csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában



Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 22, 2019, 13:10:06
Avangard Omsk - Kunlun Red Star, a rendes játékidőben 1.5 gól felett a vendégcsapat  :great:
3. harmad, 20. perc: 5-2

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 22, 2019, 16:01:46
LASK Linz - Salzburg, szerez gólt a vendégcsapat  :great:
32. perc: 2-1

#24603 október 01, 2019, 17:08:48, csabax
Everton - Manchester City 2  :great:

A portugál Andre Gomes és az elefántcsontparti Jean-Philippe Gbamin, illetve John Stones, a francia Aymeric Laporte és a német Leroy Sane fognak hiányozni a csapatokból.

Ennél az Everton - Manchester City angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél - többek között - már csak azért is a vendégek számomra egyáltalán nem meglepő győzelmére tippelek, mert a hazaiaknak körülbelül nulla érdekük lehet arra, hogy legalább egyetlen pontocskát szerezzenek otthon. Valószínűnek tartom, hogy sokkal többet jelent az Everton számára, hogy az 5 pontos hátránnyal 2. helyezett Manchester City ezzel az újabb vendéggyőzelemmel az Everton városi riválisa (a nem csak veretlenül, de pontveszteség nélkül listavezető FC Liverpool) nyomában bír maradni. Hiszen még nagyon a bajnoki szezon elején járnak a csapatok, ez a mostani csak a 7. forduló lesz, tehát nem jelenthet túl nagy problémát az amúgy is középcsapat Everton számára a hazai vereség, mert bőven lesz ideje a korrigálásra. A bajnokság végén pedig teljesen mindegy lesz számára, hogy a 8. vagy a 9. vagy a 10. helyen fogja zárni ezt az idényt.

Persze, lehetne inkább azzal "előjönni", hogy a Manchester City amúgy is sokkal jobb focicsapat, mint az Everton. Tudom, ez nem jelent semmit, s amúgy is "lerágott csont". Viszont én azt is tudom, hogy sportfogadáskor nem érdemes figyelmen kívül hagyni ilyesmit. Naná, hogy az is igaz, hogy a labda gömbölyű és, különben is, egy focimeccsen bármi előfordulhat, ám szerintem most tényleg az a helyzet van, hogy a védelmi gondjaik ellenére a Manchester City játékosai sokkal motiváltabbak lesznek, mint ellenfeleik, és mindent meg fognak tenni a győzelmük érdekében. Hiszen náluk tényleg hatalmas problémát jelent az a dolog, hogy alig kezdődött el a bajnokság, de máris 5 pont hátrányban vannak a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Szerintem ez az 5 pontos Manchester City-hátrány bőven elegendő ok lehet arra, hogy az amúgy is sokkal jelentősebb színvonalat képviselő vendégfocisták végig küzdjenek és megszerezzék az ezért a találkozóért járó 3 pontot.

Tipp: győz a Manchester City.

#24604 október 01, 2019, 18:03:47, csabax
Chelsea - Brighton & Hove Albion 1  :great:

Igencsak tekintélyes a két csapat által hiányolandó játékosok listája: a brazil-olasz Emerson Palmieri, a német Antonio Rüdiger, a francia Olivier Giroud, a dán Andreas Christensen és az angol válogatott Ruben Loftus-Cheek, illetve az ír Shane Duffy, a brazil Bernardo, a kolumbiai Jose Izquierdo, az olasz Ezequiel Schelotto, a nigériai Leon Balogun, az iráni Alireza Jahanbakhsh, a belga Leandro Trossard és Solly March.

Úgy vélekedek, hogy a hazaiak fognak nyerni, ezért rájuk is tippelek, hiszen nekem úgy tűnik, hogy a fővárosiak számára fontosabbak azok az ezen a meccsen megszerezhető pontok, mint amennyire ezek fontosak lehetnek a vendégeknek. És abból kiindulva, hogy a jobbiknak számító hazai csapatnak fontosabb a győzelem, ráadásul ezért még motiváltabbak is a játékosai, mint a vendégek, így meccs előtt nem tűnik túl rossz ötletnek a házigazdák győzelmére fogadni. Aztán, hogy végül mi lesz majd ebből, azt nemsokára – talán - meglátom és megtapasztalom. Természetesen én bízok a Chelsea sikerében, hiszen látom, hogy Frank Lampard még akkor is jó úton halad a fiatalítással, ha egyelőre még döcögős ez az út és olykor kellemetlenebb dolgokkal is muszáj szembesülnie az ígéretes trénernek.

Apropó, jut eszembe, ha már "terítéken van" a Chelsea  csapatánál zajló fiatalítás. A 18 éves Callum Hudson-Odoi neve már ismert lehet többeknek, és biztosra veszem, hogy a 20 éves Mason Mount és a 21 éves Tammy Abraham neveket is kezdik már megismerni és megjegyezni egyre többen a focit kedvelők közül, vagy még akár a szintén 21 éves Fikayo Tomori nevét is, ám jelzem, hogy a 19 éves angol utánpótlás válogatott labdarúgó Reece James felépült a sérüléséből és ezentúl már ő is bármikor játszhat. Persze, meglehet, hogy neki sokkal több ideig tarthat majd "beverekednie" magát a kezdőcsapatba, ugyanis ő hátvéd, s azért ott vannak az előbb említett Fikayo Tomorin kívül - és többen mások mellett - a 24 éves francia Kurt Zouma és a 23 éves Andreas Christensen is, ám én egyáltalán nem aggódok Reece James miatt, hiszen tutira biztosan eljön majd az ő ideje is.

Ennek az eddig tőle méltatlanul gyengén teljesítő és ezért egyelőre csak 11. helyezett fővárosi együttesnek égetően szüksége van arra, hogy "megcsapja" a még nála is gyengébben teljesítő  vendégcsapatot.

Tipp: győz a Chelsea.



Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 24, 2019, 14:59:34
FC Barcelona - Villarreal 1  :great:

Jürgen Klopp: Talán álmodom!
"Néha megkérdezik tőlem miért mosolygok. Még akkor is amikor kikapunk. Mert amikor megszületett a fiam, rájöttem, hogy a foci nem élet vagy halál kérdése. Nem életeket mentünk. A foci nem valami olyan, ami gyűlöletet szít. A focinak inspirációnak, örömnek kéne lennie, különösen a gyerekek számára.
... De kinek szól ez a játék?
Mindannyian tudjuk, ez a játék az álmodozóké."

https://keresztlabda.hu/2019/09/24/jurgen-klopp-talan-almodom/?fbclid=IwAR1kebwn972n2tWI2AdJhA70rCd-fMD3DUogFRZ34uqUNEjBZZsZhhqI17A
2-1

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 24, 2019, 19:54:33
Djurgaarden - Falkenbergs FF 1  :great:

Ivan Hodúr őszintén mesélt arról, hogyan manipuláltak meccseket Dunaszerdahelyen
,,Az volt a feladatunk, hogy a meccsen sok gól essen vagy az eredmény a megrendelő elképzelései szerint alakuljon. Többször még a találkozó előtt sem tudtuk, hogy el kell adnunk a meccset. Ilyenkor jelet kaptunk a nézőtérről, például egy emberünk levette a sapkáját. A meccsekre élőben fogadtak, amikor emelkedtek a szorzók"
https://parameter.sk/ivan-hodur-oszinten-meselt-arrol-hogyan-manipulaltak-meccseket-dunaszerdahelyen?fbclid=IwAR3eae1k5s3MsvpgQ2WcE9PbwVfIJfX8JIXgpgoMZ99t1Hu1AT6_0xN4jOU
1-0






Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 26, 2019, 12:07:18
Eibar - Sevilla, szerez gólt a hazai csapat  :great:

"- Vadász, vadász, te sz@pni jársz ide."

Botrány: a nicaraguai kapitány tagadja, hogy szavazott volna Messire
,,Nem szavaztam a 2019-es The Best gálára. Bármilyen információ az én szavazataimról hamis. Köszönöm"
https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2019/09/25/botrany-a-nicaraguai-kapitany-tagadja-hogy-szavazott-volna-messire/?preview=true&fbclid=IwAR1vKjcaV9Mf86SlZAWtHlJOCX8W4Z0AnUoym00WRz6h6M1RAdO_Gyj_g4w#
65. perc: 1-2