Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Egész EURÓPA megbukott!!! Semmi jót nem várhatunk a télen csak káoszt és zűrzavart!

Olvasom a hozzászólásokat és a híreket (nem Index, nem Origo).
Akinek 2-nél több az IQ-ja, látja, hogy szar van és ez csak nagyobb lesz.

Azt nem olvasom viszont, hogy mik a javaslatok. Ok, Viktor, FIDESZ, csatlósok = takarodás. De attól lemegy az energia ára? Mivel lesz Nekem jobb, vagy legalább ugyanolyan, mint most hétfőn volt?

#1232 július 14, 2022, 14:52:39, Pozzato
Idézetet írta: LosGabos Dátum július 14, 2022, 14:06:26Azt nem olvasom viszont, hogy mik a javaslatok. Ok, Viktor, FIDESZ, csatlósok = takarodás. De attól lemegy az energia ára? Mivel lesz Nekem jobb, vagy legalább ugyanolyan, mint most hétfőn volt?

Röviden: amint elküldik a kormányt, megkapjuk az EU-s pénzeket, mivel az Európai Unió és Amerika is arra vár, hogy Orbánt eltakarítsák. Igen, el kéne akkor is viselni egy 10-20%-os emelést, de nem mindegy, hogy 40 ezres számla helyett 50 ezret fizetsz, vagy a Fidesszel a hatalmon 150-200 ezret... Azért nincs pénz semmire, mert most az EU nem ad. Ilyen, mikor rosszban vagyunk az EU-val. Ennyi. Orbán mindig háborúzni akart, megkapta. Szidsz valakit 12 éven át, lehülyézed, átvered, pénz kunyerálsz, majd ezt megunja az illető, akkor meg fel vagy háborodva. Röhejes. Ha onnan jön majd a pénz, euró milliárdokról beszélünk, akkor itt is jóval jobb élet lesz. Idővel jobb, mint hétfőn.

Ha megválasztották volna MZP-t, akkor ez az egész minimálisan ütött volna be, elmondta, milyen tervei vannak, megelőzhető lett volna a mostani helyzet, ráadásul akkor kaptunk volna EU-s pénzt is. Az emberek ezt nem akarták, krumplit akartak, 13. havi nyugdíjat, illetve Orbán Viktort. Megkapták, de most már egy rohadt szót se halljunk, tűrjék. Az a baj viszont, hogy a fideszesek elkezdtek pofázni, csöndbe kéne lenni. Elhiszem, hogy szar, de gondolkodni kellett volna, nem rohadt libsizni meg ilyenek. És igen, rohadtul dühös vagyok, mert ez az egész megelőzhető lett volna, de a gondolkodás annak a rétegnek nem az erőssége, most meg már rinyálnak.

Elmúlt években csomószor kinevettek, rohadt libsiztek engem is, meg okoskodó fasznak hívtak, nem értek hozzá, riogatok, úgyse az lesz. Végül sajnos, de minden úgy lett. Igen, elviseltük, hogy lehülyéztek, most már a fideszesek is tűrjenek, vagy már nem tetszik annyira a rendszer csak akkor, ha az ellenzékieket szivatják?


u.i.:
Itt a fórumon is felhívtuk többször a figyelmet, álljunk ki egymás mellett, fogjunk össze, Orbánék által vegzált csoportok mellett legyünk, legyenek azok tanárok, ápolók, katások bárki. Volt, amikor az jött, hogy megérdemlik stb., olvasgattam neten is véleményeket, hogy tanár tanítson, fogja be. Akkor ugyanezt tudom mondani a most felháborodott Fidesz-szavazóknak, akik a rezsi miatt háborognak: fizessenek többet.

Javaslatok??? Los Gabos - milyen minőségben, mint a nép?

1. Független bíróságot!
2. Az 1990-től kezdődően titkosított bűnügyi adatok feloldása - büntető jogi elbírálása
3. Az ügynöklisták nyilvánossá tétele
4. Szakértői jogász/közgazdász kormány által lefolytatott büntetőperek, vagyonelkobzás, börtönbüntetés a korrupcióban résztvevő vezetőinkre 1990-ig!

Mindezek után, kitisztul a teljes politikai elit. A vagyonelkobzások, akár európai ügyészség koordinálása mellett, biztosítsák az államkassza kártérítését! Mindezek után lehet pártot alapítani és új választásokat kiírni, minden közügytől eltiltani életük végéig az elítélteket, szavazati jog megvonással!

Helyreállítani a Magyar Köztársaságot, új állam alapítással kérvényezni az államadósság részleges, vagy teljes eltörlését (ezt a lehetőséget Antal József visszautasította 1990-ben, pedig a nyugat felajánlotta...)...

....és akkor lehet kezdeni elölről.
1. Oktatás: finn, japán, koreai modell - minden erőforrást beletolni, 15-20 év alatt megtérül
2. Egészségügy: - minden erőforrást beletolni.
3. Euró bevezetése, bármekkora a veszteség vele megéri - ez közgazdasági kérdés, tök egyszerű: lehet, hogy az első 2-3 év cumi, de mivel mindenki euróban adózik, nagyon gyorsan helyreáll az egyensúly
4. A fenti intézkedések után (közben kihasználni minden eu-s pénzt a szociális felzárkóztatásra), engedni a rendszert úgy, hogy nem nyúlnak hozzá 8-10 évig.

Szerintem a jelenlegi infrastruktúra simán elbírja, hogy ne legyen fejlesztve 8-10 évig (kivéve egészségügy lsd fentebb).
Szerintem a jelenlegi ár/bérszint arányt a magyar társadalom 2-3 évig ki tudja még bekkelni.
Szerintem olyan egyensúly és pénzügyi regeneráció állna be, amivel 2-3 év után rendezni lehetne a munkavállalói béreket, szociális juttatásokat a nyugat bérszint 2/3-ára fel lehetne zárkóztatni.

...és mindezek után lehet kérdés új: média, sport, építőipar, mezőgazdaság, kultúra stb felosztásáról való rendelkezések sora, melyben mindig első számú szempont a "helyi" tulajdon - azaz a rinyacsörögei szántót, ne az orosz oligarcha használja, hanem aki ott él.
Legyenek mindenütt erősek a helyi értékek, helyi innovációk, termékek, szolgáltatások, legyen egészséges versenyhelyzetben az ormánsági őstermelő a szatmárival.
Víz, és nyersanyag gazdálkodás (gáz, olaj, nemesfém), mind a magyar embereket gazdagítsa, és ne lehessen tulajdona egy "vállalkozó" - mert a természeti érték, pl Balaton nem lehet egy emberé! Az szűken értelmezve a magyar embereké, tágan az embereké. Itt pl balatoni saját parttal rendelkező ingatlanok felszámolása - senkinek nem lehet saját tópartja, mert nem az övé...Magyarul ami a közé, az országé, az legyen a Köztársaságé.
PL.:
körbesétálható Balaton a parton!
Állami/köztársasági bánya vállaltok, olajmezők, gyógyfürdők, nemesfém lelőhelyek stb - minden haszon az államkincstárba kerüljék, és onnan legyen újra elosztva.

viszont a természeti kincseken túl, az épített ingatlanok:
-szállodák, luxus kastélyok, stadionok, kaland-vidámparkok, vendéglők, kocsmák, bármilyen üzlet (pl Burger King) stb lehessenek magánkézben, stb... akár külföldi tulajdonban

Az eu-s pénzek, a fejlesztésre fordítandó költségvetési pénzek, szigorúan ellenőrzött egységes elosztása. Komoly szabályozással lsd a börtönben ülő, vagyon elkobzott 32 éve a népen élősködő politikai erők.

És, kábé készen is van.


Az, hogy oldják meg valahogy az új Kata szabályait,
vagy az energiagazdálkodást, globális felmelegedés okozta víz problémákat.

Ezeket csak akkor lehet, ha alkalmas a vezetői/társadalmi konszenzus. Hasonlat:
 Ahhoz, hogy helyre rakják a vízgazdálkodást, először a meglévő csatornarendszerek mocskát kell eltakarítani...egészséges egyensúlyi viszonyokat kell teremteni.

Idézetet írta: robmiller Dátum július 14, 2022, 12:26:45Augusztus elsejétől 144m3/hó, illetve 214kw/h. Ezeket a számokat érdemes fejben tartani erősen, különben fájni fog.

Csak a miheztartás végett:  https://www.mvmnext.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=819



Idézetet írta: bitang Dátum július 14, 2022, 16:22:47Csak a miheztartás végett:  https://www.mvmnext.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=819

Mihez tartás végett, csak ma délelőtt láttam két olyan mérőállást a kollégáim MVM appján, ahol télen 1000 kw/h felett volt az áram számla xDDD És tudod mennyien vannak, akik mondjuk mindent áramról nyomnak, még a fűtést is klímán keresztül? Nála 50.000-es villanyszámla télen 280.000 lenne!
Természetesen aláírom, hogy ki lehet jönni 214 kw/h-ból havonta, de azért cinkes egy kurva nagy házban, nagycsaládoknál. De aztán lehet egyelőre én mérem fel rosszul a helyzetet, viszont amilyen reakciókat ma egész nap látok ennek a belengetése után, a Katás kiakadások lóf.sz azokhoz képest.

Idézetet írta: robmiller Dátum július 14, 2022, 16:28:46viszont amilyen reakciókat ma egész nap látok ennek a belengetése után, a Katás kiakadások lóf.sz azokhoz képest.
A katásoknak a plusz 100-120k-hoz havi szinten (amit a mostani döntések miatt meg kell fizetni) még jön a rezsicsökkentésből való kikerülés így, tehát őket duplán terheli a kormány (havi 200k minimum, de lehet 300k is).  :ok:
Szóval én nem lepődnék meg, ha a Parragh által számolt 300 milliárdos többlet, inkább 100 milliárdos mínusz lenne az év végéig, nagyon benézték. Én akikkel beszéltem, jelentős része elhagyja az országot, esetleg feketézni megy vagy máshogy megoldja, amivel megint semmilyen többletbevétele nem lesz a kormány a jelenlegi katás 50k-hoz képest.

Egy példa, hogyan szivatja a fiatal családokat a Fidesz:
Két 28 éves szülő, két gyermekkel. Beígérték a CSOK-ot, még egy gyerek kell, hogy hozzák a kvótát. Ezzel azonban pont nem tartoznak bele a rezsicsökkentési kedvezménybe. A férj és a nő is egyéni vállalkozó, egyik informatikus, másik grafikus (konkrétan ismerek is ilyen házaspárt). Tételezzük fel, ketten eddig 1 millát hoztak össze tisztán havi szinten. Vásároltak egy 120 nm-es házat az agglomerációban 100 millióért, felvettek rá 80 millió hitelt, aminek a törlesztő 400 ezer. Marad 600 ezer forintjuk, ebőbl két gyerek óvodáját kell megoldani, ami nincsen ingyen, kajálást, ruházkodást stb., illetve a rezsit, de az sem vészes.

Ez volt az eddigi életük. Most az 1 millió nettóból lejön 200k a vállalkozásokra (minimum, de lehet 300k havonta). Marad összességében 750 ezer forintjuk (kettő közé belőttem), lejön a 400 ezer törlesztő, ami közben folyamatosan emelkedik (de ezzel most ne számoljunk). Ilyen ház kifűtése, áramköltség stb., alsóhangon 150-200 ezer (ezt konkrétan sejtem is, mert mi is számolgattunk hasonló paraméterekkel). Összességében maradt tehát 150 ezer forintjuk kajára, ruhára és minden egyébre négy ember kapcsán egy hónapra. Aha, oké. Orbán Viktor családbarát. És sajnos pontosan ezt pofáztuk, nehogy ez legyen, mert a fiatal családok tönkremehetnek egy életre... És akkor még olyanról nem beszéltem, hogy büntetőkamat, ha elválnak a szülők, nem születik második vagy harmadik gyerek stb.

Annyiban módositanék, hogy csak a 210kw/h, illetve a 144 m3/hó feletti fogyasztásra vonatkozik a piaci ár, de hát ez is kevés vigasz a nagyobb háztartásoknak. Ha ezt bevezetik én nem is tudom mi lesz itt. Elszabadul a pokol télre.

rob

Gyakorlatban ez még sok minden kérdőjel.
pl.:
Nagycsaládosok - nekem 3 gyerekem van - , annak minősülök, gáz esetében kapok még az átlaghoz képest 300 köbmétert/év/gyerek, azaz 900 köbméter/év.
900/12 az 75 köbméter + hó, azaz 144+75= 219 köbméterig marad a család rezsicsökkentett, ez egy tény.

Úgy vagyok, hogy a gázfogyasztásomat havi 200 köbmétrre jelentettem le, nyáron ez nagyon sok...éves elszámolásom van, tehát akkor derül ki, mennyi volt a 2400 köbméter feletti túlfogyasztásom. és arra jön még rá a havi 19 plusz.

na és akkor ez a gyakorlatban hogy a faszban lesz??? erre még kíváncsi vagyok, mert havonta ezt senki se fogja ellenőrizni az fix...- vajon be kell jelentenem a 3 gyereket, hogy megkapjam a plusz köbmétereket....ki a franc tudja.

Idézetet írta: robmiller Dátum július 14, 2022, 12:26:45Augusztus elsejétől 144m3/hó, illetve 214kw/h. Ezeket a számokat érdemes fejben tartani erősen, különben fájni fog.

A havi átlagot nézik, nem? Tehát télen lehet ezeknél több, viszont nyáron csökken. Vagy nem jól értem? Ez persze így is szívás sok embernek, csak hullámzik a fogyasztás évszakonként. Ezek az értékek átlagolás nélkül minimális családnál tarthatóak.

MAGYARORSZÁG SZÁMÁRA ELJÖTT AZ IGAZSÁG PILLANATA.
Jó reggelt, Magyarország! Buli van!

Piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra!



Idézetet írta: TiB Dátum július 14, 2022, 20:12:41A havi átlagot nézik, nem? Tehát télen lehet ezeknél több, viszont nyáron csökken. Vagy nem jól értem? Ez persze így is szívás sok embernek, csak hullámzik a fogyasztás évszakonként. Ezek az értékek átlagolás nélkül minimális családnál tarthatóak.

"Mi történik, ha augusztusban az átlag alatt fogyasztok, de decemberben fölötte és az éves fogyasztásom az átlag alatt marad?

A miniszter által elmondottak alapján egy havi limitet állapítottak meg – minden bizonnyal az éves átlagos fogyasztást visszavetítve egy hónapra. Ebből az következik, hogy a rezsicsökkentési limitet havonta kell értelmezni. Aki egyik hónapban alatta marad, annak abban a hónapban nem keletkezik piaci fizetési kötelezettsége. De ha egy másik hónapban a limit fölött fogyaszt, azt a részt piaci áron kell kifizetnie."

Link itt: https://hvg.hu/itthon/20220714_Igy_csokken_a_rezsicsokkentes_minden_amit_eddig_tudni_lehet__es_amit_nem