehetőségnél azonnal odds-ot, várható értéket fog számolni, át fogja gondolni, hogy érdemes-e flopot nézni. És ezekre az emberekre mondjuk azt, hogy szerencsések, holott csak racionálisan gondolkodnak és úgy cselekednek, ahogyan az asztalok mellett is...


Ez nagyon komoly lett Geri!!! Szívesen olvasnék tőled több hasonló írást, remélem a jövőben lesznek még ilyen alkalmak :ok: