Szuperliga vs. UEFA

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mit szólsz a Szuperliga ötletéhez?

Tetszik
15 (28.8%)
Nem tetszik
37 (71.2%)

Összes szavazó: 48

Pénzzel (vagy agresszióval) megoldható minden, nem a klubok becsületesek, csak kaptak egy jobb ajánlatot.
"És itt nem az elhangzott fenyegetésekről (a játékosok kizárása a küszöbön álló Európa-bajnokságról) van szó, hanem arról, hogy a barcelonai lap szerint Alexander Ceferin, a szervezet szlovén elnöke ,,jó sok pénzt" kínált a hat szakadár klubnak a projekttől történő visszalépés fejében.

A Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a szuperliga létrejötte ellehetetlenítette volna anyagilag a Bajnok Ligáját és az Európa-ligát, ezért gondolta úgy Ceferin, hogy érdemes benyúlnia a kasszába, és egy jelentősebb összeggel jobb belátásra bírni a hat angol topklubot. "

https://index.hu/sport/futball/2021/04/21/ceferin-penzt-adott-az-angoloknak-a-kilepesert-a-szuperligabol/

Most már duplán mondhatod @oakland23 ,hogy szar a szuperliga ;D.Legalább fogadni lehetett volna,hogy megvalósul e,mert ennek így tényleg RIP. :ok:
Nem gondoltam volna hogy ilyen hamar összeomlik ez az egész.Bár a Bajnokok Ligája ettől nem lesz jobb....sajnos.Az UEFA azért is kardoskodhatna,hogy valóban a Bajnokok Ligája legyen,ne a nagy bajnokság csapatai(túlzásnak tartom 4 induló jogot) és mellé egy-két kisebb bajnokság bajnokai szerepeljenek.

Idézetet írta: Powell Dátum április 21, 2021, 10:30:28
Az UEFA azért is kardoskodhatna,hogy valóban a Bajnokok Ligája legyen,ne a nagy bajnokság csapatai(túlzásnak tartom 4 induló jogot) és mellé egy-két kisebb bajnokság bajnokai szerepeljenek.

És az miért volna jó, hogy a kisebb bajnokságok bajnokai kapnának minden fordulóban egy hatost, vagy a top klubok cserecsapatiak rúgnának nekik 3-at?


Idézetet írta: Powell Dátum április 21, 2021, 10:30:28
Most már duplán mondhatod @oakland23 ,hogy szar a szuperliga ;D.Legalább fogadni lehetett volna,hogy megvalósul e,mert ennek így tényleg RIP. :ok:
Nem gondoltam volna hogy ilyen hamar összeomlik ez az egész.Bár a Bajnokok Ligája ettől nem lesz jobb....sajnos.Az UEFA azért is kardoskodhatna,hogy valóban a Bajnokok Ligája legyen,ne a nagy bajnokság csapatai(túlzásnak tartom 4 induló jogot) és mellé egy-két kisebb bajnokság bajnokai szerepeljenek.
Az a világ már elmúlt. Én értem Sound-ot, hogy visszasírja a BEK-et, de 2021 van. Egy nagy piac lett az egész foci, a pénz beszél, nem tudnak labdába rúgni a kicsik, teljesen egyenlőtlen a küzdelem. Nem egy picivel van több pénze egy olasz- vagy angol negyediknek, hanem nagyságrendekkel. Sajnos ezt tudomásul kell venni.

Pedig milyen fasza volt, régen fekete-fehér tv-n volt UEFA kupanap, aznap fent maradhattam majdnem éjfélig, mutattak egy csomó összefoglalót a BEK, KEK kupanapról.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum április 21, 2021, 10:43:52
És az miért volna jó, hogy a kisebb bajnokságok bajnokai kapnának minden fordulóban egy hatost, vagy a top klubok cserecsapatiak rúgnának nekik 3-at?
Egyik napról másikra nyilván nem megy így benne van hogy kapnak egy hatost,de ha a húsos fazékhoz mindig csak a legnagyobb férnek hozzá akkor a lemorzsolódás csak tovább fokozódik majd.Jelen esetben pedig szerintem évről évre ez van.

Kábé el tudom képzelni az Uefánál mi történt:
- Srácok nálunk és a Fifánál is működött mindig a kenőpénz. Nyilván a Perez kitalálta, bedobta a nagy pénz ötletét, az olaszok, meg a pénzéhes angol tulajok rárepültek. Ne harcoljunk a Real-al, gyengítsük a pozícióját!
- Oké, kiket tudunk ebből a 12 csapatból megvenni?
- Zárjuk ki a spanyolokat, onnan indult ez az egész szarakodás. Pofátlanok lenyúlnák a piacunkat!
- Rendben, de ha az olaszokat kenjük, és három csapat kihátrál, akkor kilenc még marad, elhúzódik a harc, a megoldás a hat angol vérszívó kifizetése.
- Jó dolgozzuk ki gyorsan, hogy milyen más, erősebb pénzügyi kondíciókat tudunk kínálni az angol csapatoknak. Növeljük a bevételeiket, de ne hangzatosan, hanem fű alatt, hogy ne szivárogjon semmi ki, mert akkor a többi hiéna – a látszólag lojálisak is – benyújtják a számlát. Ha velük megállapodunk, akkor be is dől a szakadár csapatok terve.

..és lőn!

Tanulság: az UEFA és a FIFA annyira erős pozícióban van, hogy nem lehet őket kikerülni. Túl sok állam van velük jó viszonyban. Itt van pl Orbán – nyilván a közelgő EB, és az esetleges bedőlő helyszínek, kecsegtetnek még 3-4 mérkőzés rendezésével. Most kaptunk u17-es eb-t, az u-21-est most rendeztük. Járnak hozzánk Bl, és El meccseket játszani, kellene az UEFA által rendezett valamilyen döntő: BL, EL – Szuper kupa nem volt igazi 20.000 fővel...Hát persze, hogy az UEFA mellett áll ki, s övé a média, egy csapásra leuralja. ..és ugyanígy van ez Európa többi államában is, rögtön megvannak a szurkolók (és itt jön be egy újabb tanulság: a nézők döntő többsége a foci és látványsportokkal leuralható: amit mond Orbán sport ügyben az szent, s onnantól bármire használhatja őket a kormányzatához – gyakorlatilag több tízezer emberről van szó! – ez nem csak Magyarországon van így!!!).

Nyilvánvaló, hogy az UEFA, FIFA nem jó szervezetek, és meg kellene reformálni őket, vagy eltörölni és újat/újakat hozni a helyükre. A Szuperligás klubok vezetői se jobbak...
Nem működik az, ha meg akarják kerülni az UEFA/Fifa szervezeteit: előbb-utóbb kibukik, ellehetetlenül.

Az UEFA és a FIFA, csak pénzzel és befolyással (kikényszerített helyzetekkel) buktatható meg...még több pénzzel és befolyással.
A harc közben, mindenki le fogja szarni a szurkolókat, akikért van ez az egész. Itt nagyon egyet értek Cantona állásfoglalásával. A szurkolók emberek, akikért van ez a sport. A legigazságosabb az lenne, ha a szurkolói csoportosulásoknak lenne érdekképviseletük az UEFA/Fifa szervezeteiben – s valódi döntési jogköreik nemzeti szövetségekben. Hogy-hogy nem merül fel senkiben pl MLSZ-ben? Milyen bajnokságot szeretnének a szurkolók? Milyen lebonyolítást? Hány csapatot? Hány külföldit a kezdőkben?
Értük van a játék de nincs beleszólásuk mi hogy alakul, csak kapják amit adnak nekik...itt tartunk most.

Ahogy valamelyik Star Wars végén volt: csatát nyertünk (UEFA), de a nyílt háború elkezdődött, nincs minek örülni.

@Sound, nagyrészt éppen én is olyasmire gondoltam, amiről írsz.
Jobbára mindennel egyetértek az általad említettekből, s csak azzal nem, hogy itt "az UEFA és a FIFA annyira erős pozícióban van, hogy nem lehet őket kikerülni". Szerintem nincsen erős pozícióban az UEFA sem és a FIFA sem, sőt kifejezetten gyengék eme nemzetközi fociszervezetek pozíciói. Ám az a szerencséjük, hogy egy liga alapításánál rengeteg macera van (papírmunkák, hivatalos teendők, bejegyzések, stb.) és a Szuperligát "belengetők" között inkább vannak-voltak olyanok, akik nem szeretik az "aljamunkát", hanem - semmi lényegesebbet nem csinálva - inkább szeretnek elterpeszkedni a készben.

Ezért aztán számítottam arra, hogy mindkét részről lesz majd izmozás és erőfitogtatás, de arra is, hogy végül majd meg fognak egyezni a felek és semmi lényegesebb nem fog történni. Azaz: maradni fog a Bajnokok Ligája, maradni fog az Európa Liga és az eddigieknél több pénzt fognak kapni a csapatok. Ilyesmire gondolva említettem korábban a G-14 kettőpontnullát.

Idézetet írta: csabax Dátum április 19, 2021, 19:38:32
Szerintem a G-14 és a Szuperliga esetében vannak páran olyan focicsapatok, amelyek akkor is, azóta is, jelenleg is. Vagyis az UEFA számára következik a G-14 kettőpontnulla.

Ha lehetett volna fogadni, akkor két fogadásom lett volna. Az egyik fogadás nyertes lenne, a másik fogadás vesztes lenne.
Nyertes lenne az a fogadásom, amelyik @oakland23 elképzelése is volt. Ott esély tekintetében szerintem 92-93 százalék volt a "nem" és 7-8 százalék volt az "igen", s így aztán én is arra tippeltem volna, amire @oakland23, és nyertes lett volna a tipp.
Viszont ha időszakra lett volna fogadás, például olyasmire lehetett volna tippelni, hogy "7.5 nap alatt" vagy "7.5 nap felett" fog zárulni az erőfitogtatás, akkor bizony buktam volna, mert a "7.5 nap felett"-re tippeltem volna.

Nem számítottam arra, hogy ennyire hamar véget fog érni minden, hanem legalább 8-10 nap izmozásra és hangoskodásra számítottam. Ezért aztán, bár nagyjából ismerős számomra a FIFA és az UEFA berkeiben zajló irdatlan korrupció, szóval, ezért aztán még engem is meglepett, hogy mennyire nagyon gyenge az UEFA, amikor azonnali és rövid időn belül létrehozható ellenligával fenyegetik. Ám az UEFA annyira nagyon megijedt attól, hogy az aranytojást tojó tyúkjai nélkül fog maradni és akár már a nemsokára kezdődő Európa-bajnokságon is sok-sok-sok-sok pénzt hozó focisztárok nélkül lesz kénytelen kontinensversenyt rendezni, hogy a Szuperliga hallatán az UEFA azonnal "megadta magát" és kitömte pénzzel az elégedetleneket.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy az angol klubokat mennyiért "vette meg kilóra" az UEFA, ám azok gyaníthatóan nem aprópénzért gondolták meg magukat. Íme a Szuperligát "belengető" angol fociklubok adósságai:

- a Tottenham Hotspur adóssága: 970 millió font
- a Manchester United adóssága: 675 millió font
- az Arsenal adóssága: 372 millió font
- az FC Liverpool adóssága: 295 millió font
- a Chelsea adóssága: 174 millió font
- a Manchester City adóssága: 138 millió font

Természetesen szó sem lehet arról, hogy ennyire sok pénzt (közel 6 milliárd fontot) teljes mértékben kifizetett volna az UEFA, viszont az tutira biztos, hogy legközelebb majd kisebb adósságról fognak beszámolni az angolok.

Arról szerintem már más topicban is volt szó, hogy a jelenlegi futballmodell nem tartható fent túl sokáig. Én két utat látok jelenleg:
- vagy megvariálják a szerződések piacát és "eltüntetik" a sztárcsapatokat
- vagy marad minden a régiben, ebben az esetben csak idő kérdése az újabb lázadás és a "szuperliga"

A pandémia felgyorsította a folyamatokat, az ugyanis látható volt, hogy a sztárcsapatoknak még több pénzre volt szüksége, de a járvánnyal megcsappantak a bevételeik is, amire nem számítottak. Az, hogy most hat angol csapat tűzoltás gyanánt kapott egy nagyobb összeget - amit amúgy is meg kellett volna kapniuk, ha az UEFA korrekt lenne a BL és EL kapcsán -, az maximum 1-2 évre elég, utána megint kezdődik elölről minden. A kontrollálatlan piacon, ahol egy szervezet a semmiért akaszt le pénzt, ott ez ki fog bukni újból. Egy esetben nem, ha szignifikánsan megemelik a sztárcsapatok "bérét", de ez további torzuláshoz vezet.

Az UEFA és a FIFA először agresszióval probálkozott (az nem használt), majd jött a jó öreg alamizsna, mint mikor itthon krumplit osztanak. Kaptak ők is 5 kg-t abból, amit alapból kéne, erre mondják, hogy okos lépés UEFA. Nekik ez valószínűleg nem fájt annyira, rettentőten nagy BL-reform sem kell, pár évig megint csönd lesz. Ez csupán politika volt. Az egyszerű szurkoló meg azt gondolta, ez az UEFA nagyon rendes, kiállt értünk, aha, so sweet. Ami tökéletes volt, az megint a média hatása (tömegparanoia megteremtése, hogy vége a focinak), zseniálisan csinálták az UEFA és a FIFA részéről (meglepődtem), illetve hozzájuk épp azok az államfők csatlakoztak, akik...

A Szuperliga ötlete pedig továbbra sem jó, de elkerülhetetlen, mivel gyökeres változásokat nem akarnak a labdarúgásban sem. Azt hittem ez az ötlet most végig fog menni, de az angol klubok rövid távban gondolkodtak (minden milyen áron, de pénz kellett nekik, minél előbb), majd pár év múlva okosabbak lesznek.

#53 április 21, 2021, 17:49:51, Pozzato
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az angol klubok pontosan milyen kártérítést fizetnek majd az ESL-nek, mert ugye történt megállapodás a JP Morgannel, DAZN-szerződés és még lehetne sorolni... Az is benne van, hogy akkora pénzt kell majd kifizetniük a kihátrálásért, amit az UEFA-tól kapnak majd.  ;D

Konkrétan nem mondja, de a lové meg Perez báttya tette bolondba. Mindenesetre elnézést kér, amit átlagemberek is ritkán szoktak megtenni.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 17:33:08
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az angol klubok pontosan milyen kártérítést fizetnek majd az ESL-nek, mert ugye történt megállapodás a JP Morgannel, DAZN-szerződés és még lehetne sorolni... Az is benne van, hogy akkora pénzt kell majd kifizetniük a kihátrálásért, amit az UEFA-tól kapnak majd.  ;D
@Pozzato, ezekre én is kíváncsi leszek.

Szerintem nem véletlen, hogy Florentino Pérez ezt mondta, idézem: "Egyelőre egy klub sem hagyta el a Szuperligát, mert nem fizette ki az ezzel járó büntetést."
Ezek szerint akár még az is lehetséges, hogy egyetlen egyesület sem lépett ki hivatalosan a Szuperligából, hanem csakis azért hozták sebesen nyilvánosságra azokat a "kilépési akármicsodákat", hogy megnyugtassák a háborgókat?  ;D ;D ;D

https://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/szuperliga-mintha-egy-atombombat-dobtunk-volna-le-florentino-perez-2822219?utm_content=bufferae5f0&utm_medium=page&utm_source=nsofb&utm_campaign=nsofb&fbclid=IwAR0xhnYS6QpOcH7k2P5RceA3vrNO3QkXzqvxpQDgscQ2YfwsUQcGSJANGHw

@csabax könnyedén benne van, hogy csak a sajtónak és a szurkolóknak ment a porhintés.  ;D

Nem tartozik a kedvenc elnökeim közé Florentino úr, de az biztos, hogy nála nem sok dörzsöltebb ember van. Én azt is kinézem belőle, hogy még ők fognak ezzel jól járni (és a maradék klub), mivel majd ez hatos (és a szponzorok) kapják majd az angol klubok által fizetett fájdalomdíjat, amiért elmarad a torna.  ;D

Ismét megkérdezem, s hátha fog érkezni értelmes válasz is.

Vajon micsoda lehet az alábbi kettő közötti különbség?

- A Bajnokok Ligája idei főtáblájára automatikusan felkerült 26 klub és a fennmaradó 6 helyért tavaly nyáron 53 egyesület szállt versenybe.
- A Szuperliga 20 csapattal indulna, közülük a 15 alapító helye lenne biztos, 5 csapat pedig valamilyen kvalifikációs szisztéma alapján kerülne be.

Idézetet írta: csabax Dátum április 19, 2021, 23:01:23
Már sok-sok éve van a fociban Szuperliga és - ahogyan láttam eddig - nem igazán ellenkeztek sehol sem máshol a világon, sem pedig itt, a fórumon. Eddig így nevezték a Szuperligát: Bajnokok Ligája.

- A Bajnokok Ligája idei főtáblájára automatikusan felkerült 26 klub és a fennmaradó 6 helyért tavaly nyáron 53 egyesület szállt versenybe.
- A Szuperliga 20 csapattal indulna, közülük a 15 alapító helye lenne biztos, 5 csapat pedig valamilyen kvalifikációs szisztéma alapján kerülne be.

Mindössze csakis annyi fog történni, ha egyáltalán fog történni, hogy ezután néven nevezik a gyermeket.
És, persze, a pénzesláda kulcsa nem az UEFA tulajdona lesz. Ali baba és a 40 rabló (UEFA) mehetnek a búsba.

Tudom sokan nem szeretik Kelét, és biztosan ollózott is össze máshonnan, de érdemes elolvasni a cikket. (hosszú)

Jó volt látni, mennyi mindenről szó volt már itt a Fórumban, ami szerepel az írásban is. (Lehet innen is "lopott" ;D )

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/04/22/szuperliga-europai-futball-jovoje-elemzes/

Anélkül, hogy bármelyiket is pártolnám/preferálnám, de az alábbi cikkben szerepel egy ilyen rész: "So-called Super League"

Ez az írásmód is csak az UEFA-maffia stílusát erősíti:

https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/mediareleases/news/0268-121bc78c82d5-1ba16401b4f0-1000--change-of-venues-for-some-uefa-euro-2020-matches-announced/