Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Powell Dátum szeptember 25, 2020, 15:44:41
Mainz: Szalai ügynöke kizártnak tartja a klubváltást
Fordítás magyarról magyarra:

Szalai Ádám nagyon elégedett a Mainz csapatától kapott fizetéssel és - akárcsak Mesut Özil (Arsenal) - azt választja inkább, hogy nem játszik, hanem ül a kispadon és kapja a pénzt. Még így is nagyon megéri neki a német együttesnél maradni, mint alacsonyabb fizetésért eligazolni máshova.

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 25, 2020, 16:09:19
Fordítás magyarról magyarra:

Szalai Ádám nagyon elégedett a Mainz csapatától kapott fizetéssel és - akárcsak Mesut Özil (Arsenal) - azt választja inkább, hogy nem játszik, hanem ül a kispadon és kapja a pénzt. Még így is nagyon megéri neki a német együttesnél maradni, mint alacsonyabb fizetésért eligazolni máshova.

Helyes. Fizetésért játszanak, nem a tapsért.

FIFA: felfüggesztették a Trinidad és Tobagó-i szövetség tagságát

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tanácsa azonnali hatállyal felfüggesztette a Trinidad és Tobagó-i szövetség (TTFA) tagságát.

A FIFA a karibi ország sportági szervezetének felfüggesztésével kapcsolatban kiemelte, hogy az súlyosan megsértette a nemzetközi szövetség alapszabályát, amikor egy helyi bírósághoz fordult jogorvoslatért a FIFA-val történt nézeteltérése miatt.

Az ügy előzményeként a FIFA vezetőtestülete bizottságot nevezett ki, amelynek feladata volt kivizsgálni a TTFA korábbi vezetésének a szervezet gazdálkodását rendkívül hátrányosan érintő intézkedéseit. A TTFA ennek a bizottságnak a jogosultságát nem ismerte el, és fordult az ügyben helyi bírósághoz.

A FIFA hangsúlyozta, a lépéssel nemcsak a Trinidad és Tobagó-i labdarúgás jövőjét veszélyeztetik, hanem a sportági vezetés egész világot érintő felépítményét, miszerint ilyen jellegű nézeteltérések esetén a felek vitáikat kizárólag a nemzetközi Sportdöntőbíróságra (CAS) támaszkodva rendezik.

A felfüggesztés abban az esetben szűnik meg, ha a TTFA teljes mértékben betartja FIFA-tagként vállalt kötelezettségeit.
forrás.nso.hu

Idézetet írta: SPF Admin Dátum szeptember 25, 2020, 16:43:40
Helyes. Fizetésért játszanak, nem a tapsért.
Szerintem is helyes ez, s tényleg nem a tapsért, hanem fizetésért játszanak. Pluszban pedig még azt sem tudhatjuk, innen a távolból, hogy miért nem akar elmenni Németországból. Teljesen mindegy, hogy családi okok miatt vagy egyéb okok miatt. Nyilván ő érzi a legjobban a saját szervezete jelzéseit, s ez akár azt is jelezheti, hogy ebben a korban neki már jobb lesz nem "ugrálni", hanem nyugisan pihizni sok pénzért. Satöbbi.

Az Atlético Madridnál húsz százalékkal csökkentik a labdarúgók fizetését – számolt be róla a Sport című spanyol újság.

A lap internetes oldala a pénteki cikkében kiemelte: a pandémia miatt több nagy klubhoz hasonlóan a madridiak már korábban is csökkentették a fizetéseket, mert bevételeik jócskán elmaradtak a tervezettől, a játékosok bérköltsége pedig óriási terhet ró a vezetőkre. Mivel a helyzet és a közeg nem állt vissza a normális kerékvágásba, a madridi együttesnél újabb lépésre szánták el magukat a vezetők.

Hozzátették: a 2019–2020-as idény záró szakaszában, amikor a nyáron pótolt 11 fordulóban zárt kapus mérkőzéseket játszottak a spanyol élvonalban, az Atlético-játékosok körülbelül eredeti fizetésük nyolc százalékától estek el. Ahhoz képest most újabb 11-12 százalékkal kevesebbet kapnak majd.

A fizetéscsökkentés az átigazolási piac október 5-i zárását követően lép életbe.

Forrás:nso

A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy felnőttcsapatában immár összesen hatan koronavírus-fertőzöttek.

A Vasas szeptember 16-án jelezte, két játékosának pozitív lett a koronatesztje. Az angyalföldiek mai beszámolójában pedig az áll, a futballisták és a szakmai stáb tagjai közül már hatan fertőzöttek.

A fővárosi klub hozzátette, az érintettek panaszmentesek, s rajtuk kívül mindenki negatív mintát adott a legutóbbi vizsgálaton. A fertőzött személyeket az előírásoknak megfelelően elkülönítették.

A Vasas vasárnap a Gyirmót FC Győr vendége lesz a bajnokságban. Az M4 Sport élőben közvetíti a 14.15 órakor kezdődő találkozót.

Forrás:nso

Bundesliga: nézők nélkül kell játszania a Schalkénak

Gelsenkirchen térségében a koronavírus-esetszámok növekedése átlépte a kritikus határt, emiatt a hatóságok nem engedik meg a német labdarúgó Bundesliga 2. fordulójában az FC Schalke 04–Werder Bremen mérkőzés nézők előtti megrendezését.

A Németországban érvényes szabályok alapján a szurkolók a stadionok kapacitásának 20 (Schleswig-Holstein tartományban 25) százalékát tölthetik meg, de ez is csak akkor lehetséges, ha egy mérkőzésnek helyszínt adó területen a koronavírussal való új megbetegedések száma a találkozó előtti 7 napban 100 000 főre vetítve 35 fő alatt van. Mivel a számok Gelsenkirchenben ezt meghaladták, a Schalke csak zárt kapuk mögött léphet pályára a Bundesliga 2. fordulójában. A Veltins Arénába nagyjából 11 000 nézőt vártak.

,,A Schalke sajnálja, hogy a mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni, de reméljük, hogy a következő hazai meccsünkön már szurkolóinkkal együtt fogadhatjuk az Union Berlint" – írták a klub honlapján kiadott közleményükben a kék-fehérek.

A német labdarúgó-élvonal többi mérkőzését szurkolók előtt rendezik meg.

Forrás: NSO

MENESZTETTE EDZŐJÉT A POCSÉK FORMÁBAN LÉVŐ BUNDESLIGA-CSAPAT – HIVATALOS

A német bajnokság (Bundesliga) második fordulójának szombati játéknapján újabb vereséget szenvedett a Schalke 04 egyesülete, melyet követően már nem kegyelmeztek a vezetőedzőnek...

A Schalke 04 vezetősége a vasárnap délelőtti órákban közösségi oldalain keresztül tudatta, hogy azonnali hatállyal felbontotta a klubnál David Wagner vezetőedző szerződését.

A nagy múltú gelsenkircheni együttes hónapok óta elképesztő pokoljárást produkál, így tulajdonképpen az is meglepetés volt, hogy ilyen sokáig türelmesek voltak a trénerrel. A csapat az idei szezon nyitófordulójában megsemmisítő, 8-0-s vereséget szenvedett el a Bayern Münchentől, majd szombaton az első hazai mérkőzésén 3-1-re kapitulált a tavaly az élvonalbeli tagságát csak osztályozón megtartó Werder Bremen ellen.

A Schalke negatív klubrekorddal bír zsinórbeli 18 nyeretlen mérkőzésével, miután az elmúlt idényt egymást követő 16 győzelem nélküli meccse zárta – a koronavírus-járványt követő újrakezdés után egyetlen egyszer sem diadalmaskodtak. A kék-fehérek utoljára január 17-én nyertek a bajnokságban a Borussia Mönchengladbach ellen.

A 48 éves szakember tavaly május óta irányította a csapatot, szerződése 2022-ig szólt volna. A klub tájékoztatása szerint utódját később fogják megnevezni.

Forrás: fociclub.hu

Hosszú az interjú, de nagyon jó. Érdemes rá időt szánni.

"Ehhez nem kell 27 darab nemzeti futballakadémia, amelyik évente kibocsájt 600 darab alkalmatlan raktárkészletet. Az elmúlt tíz év közel 6500 végzett akadémistája közül ma kevesebb, mint 15 játszik külföldön."

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/09/27/muszbek-mihaly-labdarugas-foci-mlsz-sportunio-kft-sportgazdasagi-nagyito/

Idézetet írta: LosGabos Dátum szeptember 27, 2020, 14:13:43
Hosszú az interjú, de nagyon jó. Érdemes rá időt szánni.

"Ehhez nem kell 27 darab nemzeti futballakadémia, amelyik évente kibocsájt 600 darab alkalmatlan raktárkészletet. Az elmúlt tíz év közel 6500 végzett akadémistája közül ma kevesebb, mint 15 játszik külföldön."

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/09/27/muszbek-mihaly-labdarugas-foci-mlsz-sportunio-kft-sportgazdasagi-nagyito/
Ez a balf@sz Muszbek azt hiszi, hogy a stadionok a futball szeretete miatt épülnek.
Valaki mondja már el neki, hogy így nagyon könnyű nagyon sok pénzt lopni!

Nemzetek Ligája - Megsérült a szerbek alapembere

Megsérült a szerb labdarúgó-válogatott csatára, Filip Kostic, akire így nem számíthat a magyarok elleni Nemzetek Ligája-találkozón Ljubisa Tumbakovic szövetségi kapitány.


A támadó az Eintracht Frankfurt pénteki, Hertha BSC elleni összecsapásán szenvedett térdszalag-sérülést, emiatt többhetes kényszerpihenő vár rá - írta a frankfurtiak, valamint a szerb szövetség honlapja is.
   
A 27 éves, 34-szeres válogatott játékos az október 11-i, belgrádi szerb-magyar mérkőzés mellett a Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtezőn és a törökök elleni NL-találkozón sem szerepelhet.

forrás: MTI

Liverpool: pozitív lett Thiago Alcantara koronavírustesztje

A Liverpool FC hivatalos közleményben tudatta, hogy a Bayern Münchentől nemrégiben szerződtetett Thiago Alcantarának pozitív lett a koronavírustesztje.

Az angol klub tájékoztatása szerint a 29 éves spanyol középpályásnál – aki kihagyta csapata hétfői bajnokiját az Arsenal ellen – enyhe tünetek jelentkeztek, ám összességében nincs nagyobb baja, és egyre jobban érzi magát.

,,A játékosok egyéni döntése, hogy a nyilvánosság előtt felfedjük-e a teszt eredményét. Minden szabályt betartottunk, Thiago rendben lesz. Most önkéntes karanténban van, remélhetőleg hamarosan visszatér hozzánk" – mondta Jim Moxon, az első csapat orvosa.

Forrás:nso


Idézetet írta: LosGabos Dátum szeptember 30, 2020, 18:58:08
Ha nem szereted Kelét, akkor ne olvasd el.

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/09/30/ftc-molde-bajnokok-ligaja-csoportkor/

Én elolvastam a cikket. Nagyon jól megvan fogalmazva. Szerintem már a jutalékért is megéri nyerni és persze a dicsőségért. Lehet olyan csoportban a Fradi ahol nembiztos,hogy utolsó lesz. Abban a cikkben kivel kerülhet össze a Fradi én amit írtam és talán összejön akkor szerintem van esély előrébb végezni mint utolsóként!

En szeretem Kelet, de kb. igy néz ki egy fanatikus, aki addig csavarja a szót amig úgy tűnik  igaza van.  Ez sajnos ilyen, van ember aki akkor sem őrül a mikor őrülni kell, azt vizsgálja es azt sugallja, hogy ez nem fog többet megtörténi, es 19 re lapot húztunk. Inkább elkellene fogadni hogy ez most összejött, a jövőt senki nem tudja, mi sportfogadók ezt mar anyagilag is tudjuk .