csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum december 30, 2019, 23:15:32
Newcastle United - Leicester City 2  :great:

Erre az angol élvonalbeli mérkőzésre 2018. december 28-án még 1.75 volt a bukmékerek által a vendéggyőzelemre ajánlott odds, ám alig telt el egyetlen nap, s máris 1.68-ra változott a bukik vendéggyőzelemre kínált szorzója. A nagyon rövid idő alatt bekövetkezett csökkenés láttán kénytelen voltam úgy dönteni, hogy lesz még alacsonyabb is az a szorzó, tehát ha akarom, ha nem, muszáj lesz minél hamarabb időt "szorítani" arra, hogy leírjam néhány gondolatomat erről a találkozóról. Így szilveszter előtt lett volna több egyéb dolgom is, de mégis át kell variálnom pár dolgot és, nincs mese, írni kell. Hiába, na, az élet nem mindig habostorta. Hanem, például, olykor még mákos bejgli is van a spájzban.

Na, szóval, lesz az új esztendő első napján ez a Newcastle United - Leicester City mérkőzés az angoloknál. Nyilván a 25 ponttal 11. helyezett hazaiak is bírnak galibát okozni a vendégeknek, ha akarják, ám én viszont mostan jobbára csak a 42 ponttal 2. helyezett vendégcsapattal foglalkozok. Tudatában vagyok annak, hogy nem éppen "szép" dolog ez és nem illik ilyesmit tenni, satöbbi, satöbbi, satöbbi, de hát, mit csináljak, ez van. 

Ennél a Leicester City együttesénél most éppen az van, hogy egyre inkább kezd eldőlni, hogy részéről már nem nagyon érdemes az 1. hellyel foglalkozni, mert úgy tűnik, hogy azt a bajnoki címmel járó listavezetői helyet kibérelte magának egy másik és nagyon eredményes szériában levő csapat. Ezért inkább ezután már főleg azzal lesz érdemes foglalkozni, hogy a 2-4. helyek egyikén zárja a bajnokságot a Leicester City és kiharcolja magának a következő Bajnokok Ligájában való szereplést.

Egyelőre a jelenlegi pontelőnyének köszönhetően még jó helyen van a Leicester City. Ám szerintem nem árt úgy számolni, hogy az FC Liverpool és a Manchester City BL-résztvevők lesznek, így tehát a 4 BL-helyből 2 BL-hely már "elkelt", maradt még kettő, de azokra pedig még négy csapat aspirál: Leicester, Chelsea, Manchester United, Tottenham. Tehát a vendégeknek ajánlatos lesz nyerniük.

Tipp: győz a Leicester City.

0-3

Idézetet írta: csabax Dátum január 01, 2020, 11:39:42
Millwall - Luton Town, 1.5 gól felett a hazai csapat  :great:
78. perc: 2-1

#25667 január 06, 2020, 14:29:55, csabax
Valladolid - Leganes, Valladolid 1.5 gól felett  :great:

Ennél a spanyol bajnoki mérkőzésnél nekem az tűnt fel elsőre, hogy jelenleg mindkét csapat pocséknak nevezhető formában van. Vagyis némileg talán mondatom azt, hogy többnyire lutri ez a tippem, hiszen nem igazán látni azt, hogy azért miért pontosan ezen a meccsen lehetne jobb és győzhetne a házigazda együttes.

Mert az ugyan igaz, hogy a hazai Valladolid 20 ponttal 14. helyezett, miközben a vendég Leganes csak az utolsó előtti helyet jelentő 19. helyezésen van a maga szerényke 13 pontjával. Mindkét együttesnek negatív a gólaránya (Valladolid: 15-21, -6 gól; Leganes: 14-28, -14 gól), így ezért ebből kiindulva mindkettőnek kellenének a szerzett gólok, hogy javítsanak a gólkülönbségükön. Tudom még azt is, hogy a Valladolid kissé jobban teljesít otthon (8 mérkőzésen, 2 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség, 8-4-es gólarány), mint amennyire teljesít a Leganes idegenben (8 mérkőzésen, 0 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 4-14-es gólarány). Az mellett, hogy a Leganes meccsenként majdnem 2 gólt kap idegenben, leginkább az számított a tippemnél, hogy a Leganes még ennyi találkozón sem nyert egyszer sem idegenben. Ha tehát lesz majd egy kis szerencsém, s nem éppen most fog "feltámadni" idegenben a Leganes, akkor sikeres lehet az tippem, miszerint legalább 2 gólt fog szerezni hazai pályán a Valladolid. Próba, szerencse. Hátha.

Nem fognak szerepelni a valladolidi Jose Zorrilla stadionban: az ecuadori Stiven Plaza a hazaiaknál, illetve Recio, a görög Dimitrios Siovas és a lengyel ősökkel rendelkező argentin Alexander Szymanowski a vendégeknél. A következő labdarúgók játéka egyelőre még bizonytalan: a spanyol csatár Luismi, a szintén spanyol hátvéd Nacho, a 22 éves Javier Sanchez és a ghánai Mohammed Salisu, illetve a 24 éves spanyol hátvéd Marc Navarro.

Ha nem szórakozzák el a meccset a hazaiak, akkor szerintem képesek lehetnek arra, hogy legalább 2 gólt szerezzenek ezen a Leganes elleni összecsapáson.

Tipp: Valladolid 1.5 gól felett.

Idézetet írta: csabax Dátum január 01, 2020, 12:30:07
Brighton & Hove Albion - Chelsea, mindkét csapat szerez gólt  :great:
84. perc: 1-1

Idézetet írta: csabax Dátum január 01, 2020, 13:05:51
Blyth Spartans - Gateshead, 0.5 gól felett az 1. félidőben  :great:
19. perc: 0-1

#25670 január 04, 2020, 20:29:37, csabax
Wolverhampton Wanderers - Manchester United, mindkét csapat gólt szerez  :noway:

Kezdenek a "nagyok" is az angliai FA Kupában, s mivel ez nem a "Mikiegér Kupának" nevezett Ligakupa, amelyiknek mérkőzései senkinek sem hiányoznak és a résztvevők annyira semmibe "veszik", hogy azokon a meccseken főleg a cseréket, a kevesebb játéklehetőséget kapókat és a sérülésekből visszatérteket és a régebbi formájukat visszaszerezni próbálókat szerepeltetik, hanem ez az FA Kupa a leghagyományosabb és talán legrégebbi focisorozata, amelyik nagyon fontos a hagyományokat nagyon alaposan ápoló angolok számára, esetleg az is valószínűsíthető, hogy az FA Kupához nem fognak közömbösen viszonyulni a csapatok. Így talán még ez a Wolverhampton Wanderers - Manchester United mérkőzés esetében is tippelhetek arra, hogy mindkét együttes játékosai nagyon fognak "hajtani" a gólok szerzéséért és a számukra minél jobb eredmény eléréséért. 

Az FA Kupa rangját és megbecsülését jelzi az is, hogy még a Premier League következő fordulóját is úgy tervezték be a sorsoláskor, hogy ne hétvégén legyenek a meccsek, hanem csak később legyenek és ezen a hétvégén csakis az FA Kupára koncentrálhassanak a csapatok. Nem kell számítani semmi olyasmire, hogy majd az éppen ráérőket fogják szerepelteni a csapatok, hanem viszonylag biztosan lehet számolni azzal, majdnem mindenhol a pillanatnyilag rendelkezésre álló legjobb focistákat fogják játszatni az FA Kupa mérkőzésein résztvevő együttesek.

Így például ennél a Wolverhampton Wanderers - Manchester United meccsnél a hazaiaknál a portugál Ruben Neves és a szintén portugál Diogo Jota visszatérnek a kezdőcsapatba és játszani fognak. A vendégeknél pedig lehet számítani - többek között - Marcus Rashford, Anthony Martial és Harry Maguire játékára. Szerintem a Manchester Unitednél nem érdemes számolni a francia világbajnok Paul Pogba játékával, hiszen ő bár teljesen egészséges és akár játszhatna is, most mégis azért nem játszik, mert fél a sérüléstől. Szerintem ez a magát törékenynek vélő Pogba még akkor sem focizna, ha bajnoki forduló lenne és hatalmas gondban lenne a Manchester United, ugyanis ennél a beképzelt csávónál most éppen az a helyzet van, hogy elkezdődött az átigazolási időszak és neki ilyenkor épnek és egészségesnek kell maradnia, mert már megint menni akar bárhova, akár a világ végére is, csak hogy végre eligazolhasson a Manchester Unitedből és ezután már máshol focizhasson.

Gólokra tippelek ennél a meccsnél, mert hiszen a hazai már eleve jók és képesek gólt szerezni, míg a vendégeknél pedig várhatóan nem fog játszani az a francia pojáca, tehát náluk sem lesz olyan valaki, aki lefelé vigye a csapat teljesítményét.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.


#25671 január 04, 2020, 17:52:38, csabax
Brighton & Hove Albion - Sheffield Wednesday 1  :noway:

Úgy vélekedek, hogy ennél a Brighton & Hove Albion - Sheffield Wednesday FA Kupa-mérkőzésnél Graham Potter menedzser csapata, vagyis a házigazda együttes esélyesebb a győzelem megszerzésére. Így tehát nem érdemes meglepődni azon, hogy ezúttal a Brighton & Hove Albion sikerére tippelek. Ez év első napján kockáztattam és arra tippeltem, hogy az angol élvonalbeli bajnokságban a Brighton & Hove Albion le fogja győzni otthon a londoni Chelsea együttesét. Akkor közel álltam a sikeres tipphez, de sajnos csak közel voltam ehhez és nem sikerült eltalálnom a dolgot, hiszen nem hazai győzelem, hanem 1-1-es döntetlen lett annak a meccsnek a vége. Ezúttal talán, amikor nem élvonalbeli élcsapattal, hanem egy nála alacsonyabb osztályú bajnokságban játszó együttessel fog megmérkőzni a Brighton, szóval ezúttal talán sikeresebb leszek.

Azon a találkozón lehetett látni, hogy bár gyengébb minőséget képviselnek a cserejátékosok, még Graham Potter menedzser is nagyon ügyel arra, hogy ebben az időszakban, amikor rövid időn belül nagyon sok mérkőzést kell játszani, pihentesse és ne terhelje túl a labdarúgókat. Persze, ez az előző mérkőzésnél rossz volt számomra, hiszen azon a Chelsea elleni meccsen nem éppen a legjobb összeállításában szerepelt a Brighton & Hove Albion, s így én már a találkozó elején elkönyvelhettem azt, hogy vesztes lesz a tippem. Ez van. Pech.

Ám ezúttal már joggal valószínűsíthetem, hogy nem a Brighton & Hove Albion lesz majd az esélytelenebb csapat és a Sheffield Wednesday ellenében márpedig lesz esélye a győzelem megszerzésére. Mivel a rotálás miatt nem érdemes foglalkoznom azzal, hogy kik játszhatnak és kik nem játszhatnak, így jobb híján a hiányzókra figyelek: Dan Burn, Jose Izquierdo és Solly March, illetve Massimo Luongo, Fernando Forestieri és Liam Palmer. Hát, ezek után talán már semmi sem kell mondanom azon kívül, hogy ha akarja, akkor ezt a meccset tényleg megnyerheti a hazai csapat.

Tipp: győz a Brighton & Hove Albion.



#25673 január 04, 2020, 17:44:05, csabax
Crusaders Belfast - Dundela, 3.5 gól felett  :noway:

Liverpoolban esküsznek rá, a magyar futball tudomást sem vesz róla: mi az?
"A futball ma már nemcsak sport, hanem kőkemény tudomány is: a legmagasabb szinten elméleti fizikusok és matematikusok építenek modelleket a játék mélyebb értelmezése és a hatékony döntéstámogatás érdekében. De vajon mit tanulhatunk ebből mi, Magyarországon? Miért fontos, hogy a szurkoló is értse az xG modellt?"
https://24.hu/sport/2020/01/04/podcast-ziccer-kocsis-bence/

#25674 január 04, 2020, 21:45:38, csabax
Kanada U20 - Finnország U20, 6.5 gól felett  :noway:

#25675 január 06, 2020, 17:57:20, csabax
Genoa - Sassuolo 1  :great:

Úgy vélekedek az eddig nagyon-nagyon gyengén teljesítő és ezért teljesen jogosan utolsó helyezett hazaiakról, hogy vagy tényleg ennyire nagyon gyengék és akkor ezután hagyni kell őket a francba, mert úgy masíroznak majd az olasz másodosztályba, ahogyan illendő az a vágóhídra menetelő barmoktól, vagy pedig elkezdenek már végre több mérkőzést nyerni. Legalább otthon tegyék meg azt, hogy gyakrabban győznek, ha már idegenben nem működik a dolog és ott annyira impotensek, hogy ihaj meg csuhaj. Én tényleg nagyon erőlködök, de, sajnos, még így sem értem, hogy miért tűnik életképtelennek ez a szerintem többre hivatott genovai alakulat. Persze, ha ők ezt mégis így akarják és szándékosan ennyire semmirekellőek, akkor hát legyen úgy, ahogyan ők akarják. Ez esetben én nem szóltam semmit, és hagyom ezeket a csávókat, hogy egy bajnokságon keresztül újra és újra és újra csináljanak magukból bohócot. Ha ez kell nekik, akkor tegyék ez. Ám ha mégsem ez kell nekik, akkor nyerjenek már néhány meccset! Például ez a Genoa - Sassuolo olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzés tök jó lehet ilyesmire.

A fiatal és román utánpótlás válogatott Ionut Radu személyében egy roppant tehetséges kapusa van a házigazda csapatnak. Amelyik csapat védelmében ott van az egykori Zenit Szentpétervár- és Juventus-hátvéd olasz válogatott Domenico Criscito, a középpályán szerepel - többek között - az egykori Ajax Amsterdam-játékos dán válogatott Lasse Schöne és a korábbi szerb válogatott Ivan Radovanovic, a csatároknál pedig ott vannak a paraguayi - szintén válogatott focista - Arnaldo Sanabria, a 20 éves olasz tehetség Andrea Pinamonti és a veterán észak-macedón Goran Pandev is.

Abszolút egyáltalán nem szándékozok én kekeckedni ezekkel a hazaiakkal, ám ha még ez a "nyomi" Sassuolo ellenében sem bírnak majd nyerni, akkor tényleg elmehetnek abba a Serie B-nek nevezett búsba.

Tipp: győz a Genoa.

#25676 január 06, 2020, 22:55:33, csabax
Lecce - Udinese 1  :noway:

Egyáltalán nem irigylem a vendégeket, hiszen igencsak fárasztó utazást jelenthet számukra az a közel 1100 kilométeres távolság az Észak-Olaszországban, a szlovén határ közelében fekvő Udine és a Dél-Olaszországban a "csizma" sarkánál levő Lecce között. Magyarországi viszonylatokra "lefordítva" ez körülbelül akkora távolság, mint ha valakik elutaznának Szegedről Sopronba, majd Sopronba érkezve azonnal visszamennének Szegedre, végül pedig Szegedre érkezve azonnal elutaznának ismét Sopronba. És, persze, mindezt egyhuzamban tennék. Szóval ez az olasz élvonalbeli kiesési rangadó már az utazás tekintetében is emlékezetes lehet az Udinese játékosainak.

Ezen a Lecce - Udinese mérkőzésen, amelyik - mint már az előbb is említettem - kiesési rangadó és így elsősorban a kiesés elkerüléséről szól majd, a 15 ponttal 16. helyezett házigazda és a 18 ponttal 14. helyezett vendégek játszanak egymás ellen. A két csapat közötti gólarány is csekély, mindössze 2 gól (Lecce: 22-35, -13 gól; Udinese: 13-28, -15 gól), tehát adott esetben akár még az is előfordulhat majd a mérkőzés végén, hogy ez a két együttes helyet fog cserélni a tabellán. És mivel a Lecce nem csak a kiesés elöl próbál menekülni, hanem ezúttal éppen az egyik kiesési riválisát fogadja majd otthon és saját szurkolói előtt fog játszani, bőven van miért "hajtania" a győzelemért. Leginkább ezért is a hazaiak győzelme az én tippem.

Egyik csapat sincsen még csak akár közepesnek nevezhető formában sem, sőt, bátran lehet nevezni mindkét alakulat jelenlegi formáját nagyon rossznak. Például az Udinese a 2-8-as gólarány mellett azt bírta produkálni, hogy az utóbbi 3 idegenbeli találkozójából mindhárom meccset elbukta. Igaz, cserébe pedig a Lecce sem bírt nyerni otthon egyszer sem az utóbbi három mérkőzésén.

Éppen ezért nem számítok sziporkázásra, hanem inkább amolyan kemény, brusztolós meccsre. És, persze, arra, hogy a közvetlen riválisát fogadó Lecce ki fogja használni a hazai pálya előnyét.

Tipp: győz a Lecce.

#25677 január 05, 2020, 22:53:16, csabax
Celta Vigo - Osasuna 2  :noway:

Hiányzók: Denis Suarez, Hugo Mallo, Sergio Alvarez, Jorge Saenz és David Junca a hazai csapatból, illetve az eltiltott Fran Mérida, a szintén eltiltott argentin Facundo Roncaglia, Ruben Martinez, Nacho Vidal, Kike Barja, Marc Cardona és Raul Navas a vendégcsapatból. Mint látható, mindkét együttesből bőven lesznek majd kimaradók. Vagy lehetnek kimaradók, hiszen nem lehet tudni, hogy a csapatok milyen híreket osztanak meg magukról, s kik sérültek vagy betegek és kik nem sérültek vagy nem betegek. Mint olyan nagyon-nagyon gyakran, úgy ezúttal sincsen ez másképpen, s bizony lehet ám ismét találgatni. Hátha.

És még olyasmi is van, például, hogy a házigazdák alakulatában a mexikói hátvéd Nestor Araujo azért nem fog játszani, mert éppen letölti azt a néhány mérkőzésre szóló eltiltást, amit nemrégiben kapott. Lehetne azt mondani, hogy semmilyen nagyobb probléma nincsen ezzel a dologgal, hiszen így legalább Nestor Araujo helyett szerepelhet majd a középhátvéd posztján a 24 éves spanyol David Costas. Meglehet, hogy az illetékesek számára ez elfogadható megoldásnak számít, ám én úgy "vagyok ezzel", hogy nekem nem éppen tűnik megnyugtató megoldásnak, s inkább amolyan "ha nincsen ló, akkor jó lesz a szamár is" megoldásnak tűnik ez az egész.

Ennél a Celta Vigo - Osasuna spanyol élvonalbeli találkozónál arra számítok, hogy ezek a gyenge formában levő csapatok nem fognak bírni egymással, amolyan küzdelmes és döntetlenhez közelítő összecsapást fognak vívni egymással, majd pedig végül a találkozó utolsó harmadában a vendég Osasuna meg fogja szerezni a számára győzelmet jelentő találatot. Tehát ezúttal a vendéggyőzelem a tippem.

Szerintem nehéz feladat lesz a navarrai csapatnak az idegenben való siker, ám mégis látok némi esélyt arra, hogy a 23 ponttal 12. helyezett pamplonai alakulat nyerjen a 14 ponttal 18. helyezett Celta Vigo otthonában. Mint már említettem, jelenleg mindkét csapat gyenge formában van, így most azt is megemlítem, hogy körülbelül azonosan pocsék formában van mind a két együttes. Nyilván az lesz előnyben az egymás elleni meccsen, amelyik korábban bír "kimászni a gödörből. Remélhetőleg az Osasuna lesz ez az együttes, mert ha nem az lesz, akkor lesz majd egy újabb vesztes tippem.

Tipp: győz az Osasuna.


Idézetet írta: csabax Dátum január 01, 2020, 17:00:24
Norwich - Crystal Palace, mindkét csapat szerez gólt  :great:
85. perc: 1-1